Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
@crazycells çok teşekkürler
Yaptığım araştırmaya göre Türkiyeden başvuruları Yunanistandaki ofise yapılması gerekiyormuş pasaport orjinalini başvuru formu ile istiyorlarmış yakın dönemde seyahatim olacağı için yetişmezse diye maalesef beklemedeyim -
@sembul Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells çok teşekkürler
Yaptığım araştırmaya göre Türkiyeden başvuruları Yunanistandaki ofise yapılması gerekiyormuş pasaport orjinalini başvuru formu ile istiyorlarmış yakın dönemde seyahatim olacağı için yetişmezse diye maalesef beklemedeyimSSN basvurusu icin mi dediniz acaba?
Atina'da bir USCIS office var, oradan bahsediyorsunuz sanirim? -
Merhabalar, ben türk vatandaşıyım eşim amerikan vatandaşı 16 ağustosta ankarada vize görüşmem var nufus kayit örneği ve adli sicil kaydimin apostilli olması mı gerekiyor? Bir de nvc bize randevu mektubu gondermesine ragmen ankara tekrardan bir randevu mektubu gonderdi ve butun belgeleri ceac a yüklememizi istiyorlar kafam karişti ve ben nufus cuzdanimi ceac a yuklemedim onu da istiyorlar ne yapmam lazim bu normal bir durum mu? son olarak cr1 vizesinde Administrative Process girme durumu nasil işliyor? şimdiden teşekkürler
-
@luckyman Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Merhabalar, ben türk vatandaşıyım eşim amerikan vatandaşı 16 ağustosta ankarada vize görüşmem var nufus kayit örneği ve adli sicil kaydimin apostilli olması mı gerekiyor? Bir de nvc bize randevu mektubu gondermesine ragmen ankara tekrardan bir randevu mektubu gonderdi ve butun belgeleri ceac a yüklememizi istiyorlar kafam karişti ve ben nufus cuzdanimi ceac a yuklemedim onu da istiyorlar ne yapmam lazim bu normal bir durum mu? son olarak cr1 vizesinde Administrative Process girme durumu nasil işliyor? şimdiden teşekkürler
Sayin luckyman isterseniz su konuyu inceleyip sorunuzu orada sorun:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almakMerak etmeyin, yeni sistem boyle... Mulakat oncesi belgeleri guncellemek gerekiyor, bir sorun yok surecinizde.
Nufus kayit ornegi ve adli sicil kaydinin orjinalleri yeterli, apostil yaptirmaniza gerek yok.
-
Merhaba
1- Eşim ve ben USA vatandaşı kızımız vasıtası ile IR 5 ten gocmenlik basvurusu yapmaya karar verdik. Her ikimizinde daha once 2 kere USA ziyaretimiz oldu ve 7 yıl daha gecerli vizemiz bulunmakta. Bu basvurumuzu TR mi USA de mi yapmamızın daha kolay olacagı konusunda kararsız kaldık. Emekli oldugumuz için zamanı nerede gecirecegimizin degil , ugrasma ve bekletilme suresini daha çok onemsiyoruz. Hangi ulkeyi neden tercih etmeliyiz?
2-Gerekli belgelerden olan evlik cuzdanımız bulunmamakta. Nufus dairesi ise yeni bir evlilik cuzdanı vermektense (uzun bir işlem oldugunu soylemekteler) Evli oldugumuzu gosteren "vukuatlı nufus kaydı" nın aynı işi görecegini soylemekte.Sizce de aynı işi görür mü?
3- Saglık raporunun 6 ay geriye dogru gecerli oldugunu biliyorum.Diğer belgelerde de sure sınırı varmıdır?
4- Diploma yerine çıkış belgesi gecerlimidir?
