Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• Merhaba eşimle green card evraklarımızı dolduruyoruz. Ama daha green card evraklarımı yollamadım. Eşim Amerikalı ve geçen senenin taxlerini hazırlıyor. Biz evleneli bir buçuk sene oldu. Beni de eklemeli mi çünkü social security numberım yok. Çok kararsız kaldığım için danışmak istedim. Şimdiden çok teşekkürler..

• @buay, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Tugba Evet cok haklisiniz. Bu tamamiyle dosyanin oldugu ofisin calisma hizina bagli. Bizim seyahat ve calisma izinlerimiz basvurumuzun 7. ayinda geldi. 1 ay sonra da interview gerceklesti. Biz de 4 aydir interview sonucunu bekliyoruz. Can sikici bir surec maalesef.

Siz evlilik uzerinden mi basvurmustunuz mulakatiniz nasil geçti ya benim 5 mayista mulakatim var güncel tecrübeli birini ariyorum neler soruyorlar diye :)

• @tugb-ylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Tugba kaçırdığımız randevu tarihinin ertesi günü eşim aradı 1 saat bekletildikten sonra görevliye bağlanıp durumu anlattık. Bir kaç soru sordu ve mail beklememiz gerektiğini söylemiş görevli. Üzerinden 2 ay geçti hala ses yok yeni randevu verilmedi açıkçası endişelendim

Güncel durumunuz ne parmak izini verdiniz mi

• @Tugba evet ben yukledim pdf dosyasi halinde yukleniyor zaten sayfada hangi tur dosyalari yukleyebileceginizi gorebilirsiniz bunlardan birisi de pdf. evidence sayfaniz nasil ? mesela ben hesabima girdigimde her dosya icin add unsoliticed evidence yaziyor su an. mesela hala kanit ekleyebilirim ama bu sorulmamis istenmemis kanit olarak. sizde ne yaziyor ? simdi yanlis olmasin bende request for evidence olarak status degismis altinda da add evidence yaziyordu. eger boyleyse devam edin ekleyin veya uscis i arayip emin olun. herkesten kanit isteme sekilleri farkli cunku. sizin dosyaniz buna uygun degilse bu sefer soyle de olabilir ' biz mektup yoluyla istedik yollamadilar ' bi sayfanizi kontrol edin bence bir de uscis i arayip emin olun derim. sayfanizi goremedigimden kesin konusmak istemiyorum.

• @flower bence su an icin avukatlik bir durum yok bana sorarsaniz. sonucta her sey olmus bitmis bir kagida kalmis olay. bana kalirsa uscis i aramaya devam edin. escelade veya expedite koyabilir misiniz ona bi bakin. ellerine gecmis mi emin olmak istiyorum deyin. size kargidan bi takip nosu verilmistir bi bakin delivered olmus mu. eger olmussa uscisi aradiginizda en azinda ' kagitlarim su tarihte teslim olmus ama ben hala teslim alindigina dair bir bildirim almadim endiseliyim vs vs ' duruma gore yol alirsiniz. bir de hangi tik eksik kalmis ? cunku ben de saglik raporumu tamamlamak uzere doktora gidiyorum yarin. doktor da cok uzakta ve bulundugum sehir sebebiyle de kagidimi interview sonrasi yollarsam bir seneyi bulur herhalde onaylamalari. yarin cok dikkat edeyim ne eksik ne tamam ondan sonra mektubu kapattirayim.

• @tessindunyasi esiniz doldururken sizin icin bir itin numarasi almasi gerekiyor. itin no basvuru formunda sizin turkiye adresiniz sorulacak mutlaka mutlaka yazin. onun disinda esinizin tax formu ve sizin itin number formu ayni anda irs ofisinden basvurulmasi gerekiyor. arayarak randevi alabilirsiniz ve bu sekilde ssn no suz esiniz evli olarak tax return alabilir/

• @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Tugba evet ben yukledim pdf dosyasi halinde yukleniyor zaten sayfada hangi tur dosyalari yukleyebileceginizi gorebilirsiniz bunlardan birisi de pdf. evidence sayfaniz nasil ? mesela ben hesabima girdigimde her dosya icin add unsoliticed evidence yaziyor su an. mesela hala kanit ekleyebilirim ama bu sorulmamis istenmemis kanit olarak. sizde ne yaziyor ? simdi yanlis olmasin bende request for evidence olarak status degismis altinda da add evidence yaziyordu. eger boyleyse devam edin ekleyin veya uscis i arayip emin olun. herkesten kanit isteme sekilleri farkli cunku. sizin dosyaniz buna uygun degilse bu sefer soyle de olabilir ' biz mektup yoluyla istedik yollamadilar ' bi sayfanizi kontrol edin bence bir de uscis i arayip emin olun derim. sayfanizi goremedigimden kesin konusmak istemiyorum.

Online yaptım akşam. Şimdi de mail olarak gönderecektim ki approval notice geldi. Sanırım elden yollamaya gerek kalmadı 😍

• @mazk2104 aradim ulastim dun sabah, tam da dediginiz sekilde yapinca. cok cok tesekkur ederim yonlendirmeniz icin. Telefondaki bayan durumumu gayet iyi anladi ve dedi ki, suan icin processing time suresi asilmamis ki bu da en toplamda 35 ay. Bu sure asip da siz cevap alamamis olsaniz neyse ama daha cok var bu sureye vs dedi. Kesinlikle, istenilen eksik belgenin ulasip ulasmadigina dair bir bilgiye ulasamiycagini soyledi. Ama bir not alirim buraya sizin aradiginiza dair dedi. Bakalim. interview dan cikali nerdeyse 3 ay oldu bu da benim sansima.. takip nosundan baktim. delivered gozukuyor. escelade ya da expedite ne demek?

• @flower, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@mazk2104 aradim ulastim dun sabah, tam da dediginiz sekilde yapinca. cok cok tesekkur ederim yonlendirmeniz icin. Telefondaki bayan durumumu gayet iyi anladi ve dedi ki, suan icin processing time suresi asilmamis ki bu da en toplamda 35 ay. Bu sure asip da siz cevap alamamis olsaniz neyse ama daha cok var bu sureye vs dedi. Kesinlikle, istenilen eksik belgenin ulasip ulasmadigina dair bir bilgiye ulasamiycagini soyledi. Ama bir not alirim buraya sizin aradiginiza dair dedi. Bakalim. interview dan cikali nerdeyse 3 ay oldu bu da benim sansima.. takip nosundan baktim. delivered gozukuyor. escelade ya da expedite ne demek?

Expedite hızlandırma demek.

Arkadaşım kasım 10’da interview aldı. Medical exam eksikti. Onu gönder kartın gönderilecek demişler. Gönderdi ve Şubat 25’te kart eline geldi. Sizin de eli kulagindadir büyük ihtimalle.

• F1 vizesi var ama 1 ay once evlendim(Amerikan vatandasi) . Bu surecte okula devam etmem gerekiyor mu ? Bu formlari doldurmaya basladik ve yarin okulun son gunu :)

• @TheKubi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

F1 vizesi var ama 1 ay once evlendim(Amerikan vatandasi) . Bu surecte okula devam etmem gerekiyor mu ? Bu formlari doldurmaya basladik ve yarin okulun son gunu :)

Citizen ile evli olanlar out of status olsalar da sürece devam edebiliyorlar ve her hangi bir yaptırımı yok diye biliyorum, sevgili @crazycells öyle demişti. Fakat uscis sayfasını veya herhangi avukat bilgilendirmelerini incelediğinizde önceki yazdığıma atıfta bulunmalarına rağmen işlemleri sekteye uğrayacağından ve bunun risk almak olduğundan bahsedilmiş. Crazycells bizi aydınlatacaktır 😊

• Tamamdir tesekkurler :)

• @mazk2104 peki, bir sey sormak istiyorum, benim adımı tax paper worklerine yazması çok gerekli mi? Yani interview için gerekli mi? Netice de benim bir gelirim yok SSN number’im da yok. İnternetten ITIN number ücretin baktım 100 dolar istiyor. ITIN number’i ücretsiz alabilen var mı? Cok tesekkur ederim

• @tessindunyasi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@mazk2104 peki, bir sey sormak istiyorum, benim adımı tax paper worklerine yazması çok gerekli mi? Yani interview için gerekli mi? Netice de benim bir gelirim yok SSN number’im da yok. İnternetten ITIN number ücretin baktım 100 dolar istiyor. ITIN number’i ücretsiz alabilen var mı? Cok tesekkur ederim

İtin no alabilmeniz için gerekli zaten. Tax formlari doldurulurken sizin adınıza da w7 doldurulup, hereken diğer evraklarla birlikte irs texas gönderiliyor. Isın tuhaf yanı ise irs istediği belgelerin hepsi orijinal olmalı. Bu nedenle de eşim pasaportunu göndermek istemediğinden biz de itin no alamıyoruz. Bulunduğum bölgede appointment almaya çalışıyorum ama kesinlikle mümkün degil.

• @Tugba @TheKubi Tugba Hanim hakli. ABD vatandasiyla evli olan kisilerin, Green Card sahipleriyle evli olanlara saglanmayan bazi haklari oluyor. Sizinle roportaj yapacak memurun vize ihlalinizi (bu sureyi asmak da olabilir, calismamaniz gereken bir vize turunde calismis olmaniz da olabilir) veya ufak trafik cezalarinizi gozardi etme insiyatifi bulunmakta.
    Asla insiyatif dahilinde olmayan ve direkt reddedilmenizi saglayacak maddeler daha once ABD vatandasi numarasi yapmaniz, veya buyuk suclara karismis olmanizdir.
    Reddit forumlarinda insanlara bilgi akisi saglayan bir memur var. Kendisi, basvuru sahibi yalan beyanda bulunmadigi surece sure ihlallerini ve calisma izni ihlallerini affetmeleri yonunde direktif aldiklarini belirtmisti.
    Burada onemli olan sey, siz basvurunuzu yapip, bu basvuruya dair fisinizi alana kadar out-of-status durumundan sinir disi edilme ihtimalinizin olmasidir. Yani, vize sureniz bittiginde mumkunse basvurunuzu tamamlamis ve basvuru numaranizi almis olmaniz gerekir ki, rastgele bir cevirmede vs basiniz belaya girmesin. Basvuru fisiniz olduktan sonra, ABD vatandasi ile evliyseniz cok buyuk ihtimalle bir sorun yasamayacaksiniz.
    Surecinizin sorunsuz ve hizlica ilerlemesini dilerim :)

• @moira Teşekkürler , evet bir avukatla konusmustuk . Zaten şimdi statu iptal olsada 6 ay için de çıkış yapmam gerekiyor ve 6 ay da bu işlemler biter . Max. 1 ay sürüyor 👍🏼 Yalan beyan yok ve gerçek evlilik yapıyorum bu yuzden sorun olacagını sanmıyorum .

• @TheKubi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@moira Teşekkürler , evet bir avukatla konusmustuk . Zaten şimdi statu iptal olsada 6 ay için de çıkış yapmam gerekiyor ve 6 ay da bu işlemler biter . Max. 1 ay sürüyor 👍🏼 Yalan beyan yok ve gerçek evlilik yapıyorum bu yuzden sorun olacagını sanmıyorum .

Statu iptal olsa da derken? Anlayamadım 😊 f1 statünüz mü?

• Merhaba arkadaşlar, uzun süreli bir bekleyişin ardından nihayet mülakat tarihi geldi. 12 mayısta gireceğiz umarım. Güncel olarak neler soruyorlar, mülakat nasıl oluyor ne yapmak gerekir ne götürmek gerekir gibi bir sürü sorularım var. Bunun konuşulduğu ayrı bir başlık var mı acaba? Çok teşekkür ederim herkese 🙏🏻

• @Tugba evet , ama bugun okulla konuştum ve 1 ay daha uzattım :) garanti olsun . Boyle basit sebep yuzunden sürecin 1 yıl geç tamamlanmasını istemem .

@Tugba evet , ama bugun okulla konuştum ve 1 ay daha uzattım :) garanti olsun . Boyle basit sebep yuzunden sürecin 1 yıl geç tamamlanmasını istemem .

Aynen. Biz de bu şekilde düşündüğümüzden hala okula devam ediyor eşim. Zaten son semester sanırım. Yaza da Allah Kerim artık, ses çıkar diye düşünüyorum 🤗

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k