Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 723.5k 333

• Lease olayı başta mantıklı gibi görünse de koydukları genelde 10.000 mil/yıl sınırı olayı alt üst ediyor. Hafta sonu arabası lease yapılabilir gelire göre.

• Sıfır olarak mazda cx-5 düşünüyorum bu konuda tavsiyeniz olur mu arkadaşlar ??

• Amerika'da şu an yaşayan arkadaşlar bir sorum olacak Chrysler nasıl bir araba ben burdan baktığımda Chrysler pasifica SUV modeli hoşuma gitti 2005-2006 model fiyat yaklaşık 3000 dolar civarı ilk etapta böyle bir araba almak daha mantıklı geliyor çünkü ilerde ev alabilmek için yüksek kredi çekmek gerekiyor

• Ailecek geliyorsaniz, duzenli maasiniz olunca, esinize 2. bir arabayi da alacaksiniz.
    Turkiyede ayakkabi nasil bir gereklilikse, amerikanin 90%'da araba oyle bir gereklilik. Esiniz Tr'de kullanmiyorsa ya da tek arabayla idare ediyorduysaniz bile, buraya gelince ailenize hapis hayati yasatmak istemiyorsaniz kapinizda 2 araba sart.

Onun icin bence ilk arabayi kullanilmis, az riskli $5000-$10,000 arasi almak mantikli. Maddi belirsizlik sona erince 2. arabayi da gonlunuze gore secmek 😎

• @maranty Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

Sıfır olarak mazda cx-5 düşünüyorum bu konuda tavsiyeniz olur mu arkadaşlar ??

Cx5 kullandığım ve başarılı bulduğum bir araba. Düşünülebilir bir tercih... İyi bir fiyat fırsatı var ise alınabilir ...

• @kürşat Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

Amerika'da şu an yaşayan arkadaşlar bir sorum olacak Chrysler nasıl bir araba ben burdan baktığımda Chrysler pasifica SUV modeli hoşuma gitti 2005-2006 model fiyat yaklaşık 3000 dolar civarı ilk etapta böyle bir araba almak daha mantıklı geliyor çünkü ilerde ev alabilmek için yüksek kredi çekmek gerekiyor

Mesele temizini bulmak. Temizini bulursanız alınabilir bir araba... Mercedes r serisi ile ortak platform... Alternatif olarak Dodge caravan Veya town country de düşünülebilir...

• @senay-sirin Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

Ailecek geliyorsaniz, duzenli maasiniz olunca, esinize 2. bir arabayi da alacaksiniz.
    Turkiyede ayakkabi nasil bir gereklilikse, amerikanin 90%'da araba oyle bir gereklilik. Esiniz Tr'de kullanmiyorsa ya da tek arabayla idare ediyorduysaniz bile, buraya gelince ailenize hapis hayati yasatmak istemiyorsaniz kapinizda 2 araba sart.

Onun icin bence ilk arabayi kullanilmis, az riskli $5000-$10,000 arasi almak mantikli. Maddi belirsizlik sona erince 2. arabayi da gonlunuze gore secmek 😎

Ese Araba alma ve eve hapsetmeme durumunu defalarca yazdım... Aynı düşüncedeyim ozellikle Houston gibi toplu taşıma imkanlarının az olduğu yada hiç olmadığı yerlerde...

• @semavi sıfır olarak baktım 25-26k civarı o paralara o standartı yakalayan pek araba gçremedim aynı zamanda 4*4

• @maranty Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

Bende test sürüşü yapmıştım bir kaç ay önce. Oldukça hoş bir araç. Araç seyir halinde sessiz, iç detay malzemesi çok kaliteli görünmekte ve oldukça güzel dizayna sahip bir model olmuş. Şimdi alacak olsam, kesinlikle listemde ilk 3’te olurdu. Fakat bir araç daha var, onu şiddetle beklemenizi tavsiye ederim (henüz çıkmadı); 2019 Toyota Rav4. Aynı fiyat seviyelerinde olacaktır.

• @semavi merhaba, ben de Houston'dayım. araba bakıyorum ama araştırdıkça kafam daha çok karıştı. Gözüm cx-7 ve cx-9'da ama daha önce sedan dışında araba kullanmadım. Sanırım sizde cx-7 bakmıştınız bir ara, 4-5 bine düzgün birşey bulmak mümkün müdür? :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Hergun düzenli olarak Mazda Volvo ve Mercedes piyasasını kontrol ediyorum. Maalesef makul fiyata yada fiyatına göre temiz olan bir şey denk gelmedi. Cx7ler genellikle turbolu... Bir çoğunun kilometre ile oynanmış... Yoksa şuan çok ciddi bir araba talebi var bana... Bulabildiğim her düzgün arabayı alıyorum... Burada en zor şeylerden biri 5bin altı düzgün araba bulmak.... Eskiden olsa bir çok kişi 8-10biblkk araba alır geçerdi ama şimdi dolar 6-7 arası gidiyor... Yeni gelenler mecburen 3-5 binlik araç bakıyor... Bu aralıkta da geçmişi bilinen araba zor... O fiyatta bir iki araba var aslında önerebilecegim ama suv değiller...

• @semavi kilometre ile oynama olayının burada da olduğunu bilmiyordum, söylediğiniz için teşekkür ederim.

aslında ben kısa süre için okula geldim, sadece 4 ay. ama houston'da arabasız evden çıkılmıyor. 1 haftadır buradayım ama übere para bayılmaktan bıktım artık. okula git gel 20 dolares. :)

sadece suv bakmıyorum aslında, anca burada bineriz diye biraz onlara yöneldim. :) olmasa da olur yani.

bu fiyat aralığında varsa başka tavsiyeniz beklerim :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Buradakilerin yanında Türkiye de ki galericiler cennetlik evliya kalır... Özelden bir araba yollayacagim sana. Bir arkadaş bıraktı... Belki işine yarar...

• @freeworld Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@maranty Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

Bende test sürüşü yapmıştım bir kaç ay önce. Oldukça hoş bir araç. Araç seyir halinde sessiz, iç detay malzemesi çok kaliteli görünmekte ve oldukça güzel dizayna sahip bir model olmuş. Şimdi alacak olsam, kesinlikle listemde ilk 3’te olurdu. Fakat bir araç daha var, onu şiddetle beklemenizi tavsiye ederim (henüz çıkmadı); 2019 Toyota Rav4. Aynı fiyat seviyelerinde olacaktır.

Amerikan markalarında da çok iyi araçlar olabiliyor o segmentte... Burada çok seçenek var... Yılların Mazda ve volvocusu olarak, henüz şahsıma bir Volvo ve Mazda alamadım :)

Geçen gün GMC (Satürn)Acadia aldım... Çok hoşuma gitti araç... Zaten burada bu aracı GMC Chevrolet Satürn ve Buick etiketi ile satıyorlar...

Ben yeni amerikanlari da başarılı buluyorum ... Genel anlamda Kore de alsanız, artık kötü araba yok zaten... Tüm markalar bir biri ile ortaklaşa iş yapıyor... Kaliteleri birbiri yaklaştı... Marka değeri olan aynı arabayı pahalı satabiliyor sadece...

• Aslında abd ye yeni gelip ucuza araba arayan arkadaşlar için bir arkadaşım Toyota yaris 2008 model 152000 mil de aracını satıyor 3300$ a kaza geçmişi yok ancak kliması soğutmuyor tamirciye götürmüş ac pressure switch değişmesi lazımmış demiş oda ilgilenemediği için satılığa çıkartmış, arkadaşım wisconsin Green bay de

• Arkadaşlar selamlar,
    Herkesin bildiği şeyleri tekrar sormayacağım. Halihazırda ABD'de yaşayan arkadaşların deneyimlerine bağlı olarak birkaç şey soracağım.

1. Lyft ya da Uber için aracın herhangi bir model olması gerekiyor?
    2. Yakıt ekonomisi açısından hibrit bir araç almak istiyorum. Çok eski bir şey almak istemiyorum malum bataryaların tükenmiş olma ihtimaline karşı. $10K kadar ne önerirsiniz?
    3. Bu araçlardan satışı en kolay hangi markalar? Bildiğim kadarıyla Toyota hızlı çıkıyor elden.
    4. Honda Accord Touring, Toyota Camry / Avalon, Nissan Maxima, Kia Optima cazip gibi. Siz ne dersiniz?

Saygılar,
    Selamlar,
    C.K.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @cihangir-karabagci
    Tüm sorularınıza tek bir cevap vermek istiyorum; Toyota Prius 2007 ve sonrası. 250bin mile kadar batarya gidiyor. 100bin mil civarı rahatlıkla alınabilir. Geçenlerde $5500’e 2007 modeli vardı, ilk sahibi ve daha 70bin milde. Tüm servis kayıtları vardı. Hiçbir kazası yoktu. 1 günde satıldı ve maalesef kaçırdım, çok üzüldüm. 200-250bin’e kadar minimum bakım ile giderdi o araç.

• Araba alırken amerikada üretilmesine dikkat edin enazından ben öyle yapıyorum :) enazından paramız yurtdışına almanya'ya vs. gitmez.Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı.

Benzer Başlıklar

• Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil :) Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? :) Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi :) Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor :) Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum :) Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
  • Change of status sürecinde ehliyet almak

Ehliyet ve Araba
    20
    0 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    C
    @mydream tam olarak sormak istedigim sorunun cevabini yorumlari okurken buldum ben de suan da change of status durumundayim b2 den f1 e cevirdim neredeyse 8 ay oldu hala bekliyorum. Yine aktif olarak arac kullaniyorum fakat turk ehliyetimin yaninda international bir ehliyet daha cikarttirdim 25$ bir fiyata bir defa polis tarafindan cevrildim ve ID, International Driver Licence ve Turk Ehliyetimi verip, ceza bile almadan geri birakildim. Benim gibi durumda olanlar en azindan statunuz gelene kadar International Driver Permit alabilirsiniz gecici olarak.
  • Amerika'da sıfır model araba almak

Ehliyet ve Araba
    10
    1 Oy
    10 İleti
    5k Bakış
    celicaC
    Guzel hazirlanmis bir ikinci el arac onerisi tablosu. [image: fIf7a4h.jpg]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k