Şimdiden tesekkurler. -
@platon Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba
1- Eşim ve ben USA vatandaşı kızımız vasıtası ile IR 5 ten gocmenlik basvurusu yapmaya karar verdik. Her ikimizinde daha once 2 kere USA ziyaretimiz oldu ve 7 yıl daha gecerli vizemiz bulunmakta. Bu basvurumuzu TR mi USA de mi yapmamızın daha kolay olacagı konusunda kararsız kaldık. Emekli oldugumuz için zamanı nerede gecirecegimizin degil , ugrasma ve bekletilme suresini daha çok onemsiyoruz. Hangi ulkeyi neden tercih etmeliyiz?
2-Gerekli belgelerden olan evlik cuzdanımız bulunmamakta. Nufus dairesi ise yeni bir evlilik cuzdanı vermektense (uzun bir işlem oldugunu soylemekteler) Evli oldugumuzu gosteren "vukuatlı nufus kaydı" nın aynı işi görecegini soylemekte.Sizce de aynı işi görür mü?
3- Saglık raporunun 6 ay geriye dogru gecerli oldugunu biliyorum.Diğer belgelerde de sure sınırı varmıdır?
4- Diploma yerine çıkış belgesi gecerlimidir?
Şimdiden tesekkurler.-
Eger kiziniz 21 yasindan buyukse size sponsor olabilir, hemen I-130 formunu USCIS'e gondererek sureci baslatabilirsiniz. Ayrintili olarak sureci su konudan takip etmelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir5-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-anne-ve-babasi/2
Surecin bitmesi 10-12 ay surer diye tahmin ediyorum. Turkiye'den surece devam etmenizi tavsiye ederim, cunku ABD'de B1/B2 Turist vizesinden AOS'ye gecislerde sorun olabiliyor. Turist vizesi gocmenlik amaciyla kullanilmamali. Fakat isin iyi kismi, bu surecte turist vizelerinizi hala turistik amacla kullanabilirsiniz. Yani surec baslasa bile gidip ABD'de 6 ay turist olarak kalip sonra Turkiye'ye mulakat icin geri gelebilirsiniz. Su an kizinizin ABD'de yasadigini tahmin ediyorum, cunku sponsor olabilmesi icin bu sart. (Sponsorluk hakkinda bilgi icin su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864) -
Vukuatli nufus kayit ornekleri bence de ilk asama icin yeterli olur, onemli olan kiziniz ile olan anne-baba iliskisini resmi dokumanlarla gosterebilmek. Ama mulakat icin evlilik cuzdanini da gormek isteyecekler diye dusunuyorum. Yine vukuatli nufus kayit ornegini tek basina kabul etme ihtimalleri var ama ben yine de evlilik cuzdani cikartmanizi tavsiye ederim, islemleriniz daha sorunsuz gecer.
-
Yok, digerleri bu kadar hassas degil.
-
Vize almak icin diplomaniz gerekmeyecek.
-
-
TR den basvurumuz halinde işlem sonuçlana kadar, herhangi bir dönemde pasaportlarımızı teslim etmemiz gereken bir makam olacak mı ? Bahsettiğiniz gibi 10-12 ay lık bir sürec ise bu dönem de en az 1 kere ve en az 2 aylık bir süre için USA de bulunmamız gerekecek.Şimdiden tesekkurler.
-
@platon Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
TR den basvurumuz halinde işlem sonuçlana kadar, herhangi bir dönemde pasaportlarımızı teslim etmemiz gereken bir makam olacak mı ? Bahsettiğiniz gibi 10-12 ay lık bir sürec ise bu dönem de en az 1 kere ve en az 2 aylık bir süre için USA de bulunmamız gerekecek.Şimdiden tesekkurler.
Hayir, mulakat gununuz aciklanana kadar pasaportlariniz sizde kalacak. Sadece mulakat gunu vizelerinizin basilmasi icin konsoloslukta 1 haftaligina birakacaksiniz o kadar.
-
Goruslerinizi bildirirken arada verdiğiniz ilgili linkler, bize çok zaman kazandırıp aydınlatıyor.Hassasiyetinize tesekkurler.
Kızımızın I 30 formu ile sureci 10-12 aylık sureci baslatmasından sonra 10-12 ileriki bir aşamada (ilk formdan bildirilen mulakat noktasınından başka) seçtiğimiz mulakat adresini ve pasaport teslim adresini değiştirebilirmiyiz.Aklımızda olan şu: Kızmız ilk başvurusunda mulakatı USA de secebilirmi? Bu esnada biz TR olsa bile mulakat tarihi yaklaşınca USA giriş yapıp görüsmeyi gerceklestirebilirmiyiz? Bu basvuru ve mulakat tarihleri arasında bizim nerede bulundugumuz önemli mi? Bu ara dönemde bizim teslim etmemiz gereken belgeler var ise posta ile bunu yapabilirmiyiz?
Tesekkurler. -
Bazı yazılımları duzelttim
Goruslerinizi bildirirken arada verdiğiniz ilgili linkler, bize çok zaman kazandırıp aydınlatıyor.Hassasiyetinize tesekkurler.
Kızımızın I 30 formu ile sureci 10-12 aylık sureci baslatmasından sonra . ileriki bir aşamada (ilk formdan bildirilen mulakat noktasınından başka) seçtiğimiz mulakat adresini ve pasaport teslim adresini değiştirebilirmiyiz. Aklımızda olan şu: Kızmız ilk başvurusunda mulakatı USA de secebilirmi? Bu esnada biz TR olsak bile mulakat tarihi yaklaşınca USA giriş yapıp görüsmeyi gerceklestirebilirmiyiz? Bu basvuru ve mulakat tarihleri arasında bizim nerede bulundugumuz önemli mi? Bu ara dönemde bizim teslim etmemiz gereken belgeler var ise posta ile bunu yapabilirmiyiz?
Tesekkurler. -
Bazı yazılımları duzelttim
Kızımızın I 30 formu ile sureci 10-12 aylık sureci baslatmasından sonra . ileriki bir aşamada (ilk formdan bildirilen mulakat noktasınından başka) seçtiğimiz mulakat adresini ve pasaport teslim adresini değiştirebilirmiyiz. Aklımızda olan şu: Kızmız ilk başvurusunda mulakatı USA de secebilirmi? Bu esnada biz TR olsak bile mulakat tarihi yaklaşınca USA giriş yapıp görüsmeyi gerceklestirebilirmiyiz? Bu basvuru ve mulakat tarihleri arasında bizim nerede bulundugumuz önemli mi? Bu ara dönemde bizim teslim etmemiz gereken belgeler var ise posta ile bunu yapabilirmiyiz?
Tesekkurler.Hayir, maalesef kizinizin mulakati o sekilde secebilecegini zannetmiyorum, cunku ABD'deyseniz I-130 ve I-485 formlarini gondermelisiniz, eger ABD disindaysaniz sadece I-130 gonderip beklemelisiniz.
Siz TR'deyseniz TR'de mulakata girmelisiniz. Mulakati ABD'de secmesi icin sizin dedigim gibi ABD'de olup I-130 ile I-485'i beraber gondermeniz gerekiyor. Su AOS konusunu inceleyebilirsiniz ayrintili bilgi icin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almakSureclerde asina olmanizi gerektiren terimler var, o nedenle ilk defada her seyi anlayamazsaniz bu cok normal. Tek yapmaniz gereken asamalari tekrar tekrar okuyup anlayamadiginiz yerleri sormak.
Turkiye'de sadece Ankara Konsoloslugu'nda gocmen vize alabilirsiniz. Pasaport teslim adresi zaten son asamada konsolosluga verilecek, onu istediginiz gibi degistirebilirsiniz. Kiziniz iletisim adresi olarak kendi adresini verebilir. Eger eksik belge olursa size o ABD adresi uzerinden ulassinlar.
Bu arada isterseniz sorularinizi direkt IR5 konusunda sorun. Verilen ilgili bilgiler o sayfada kalsin.
-
IR 5 basvurusunun (I-130 ve I-485 formlari ile ) biz ABD iken yapılması halinde , GC alana kadar gececek surede TR ye gelme musademiz varmı? Varsa hangi aşamada gelebilir ve hangi asamada geri donmeliyız ?
-
IR 5 basvurusunun (I-130 ve I-485 formlari ile ) biz ABD iken yapılması halinde , GC alana kadar gececek surede TR ye gelme musademiz varmı? Varsa hangi aşamada gelebilir ve hangi asamada geri donmeliyız ?
Advance Parole almaniz gerekir, isterseniz yukarida verdigim AOS konusunu inceleyin, orada daha ayrintili yaziyor. Fakat bu bahsettiginiz sureclerin hicbiri hemencecik onaylanan basvurular degil, haftalar veya aylar beklemeniz gerekiyor bunlar icin, o nedenle bunlara guvenerek seyahat plani yapmamanizi tavsiye ederim.
Ben ilk tavsiyemi yeniliyorum, siz TR'deyken surece baslamalisiniz ve bu surecte ABD'ye turist vizesiyle gecip sonrasinda cikis yapmalisiniz ve mulakati TR'de atlatmalisiniz. En puruzsuz yol bence bu olur.
-
Cevaplarınızda insiyatif kullanmanız takdir edilcek birşey.Tavsiyeniz dogrultusunda arastırmaya devam edecegim .Tesekkurler
-
Merhaba,
Erkek arkadaşımla Şubat 2018’den beri beraberiz ama bana greencard lotosu Mayıs 2017’de çıkmış. Uzun hikayemi diğer bir başlıkta yazdım da şimdi benim sorum biraz kapsamlı ve şöyle:
- Ben henüz ABD’de yaşamaya başlamadım, ilk girişimi Kasım ayında yapmayı planlıyorum. Aslında reentry permit de alayım diyordum ama herşey yolunda giderse Ekim 2019 gibi kalıcı olarak taşınabileceğim (zaten sıkıntı veya rötar olacak olursa ya yeniden giriş çıkış yapar ya da re-entry permit alırım diye düşünüyorum). Bu süreçte evlenirsek, onun benimle gelmesi çok zor olur, dimi? Yani, F2A vizesini alma süresince kendisine değil ABD’de oturma izni, giriş çıkış izni bile vermiyorlar ve bu süreci Türkiye’den takip etmesi gerekiyor, değil mi?
- İlk soruya “Evet zor olur, vizesi onaylanana kadar Türkiye’de kalması gerekir” şeklinde cevapladığınızı varsayarak yeni sorumu yöneltiyorum. Türkiye’de değil de ABD’de evlenmemiz işlemlerin hızlanması açısından bir fark yaratır mı? Turistik vize ile gelse, ABD’de evlenebilir miyiz? Dahası, ABD’de evlensek, erkek arkadaşımda turistik vize olsa, 6. Ay dolmadan ülkeden çıkması ve F2A vize alana kadar tekrar ABD’ye girememesi anlamına geliyor, değil mi?
- Kafamda türlü türlü senaryolar var ama hangisi daha mantıklı bilemiyorum. Siz ne tavsiye edersiniz?
Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler =)
-
@mulus Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba,
Erkek arkadaşımla Şubat 2018’den beri beraberiz ama bana greencard lotosu Mayıs 2017’de çıkmış. Uzun hikayemi diğer bir başlıkta yazdım da şimdi benim sorum biraz kapsamlı ve şöyle:
- Ben henüz ABD’de yaşamaya başlamadım, ilk girişimi Kasım ayında yapmayı planlıyorum. Aslında reentry permit de alayım diyordum ama herşey yolunda giderse Ekim 2019 gibi kalıcı olarak taşınabileceğim (zaten sıkıntı veya rötar olacak olursa ya yeniden giriş çıkış yapar ya da re-entry permit alırım diye düşünüyorum). Bu süreçte evlenirsek, onun benimle gelmesi çok zor olur, dimi? Yani, F2A vizesini alma süresince kendisine değil ABD’de oturma izni, giriş çıkış izni bile vermiyorlar ve bu süreci Türkiye’den takip etmesi gerekiyor, değil mi?
- İlk soruya “Evet zor olur, vizesi onaylanana kadar Türkiye’de kalması gerekir” şeklinde cevapladığınızı varsayarak yeni sorumu yöneltiyorum. Türkiye’de değil de ABD’de evlenmemiz işlemlerin hızlanması açısından bir fark yaratır mı? Turistik vize ile gelse, ABD’de evlenebilir miyiz? Dahası, ABD’de evlensek, erkek arkadaşımda turistik vize olsa, 6. Ay dolmadan ülkeden çıkması ve F2A vize alana kadar tekrar ABD’ye girememesi anlamına geliyor, değil mi?
- Kafamda türlü türlü senaryolar var ama hangisi daha mantıklı bilemiyorum. Siz ne tavsiye edersiniz?
Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler =)
Maalesef kendisini getirmenin hizli bir yolu yok.
-
Evet, dediginiz gibi F2A'dan vize almali. Kendisine sira gelene kadar Turkiye'de bekliyor, bu surecte gocmenlik basvurusundan dolayi gocmen olmayan bir vize ile ABD'ye giris yapabilmesi cok zor, konsolosu geri donecegine ikna etmeli vize almak icin.
-
Hicbir fark yaratmaz, ayrica turist vizesinden sonra ABD disina cikmasi gerekecek cunku kendisine sira gelene kadar F2A sureci hicbir yasal statu saglamiyor kendisine. Eger turist vizesi varsa ikinci kez giris yapmayi deneyebilir ama gocmen olmayan vize sahiplerinin ABD'ye girip girmemesine kapidaki CBP gorevlisi karar verecek, cok sik giris yapmasi supheli goruneceginden kapidan geri cevrilebilir. Eger secondary passport control odasina girerse basvurusunu gorme ihtimalleri de olabilir. Bu da basli basina bir problem yaratabilir.
-
DV2018 vize sansindan yararlanmak icin gec kaldiniz, o nedenle size tavsiyem ilk firsatta ABD'ye giris yaparak gocmen statusune gecmeniz ve evlenip hizli sekilde basvuru yapmaniz. Eger arkadasiniz ABD'ye uzun sure kalabilecegi F1, J1 gibi vizelerle gelebilirse, evliligi ABD'de yapip ABD'de vizeler sayesinde daha uzun sure kalmasini saglayabilirsiniz.
-
@mulus ayrica su konunun ilk post'unu da okumalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik/1
-
Herkese merhaba,
2 sene önce anneme green card çıktı. Babam ve 21 yaşından ufak kardeşim annem sayesinde green cardlarını aldılar ve şuan Amerika da yaşıyorlar. Benim merak ettiğim ve sizin tarafınızdan bilgiye ihtiyaç duyduğum bir konu var. Ben 31 yaşındayım ve nişanlıyım. Ailem benim için evlenmeden F2B vize başvurusu yaparsa ben bu süreçte evlenebilirmiyim? Yoksa sonuçlanana kadar yani F2B vizesinin alana kadar evlenmemem mi gerekiyor. Tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim. -
@l-yurtsever Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Herkese merhaba,
2 sene önce anneme green card çıktı. Babam ve 21 yaşından ufak kardeşim annem sayesinde green cardlarını aldılar ve şuan Amerika da yaşıyorlar. Benim merak ettiğim ve sizin tarafınızdan bilgiye ihtiyaç duyduğum bir konu var. Ben 31 yaşındayım ve nişanlıyım. Ailem benim için evlenmeden F2B vize başvurusu yaparsa ben bu süreçte evlenebilirmiyim? Yoksa sonuçlanana kadar yani F2B vizesinin alana kadar evlenmemem mi gerekiyor. Tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim.Surada sorunuza cevap verdim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/54
bilginize.
-
İyi günler, bir şey danışmak istiyorum. Geçtiğimiz ağustos ayında evlendim ve eşim green card sahibi, sıraya girmek üzere başvurucaz şu günlerde. Bu bekleme sürecinde benim dil okuluna gitmek için f1 vizesine başvurmam çok mu saçma olur yani kesinlikle çıkmaz mı yoksa bir ihtimal var mı acaba? Bu konuda deneyimi, blgisi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum