Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Jack-Fox, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba sponsor konusunu nasil cozebiliriz hic tanidigimiz yok esimin geliri limitin cok az altinda oldugundan avukat co sponsor bulmamizi istedi.

    Sponsor konusunu çözebilmenin tek yolu sponsor bulmak haliyle. Vatandaş olmalı. Sponsorun tax belgeleri, geliri, daha önce veya su anda başkasına sponsor olup olmadığı ve pasaport bilgileri affidavit of supportta belirtilmeli. Sponsorluk şartlarını birinin veya birilerinin kabul etmesi genelde zor. Sponsorluk süresi 10 yıl fakat Bu sure sponsor olunacak kişinin vatandaş olmasına kadar devam eder genelde. Fakat sponsor olunan kişi devletten herhangi bir yardım aldığı durumda sponsor genelde sıkıntı çekeceğinden bu ise kimse yanaşmaz.


  • merhaba, evlendikten green cart alana kadar ne kadar süre geçiyor acaba?


  • @lilith666, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    merhaba, evlendikten green cart alana kadar ne kadar süre geçiyor acaba?

    Sizin başvuruyu başlatmanıza, Amerika içinde veya dışında olmanıza, LPR veya citizen ile evli olmanıza, sponsor eşinizin ve sizin taşıdığınız şartlara göre değişmekle birlikte tamamen Uscis’in case üzerindeki tutumuna göre de değişecektir. Yanı Kesin bir süresi yok.


  • @mazk2104 kusura bakmayin lutfen ben sizin sorunuzu cevaplamamisim, cevapladigimi dusunmustum. Oyle ki ben o kadar bakmama ragmen anlamamistim eksik doldurduklarini. asilarin oldugu yerde hep teknik bilgilerdi orada bir asiyi es gecmisler, unutmuslar ve bu benim anlayip da duzelttirebilcegim birsey de degildi bence. Yazilan hicbirseyden bir sey anlamamistim


  • @mazk2104 tamam, onumuzdeki hafta 90 gunu gecmis oluyor ben bir de bu yolu denemek istiyorum. Ne ugrastirdilar arkadas ya... Zaten sikintili bir mulakat gecirmistim bence. Tamam kartiniz size gelecektir duyanlar cok iken bize tamam biz bir degerlendiricez bakicaz, eger ek bir kanit gerekirse size ulasiriz dediler sonra da bu haber geldi mektupla. Doktor evraginin eksik oldugu haberi. Bakalim hayirlisi valla


  • Selam. Bilen arkadaşlar vardır. Biz 485 paketi gönderirken sağlık raporu eklemedik, covid aşılarinyoktu eşimin. Daha önce medical exam almadığımız icin de waiver durumundan da faydalanamadik. Neyse, başvurudan bu yana 4,5 ay geçti. Bu hafta sağlık raporunu halledicez inşallah. Sorularım şunlar:
    1- medical exam direkt gönderebileceğimiz bir adres mevcut mu?

    2- Medical exam icin RFE bazen istendiğini, bazen de istenmediğini okudum bir kaç yerde. Rfe istenirse de genelde herhangi bir adres belirtmedikleri icin gönderme olanagimiz olmuyor ve zaten interview esnasında yanımızda götürmemizi belirtiyorlarmış. Bu şekilde olduğunda genelde greencard ulaşması da ayrıca zaman alıyormuş. Bunlar tamamen orda burda okuyup edindiğim bilgiler. Sizlerin tecrubesi de önemli.

    İki arkadaşımdan örnek vereyim.
    Biri kasım sonuna doğru interview aldı, medical yanında yokmuş. Göndermesini istemişler. Gönderdikten sonra uzun zaman bekledi. Şubat 25 2022 de geldi kartı.

    Diğer arkadas, 485 paketiyle göndermişti. Nisan 12 2022 interview aldı. 22 nisanda kartı eline ulaştı.

    3- ve dosyanın hangi merkezde olduğunu nerden biliyoruz? Yanı benimki electronic OIE olduğundan anlayamıyorum nerede. Sadece i130 NSC’deydi. Diğerleri nerede bilmiyorum. Okuyorum yazdıklarınızı, case surdaydı ama su Centera transfer oldu falan. Bunlari nasıl biliyorsunuz?🫠

    @mazk2104


  • Vesikalik resimler haricinde dugun aile vs olanlari gorusmede yanimizda goturmemiz sureci etkiler mi, 485 paketi ile birlikte gondermemiz daha mi dogru olur?


  • @Jack-Fox, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Vesikalik resimler haricinde dugun aile vs olanlari gorusmede yanimizda goturmemiz sureci etkiler mi, 485 paketi ile birlikte gondermemiz daha mi dogru olur?

    Öncesinde sunmanız gereken evraklar var. Resmî bir kaç belge haricinde evliliğinizin gerçek olduğunu gösteren her tur belgeyi de yine göndermeniz yararınıza. Mülakat öncesinde size dair herseyi gözden geçirme imkanları olacaktır.


  • @flower ben de asi oldugunu tahmin edip asilara dikkatlica baktim umarim bir sey kacirmamisimdir diye tahmin ediyorum. ben fazla para odememek adina asilarimi disarida oldum olmadi o prooflari da yanimda gotururum ne yapayim. yine de eksiksizdir umuyorum. ya var ya benden bi kanit istendi 150 gun cevap verilmedi allah kahretsin dedim artik beynimi yedim yani. basit ya tamamsa tamamdir degilse degildir bakacaklari 2-3 sayfa kagit allahim boyle sanki dunya kurtariliyor. 2022 basvuranlarin hepsi 30-90 gunde calisma izinlerini aldi int almaya basladilar biz hala kanit ugrasiyoruz adil mi bu simdi ? Deneyin valla zorlama olmadan calismiyorlar asla. 2 kere sorusturma koymasam bence kimse kagitlara bakmayacakti nasilsa 2.5 sene sure var diye. tabi canim nolcak sen keyfine bak ben 2.5 sene ac susuz oturur beklerim calismadan bozma sen


  • @Tugba medical exam icin size bir mektup gelecek zaten. mektupla mi gondermeniz gerekiyor yoksa yaninizda mi goturmeniz gerekiyor bunu mektupta bildirecekler. birisi gonderin diye mektup yollamadiysa asla yollamayin karisikliga yol acar dosya uzar da uzar. yaninizda goturmeniz gerekiyorsa bekleyin sizle goturun her sey sizle birlikte ayni gun hallolsun. Exam icin isterlerse gondereceginiz adresi verecekler zaten. Genellikle sizin FO nuz oluyor. Yontemi Uscis belirleyecek.
    Dosyanizin hangi merkezde olduguna da size gelen mektuplarin sag ust kismina bakarak anlayabilirsiniz. EAD genellikle Service Centerlardan birinde oluyor AOS de FOda. Ornek olarak benim EAD su an NBC de AOS ise Newark FO. Dosyalara farkli yerler bakabiliyor. MEktubun sag ust kismindan teyit edebilirsiniz.


  • @Jack-Fox Ben 130 u online yapip kalanini kargoyla gonderirken sacma sapan bir kac fotograf ekledim bakmayacaklarini dusunerek. Bakmislar. Su an online accountta scan edilmis halde aile fotograflari da duruyor. Gondermeniz yarariniza olur bence. Ayrica yaniniza da alirsiniz.


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba medical exam icin size bir mektup gelecek zaten. mektupla mi gondermeniz gerekiyor yoksa yaninizda mi goturmeniz gerekiyor bunu mektupta bildirecekler. birisi gonderin diye mektup yollamadiysa asla yollamayin karisikliga yol acar dosya uzar da uzar. yaninizda goturmeniz gerekiyorsa bekleyin sizle goturun her sey sizle birlikte ayni gun hallolsun. Exam icin isterlerse gondereceginiz adresi verecekler zaten. Genellikle sizin FO nuz oluyor. Yontemi Uscis belirleyecek.
    Dosyanizin hangi merkezde olduguna da size gelen mektuplarin sag ust kismina bakarak anlayabilirsiniz. EAD genellikle Service Centerlardan birinde oluyor AOS de FOda. Ornek olarak benim EAD su an NBC de AOS ise Newark FO. Dosyalara farkli yerler bakabiliyor. MEktubun sag ust kismindan teyit edebilirsiniz.

    Teşekkür ederim.

    Şimdiye kadar gelenlerin hepsi MO, sanırım National benefit center oluyor. FO ayrıca belli değil ama büyük ihtimalle yaşadığım eyalette bir service center ise Laguna Niguel olacaktır.

    Medical icin bugün randevumuz vardı ama eşim dün ikinci doz covid asisi aldi ve bu defa çok fazla yan etki yaptı. Ateş alev yanıyor. Bir de diğer gerekli aşılari üst üste almak hiç akıllıca olmayacak.


  • @Tugba MO nun ne oldugunu bilmiyotum fakat national benefit center acikca yazar en kotu emma veya telefonla live egenta sorabilirsiniz. Cok gecmis olsun ! 🙂


  • Herkese merhabalar Mart 10'da Interview tarihi verilmisti fakat interview'e gittigimizde officer dosyamizin orda olmadigini soyleyerek cancel etmek zorunda oldugunu belirtti o tarihten beri herhangi bir geri donus olmadi malesef. Daha once boyle bir durum yasayan varm mi? ne kadar surede re-schedule olur ?


  • İnternette ne zaman konuyla ilgili kaynak arasam hep tek tarafın ABD vatandaşı olma durumu car. Ancak ben Green Kartlı olarak ABD vatandaşı olmayan biri ile ABD içinde ya da dışında evlenirsem eşim nasıl Green Kart sahibi olabilir, prosedürleri, süreçleri nasıl işler? Var mıdır konuyla ilgili bir yazı ya da forumda başlığı?


  • @pistolstar, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    İnternette ne zaman konuyla ilgili kaynak arasam hep tek tarafın ABD vatandaşı olma durumu car. Ancak ben Green Kartlı olarak ABD vatandaşı olmayan biri ile ABD içinde ya da dışında evlenirsem eşim nasıl Green Kart sahibi olabilir, prosedürleri, süreçleri nasıl işler? Var mıdır konuyla ilgili bir yazı ya da forumda başlığı?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari


  • @basoglukoray1 uscis call centeri arayip make an appointment ve interview dedikten sonra live agent ile konusup durumun detayini sorabilirsiniz. umarim yardimci olur. cok gecmis olsun.


  • @mazk2104 Denedik service request yapildi onlar beklememiz gerektigini soyluyorlar ne kadar beklemem gerektigini bilsem gerekirse 1 sene bekleyeyim fakat EAD dahil gelmedi zor durumdayim malesef 😞


  • @basoglukoray1, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @mazk2104 Denedik service request yapildi onlar beklememiz gerektigini soyluyorlar ne kadar beklemem gerektigini bilsem gerekirse 1 sene bekleyeyim fakat EAD dahil gelmedi zor durumdayim malesef 😞

    Geçmiş olsun. Aynı durum bizde de ne yazık ki 😖 valla neye göre hızlı veya yavaş gidiyor anlayamıyorum. Onu bunu okumaktan da artık çok sıkıldım. Vatandaşla evli bir arkadaşım tam 1 yılda aldı, onaydan sonra 3 ay gc gelmesini bekledi. İlk başvuru Şubat 2021. Field office SAN berbardino CA, buradaki hızlı ofislerden biri. Bir diğeri yine vatandaşla evli, interview yapıldıktan ve aynı gün onay aldıktan sonra 10 gün sonra gc teslim edildi. Toplamda 9 ayda herşey halloldu. İlk başvuru Temmuz 2021. Field office Santa Ana, CA. Burada en yavaş çalışan ofistir. Neye göre değişiyor bilmiyorum.


  • Benim Field Office im NY Long Island burasi da cok problemli oldugun duydum gercekten gunde 50 kere USCIS sitesine girmekten emma yla yazismaktan resarch yapmaktan cok yoruldum boyle amatorce calismak olamaz isin garip tarafi 2022 file larinin cok hizli bir sekilde approve oldugu gozukuyor uumarim sizde en yakin zamanda sonuc alirsiniz 😞


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum