Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Tax return W-2, Vergi formu

Taşındı Vergi Sistemi
413 90 32.7k 82

• Merhaba, green card sahibiyiz. biz de düzenli giriş çıkış yapıyoruz, kazancımız TR’de. Bu yıl vergi formu solduracağız. Görüştüğüm bir vergi firması (manay) 6 yıl geriye dönük yapmam gerektiğini iletti. Bu konuda bilgi alabilir miyim? Sadece bu yıl için yapsam sorun çıkar mı? Teşekkürler

• @Mansfield1 Bence bir hata vardır, profesyonel bir destek almanızı tavsiye ederim.

• @Gulsah2000, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

Merhaba, green card sahibiyiz. biz de düzenli giriş çıkış yapıyoruz, kazancımız TR’de. Bu yıl vergi formu solduracağız. Görüştüğüm bir vergi firması (manay) 6 yıl geriye dönük yapmam gerektiğini iletti. Bu konuda bilgi alabilir miyim? Sadece bu yıl için yapsam sorun çıkar mı? Teşekkürler

Konunun uzmanı değilim ama ben 6 yıllık beyan verilmesi gerektiği hakkında hiçbir şey duymadım. Adı üstünde 2021 Tax Return, 2021 yılının geliri ile ilgili. Geçmiş yıllarda beyan vermeniz gerekirken beyan vermeme durumunuz mu var acaba? Belki o yılları kast etmiştir.

• @Gulsah2000 sorulacak cok soru var ; kac senedir GC sahibisiniz , hicvergi beyanı yaptınız mı, Amerikada hic gelirsahibi oldunuz mu gibi. Ben de tam bu konulara hakim degilim ama geri donuk vergi bildirimi Amerika dısındaki kazancını uzun sure bildirmeyenlerden isteniyor. Bu vergi odeyeceksiniz degil, vergi beyanı manasında ; kazancınız icin belki yerel oldugunuz ulkede vergilendirilmistir ve cifte vergilendirme olmayacagi icin ABD size vergi ciarmayacak vs. Gorustugunuz firmadan bu konuda detaylı acıklama isteyin, aklınıza yatmaz ise baska firmalardan da fikir alabilirsiniz.

• @cnpist 6 yıldır Gc sahibiyiz, henüz US ten gelirimiz olmadı

• @isik ilk defa tax formu dolduracağız

• @Gulsah2000 Greencard ile ilk defa giris yaptiktan sonra her yil icin tax return yapmaniz gerekiyordu. ABD de geliriniz olmasa bile ABD disindan elde ettiginiz geliri yillik beyan etmeniz gerekiyordu. Gorustugunuz tax firmasi bundan dolayi size geriye donuk 6 yillik yapmaniz gerekiyor demis.

Yapmazsaniz, ileride vatandasliga basvurdugunuz zaman sorunlar yasayabilirsiniz. Ayrica belirli bir miktarin uzerinde vergi borcunuz cikarsa (sanirim $10k uzeri), yillik tax return yapmayip, bu borcu odemediginiz icin, USCIS size permanent bar getirip, greencardinizi iptal etme yetkisine sahip.

https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/tax-information-and-responsibilities-for-new-immigrants-to-the-united-states

https://www.lawfirm4immigrants.com/unpaid-taxes-child-support-obligations-citizenship-application/

• @Gulsah2000 Turkiyedeki gelirlerinizden maas veya kira gelirinden , Turkiyede vergi odedi iseniz geri donuk vergi beyanı yapmanız sizi uzmez. GC sahibi ya da Amerikan vatandaslarının yurtdısından gelirleri 100000 dolara kadar vergiden muaf (tam muaf denemez , muhasebeciniz bunu daha iyi ifade eder size ayrıca bu miktar her sene degisiyor) . Dolar / TL kurundan dolayı cok cok para kazanmıs olmanız gerekir ki ABD deayrica vergi verin. GC kazandıgınızdan beri ABD de vergi mukellefisiniz ama sadece vergi beyanı yapmanız bekleniyor, vergi odemeniz kazanciniza gore gerekebilir ya da gerekmeyebilir. Baska ulkedeki kazanclarınız , o ulkede vergilendiriliyorsa, cifte vergilendirme olmuyor amagene de o geliri beyan etmenizbekleniyor. Muhasebecinizle bu bilgiler isiginda konusun , sizi daha iyi aydınlatacaklardır.

• Merhabalar ABD’li eşim ile geçen sene evlendik. Amerikadayım. Eşim tax returnlere başladı ve geçen yılı dolduruyor. Benim greencard paper worklerimi daha yollamadık. O yüzden ssn number ım yok. Itin number almam gerekiyormuş ona da 100 dolar ücret isteniyor. benim adımı tax paper worklerine yazması çok gerekli mi? Benim şuan bir iş verenim ve gelirim de yok. Şunu merak ediyorum interview da bir sıkıntı Yaşar mıyız eğer tax paper worklerinde adımı göstermezsek?

• @tessindunyasi, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

Merhabalar ABD’li eşim ile geçen sene evlendik. Amerikadayım. Eşim tax returnlere başladı ve geçen yılı dolduruyor. Benim greencard paper worklerimi daha yollamadık. O yüzden ssn number ım yok. Itin number almam gerekiyormuş ona da 100 dolar ücret isteniyor. benim adımı tax paper worklerine yazması çok gerekli mi? Benim şuan bir iş verenim ve gelirim de yok. Şunu merak ediyorum interview da bir sıkıntı Yaşar mıyız eğer tax paper worklerinde adımı göstermezsek?

SSN olmadığı için eşiniz vergi beyanını bekar olarak dolduracak. Bir sorun olmaz.

• Penalty for private use hakkinda bilgisi olan var mi?

• Maaşlı çalışanlar için bu vergi işinin kolayı yokmu.işveren heray maaştan kesip ödesede işçi uğraşmasa olmuyor mu?

• @portl "Penalty for private use" resmi islemler icin kullanilan malzemenin (zarf, pul vb), ozel kisiye has durumlarda kullanilmasini engellemek, yasaklamak icin kullanilir. Ayrica, yine resmi islemler icin gonderilen postanin sadece ilgili kisi tarafindan acilmasi gerektigini, baskasi tarafindan acilip, kullanilmamasini ifade eder. Genelde, eger yakalanirsaniz, para cezasi vardir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@enemy, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

Maaşlı çalışanlar için bu vergi işinin kolayı yokmu.işveren heray maaştan kesip ödesede işçi uğraşmasa olmuyor mu?

Zaten mevcut durum bu şekilde. Maaştan kesiliyor, yıl sonunda iş yeri size bir w-2 formu veriyor, ondaki bilgileri girerek vergi beyanı yapıyorsunuz. Büyütülecek bir şey yok aslında.

• @knnrn tşk ederim

• @knnrn peki hocam Türkiye’deki evimi sattıktan sonra parasını ABD’ye getirsem işleyiş nasıl oluyor.40-50bin doları hesabıma göndersem vergi ödermiyim sorarlar mı nerden geldi bu para diye

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@enemy, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

@knnrn peki hocam Türkiye’deki evimi sattıktan sonra parasını ABD’ye getirsem işleyiş nasıl oluyor.40-50bin doları hesabıma göndersem vergi ödermiyim sorarlar mı nerden geldi bu para diye

Hayır, öyle bir şey olmaz. Kendi paranızı bir hesaptan diğerine aktardınız diye vergi kesilmez. Sadece kazanç üzerinden vergi ödeyeceksiniz.

• Benim Green Card'ım var eşimin yok, kendisi Türkiye'de yaşıyor. Nonresident alien spouse diye geçiyor sanırım. Yeni bir işe girmek üzereyim. W-4 formunda Married Filing Jointly ve Married Filing Seperately seçenekleri var. Seperately yaparsam bekarmış gibi vergi ödeyeceğim. Jointly yaparsam daha az bir vergi kesiliyor görünüyor, ilgili sitelerden hesaplatınca yıllık 8-9 bin dolar daha yüksek maaş gösteriyor. Bunun için ITIN almam gerekecek eşim için.

ITIN alınca kendisinin de vergi beyanı yapması mı gerekecek yoksa benim jointly olarak yapmam yeterli midir? Ve tüm dünyadaki gelirini de beyan etmesi gerekecek gibi şeyler yazıyordu sitede. Kendisinin geliri vergiye tabi mi olmuş olacak? Yoksa sadece beyan etmesi yeterli midir?

Bu şekilde bildirim yapan var mıdır acaba artıları eksileri nelerdir?

• @haleluja bir arkadasimizin esi Amerikan vatandasi ama esi vatandasliga gecmiyor cunku Turkiyede ust duzey bir gorevli cok yuksek bir maas aliyor. Turkiyedeki gelirinden vergi vermemek icin Amerikan vatandasligina gecmiyor. Konuyu mali musavirlere danismaniz yararli olabilir.

• @cnpist ABD ile Türkiye arasındaki karşılıklı vergi antlaşmasından dolayı, Türkiye'de vergisi ödenen maaştan ABD'nin zaten vergi alamaması gerekmiyor mu? Atladığım bir şey mi var acaba?

Benzer Başlıklar

• Vergi ödemesi yapmalı mıyım ya da beyan?

Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    236 Bakış
    M
    Merhaba, amerikaya 2023 Aralık ayında girdim, evraklarım ve sosyal güvenlik numaram gelmediği için iş bulamadım ve çalışmadım, sadece amerikada açtığım banka hesabıma türkiyeden getirdiğim parayı yatırdım. 2024 Nisan ayında vergi ödemesi ya da herhangi bir beyan yapmam lazım mı?
  • Vergi iadesinde yanlış routing number

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    118 Bakış
    MySeaM
    @snowflake27 Normal kosullarda, IRS parayi verilen hesap ve routing bilgileri dogrultusunda bankaya gonderir. Banka hesap ve routing bilgileri ile kisinin ismi match yapmazsa, parayi reject yapar ve IRS'e geri gonderir. Bu durumda IRS paper check olarak parayi tax returnde verilen adrese postalar. Bir kere IRS tax return bilgilerini islem yapip, refund miktarini bankaya gonderdikten sonra, hesap bilgilerini guncellemek icin degistiremezsiniz! Bu durumda, arkadasinizin banka ile iletisime gecip, IRS'den gelen paranin reject yapilip, geri gonderildigini takip etmesi gerekir. Sonrasinda ise IRS'in paper check olarak parayi tax returndeki adrese gondermesini beklemesi gerekiyor.
  • H1B ile tax return

Vergi Sistemi
    9
    1 Oy
    9 İleti
    560 Bakış
    wantiW
    Video hic yapmadigim icin biraz zor. Anca bir kanala davet lazim :) Aslinda olay sizin fiziken nerde oldugunuz diye hatirliyorum. Siz direkt normALde doldurabilirsiniz.
  • 2018 Vergi Dilimleri (Gelir Vergisi)

Taşındı Vergi Sistemi
    56
    5 Oy
    56 İleti
    6k Bakış
    MySeaM
    @sami-nur Yok o oyle degil. Oldukca detayli bir konu. Internetten arastirma yapin ve/veya ABD'de iseniz, calistiginiz yerden veya bankanizdan bilgi alabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k