Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yesilturk, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @SkyNet Austin gerçekten mükemmel bir yer. SF, NY gibi yerlerde yaşanmaz. Bekar adam bile dayanamamış ki evli ve çocuklulara hiç önermem. Bu arada ne yazıyorsunuz? Backend, frontend, ios, android? Java, php? Zaten uzaktan sf'de çalışıp texasta yaşarsınız.

    Sizce Tennessy Nashville tarafları nasıl peki ?


  • @ayvalik10 Çok teşekkür ederim, çok faydalı oldu. İş arama / bulma kısmını araştırmak istiyorum. Çocuklarla iş bulmak okul vs çok zor bir süreç nasipse bizi bekliyor. Forumdaki güzel yürekli arkadaşlar , şimdiye kadar karşılaştığımız Türk anlayışını değiştiriyor. Herkese teşekkürler.


  • @aberkkocak Tebrikler. Bahtınızın açık olmasını dilerim ,iyi yolculuklar.


  • @Megatron oraları bilmiyorum maalesef, hiç gitmedim. Ancak yaptığım araştırmalarda iyi bir yer gibi. Burada sizin beklentiniz çok önemli. Biz mesela Houston'a gideceğiz kısmetse. Houston çok sıkıcı ve vasat bir yer. Ancak bizim kriterlerimize göre uygun. Nedir bunlar diye soracak olursanız, en önemlisi çevremizin olması. Okullar iyi, evler daha ucuz ve geniş, iş imkanları ki bu da aslında uzaktan calisilacagimiz için en öncelikli kriter değil. Direkt uçuşun olması, konsolosluğun ve Türk marketlerinin ve komitesinin olması gibi bizim için artıları var. En beğendiğim yerler ise san jose, austin, VA (Washington dc civarı), san Diego.


  • @electronics-ege Merhaba , İş teklifi olduğunda hizmet sektörü oluyor değil mi? ve bunun için Amerikadan ilgili yerden nasıl bir yazı gerekiyor ?


  • @yesilturk Bende houston'a yerleşmeyi düşünüyorum. Niye çok sıkıcı ve vasat dediniz ? Deneyimleriniz nelerdir bizlere de öncü olması açısından.


  • Merhaba ,

    KCCye email atacağız. email adresi verebilir misiniz arkadaşlar ?

    Emailde detay sıkıntı mı yoksa iyi mi fikri olan var mıdır ?

    " Hello Dear Sir/Madam,

    I'm kindly asking for your help and support for the DV interview. I am a 15 year experienced senior software developer and my wife also has about 15 year experience on accounting and finance with managerial background.

    Thank you.
    Kind regards
    ... "


  • @SkyNet [email protected]
    Başlık olarak to whom it may concern yazarsınız.


  • @SkyNet ama yazdığınız konu hakkında cevap vermeyebilirler siz bence dosyanızın durumunu sorarsanız daha iyi olur.


  • @Muhammed-Ali-Kaplan onu sormaya çalıştık ama 🙂 to whom daha iyi olur. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SkyNet bu iletiyi inceleyin lütfen;

    KCC İle Nasıl İletişime Geçilir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhammed-Ali-Kaplan böyle yazarsanız cevap alamazsınız.
    KCC bu şekilde çalışmaz.


  • @bhdrergvn Austin, San Diego gibi yerlerde sokakta hayat var. Cafeler restoranlar falan. Genç nüfus oranı yüksek ve cıvıl cıvıl. Houston ise tamamen araba odaklı, çok fazla yürüme, sokaklarda gezmeye uygun bir yer değil. SF'da 1 saatlik otoparka 50$ verdim. Houston'da otopark problemi yok.


  • @yesilturk Teşekkürler, 29 yaşında ve sosyal, aktif yaşamayı seven biri olarak söylediklerinize göre Houston düşüncemi tekrar gözden geçireceğim 🙂


  • @bhdrergvn O zaman size göre Austin var Texas'ta sadece.


  • @gucarslan Teşekkür ederim. Çocuk gibi hissettim, tecrübesiz 🙂


  • @gucarslan Arkadaşlar durumlarını sormak için email atmışlar. Bu durum süreci hızlandırıyor gibi bi hisse kapıldım. ilettiğiniz başlığı tamamen okudum, mevzu edilmemiş. Sizin değindiğiniz konuya giriyor aslında. Durum öğrenmek.. yukarıda yazdığımız gibi bir email atsak dezavantajı olur mu peki yada sakince beklememizi mi önerirsiniz? Sizin de fikrinizi almak isteriz. Teşekkür ederiz.


  • @SkyNet dostum herkesin kendine göre gitmek için hem de acil gitmek için bir sürü nedeni var. Geçmişte bu nedenler yazılarak maille kcc den yardım istendi. Verilen cevaplar hep aynı durumla ilgili bilgi içeren 3-4 klasik cevap. Astronot olsan bu değişmiyor...

  • ⭐⭐

    Aslında tüm süreci uzuuuun uzuun yazıp içimi dökmek istiyorum ama şimdi değil, mülakattan sonra yazacağım. Gerçi Unganlar deneyimimi de mülakattan sonra yazacaktım da dayanamadım 🙂

    30 Mart Çarşamba akşamı gelen maille, mülakat tarihim 26 Mayıs 2022 olarak belli olduktan sonra Unganlar için randevu bakmaya başladım. Ne olur ne olmaz diye hemen mülakat öncesine de almak istemiyordum. Hem de cumartesi günü için randevu almayı istiyordum ki eşimin işinden izin alması falan sorun olmasın. Unganların sitesinde uyarı olarak en erken 1 ay öncesi için randevu alın yazıyordu ancak sisteme baktığımda daha öncesi için de randevu seçebildiğimi görünce, 1 ayın öncesine almaya karar verdim. Uygun değilse onaylamazlar, yeniden randevu alırım diye düşünmüştüm. Böylece en erken boş tarih olan 23 Nisan Cumartesiye eşim ve kendim için randevu aldım.

    Telegram grubunda bayrama randevu alan ve arayıp konuştuğunda bayramda çalışmadıklarını öğrenen biri olduğunu okuyunca biraz panik yaptım. Bizim randevularımız 1 Nisan Cuma günü onaylanmıştı ancak yine de şüpheye düştüm, Unganları teyit için aradım.

    + Bizim randevumuz vardı 23 Nisan'da ve onaylandı, çalışıyor musunuz o gün?
    - Evet, çalışıyoruz.
    + Bayramda çalışmadığınızı duyunca teyit etmek istemiştim de.
    - Evet, bayramda çalışmıyoruz.
    + (Beynim yanmış bir şekilde) E ama 23 Nisan?
    - (Gülerek) 23 Nisan'da çalışıyoruz ama yarım gün.
    + Tamam o zaman bir sorun yoksa geliyoruz o gün. Eminsiniz di mi?
    - (Yine gülerek) Evet, öğleye kadar çalışıyoruz, gelin siz.

    21 Nisan Perşembe öğleden sonra ikimiz de PCR test yaptırdık ve sonuçlarımız negatif çıktı. En korktuğum şey zaten pozitif çıkmasıydı, neyse ki sorun olmadı ve Cuma akşamı İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıktık.

    23 Nisan 2022 Unganlar Deneyimi

    Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra navigasyona Unganların muayenesini yazıp konakladığımız yerden yola çıktık ve konuma vardıktan sonra gördüğümüz ilk otoparka aracımızı park ettik. 2-2buçuk saat civarı orada kaldık ve 20 TL ödedik otopark için.

    10.35'te benim, 10.55'te eşimin randevusu için saat 10 sularında Unganlara giriş yaptık. Okuduğum yüzlerce mülakat tecrübesinden olsa gerek, sanki ilk kez gidiyor gibi değildim oraya. Sağdaki asansöre binerken bile tereddütüm olmamıştı 🙂 Yukarı 4. Kata çıktık ve Dr. Mehmet Ungan yazan kapıdan içeri girdik.

    İçeri girdiğimde daha güler yüzlü, pozitif bir karşılama bekliyordum ama biraz sinirli ve stresli bir karşılama beni şaşırttı (Gerçi ben de resmi tatilde çalışsam sinirli olurdum herhalde 🙄 ). Saatini söylemeden, bugün randevumuz olduğunu söyledim. Randevularımız arasında 20 dk olması, randevuya erken gelmiş olmamız gibi şeylerin hiç lafı bile geçmedi. PCR testi yaptırıp yaptırmadığımızı sordu ve yaptırdığımızı söyledikten sonra evraklarımızı vermemizi istedi. Bize bunları söylerken bir yandan da yanındaki kıza işe öğretiyordu. O zaman anladım aslında neden sinirli olduğunu 🙂 Evraklarımızla ve işlemlerimizle yeni kızın ilgilenmesini istedi.

    Belki o da lazım olur, aman bu da eksik olmasın diye yanımıza aldığımız bir dünya belgenin arasından, istenilen belgeleri ayıklarken biz, bu sırada Dr. Mehmet Ungan kızların yanına geldi ve kısık sesle, artık önce aşağıya göndermemelerini, önce muayene edeceğini söyledi. Saat geç oldu çıkış yaklaştı tarzında bir şeyler de dedi ama o kısımları net duyamadım.

