[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@mstfak, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Eşim ön lisans mezunu, DS-260 formu için bu konunun ilk sayfasında paylaşılan "DV2023 icin aciklamalar pdf " dosyasında,
"Course of Study: buraya universite ya da daha ustu bir
ogretim kurumunlarindaki bolumunuzu yazmalisiniz, lise
icin ise meslek liseleri icin ‘vocational’, diger liseler (duz,
anadolu, fen, aol vs.) icin ‘academic’ yazabilirsiniz."
ibaresi var ama meslek yüksek okulu bilgisi yok. "Course of Study" kısmına vocational mi yazmalıyım yoksa mezun olunan bölümümü.yuksek okul icin bolumunuzu yazabilirsiniz

-
@Sefa-Analık, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Dv-260 Formunda Work/ Education bölümünde bu iş 2 yıllık deneyim gerektirir mi diye bir seçenek var hangisini seçmem gerekiyor?(Üniversite Mezunuyum)
eger 2 yillik deneyim/egitim gerekiyorsa
yes; gerekmiyorsanodiye cevaplamalisiniz. -
@BNGIS, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, DS260'la ilgili birkaç sorum olacaktı:
Şu anda öğrenci olduğum için bunu belirttim fakat temmuz ayında mezun olacağım için Amerika'da yapmayı düşündüğüm işe mezun olacağım mesleği söyledim. Mülakat sırasında öğrenci olmayacak olmam sıkıntı yaratır mı?
Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.Sorun olmaz. DS-260 formundaki cevaplarin formu gonderdiginiz gune gore tam ve dogru olmasi yeterli.
-
@cgty06, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba, çekilişe başvuru yaparken eşimin bilgilerini yazdım. Ds260 formunu sadece kazanan kişi olarak benim doldurup eş bilgileri kısmında mı yazmam lazım? Yoksa eşim için benim dosya numaram ile ikinci bir Ds260 formu mu oluşturmak gerekli ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
siteye giris yaptiginizda iki tane DS-260 form goreceksiniz, ikisini de ayri ayri doldurmaniz lazim.
-
@nezihe, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba 2 sorum olacaktı pasaporttaki soyismim kızlık soyismi evlenince kimlikte değişti formu doldururken hangisini yazacağım ? Birde ikametgahlarım arasında askeri okulda okuduğum için okulun adreside kayıtlı bunu yazmam gerekiyor mu yardımcı olursanız çok sevinirim
-
evlendikten sonra kullandiginiz soyisminiz en guncel ve resmi olan soyisminiz, o nedenle onu kullanmanizi tavsiye ederim. Zaten pasaportunuzu yenilediginizde de bu isimle almis olacaksiniz.
-
gerek yok.
-
-
@Richmond, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@tak3517, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Richmond Tesekkur ederim. Birlige bunu yazip, ilerleyen kisimdaki atesli silah egitimiyle ilgili soruya No demem sorun yaratmaz sanirim. Ya da birlik kismina da none yazacagim
Bende bilmiyorum cevabı vw bende merak ediyorum
sorun yaratmaz.
-
@burcuuak, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhaba herkese
Sadece ortaokul diploması olan birine greencard çıktı, formu doldurmamızda sakınca var mıdır? Yardımıcı olursanız çokkkk sevinicemSu basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1807/lise-mezunu-olmadan-green-card-dv-almak
-
@SAMERbey, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
KKTC'den green kart kazanan var mı? Süreci nasıl yaptı bilgisi olan yazarsa sevinirim
imzanizi yanlis yazmissiniz sanirim.
Ankara'da mi mulakata katilmaya karar verdiniz?
-
@slipp3rydevil, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Sıralamam ve geçen seneki mülakatları göz önüne aldığımda 2023 yazı civarı mülakatım olacak. Aşağı yukarı bu tarihte aldığımı varsayıyorum.
Almanya'da yüksek lisansa başlamayı planlıyorum. Tahmini mezuniyetim ise 2024 yazı olacak. Özetle GC almamdan sonra yaklaşık 1-1.5 sene içerisinde ABD'ye geçmeyi planlıyorum; böyle bir durum mümkün müdür?
GC aldıktan 1.5 sene sonra -ABD'ye gir-çık yapmak vb.- kalıcı gidiş tarihini geciktirebilir miyim? Biraz araştırmama rağmen bir yanıt bulamadım.Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/ -
@misty, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Formu tamamladıktan sonra çıkan ''Notice of duty to register with u.s selective service system'' ile ilgili bir şey yapmak gerekiyor mu ?
Temmuz 1997 doğumluyum 25 yaşından küçük sayılıyorum haliyle.Bir de en sonra bir fotoğraf bölümü var sanırım o mülakata giderken götüreceğimiz fotoğraf mıdır ?
DS-1810 formunun ciktisini alip imzalamaniz gerekiyor ve mulakata goturmeniz gerekiyor. Witness kismini konsolos dolduracak. https://ceac.state.gov/IVAPP/IVApp/esign/DS-1810.pdf
Daha sonra ABD'ye girdikten sonraki 30 gun icinde SSS kaydi yaptirmalisiniz, ayrintili bilgiyi su baslikta bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system/
( @EzgiLera )
-
@crazycells Aynısı yeni evlenecek kişiler içinde mi bu şekilde acaba, şu anda nişanlıyız sadece düğünümüz haziran başında. Talihli olan nişanlımın DS formunu nikahı beklemeden doldurup göndermek mi daha mantıklı olur
-
Arkadaşlar merhaba ben yurtdışında yaşıyorum.Acaba buradan işlemleri yürütme imkanım var mı.İlla Türkide mi yapmak gerekiyor
-
@sonermahmut, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells dün avukatım durumu başka avukatlarla da paylaştıktan sonra F1 vize başvurumu geri çekerek gc başvuru sürecine Türkiyeden devam etmemi önerdiler. Çünkü F1 başvurumdan olası bir red cevabında, mektubun elime ulaşma süresi, bana ülkeyi terk etme için verecekleri zamandan fazla olursa illegal duruma düşebileceğimi ve bütün green card başvuru haklarımı kaybedebileceğimi söylediler. Riske girmemem gerektiğini söylediler, ben de dün acil Türkiyeye döndüm.
kiminle calisiyorsunuz? buradan veya ozelden yazar misiniz?
-
@ELTURKQ sorulariniz icin ayri baslik olusturmayin.
-
@uurse, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells hocam iyi akşamlar önce iyi yolculuklar denildi daha 15 gün sonra boş pasaport geldi. herhangi bir şey hatırlamıyorum.
bu durumda soyle bir cevap yazabilirsiniz.
I was not given an explanation, if they did, unfortunately, I do not remember it. -
@nurimu, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhabalar tekrardan
eğitimde lise başlangıç tarihindeki ay ve günü aşağı yukarı sallasak sorun olur mu?
sorun olmaz. en iyi tahmininizi yazabilirsiniz.
-
@Celahat, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba arkadaslar ben ikinci pasaportumu amerikada TC Houston konsoloslugundan aldim. Pasaportu aldgim ulkeye nereye secmeliyim?
Orada size pasaportu veren ulkeyi soruyor, fiziksel olarak nerede oldugunuzu sormuyor. TC pasaportunu ABD degil, Turkiye'den aliyorsunuz.
-
@mstfak, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@uurse, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@mstfak o zaman senin tecrubelerinden yararlanacagim
bende en hizli ilerlemeyi bu sabah 5 gibi yaptim/
@uurse o zaman bende senin tecrübeni kullanarak 5 değil de 4 te kalkayım
birde yanıtını biliyor musunuz bilmiyorum ama eşim önlisans mezunu ve DS-260 formu için bu konunun ilk sayfasında paylaşılan "DV2023 icin aciklamalar pdf " dosyasında,
"Course of Study: buraya universite ya da daha ustu bir
ogretim kurumunlarindaki bolumunuzu yazmalisiniz, lise
icin ise meslek liseleri icin ‘vocational’, diger liseler (duz,
anadolu, fen, aol vs.) icin ‘academic’ yazabilirsiniz."
ibaresi var ama meslek yüksek okulu bilgisi yok. "Course of Study" kısmına vocational mi yazmalıyım yoksa mezun olunan bölümümü.Bolumun acilimini yazin... sadece lise icin academic/vocational diye girmenizi istiyorlar; universite icin bolum istiyorlar...
-
@bates7, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar adres bilgilerine wat ile gittiğim 2 ay kaldığım yeri eklemeli miyim
ABD adresi oldugu icin dilerseniz ekleyebilirsiniz; ama bu kadar kisa sureli adresi eklememeniz de bir problem yaratmaz.
-
@KALYENTE11, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar, benim askerlik tecilim 8. ayda doluyor. Tecilimin bitmesi greencard almaya engel midir ?
hayir, degildir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.