@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@SUAT-GUNAY bu devirde halen bunlara inanan varsa ne diyelim 🙂 $2500 ödediği GC çekilişini kazanır umarım
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@OrlandoGücü şu içtenlik ve samimiyet bile yeter.
Bu arada, forumun genel olarak niteliği çok yüksek. Belkide bu sebeple foruma kendini kaptırıp sadece muhabbet arayan bir girdimi bir daha ayrılamıyor.
(Pragmatist bir şekilde gelenler ise, işleri bittimi geri gelmiyor)
@abrakadabra Ağustos ayından beridir SF'dan bir startup için remote çalışıyorum. Benim ve bir kişinin daha H1B vizesine sponsor oldular. Avukatlarıyla beraber başvuru yaptık ancak kurada seçilmediğim için mülakata geçemedim bile. Bir dolandırıcılık yok, malesef Amerika'ya geçici olarak iş için gitmek bile zor 
@Don-t-Worry-Be-Happy tabiki yazdırabilirsin, @SUAT-GUNAY başkana söyleyelim hemen 
Sabah 5 de yatıp şimdi niye uyandım ki ben işte bu heyecanı seviyorum 

@OrlandoGücü, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@blacksah, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bugün hatırladım. Eşim ve bende başvurmuştuk. Ne çabuk geçmiş zaman. İyi şanslar herkese...
Arkadaşlar dün yatmadan 10 dakika önce ve kalktıktan 5 dakika sonra yani toplamda 15 dakika çekilişe katıldığımı unuttum. Ne çabuk geçmiş zaman
Otomatik olarak bende bugün hatırlamış oluyorum yani. Yeterlimi Greencardı kazanmak için
Sağlamasını saat 19:00dan sonra yapmak lazım Hasan bey
Akşama kadar 1000 sayfa olurmu sizce
@Furkan-Korhan o kesin zaten 
Son 12 saate giriyoruz ve ben hem greencard sonuçlarını bekliyorum hemde memurum ve bu yıl tayin oluyorum bu günlerde o da belli olacak 2 yıldır ailemden eşim ve çocuğumdan uzaktayım umarım bugün şans bana güler o zaman tayinimin nereye çıktığının önemi kalmaz.
sayacin 40 gunlerde oldugu zaman orlando gucu abinin hayiflandigini hatirliyorum
insallah isteyen herkese cikar
Son 12
Hazır mıyız
@birisi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@OrlandoGücü şu içtenlik ve samimiyet bile yeter.
Bu arada, forumun genel olarak niteliği çok yüksek. Belkide bu sebeple foruma kendini kaptırıp sadece muhabbet arayan bir girdimi bir daha ayrılamıyor.
(Pragmatist bir şekilde gelenler ise, işleri bittimi geri gelmiyor)
Vallahi ben kazanacak olan insanların sevinçlerini görmek için giriyorum. Umarım bugün forumun müdavimlerinden kazanan çok olur 

Arkadaşlar boynum tutuldu ve koluma vurmaya başladı. Vücudun belden üstü sağ tarafı felç gibi bir şey oldu. İlk defa başıma geliyor böyle bir olay. Kas gevşetici iğne yaptırsam geçer mi?
@uzaysan tavsiye ederim, bana çok sık oluyor. ama geçmesi muhtemelen bir kaç gün sürer
@Legar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Hayatim boyunca bir seyi bu kadar isteyip, onun icin bu kadar calistigimi hatirlamiyorum. Sirf Amerika'ya gitme inadim yuzunden birden fazla avrupadan teklif ret ettim, umarim pisman olmam
Eminim benzer durumda bir cok kisi vardir. Bu sene H1B cekilisinde yuzum gulmedi, sirada DV var
Herkese bol sans arkadaslar
H1B çekilişi nedir? Biraz açıklayabilir misiniz? Bir iş teklifi aldınızda mı yoksa iş teklifsiz girilen bir sıra mı?
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar boynum tutuldu ve koluma vurmaya başladı. Vücudun belden üstü sağ tarafı felç gibi bir şey oldu. İlk defa başıma geliyor böyle bir olay. Kas gevşetici iğne yaptırsam geçer mi?
Kas gevşetici bir de ağrı kesici vurdurun, tutulan bölgeyi sıcak tutun, havlu yada sıcak su torbası olabilir. En iyi ihtimalle iyileşmesi 4-5 günü bulacaktır çünkü kastaki sinirlerin gevşemesi uzun süre alıyor
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Hayatim boyunca bir seyi bu kadar isteyip, onun icin bu kadar calistigimi hatirlamiyorum. Sirf Amerika'ya gitme inadim yuzunden birden fazla avrupadan teklif ret ettim, umarim pisman olmam
Eminim benzer durumda bir cok kisi vardir. Bu sene H1B cekilisinde yuzum gulmedi, sirada DV var
H1B çekilişi nedir? Biraz açıklayabilir misiniz? Bir iş teklifi aldınızda mı yoksa iş teklifsiz girilen bir sıra mı?
Skilled worker vizesi. Şirketler size iş teklif edip sponsor oluyorlar ama kota var. Başvuru sayısı kotayı geçtiği için kimin alacağına çekilişle karar veriyorlar. İş teklifi şart. Dv gibi değil.
@birisi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@uzaysan tavsiye ederim, bana çok sık oluyor. ama geçmesi muhtemelen bir kaç gün sürer
@gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Kas gevşetici bir de ağrı kesici vurdurun, tutulan bölgeyi sıcak tutun, havlu yada sıcak su torbası olabilir. En iyi ihtimalle iyileşmesi 4-5 günü bulacaktır çünkü kastaki sinirlerin gevşemesi uzun süre alıyor
Teşekkür ederim arkadaşlar
Keşke Avrupa tekliflerini reddetmeseydiniz. Ben de Avrupa'dan iş teklifi aldım ve yazın gidiyorum. Şuan vize bekliyorum. Girdiğim şirket Amerikan olduğu için planımı ona göre yapıyorum. Greencard çıkmazsa 2 sene Avrupa ofisinde çalışıp kendimi L1B vizesiyle ABD'ye transfer ettireceğim. Hatta L1B vizesi göçmenliğe izin verdiği için green card da alabiliyorsun. Siz de benzer bir yol izleyebilirdiniz bence. Hem Avrupa'da para biriktirmesi daha kolay olurdu ileride hiç olmazsa yatırımcı yolu bile denenebilirdi.
Allahim sen biliyorsun....Kalp dayanmıyor