    • Pasaport
    • PCR test sonucu
    • Covid19 aşı kartı
    • DS260 Confirmation Page (Case number teyidi için sadece birimizinkini vermiştim ama yanlış hatırlamıyorsam baktıktan sonra geri verdi onu)
      Not: Aslında varsa diğer aşılar için aşı kartı da burada verilecekmiş ama yeni kız bizden istemediği için ben vermemiştim.

    Anca ayıkladığımız istenilen evrakları, pasaportun arasına koyup (sanki rüşvet veriyoruz 🙂 ) işlemlerimiz için yeni kıza teslim ettik. İşi bilen kız, yeni kıza asıl talihliden başlayarak işlemlerimizi yapmasını ve bizi peşpeşe odalara almasını söyledi. O zaman anladım ki kimin randevusunun önce olduğu önemli değil, asıl talihli önemli, her zaman olduğu gibi.

    Yeni kız önce eşimi fotoğraf çekimi için çağırdı. Biraz uğraştıktan sonra halletti ve onu odaya götürdü. Onu beklerken birkaç kişi geldi, genelde İranlı ve PCR testi yaptırmadan gelenler vardı. İşi bilen kız, PCR testi olmayanları bugün git, test yaptırdıktan sonra pazartesi dön diyerek geri gönderdi. Nedense anlamamakta direnip ısrar ediyorlardı. Sonuç almaya gelen de birkaç kişi vardı. Onlar için de bir kağıt hazırlanmış ve sorabilecekleri tüm soruların cevapları o kağıtta bulunmasına rağmen ısrarla soru soruyorlardı. Kız da sürekli size verdiğimiz kağıdı okuyun, cevaplar orada deyip duruyordu. Bir kez daha sinirli hali için hak verdim kendisine.

    Yeni kız döndükten sonra beni fotoğraf için çağırdı. Saçım başım biraz dağılmıştı sabah duş alıp çıktığım için. Fotoğrafın başka bir yerde kullanılıp kullanılmayacağını sordum, kullanılmayacak, sadece sağlık raporu için dedi.

    Fotoğraf çekimi bittikten sonra beni odaya götürdü. Yeni kız bana kilo ve boy ölçümü yaparken, eşimin muayenesini bitiren Dr. Ungan odaya girdi. Yeni kızın benimle işini bitirmesini ve benim soyunup önlüğü giymemi bekledi. İç çamaşırlarınıza kadar soyunup bornoz gibi önlüğü giyiniyorsunuz. Bu sırada doktorla aramızda branda vardı ama sedyenin önündeki cam perde açıktı 😅 talimatta gösterildiği şekilde önlüğü giyip sedyeye oturdum ve Dr. Ungan geldi. Uzanmamı istedi. Bir yandan vücuduma bakıyor bir yandan sorular soruyordu.

    Alkol sigara kullanıyor musun?
    Nadiren sigara.
    Düzenli kullandığın ilaç var mı?
    Hayır.
    Ameliyat oldun mu?
    Evet, ayak bileğimi kırmıştım platin takıldı.
    Ben de oradaki ize bakıyordum. Başka bir yara izin var mı?
    Kaşımda dikiş izi var, salıncak çarpmıştı küçükken.
    Doğum yaptın mı?
    Hayır.
    Daha önce uzun süre yurtdışında bulundun mu?
    Birkaç ay Amerika'da sadece.
    Tamam şimdi kalk nefesini dinleyeceğim.
    (Oturdum)
    Nefes al, nefesini tut, tamam şimdi bırak.
    Geliyorum şimdi dedi, gitti. Elinde 2 aşı ile geri döndü.
    Aaa benim aşı kartım vardı.
    Onu girişte vermeniz gerekiyordu (Bir yandan aşının kapağını açmıştı bile).
    Onlar istemedi ben de size getirdim.
    Neyse siz kartı verin, dosyanıza işlerim, tekrar sorun olmasın (Bunu söylerken 1 aşıyı yapmış, onu yaparken de diğer aşının kapağını açmıştı çoktan).

    İkinci aşıyı da yaptıktan sonra aşı belgemi istedi. Hem onu verdim hem de ameliyatımla ilgili raporumu verdim. Dr. Ungan bilgileri işlerken ben de açık pencereye karşı üzerimi giydim. Tamam ben işledim bunları diyerek belgelerimi geri verdi ve teşekkür ederek odadan ayrıldım.

    Muayeneden çıktığımda işi bilen kız eşimle bizim hesabı yapmıştı. Tabi belgeyi önceden vermediğim için 250+250 dolar ödeme çıkmış, onu da cuma günü kapanış efektif kur (14.75) ile çarpmış, hesabı anlatıyordu eşime. Ödeme için içeri geçelim derken dahil oldum ben. Ayrı ayrı 2 kartla ödesek olur mu çünkü ben taksit yaptıracağım dedim. Yanlış anlaşılmamak için, sizden değil, bankanın kendisinden diye de ekledim. Olur ama 1 kişi alacağım içeri, 2 kartın da şifresini bilen biri benimle gelsin dedi.

    3689 TL (250 dolar * 14.75) idi kişi başı ödemeler. Ama Enpara kredi kartı 3.000 TL'ye kadar faizsiz taksit yapıyor. Ben de içeri gittiğimizde kıza önce 3bin sonra küsüratını çekseniz olur mu dedim. Denemedim daha önce ama olabilir dedi. 2 kart da aynı şekilde mi olsun dedi, evet dedim. Bu arada biraz muhabbet ettik kendisiyle.

    Yabancılar daha yorucu oluyormuş. Genelde PCR sonucu da getirmiyorlarmış. Ben de düzen lab PCR test yapmıyor mu, neden pazartesi gelin diyorsunuz dedim. Yapıyorlar ama onlar zaten çok yoğun olduğu için sonuçlar geç çıkıyor, dışarıda 1 saatte falan sonuç veren yerler var ama her ihtimale karşı pazartesi gelin diyoruz biz dedi. PCR ile sorunu olan varsa 1 saatte yaptırıp aynı gün gelip şansını deneyebilir bence.

    2 karttan da 3000+689 TL çekim yaptırdım. Enpara ile 3bin TL yi de 9 taksite böldürdüm sonrasında 🙂 Deske geri döndük. Düzen lab'a inip (3. Kat), oradaki işimizi bitirip geri dönmemizi söyledi. Unganlardaki muayenemiz, ödeme kısmı dahil, yarım saatten biraz uzun sürdü.

    Düzen lab'a indik aşağıya. Kayıtta sıra yoktu, içerisi de çok kalabalık değildi. Ben daha kalabalık bekliyordum 😅 2 kişi için 95 dolar (1397.07 TL) ödeme yaptım. Kan tahlili ve röntgen çekimi yapılacaktı sadece, idrar tahlili yoktu.

    Genç bir kız 1 tüp kan aldı benden, genç bir erkek de 1 tüp eşimden kan aldı. Röntgen sırası beklemeye başladık. Röntgenin önünde bekliyorduk, yarım saat olmuştu ama içeri giren çıkan kimse olmamıştı. Sanıyorum ki üst düzey çalışan olan bir abla geldi, röntgende sıranın birikmiş olmasına kızdı. Röntgen çekmesi gereken hanımefendi yan tarafta muhabbete dalmış son yarım saattir 😅 Yavaş yavaş bekleyenleri almaya başladı. Yarım saat de öyle sıra bekledik.

    Röntgen çektirirken üst kısım her şeyi soyunmamı, verdikleri önlüğü giymemi söyledi. Telli/telsiz sütyen olup olmaması fark etmiyor, her şeyi komple çıkartın, kolye falan varsa çıkartın, alt tarafı soyunmayın, önlüğü giyin dedi. Pek bir gönülsüz önlüğü giydim ve röntgen çekildi. Sonrasında iyi ki önlükle çekmişler dedim çünkü önlüğün röntgene değen yeri pislenmişti.

    Hiç memnun olmamış şekilde Düzen lab'dan ayrılıp tekrar Unganlara çıktık. Evrakları teslim edip içi boş pasaportları geri aldık.

    -Pazartesi öğleye kadar aranmazsanız, pazartesi 3'ten sonra sonuçları alabilirsiniz. Eğer bir sorun olursa aranacaksınız.
    +Peki sorun olursa Pazartesi mi gelmemiz lazım yoksa herhangi bir zaman gelebilir miyiz? Bizim mülakatımıza daha 1 ay var da 🙂
    -Herhangi bir zaman gelebilirsiniz, sorun değil.
    +Sonuçları da daha sonra alabiliriz değil mi?
    -Evet evet, sorun olmaz.

    Teşekkür edip güler yüzlü bir uğurlama ile oradan ayrıldık. Mülakata ve vizeye bir adım daha yaklaşmış olmanın hafifliği ile güzel bir Ankara gününde gezdik geri kalan zamanda.
    Pazartesi bir telefon gelmedi. Bayram sonrası perşembe günü Ankara'ya gidip raporlarımızı almayı düşünüyorum.


  • @gucarslan teşekkürler düzelttiğiniz için.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum