Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @aziz23 o soruda bahsettiği aşı korona aşısı değil. Hastane muayenesine gittiğinizde isteseniz de istemeseniz de sormadan yapıyorlarmış zaten. O yüzden aşı sorusuna No demenizi tavsiye ederim, yoksa istedikleri aşıları belgeleriyle ispat etmenizi isteyecekler.


  • Merhaba dostlar, ds260 çok şükür doldurdum. En son passport numarası ve casenumber girdikten sonra barkodlu alanlar geliyor yazdırma seçeneği ile.birlikte. Form tamamlanmış olup Kcc ye gitmiş oluyor öyle değil mi ? Bana tamamladınız şeklinde mail gelmedi aydınlatırsanız çok sevinirim.


  • @Tugce-0 Sayfayı istediğin zaman tekrar düzenleyebiliyorsun. Her şeyi tek seferde yazmana gerek yok. İlk iş tecrübesi doldurduktan sonra add another demeden, diğer gerekli yerleri hızlıca doğru yanlış doldurup save demen lazım. Sonra devam deyip kaldığın yerden devam edersin. Tecrübe açıklama kısmına kopyala yapıştır yapmıyor, bence tecrübelerini daha genel kapsamda özet halinde yazabilirsin.


  • @Carl hocam mülakata gittiğinde zaten aşılarını olmuş olacağı için yes demesinde bana göre sakınca yok tabi ki herkesin kendi kararı...


  • arkadaşlar merhaba, ben 2 gündür ds formu için giriş yapmayı deniyorum ama olmuyor. Your request cannot be processed at this time sürekli bununla karşılaşıyorum. 2 günde 1 kere forma erişebildim sadece. Nasıl çözebilirim bunu?


  • @uurse evet sizin söylediğiniz de gayet mantıklı, mülakata giderken aşı olmuş olacağız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    merhaba, sormak istediğim bir konu var adli sicil kaydını biz vizeye başvuracaklar olarak alıyoruz fakat konsolosluk ailelerimizin anne,baba veya kardeşler onlarında adli sicilini inceliyor mu onların sicilindeki olan durumlar bizlerin vize almasını etkiliyor mu acaba


  • Merhaba
    Benim eşim evlendikten sonra kendi kızlık soyadını kullanmak istiyor bu bir sorun olur mu ?


  • @gucarslan çok teşekkürler


  • @Emre-Kurtulmuş sadece vize alacak kişilerin adli sicil kayıtları inceleniyor.


  • Arkadaşlar merhaba, ben de DS-260 formuna girmeye çalışıyorum ama bir sorunum var. Ben DS-260 formuna girerken Case number dan sonra bana :
    "Electronic Diversity Visa Confirmation Number" "Elektronik Çeşitlilik Vize Onay Numarası" soruluyor. Buraya ne yazmamız gerekiyor acaba? Daha önce sorulduysa kaçırmış olabilirim, yazarsanız sevinirim.


  • @Emrey34 Ben en iyi performansı EDGE tarayıcıda aldım, ondan ilerliyorum hep.


  • @Cakin_is, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba, ben de DS-260 formuna girmeye çalışıyorum ama bir sorunum var. Ben DS-260 formuna girerken Case number dan sonra bana :
    "Electronic Diversity Visa Confirmation Number" "Elektronik Çeşitlilik Vize Onay Numarası" soruluyor. Buraya ne yazmamız gerekiyor acaba? Daha önce sorulduysa kaçırmış olabilirim, yazarsanız sevinirim.

    hocam sonucu öğrenmek için yazdığınız confirmation numarası olacak (20237EP3HZSMGLVU) gibi


  • @Cakin_is ilk dvlotterye başvurduğunuzda sakladığınız confirmation numarası varya onu yazacaksınız.hani size çıkmışmı çıkmamışmı diye baktığınız uzun numara.


  • herkese iyi günler yeşilkart kazanan kişiler arasındayım. ds-260 formunu dolduruken sürekli ''Your request cannot be processed at this time.'' hatası alıyorum ne yapabilir yardımcı olabilir misiniz?


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar merhaba 2 gündür çoğu saat denememe rağmen halen Your request cannot be processed at this time hatası alıyorum bu sorunun çözümü beklemekten başka birşey değil sanırım ?


  • Merhaba, bir sorum olacak ben düz liseden mezun oldum, lise orjinal diplomasında direkt lisenin adı yazıyor. xxx lisesi gibi yani unvansız. Fakat lisem sonradan imam hatip lisesi olmuştu. Ben lise sonken lise 1ler imam hatipti. E devlette lise mezuniyet sorguladığımda oradaki belgede okul ismim xxx kız anadolu imam hatip lisesi olarak gözüküyor. :D :D Konsolosluğa orjinal diplomayı mı götüreceğiz yoksa e devletten mezuniyet belgesi sorgu kağıdını mı? Ayrıca üniversite lisans mezunuyum zaten. Formda orjinal diplomada yazan şeklinde yazmam da bir sorun var mı, anlamadım bu durumu.


  • Bu ileti silindi!

  • @phenex diplomanızda yazan şeklinde girin lütfen.
    zaten universite mezunu olduğunuz için lise diplomanıza gerek kalmayacak.


Benzer Başlıklar

  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    912 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • 17 Oy
    8k İleti
    920k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 1 Oy
    6k İleti
    601k Bakış
    A
    @Sinan-Dayi Tebrikler size eşinize Sinan bey.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum