Kredi Skoru / Credit History
-
@saulgoodman Sadece 1 tane kredi kartım var, bununla alakalı olduğunu sanmıyorum :/
-
@ozN Kredi skorunuz iyi durumda, borcunuz da yokmus. Bu durumda geriye iki ana neden kaliyor: Kisa credit history olmasi ve/veya dusuk income seviyesi.
Size red sebebinin yazdigi mektup gelmesi lazim. O geldigi zaman, yazan sebebi aciklayabilecek sekilde asagidaki numarayi arayip, reconsideration isteyebilirsiniz.
Chase’s reconsideration number at (888) 609-7805.
-
Capitalone ilk kredi kartım 500 usd limiti vardı, 2 kere belirli aralıklarlar limit artımı talep ettim, ikisi de reddedildi. Aynı bankadan başka kart talep ettim 3.000 limit ile onaylandı. Bankacılık sistemi düz mantık çalışmıyor, bugun reddedilirsin yarın daha büyük limitle kartın onaylanır, çok takılmamak lazım.
-
@ahmetkocyigit 4 sene önce almıştım ben de capital one kredi kartını, ikinci kart olarak. Dediğiniz gibi $500 limit var ve şimdiye kadar 5 kere limit arttırma isteğimi reddettiler. Sebep olarak fazla harcama yapılmadığını belirtiyorlar. Bir kısım harcamaları yönlendirip, 2-3 ay sonra tekrar deneyeceğim, bakalım ne olacak.
-
-
Merhaba , sormak istediğim bir konu var 2019-2020 senelerinde 1 sene boyunca J1 vizesiyle amerikada bulundum ve çalıştım o dönemde kredi kartı çıkartmadım sadece banka hesabım vardı.Bu banka hesabımıda 2020 senesinde kapattım dönünce.Her hafta düzenli olarak bu hesabıma maaşım otomatik yatıyordu, bu hesaptan aylık telefon faturam otomatik ödeniyordu o zamanlarda hiç gerek duymadığım için kredi skoruma bakma gereksinimi duymadım çokta önemsemedim. Şu anda Türkiyedeyim fakat bir sorun olmazsa ağustos ayında tekrar J1 ile amerikaya gideceğim.Sormak istediğim 2 nokta var kredi skorumu o zaman yatan düzenli maaşım, düzenli fatura ödemem olumlu yönde etkilemiş midir yoksa sadece kredi kartı harcamaları mı etkiliyor. Bir diğer nokta verdiğiniz siteleri kontrol ettiğimde kredi skor kontrolü için üyelik istiyor site ve Türkiyede olduğum için üyeliği oluşturmuyor şu anda kontrol edebileceğim başka bir sistem vs var mı önerebileceğiniz
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Merhaba , sormak istediğim bir konu var 2019-2020 senelerinde 1 sene boyunca J1 vizesiyle amerikada bulundum ve çalıştım o dönemde kredi kartı çıkartmadım sadece banka hesabım vardı.Bu banka hesabımıda 2020 senesinde kapattım dönünce.Her hafta düzenli olarak bu hesabıma maaşım otomatik yatıyordu, bu hesaptan aylık telefon faturam otomatik ödeniyordu o zamanlarda hiç gerek duymadığım için kredi skoruma bakma gereksinimi duymadım çokta önemsemedim. Şu anda Türkiyedeyim fakat bir sorun olmazsa ağustos ayında tekrar J1 ile amerikaya gideceğim.Sormak istediğim 2 nokta var kredi skorumu o zaman yatan düzenli maaşım, düzenli fatura ödemem olumlu yönde etkilemiş midir yoksa sadece kredi kartı harcamaları mı etkiliyor. Bir diğer nokta verdiğiniz siteleri kontrol ettiğimde kredi skor kontrolü için üyelik istiyor site ve Türkiyede olduğum için üyeliği oluşturmuyor şu anda kontrol edebileceğim başka bir sistem vs var mı önerebileceğiniz
Muhtemelen kredi geçmişiniz hiç oluşmamıştır. Kredi kartı veya kredi gibi bir şey olmadığı sürece hesabınızın olması, maaş yatması, fatura ödenmesi vs bunların hiçbiri kredi geçmişine yansımıyor.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba, bildiğim kadarıyla birden fazla kredi kartına sahip olmanın kredi skorunu artırmada olumlu etkisi oluyor, eğer ki kullanımlarını/ödemelerini zamanında ve doğru bir şekilde yaparsak. Fakat kafama takılan bir nokta şu oldu, şimdi atıyorum ev veya araba almak istediğimizde kredi skorumuz kadar kredi geçmişimiz de önemli. Yani 6 aylık kredi geçmişi olan biriyle 5 senelik geçmişi olan birisi aynı olmuyor. Bu kredi geçmişi mevzusunda birden fazla kredi kartı sahibi olmanın herhangi bir avantajı var mı? Atıyorum X ve Y kişileri aynı anda Amerika'ya geldi ve aynı ay içerisinde ilk kredi kartlarını aldılar. Y kişisi 1 sene sonra bir tane daha kredi kartı aldı, aynı şekilde 1 sene sonra daha bir tane daha aldı ve totalde 3 kredi kartı oldu. Aradan 5 sene geçti diyelim, X kişisinin kredi geçmişi Y kişisinden altta kalmış olur mu? (İlk kredi kartlarını aynı anda aldılar ve hiçbir zaman geç ödeme vs yapmadılar) Bunu netleştirebilecek biri varsa çok makbule geçer. Benim 1 tane kredi kartım var ve limiti de benim için gayet yeterli, fakat sırf bu mevzudan 2. kredi kartı almalı mıyım diye düşünüyorum. Normalde almak istemiyorum ama eğer kredi geçmişimi (tekrar ediyorum skoru değil, geçmişi) etkileyecekse mecbur başvuracağım.
-
-
@ozN Beş yıllık kredi geçmişi olan birinin yeni bir kredi kartı alması doğru bir hareket olmaz. Kredi yaşı 2,5 yıla düşer. ABD'ye gelir gelmez uzun süre kullanacağınız bir veya birkaç kredi kartı alıp sonra başka kartlar almamak daha doğru.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhaba, kira ödemesi kredi skoru etkiler mi acaba ?
-
@BelmaSarvan, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Herkese merhaba, kira ödemesi kredi skoru etkiler mi acaba ?
Hayır, etkilemez.
-
@knnrn teşekkür ederim 🙏
-
Bugün kredi skorum Experian app sisteminde oluşmuş görünüyor.
Geçen 6 ay süresince Credit Karma app'ten baktığımda Trans Union ve Equifax üzerinden Vantage Score 3.0 da 700-720 arasında inip çıkıyordu. Bir tek ilk kredi kartı ekstresinde 680'lere düşmüştü.
Kasım ayı başında BofA'dan ilk kredi kartımı 1000 dolar limit ile almıştım. Ekstreye limitin %20 altında olacak şekilde bakiye bıraktım. Her seferinde son ödeme günü gelmeden bakiyenin tamamını ödedim.
Mart ayı sonunda Citizens Bank üzerinden kredi ile telefon aldım. Bu kredinin ödemesi kredi kartımdan otomatik ödemede.
Nisan ayında path to Apple Card sonuçlandı ve 1500 dolar limitli kart onaylandı.
Yine Nisan ayında BofA kredi kartım için limit yükseltme talebinde bulundum, 1000'den 3600'e limit artışı oldu.Bugün, 6 ay sonunda Fico Score 8 değerlendirmesinde kredi skorum 742 olarak çıktı.
Anlık olarak;
Trans Union : 701
Equifax : 717
Experian (Chase credit journeyed, VantageScore 3.0 ile) : 697
Experian (kendi app'inde Fico Score 8 ile ) : 742Benim ilk girişten sonraki kredi skoru deneyimim bu şekilde gerçekleşti.
-
Kredi skorum ile ilgili gelisme oldugu icin buraya yazayim bilgi olarak merak eden arkadaslara bir arti bilgi olsun.
ABD'ye Agustos 2021'de tasindim. Esim polonyali oldugu icin burda ozellikle polonyalilara calisan bir credit union'da banka hesabimiz. Bu hesap uzerinden esim ve kendime her biri $500 limitli secured kredi karti cikarttik ve ilk ekstremizi Ekim 2021'de aldik. Yani kredi gecmisimiz Ekim 2021'de basladi.
Bu arada arabami yarisi pesin para geri kalani financed olarak aldim kasim ayinda. Toplam $21500 gibi bir ucret ile. $11500'unu financed ettim. Yillik %21.99 APR ile (yani kisacasi vampir tefeciden borc almaktan bir farki yok). Bu loan'in taksitleri 60 ay boyunca aylik $311. Tabi boyle yuksek bir APR ile 5 yil icinde bu borca odeyecegim faiz yaklasik $7000 olacakti eger her ay $311 odeseydim. Ben ilk ay $2000 odedim, sonra vergi iadesi ve calistigim isteki bonusum geldi falan elime ne gecerse odedim bu faiz miktarini dusurmek icin (Finance yapan firma erken odemelerde bir ceza uygulamiyor, yani borcu istediginiz zaman kapatabiliyorsunuz. Duyduguma gore bazi firmalarda erken odemede penalty'ler oluyormus). Neyse demem o ki yaklasik $11,500 olan borcumu su anda $1800'e indirdim erken odemelerle. Bu surecte $600 kusur faiz odedim tabi. Simdi faizim gunde $1.07. Artik bilerek ayda $320 oduyorum, borcun kapanmasini istemiyorum daha kredi skorumu etkilememesi icin cunku ekim ayinda kira sozlesmemi yenileyecegim.
Neyse durum bu. Iki adet her biri $500 limitli kredi karti ve $11500 araba kredisi ile gecen ay en sonunda kredi skorum olustu.
Benim ilk kredi skorum 710 esimin ise 750 olarak hesaplandi. Burda bir parantez acayim; ben kredi kartinda yaklasik %10 gibi bir bakiye birakiyordum hep hesap kesim tarihinde, esim ise %3 falan. Ayrica araba kredisi sadece benim adima.
Biz aslinda bu skorlarin baya altinda bekliyorduk ilk skorlarimizi, bence gayet guzel skorlar ilk skor icin. Tabi bu surecte faturalarimizi hep zamaninda odedik falan.
Kredi skorumuz olusunca ilk costco ziyaretimizde Citi Anywhere costco kredi kartina basvurduk supermarketin icinde. Ertesi gun haber geldi $5,500 limitli kartimizi onayladilar. Kartlar gecen hafta elimize gecti (bir tane benim bir tane esim adina ama her ikisi de ayni hesabi kullaniyor. Yani ayri ayri $5,500 limitli degiller. Ortak)
Su anda kredi skoruma yeniden bakmadim. Baktigim zaman hard inquiry mi oluyor bilmiyorum, gerek de yok henuz herhangi yeni bir borca girmeyecegim. Daha once burada 3-4 tane farkli bankadan kredi karti sahibi olmak yararli oluyor kredi skoru icin demislerdi sanirim, ilerleyen gunlerde ya da aylarca Chase, BoA gibi bankalarin da kredi kartina basvuracagim sanirim.
Bu Costco kredi kartini alirken maasin ne kadar etkisi oluyor bilmiyorum; maas soylemek ayiptir ama bilgi olsun diye yazayim kusura bakmayin - yillik $69,000. Esim ise calismiyor ve geliri yok henuz (New Jersey'de grafik tasarimci arayan varsa bana ulasabilir hehehehe).
Ozet olarak; bir secured kredi karti, bir yuksek faizli araba kredisi, duzgun odenmis faturalar ile 6 ay sonra ilk kredi skorumu ben 710 esim ise 750 olarak aldi. Bu kredi skoru ve gelirimiz ile Citi'nin $5,500 limitli costco anywhere kredi kartini alabildik simdilik.
ayri bir not acayim; Citi Anywhere costco kredi karti baya guzel. Biz zaten costco'dan baya alisveris yapiyoruz hatta koltuk takimimizi televizyonumuzu bile costco'dan aldik. Ayrica ben butun benzin alisverisimi costco'dan yapiyorum neredeyse ayda $150-200 kadar. Benzin alisverislerinde %4, Costco'dan yapilan alisverislerde executive uyeligin %2 bonusu uzerine %2 cashback ve diger her turlu harcamada, nereden oldugu onemli degil %1 cashback veriyor. Iyi yani bence.
-
Self uygulamasını indirdim ve onun üzerinden loan gösterdim. Program size teklifler sunuyor ve her ay hesabınızdan seçtiğiniz programa göre para kesiyor. 1 yıl yada 2 yıl sonra çektiği paradan %10-15 arası kesip size geri yolluyor. Amaç sizi kredi kullanmış gibi göstermek. İlk iki ay puanım düştü ama şimdi başlangıç puanımı geçti. Ben 48$x12 ay olan programı seçtim. Görevini yerine getiriyor ve sistemde loan olarak gözüküyor. Başlangıçlar için bence iyi gözüküyor. Yeni arkadaşlara tavsiye ederim çabuk yükselirsiniz.
-
Uygulamanın tam adı nedir.
-
@M.Emir tam ismini yazarmısnız uygulamanın. Faydalı olabilir herkese
-
@Platon59 Self uygulama ismi. Bu ay %25 oldu ödemelerimin toplamı. Kredi puanım bu ay 15 puan arttı 760 lara geldi. 20 aylık süre için fena sayılmaz. 4 kredi kartım var. Tek değişiklik bu oldu. Diğer herşey stabil şekilde devam ediyor. Otomatik fatura ödeme talimatları,kredi kartı %3-5 arası limit kullanımı vb.
Uygulamayı bulamayanlar için referans linki bırakayım. Sanırım size 10$ indirim yapıyor. Bana da 10$ veriyor herhalde.
-
@M-Emir abdde yaşamayanlar ama abdde hesabı olanlar kullanabiliyor mu bunu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum