Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @illusion DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    arkadaşlar görüşmeye en son mezun olduğumuz okulun diplomasını götürmemiz yeterli değil mi? Ben üniversite (lisans) mezunuyum, bu durumda sanırım lise diplomasını götürmeme gerek yoktur?

    Teşekkürler

    Evet, en son okulun belgeleri veya diplomasi yeterlidir.


  • Evet son okulun diploma aslı ve fotokopisini goturuyorsunuz.


  • Merhaba arkadaslar

    1. Randevumuz, 07:45 da idi. Ve bu günün ilk randevu saatidir. 7:30 gibi konsolosluğun önündeydik. Bizden önce orada toplanan insanlar vardı. Ancak vakti gelince, randevu saatine göre alıyorlar. İlk işlemler 7:50 de başladı. Güvenlik sırasıyla kontrole alıyor. Pasaportunu alıyorlar, DNA için bi küçük bez parçasıyla üzerinizde gezdiriyorlar. Ve resminizi görmek istiyorlar. (Fotoğrafınızı dosyanızda rahat ulaşılabilir yere koymanızı tavsiye ederim.) Biz sadece evraklarimizi yanimiza aldik diger esyalarimizi otelde biraktik
    2. İçeriye girmeden önce kontrol ediyorlar. Dokumanlarınız cihazdan geçiriyorsunuz. Cüzdan, kemer ve saat ile geçişe izin var. Ancak kontrolden önce çıkartarak cihazdan geçirmeniz gerekir. Sonrasında bekleme salonunun ve işlemlerin yapıldığı alana geçiyorsunuz. Girişte hemen masa var, ordan size numara veriliyor. Ardından bekleme alanına geçiyorsunuz.
    3. Bekleme odası, bankadaki sistem gibi. Bir tane büyük dijital pano bulunmakta ve sıra numaraları ve hangi bölüme gidecekleri gayet yüksek ses eşliğinde ekrana yansımakta. Biraz bekleme odasından bahsedeyim. Siyah sandalyeler bununmaktadır. Orta kısımdakiler plastik, yan köşedeki sıra ise deridendir. Alanda televizyon vardır. Sesiz şekilde çalışmakta ve çocuk programı göstermektedir. Çocuklar için küçük olsa da birkaç oyuncak bulunan oyuncak yeri de mevcuttur. Ayrıca su sebili bardır. Wc olduğunu da gördüm.
    4. Girişte listeden isminize bakarak numara veriyor (2 tane, aynı numara ama iki tane) Benim numaram 0001’di. 20 dakika gibi beklemenin ardınan, numaram ekranda gözükü. Gişeye gittim. Türk kadın “günaydın” diye karşıladı. Belgeleri istedi. Sırasıyla istediği şekilde teslim ettim. Bizden alınan belgeler şunlardı; pasaport, doğum belgesi ve yurt dışı adli sicil belgesi ve tercümesi, tc adli sicil belgesi-arşiv kayıtlı ogrenim belgesi evlilik cuzdani kopisi banka hesap harekatı (son 6 ay), iki tane de fotoğraf. Girişte varilen numaralardan birini istedi (0001). Sonrasında salonda beklememi söyledi. Burada söylemek istediğim bişey var, dosya nasıl olması gerektiğini soran arkadaşlar olmuştu! Dosyayı siz hazırlamıyorsunuz. Sadece topladığınız belgeleri, karşınızdaki çalışana teslim ediyorsunuz. O belgeleri dizerek, dosyanızı oluşturuyor.
    5. Tekrar numaram çıktı. 7 numaralı gişeyi gösterdi ekran. Para ödeme gişesidir 7. Gişede, gram Türkçe bilmeyen yabancı birisi vardı. Sanırım karşısındakilerin de zerre İngilizce bilmediğini düşünerekten, ekranındaki (990) sayısını parmağıyla gösteriyor. Anlaşılıyor zaten, parayı ödüyorsunuz (ben nakit ödedim). İki tane çek çıkartıyor. Sonrasından beklemeniz gerektiği anlamında el jesti yapıyor. Bu arada çek almam gerekip-gerekmediğini sordum kendisine. Hayır, son görüşmeden sonra verileceğini söyledi.
    6. Son kısım. Hani oyunlarda, seviyeleri atlaya atlaya “boss” kadar ilerliyorsunuz ya?! Onun gibi bir hiss oldu, çünkü en çok bekleten son çağırı oldu. 8:20’de görüşmeye, 8 numaralı gişeye çağırıldım. . Ardından parmak izlerini, sağ tarafta bulunan küçük tarayıcı makinasından taradı. Önce sol el 4 parmak, sonra sağ el 4 parmak ve en sonunda baş parmaklar yan yana taranıyor. Benden tek bir soru sordu. “ Amerikaya gidince ne iş yapmak istiyorsun?”. Kendi isimi dedim. Ve nereye gideceksiniz dedi bizde California dedik Neyse Pasaportlari dosyanın içine koyarken, onaylandığını düşünmeye başladım ve çok geçmeden “Vizeniz onaylandı. Tebrik ederim!” Pasaportunuz ptt ile gönderilecek dedi. Şaşırdım, teşekkür ettim. Elimde birkaç doküman kalmıştı, onları sordum. a. eski pasaportum ve kopyası kaldı (bakmadılar bile), b. Vize basılacak Pasaport kopyası (istemediler), c. Ptt kayıt belgesi (sende kalsın dedi). O zaman çok teşekkür ederim diyerek elçilikten ayrıldım!
      Forumda paylaşımlarda bulunan üyelere teşekkür ederim, bu uzun süreçte yol gösterici oldular.
      Tavsiyem ise, elçilikte artık herşeyi akışına bırakmanız, endişelenmenize gerek yok çünkü bir senedir uğraştığınız bişey için şunu yapsaydım-bunu yapsaydımı olmaz.

  • Bundan sonraki surec Kasim gibi gitmeyi planliyoruz gitmeden once yapilmasi gereken onerilerinizi yazabilirmisiniz ve cocuklu aileyiz ucak biletleri hakkinda bilgisi olan varmi herkese bol sanslar.


  • @erhan91 gözünüz aydın darısı bizim başımıza artık 😉 bol şans


  • @erhan91 taahutlerinizden cikin bence. Kiymetli ev esyalarinizi satabilirsiniz. Valiz gerekecekse onlari alin. Hala sigortaniz varken ilac yazdirin, teb de hesap acin. Biletlere google flights/skyscanner dan bakin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erhan91 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Bundan sonraki surec Kasim gibi gitmeyi planliyoruz gitmeden once yapilmasi gereken onerilerinizi yazabilirmisiniz ve cocuklu aileyiz ucak biletleri hakkinda bilgisi olan varmi herkese bol sanslar.

    Su konuyu incelemelisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar


  • @green01 Ben de banka olarak TEB'i kullanıyordum. Şuan tüm hesaplarımı garantiye aktardım. TEB'in artıları nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @majezik @green01

    Arkadaslar, bilgileri ilgili konulara yazmaya calisin lutfen.


  • Eşim ve ben için 53000 tl ve 5000$ göstereceğim sizce onaylanır mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @06mert DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Eşim ve ben için 53000 tl ve 5000$ göstereceğim sizce onaylanır mı ?

    Buyuk ihtimal sorun yasamazsiniz. Bol sanslar!


  • @crazycells bir de e-devletten alınan belgelerin altında 1 ay sonrasına gün veren geçerlilik tarihi var. O yüzden en erken mülakata 1 ay kala alınmalı. Ne olur ne olmaz konsolosluk dikkat eder ve günü geçmiş geçersiz belge diyebilir.


  • @erhan91 Hayırlı olsun. Darısı başımıza:)


  • Sağlık muayene ücreti herkesde değişiklik gösteriyor unganlarda standart ücret yazıyor anlam veremedim. Toplam eşim ile ödeyeceğimiz 2kişilik Max rakam nedir arkadaşlar


  • arkadaşlar nüfus kayıt örneğini e-devletten almak yeterli mi?
    ben daha önce evlenmemiş birisi olarak aldığım belgede sadece kendi bilgilerimi mi göreceğim yoksa anne baba bilgileri de mi gözükmeli

    aydınlatırsanız sevinirim


  • @illusion E-devletten aldığınız belgeler yeterli oluyor.
    Şuradan e-devlet ekranındaki seçenekleri görebilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/73/dv2018-mülakat-deneyimleri/3845
    @erhan91 kimse izniniz olmadan (legal olarak) DNA'nızı alamaz. Alsa da kan ya da ağız içi mukozasından alır. Girişte güvenliğin elinize sürttüğü patlayıcı, kimyasal toksin, uyuşturucu vb için analizde kullanılmak üzere çok az sayıda molekülü bile tespit edebilen analiz cihazlarının örnek toplama kitidir.


  • @06mert DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sağlık muayene ücreti herkesde değişiklik gösteriyor unganlarda standart ücret yazıyor anlam veremedim. Toplam eşim ile ödeyeceğimiz 2kişilik Max rakam nedir arkadaşlar

    Güncel


  • @06mert 4 bin - 4.200 tl yi gözden çıkarın hocam


  • Merhabalar, forumun düzenli takipçilerinden birisi olarak ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim. 6 Eylül'de Konsolosluk randevum var, son güne bırakmamak adına bugün için doktor randevusu aldım. 30 Ağustos olması nedeniyle özellikle Ankara'nın merkezinde trafik felçti. Birçok yol kapalı olduğundan Kavaklıdereye gitmek için diğer semtlerden geçiş yapmanız gerekebiliyor. Milli tatillere randevu alan arkadaşlar için tavsiyem randevu saatine göre normalden daha erken bir saatte yola çıkın.
    Muayene merkezi 4. katta Dr. Mehmet Ungan yazan soldan ilk kapı. Pasaportunuz, konsolosluk randevu çıktısı, doktor randevu çıktısını veriyorsunuz. Sonrasında fotografınızı çekiyorlar ve laboratuvara teslim etmeniz için bir form imzalatıyorlar. O form ile bir alt kata inip düzen lab'a pasaportunuz ve formu teslim ediyorsunuz. Ödemenizi gerçekleştiriyorsunuz. Bekleme salonunda birkaç dk bekledikten sonra bir hemşire nezaretinde kan ve idrar veriyorsunuz. Her işlem için forma imza atıyorsunuz. X-Ray için biraz daha uzun beklemeniz gerekiyor. Üstten yukarısına ait kıyafetlerinizin ve aksesuarlarınızın tamamını çıkarıp göğüs filminizi çekiyorlar. Yine formun ilgili kısmını imzalıyorsunuz. Böylece labtaki tüm işlemler bitmiş oluyor. 4. kata çıkıp imzalı form ile birlikte pasaportunuzu teslim ediyorsunuz. Sizi muayene ofisine alıyorlar; önce kilo ve boy ölçümü yapılıyor. İç çamaşırlarınız kalacak şekilde verilen önlüğü giyip fiziki muayene oluyorsunuz. Muayene esnasında pek çok sağlık soruları yöneltiyorlar. Aşı durumunuza göre sol ve sağ kolunuza aşılarınızı olup üzerinizi giyiniyorsunuz. Son olarak sol ve sağ göz kontrolü (tipik harf okutma) yapılarak muayenenizi tamamlıyorlar. Çıkarken ödemenizi yapıp ödeme makbuzunuzu ve pasaportunuzu alıyorsunuz. Çıkıştı 3. kata uğrayıp Düzen lab'tan e-fatura çıktısı talep edebilirsiniz. Zorunlu değil ancak garantici olmak adına belli bir süre saklamak için fatura talep edebilirsiniz. Düzen lab'taki testler için 117.5 USD ve Ungan'daki muayeneye 250 USD ödedim (aşı kartım olmadığı için tüm aşılar yapıldı). Ödeme esnasında 117.5 USD bozuk veremediğim için 100 USD yi USD olarak nakit, 17.5 USD'yi ise bugüne ait kur üzerinden TL ödedim. 250 USD'yi de USD olarak nakit ödedim. Ancak aile olarak gidecekler için ödeme miktarı ciddi bir problem olabilir (USD satış kuru bugün 6.77). Ungan'ların websitesini arayarak çalışanlarla iletişime geçebilir ödeme seçeneklerini ve kafanıza takılan diğer tüm soruları sorabilirsiniz. Normalde çok kalabalık olduklarını ancak bugünün resmi tatil olması nedeniyle boş olduğunu söylediler. Randevum 11:20 'de idi. Tüm test ve muayene işlemlerini 1 saat gibi kısa bir sürede tamamladım. Ancak muayene çalışanları tüm sürecin 1.5 - 2 saate uzayabildiğini belirtti. Çalışan veya şehir dışından gelen arkadaşlar ajandalarını sıkıştırmamak adına daha erken saate randevu alıp hızlı bir şekilde tamamlayabilir. Fiyatlar aşı durumunuz, hamilelik, hastalık, günün USD kuru vs gibi nedenlerle değişkenlik gösterebilir. Sonuçları yarın 16:00-18:00 arası ve hatta dilersem Cumartesi 09:00-13:00 arasında da teslim alabileceğimi söylediler. Öğleden önce olduğunu testler ve muayenenin sonuçlarını ertesi gün öğleden sonra teslim alıyorsunuz. Sabah saatlerini tercih etmenizde yarar var. Herkese konsoloslukta başarılar dilerim


  • arkadaşlar merhaba elçilik görüşmesi için unganlar civarında fotoğraf nerede çektirilebilir


Benzer Başlıklar

  • 6433
  • 1167
  • 516
  • 3439
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

53
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum