Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tamamdir tesekkurler 🙂


  • @mazk2104 peki, bir sey sormak istiyorum, benim adımı tax paper worklerine yazması çok gerekli mi? Yani interview için gerekli mi? Netice de benim bir gelirim yok SSN number’im da yok. İnternetten ITIN number ücretin baktım 100 dolar istiyor. ITIN number’i ücretsiz alabilen var mı? Cok tesekkur ederim


  • @tessindunyasi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @mazk2104 peki, bir sey sormak istiyorum, benim adımı tax paper worklerine yazması çok gerekli mi? Yani interview için gerekli mi? Netice de benim bir gelirim yok SSN number’im da yok. İnternetten ITIN number ücretin baktım 100 dolar istiyor. ITIN number’i ücretsiz alabilen var mı? Cok tesekkur ederim

    İtin no alabilmeniz için gerekli zaten. Tax formlari doldurulurken sizin adınıza da w7 doldurulup, hereken diğer evraklarla birlikte irs texas gönderiliyor. Isın tuhaf yanı ise irs istediği belgelerin hepsi orijinal olmalı. Bu nedenle de eşim pasaportunu göndermek istemediğinden biz de itin no alamıyoruz. Bulunduğum bölgede appointment almaya çalışıyorum ama kesinlikle mümkün degil.


  • @Tugba @TheKubi Tugba Hanim hakli. ABD vatandasiyla evli olan kisilerin, Green Card sahipleriyle evli olanlara saglanmayan bazi haklari oluyor. Sizinle roportaj yapacak memurun vize ihlalinizi (bu sureyi asmak da olabilir, calismamaniz gereken bir vize turunde calismis olmaniz da olabilir) veya ufak trafik cezalarinizi gozardi etme insiyatifi bulunmakta.
    Asla insiyatif dahilinde olmayan ve direkt reddedilmenizi saglayacak maddeler daha once ABD vatandasi numarasi yapmaniz, veya buyuk suclara karismis olmanizdir.
    Reddit forumlarinda insanlara bilgi akisi saglayan bir memur var. Kendisi, basvuru sahibi yalan beyanda bulunmadigi surece sure ihlallerini ve calisma izni ihlallerini affetmeleri yonunde direktif aldiklarini belirtmisti.
    Burada onemli olan sey, siz basvurunuzu yapip, bu basvuruya dair fisinizi alana kadar out-of-status durumundan sinir disi edilme ihtimalinizin olmasidir. Yani, vize sureniz bittiginde mumkunse basvurunuzu tamamlamis ve basvuru numaranizi almis olmaniz gerekir ki, rastgele bir cevirmede vs basiniz belaya girmesin. Basvuru fisiniz olduktan sonra, ABD vatandasi ile evliyseniz cok buyuk ihtimalle bir sorun yasamayacaksiniz.
    Surecinizin sorunsuz ve hizlica ilerlemesini dilerim 🙂


  • @moira Teşekkürler , evet bir avukatla konusmustuk . Zaten şimdi statu iptal olsada 6 ay için de çıkış yapmam gerekiyor ve 6 ay da bu işlemler biter . Max. 1 ay sürüyor 👍🏼 Yalan beyan yok ve gerçek evlilik yapıyorum bu yuzden sorun olacagını sanmıyorum .


  • @TheKubi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @moira Teşekkürler , evet bir avukatla konusmustuk . Zaten şimdi statu iptal olsada 6 ay için de çıkış yapmam gerekiyor ve 6 ay da bu işlemler biter . Max. 1 ay sürüyor 👍🏼 Yalan beyan yok ve gerçek evlilik yapıyorum bu yuzden sorun olacagını sanmıyorum .

    Statu iptal olsa da derken? Anlayamadım 😊 f1 statünüz mü?


  • Merhaba arkadaşlar, uzun süreli bir bekleyişin ardından nihayet mülakat tarihi geldi. 12 mayısta gireceğiz umarım. Güncel olarak neler soruyorlar, mülakat nasıl oluyor ne yapmak gerekir ne götürmek gerekir gibi bir sürü sorularım var. Bunun konuşulduğu ayrı bir başlık var mı acaba? Çok teşekkür ederim herkese 🙏🏻


  • @Tugba evet , ama bugun okulla konuştum ve 1 ay daha uzattım 🙂 garanti olsun . Boyle basit sebep yuzunden sürecin 1 yıl geç tamamlanmasını istemem .


  • @TheKubi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba evet , ama bugun okulla konuştum ve 1 ay daha uzattım 🙂 garanti olsun . Boyle basit sebep yuzunden sürecin 1 yıl geç tamamlanmasını istemem .

    Aynen. Biz de bu şekilde düşündüğümüzden hala okula devam ediyor eşim. Zaten son semester sanırım. Yaza da Allah Kerim artık, ses çıkar diye düşünüyorum 🤗


  • @umutsuzbekleyis, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba arkadaşlar, uzun süreli bir bekleyişin ardından nihayet mülakat tarihi geldi. 12 mayısta gireceğiz umarım. Güncel olarak neler soruyorlar, mülakat nasıl oluyor ne yapmak gerekir ne götürmek gerekir gibi bir sürü sorularım var. Bunun konuşulduğu ayrı bir başlık var mı acaba? Çok teşekkür ederim herkese 🙏🏻

    Selamlar bende sordum ama sanirim güncel olarak giren yok cevap gelmedi benim mulakatim da 5 mayista insallah ben çıkınca soruları buraya yazarım ihtiyaci olanlar faydalanir


  • @Tugba zaten approval noticeden sonra bi daha kagida gerek yok karisiklik olurdu bizim gibi calismiyor onlar pratik degiller ne yazik ki.


  • @flower expedite hizlandirma escelade yukari kaldirma dosya one cikarilmis olacak. yine de delivered tarihinden sonra bi 90 takvim gunu bekleyin bence tekrar aranabilir escelade yapilabilir. istense aslinda tier 2 officere request yapip alinip alinmadigini size bildirebilirdi ama her neyse biraz daha bekleyin bakalim 90 gun sonu escelade yapip tier 2 officer call request yapabilirsiniz. ikinci assama memur ariyor sizi.


  • @Tugba darisi bana ya sikildim artik para hesabi yapmaktan. turkiuede zenginken burada ezik oldum resmen. yetti ya


  • @TheKubi ben de ayni durumdayim. seni korkutanlar olacaktir yok devam etmezsen deport olursun falan sanki uscis officer onlarmis gibi cok takilma. vatandasla evlendiginde out of status affediliyor fakat okulu evlendikten sonra birakmis olmalisin. nasilsa evlenicem diye evlenmeden birakma sakin,.


  • @Tugba hanim gayet iyi aciklamis ama pasaport gondermek istemiyorsaniz irs ofisine gidip birebir basvuru yapabilirsiniz. ofiste bir sefer gormeleri yeterli oluyor. pasaport sizde kaliyor.


  • @TheKubi evlendikten sonra birak okulunu lutfen. yani evliligin gercekse zaten sorun olmayacak. ama bir kisiyi duydum evlenmeden 3 ay once birakmis okulu nasilsa evlenicem diye ( ne kadar dogru ne kadar sehir efsanesi bilmiyorum ) ve direkt deport edilmis. ben evlendim ama dugunu sonra yaptim evlenmek ve dugun arasindaki surecte cok stresli bi sekilde ev dugun ayarlamasi yapiliyordu o esnada derslere katilamadim defalarca okulu aradim odeme yapmaya onlar da sallamadi beni amaaaan dedim biraktim o surecte. simdi bir sey olmadi. ama oncesinde biraksam belki bir seyler olabilirdi hani sen zaten buraya vizeni kirmaya yalan soylemeye gerlmissin gibi gibi.


  • @Rmyss merhaba, bir kaç aramadan sonra sonunda robot değil de bir görevliye bağlanabildik ve durumumuzu anlattık. Kaçırdığımız randevu tarihinin üzerinden 2 ay geçmişti. Görevli bize, randevu merkezine bir mektup göndermemiz gerektiğini söyledi ve hemen durumu açıklayan bir mektup gönderdik. ( O tarihte eşimle ağır covid geçiriyorduk bu yüzden randevuyu kaçırmıştık. Mektuba o tarihlerdeki covid test pozitif olduğunu gösteren belgeyi de ekledik).
    Parmak izi için Mayısa yeni randevu tarihi verdiler onu bekliyoruz.


  • Aralik 2020 de evlendik ben vatandas olduktan sonra esim icin Mart 2022'de basvuru yaptik . Kendisi iltica oldugu icin sistemde parmak izi var zaten sizce bizim surec ne kadar surer San Francisco'dan basvuru yapiyoruz buralardan basvuran var mi? Tesekkur ederim.


  • @gul_bencee, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Aralik 2020 de evlendik ben vatandas olduktan sonra esim icin Mart 2022'de basvuru yaptik . Kendisi iltica oldugu icin sistemde parmak izi var zaten sizce bizim surec ne kadar surer San Francisco'dan basvuru yapiyoruz buralardan basvuran var mi? Tesekkur ederim.

    Daha yeni göndermişsiniz. En az 8-9 ay içinde bütün her şey hallolur diyebilirim. En fazla 1 sene. En azından iki arkadaşım bu sure içinde aldı. Fakat iltica ayrıntısı süreç icin etki yapıyor mu bilemem.


  • Merhaba sponsor konusunu nasil cozebiliriz hic tanidigimiz yok esimin geliri limitin cok az altinda oldugundan avukat co sponsor bulmamizi istedi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum