Tax return W-2, Vergi formu
-
@portl "Penalty for private use" resmi islemler icin kullanilan malzemenin (zarf, pul vb), ozel kisiye has durumlarda kullanilmasini engellemek, yasaklamak icin kullanilir. Ayrica, yine resmi islemler icin gonderilen postanin sadece ilgili kisi tarafindan acilmasi gerektigini, baskasi tarafindan acilip, kullanilmamasini ifade eder. Genelde, eger yakalanirsaniz, para cezasi vardir.
-
@enemy, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
Maaşlı çalışanlar için bu vergi işinin kolayı yokmu.işveren heray maaştan kesip ödesede işçi uğraşmasa olmuyor mu?
Zaten mevcut durum bu şekilde. Maaştan kesiliyor, yıl sonunda iş yeri size bir w-2 formu veriyor, ondaki bilgileri girerek vergi beyanı yapıyorsunuz. Büyütülecek bir şey yok aslında.
-
@knnrn tşk ederim
-
@knnrn peki hocam Türkiye’deki evimi sattıktan sonra parasını ABD’ye getirsem işleyiş nasıl oluyor.40-50bin doları hesabıma göndersem vergi ödermiyim sorarlar mı nerden geldi bu para diye
-
@enemy, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
@knnrn peki hocam Türkiye’deki evimi sattıktan sonra parasını ABD’ye getirsem işleyiş nasıl oluyor.40-50bin doları hesabıma göndersem vergi ödermiyim sorarlar mı nerden geldi bu para diye
Hayır, öyle bir şey olmaz. Kendi paranızı bir hesaptan diğerine aktardınız diye vergi kesilmez. Sadece kazanç üzerinden vergi ödeyeceksiniz.
-
Benim Green Card'ım var eşimin yok, kendisi Türkiye'de yaşıyor. Nonresident alien spouse diye geçiyor sanırım. Yeni bir işe girmek üzereyim. W-4 formunda Married Filing Jointly ve Married Filing Seperately seçenekleri var. Seperately yaparsam bekarmış gibi vergi ödeyeceğim. Jointly yaparsam daha az bir vergi kesiliyor görünüyor, ilgili sitelerden hesaplatınca yıllık 8-9 bin dolar daha yüksek maaş gösteriyor. Bunun için ITIN almam gerekecek eşim için.
ITIN alınca kendisinin de vergi beyanı yapması mı gerekecek yoksa benim jointly olarak yapmam yeterli midir? Ve tüm dünyadaki gelirini de beyan etmesi gerekecek gibi şeyler yazıyordu sitede. Kendisinin geliri vergiye tabi mi olmuş olacak? Yoksa sadece beyan etmesi yeterli midir?
Bu şekilde bildirim yapan var mıdır acaba artıları eksileri nelerdir?
-
@haleluja bir arkadasimizin esi Amerikan vatandasi ama esi vatandasliga gecmiyor cunku Turkiyede ust duzey bir gorevli cok yuksek bir maas aliyor. Turkiyedeki gelirinden vergi vermemek icin Amerikan vatandasligina gecmiyor. Konuyu mali musavirlere danismaniz yararli olabilir.
-
@cnpist ABD ile Türkiye arasındaki karşılıklı vergi antlaşmasından dolayı, Türkiye'de vergisi ödenen maaştan ABD'nin zaten vergi alamaması gerekmiyor mu? Atladığım bir şey mi var acaba?
-
@haleluja evet dogru ama yuksek maas ve prim kazandiran bir iste esi, belli limitler var, onlar onun uzerinde kazaniyor. Ama dediginiz dogru.
-
@cnpist Anladım, teşekkür ederim.
-
herkese merhaba eşim çifte vatandaş ve yeni doğan bebeğimiz için trden vatandaşlık başvurusunda bulunacaz, yalnız istenilen belgelerde eşimin amerikada 5 yıl kaldığını kanıtlaması gerekiyormuş bunun için W 2 formlarına ihtiyaç varmış bunları nasıl temin edebiliriz? yardımcı olursanız çok sevirnirim
-
@timtim W2 formu calistiginiz yerden sene sonunda size gonderilen vergi formudur. Eger esiniz son 5 yili ABD de calismadiysa, W2 formu elde edemezsiniz. Zaten oyle olsaydi, simdiye kadar bu formlari her yil almis olurdu.
-
@timtim 5 yıl kaldığını göstermek için tek şart W2 formu olamaz. Kira kontratı gibi belgelerde gösterebilirsiniz.
-
Selamlar
Eşim green cardlı, benim Gc sürecim ise devam ediyor. Tax öderken benim ITIN number almam gerekiyormuş, daha önce ITIN numarası alan var mı süreç nasıl ne yapmak gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler. -
@itsmebb, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
Selamlar
Eşim green cardlı, benim Gc sürecim ise devam ediyor. Tax öderken benim ITIN number almam gerekiyormuş, daha önce ITIN numarası alan var mı süreç nasıl ne yapmak gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler.Burada gerekli bilgiler var: https://www.irs.gov/individuals/how-do-i-apply-for-an-itin
-
Merhabalar toplamda 5 aylik w2 ile calisma gecmisim var 3 aylik walgreens yaklasik gross 12000 dolar para kazanmisim 2k dolar tax odemisim (tx withholding tax federal , social security fedaral, medicare tax, federal, state tax etc) son ay 2 aylikda walmart da calisiyorum yaklasik 5k gross para yapmisim ve buradada total 800 dolar tax odemisim.
Totalde 17k para yapmisim sanirim 12.950 olunca vergi odenmiyor. 17-13k geri kalan para 4K bu para uzerinden mi vergilendirme yapilacagim ne kadar para odemeliyim? Tax refund alacak miyim yoksa ekstra tax odemeli miyim kendimi ortalama ona gore hazirlamak istiyorum.
Tesekkurler.
-
Can I Claim My Parent as a Dependent? Turkiye'deki annemi dependent olarak gosterebilir miyim? Herhangi bir para gonderimim olmadi 50-100 dolar disinda vergi indirimi alabilir miyim? Ailesini dependent gosteren var mi? 55 yasinda ve bir de kardesim var amerika da tek basima yasiyorum.
Tax refund gosterilirken dependent gosteriliyor mu detayli bilgisi olan var mi?
-
@samuraisamet, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
Can I Claim My Parent as a Dependent? Turkiye'deki annemi dependent olarak gosterebilir miyim? Herhangi bir para gonderimim olmadi 50-100 dolar disinda vergi indirimi alabilir miyim? Ailesini dependent gosteren var mi? 55 yasinda ve bir de kardesim var amerika da tek basima yasiyorum.
Tax refund gosterilirken dependent gosteriliyor mu detayli bilgisi olan var mi?
Hayır, gösteremezsiniz.
"The person must be a U.S. citizen, a U.S. national, U.S. resident, or a resident of Canada or Mexico. Many people wonder if they can claim a foreign-exchange student who temporarily lives with them. The answer is maybe, but only if they meet this requirement."
-
@samuraisamet, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
Merhabalar toplamda 5 aylik w2 ile calisma gecmisim var 3 aylik walgreens yaklasik gross 12000 dolar para kazanmisim 2k dolar tax odemisim (tx withholding tax federal , social security fedaral, medicare tax, federal, state tax etc) son ay 2 aylikda walmart da calisiyorum yaklasik 5k gross para yapmisim ve buradada total 800 dolar tax odemisim.
Totalde 17k para yapmisim sanirim 12.950 olunca vergi odenmiyor. 17-13k geri kalan para 4K bu para uzerinden mi vergilendirme yapilacagim ne kadar para odemeliyim? Tax refund alacak miyim yoksa ekstra tax odemeli miyim kendimi ortalama ona gore hazirlamak istiyorum.
Tesekkurler.
Şuradan hesaplama yapabilirsiniz: https://turbotax.intuit.com/tax-tools/calculators/taxcaster/
Ben verdiğiniz bilgileri girdiğimde (maaştan 1037 dolar vergi kesintisi yapıldığını varsayarak) 629 dolar iade alacağınızı gösterdi.
Eyalet gelir vergisi bu hesaplamaya dahil değil. -
Sevgili @crazycells öncelikle herkesin sorularını yanıtlamaya calistiginiz icin teşekkür ederiz.
Benim de su sekilde bir sorunum var, fikirleriniz bizim icin cok degerli. Ben ve arkadaşım ayni yerde calisiyoruz. Arkadasimin yakında öğrenci calışma vizesi yakında bitecek ama evlendiğinden dolayı kalici calışma vizesi gelmiş olacak ve calışma izni gelene kadar birlikte calistigimiz firmadan ayrılmadan isine devam etmek istiyor ve 3-4 ayligina maasini benim hesabımdan almayı teklif etti. Yöneticimiz ise elamanını birkaç ayligina bile kaybetmek istediğinden buna tamam dedi . Fakat ben vergi konularından çok anlamadigimdan bir cevap vermedim. Eğer arkadaşım kendi maasini benim maasimla birlikte alırsa, benim maaşım 2 katına yükselmiş olacak ve bankadan o sekilde parayı alacağız, peki bu durum 3-4 ay bile olsa , yıl sonunda tax ödediğimde bana eksisi ne olur? bu arada evliyim ama çocuğum yok. Arkadaşıma da yardimci olmak istiyorum ama yasalardan da korkuyorum. Bu olayın kötüye evrilmesi olabilir mi? beni etkileyecek olan seyler nelerdir. Şimdiden görüşleriniz icin teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum