Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Tugba size nasil yapmaniz gerektigini yazmislardir. eger online accounta degisiklik varsa oraya ekleyebilirsiniz. bende su sekilde olmustu ' We sent a request for initial evidence for your Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status. ' bu sekilde case statuste bir sey gordum direkt olarak add evidence yaziyordu. yine gonderilen kagitta da online hesabiniza ekleyin v eya bu adrese postalayin seklinde bir ibare yer aliyordu. benim insiyatifime birakilmisti onlara nasil ulastiracagim. ben de online olarak ekleme yolunu tercih ettim.


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba bu translate olayindan emin degilim. red veya onay gelmesi biraz memurun insiyatifinde. ama konsolosluktan ingilizce halde alma sansiniz varsa deneyebilirsiniz. ben birth certificatei konsolosluktan almistim imzali ingilizce falan. biliyorum ayni belge degil ama konsolosluk bosanma icin bir belge veriyorsa imzanin muhurun bir agirligi var bence. yine de bilen birisi cevaplarsa daha iyi olur. dedigim gibi ben cok net degilim bu translate konusunda. Lawfully app indirip orada da sorabilirsin. Her kesimden immigrant dosyasi olan bir program.

    Konsolosluktan zaten almistim, yanı ellerinde var. Bu nedenle e devletten aldığım birth certificate ve uyap üzerinden aldığım bosanma ilam ve kesin sonuç açıklama belgelerini certified translate yaptırıyorum. Bir de yaptığım yanlışlığı açıklayan cover letter eklicem.


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba size nasil yapmaniz gerektigini yazmislardir. eger online accounta degisiklik varsa oraya ekleyebilirsiniz. bende su sekilde olmustu ' We sent a request for initial evidence for your Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status. ' bu sekilde case statuste bir sey gordum direkt olarak add evidence yaziyordu. yine gonderilen kagitta da online hesabiniza ekleyin v eya bu adrese postalayin seklinde bir ibare yer aliyordu. benim insiyatifime birakilmisti onlara nasil ulastiracagim. ben de online olarak ekleme yolunu tercih ettim.

    Bana 130 icin geldi rfe ve additional evidence. Yanı eksik göndermişim gibi. Yaptığım yanlışa göre eksik evrak gönderme görüntüsü var ne yazık ki. Ayrıca document üzerinde ne şekilde göndermem gerektiği açıkça belirtilmemiş, zaman geçmeden response yapın demişler sadece. Online yükleme secenegi de var. Ben ikisini de yapıcam.


  • @Tugba cover letter iyi oluyor okuyorlar bence. zaten ne isteniyorsa ileri donemde interviewda kanitlarsiniz.
    You must submit the requested information by January 17, 2022. You must either mail the requested information to
    the address shown below or scan and upload your response using your USCIS online account (if applicable).
    bende gelen mektupta boyle yaziyor iki secenek sunulmus kaniticin


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba cover letter iyi oluyor okuyorlar bence. zaten ne isteniyorsa ileri donemde interviewda kanitlarsiniz.
    You must submit the requested information by January 17, 2022. You must either mail the requested information to
    the address shown below or scan and upload your response using your USCIS online account (if applicable).
    bende gelen mektupta boyle yaziyor iki secenek sunulmus kaniticin

    Bende sadece böyle

    Your response must be received in this office by July 8, 2022.

    Neyse, dediğim gibi ikisini de yapicam. Tek kafama takılan, fedex veya usps kullanırken verilen adresten farklı oluyor genelde. Orayı anlayamadım.

    Yanı zarf üzerinde zaten adres var. Büyük ihtimalle usps ile gondericem. Fakat fedex daha güvenilir ve hızlı. Fedex seçersem hem adres değişiyor sanırım hem de fedex başka zarf içine koyuyor zarfı.


  • @Tugba olsun neyin icine koyarlarsa koysunlar bakiliyor. biz ups ile yolladik onlar ekstra iki pakete koydular immigrant case diye. yagmur v firtina haftasiydi. 7 gunde ulasti ama ulasti. belgelerinizi aldik diye mektup geldi yani. icini ferah tut bir sey olmaz.


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba olsun neyin icine koyarlarsa koysunlar bakiliyor. biz ups ile yolladik onlar ekstra iki pakete koydular immigrant case diye. yagmur v firtina haftasiydi. 7 gunde ulasti ama ulasti. belgelerinizi aldik diye mektup geldi yani. icini ferah tut bir sey olmaz.

    Mutlaka okuyorlar. Ama Rfe zarfı uzeri barkotlu ve red line var. Büyük ihtimalle bu tür zarflar geri gittiğinde barkodu okutuluyor ve officer kim olduğu belli olduğundan direkt kendisine iletiliyordur. Yanı sadece tahmin. Ya da o zarfı Büyük zarfın üzerine yapistiricam 🥶 immihelp sayfasinda kafası karışan birisi sormuş aynı bu şekilde, verilen örnek büyük zarfa yapıştır 🥶 bence mantıklı 🤣


  • @mazk2104 merhaba. Yine sorum var sizin için. Online secenegi gelen kağıtta verilmemiş fakat account üzerinde acilmiş. Kagitlari gönderirken cover letter ve ı-130 upgrade edilmiş halini de eklemek istiyorum rfe ile birlikte. Fakat online icin bu mümkün mü bilemiyorum. Yanı kaç tane döküman yükleyebiliyoruz. Eğer bir tane ise sadece translate yaptığım bosanma belgesini sunabilirim. Yaptığım hatayı açıklama şansım olmuyor, yanı cover letter yükleyemem. Siz daha önce yaptığınız icin soruyorum. Bir kaç doküman yükleme şansı var mi onlineda?


  • @mazk2104 cok tesekkur ederim. saglik raporunu yanimizda goturduk. bir tane tik atmayi unutmus doktor ondan dolayi gorusmeden bir hafta sonra tamamlanmis saglik raporunu tekrar istediler, hemen onu da gonderdik. Gorusmem Ocak 25teydi, 2 hafta sonra da, doktor raporunu tamamlanmis halde gondermis olduk. Hala hic bir cevap yok. USCIS accoutumda da zaten en son guncelleme, 22 Aralik 2021de gozukuyor. Interview icin size bildirim yapilicaktir diye. Orada da o kaldi oylece mesela, 25 Ocak gorusmesine girip cikmama ragmen. Bu soylediginiz sekilde ulasmaya calisicam eger ulasamazsam acaba bir avukat ile mi gorussem. Oyle korkuyorum ki, ya yolladigim evrak ellerine ulasmadi ise ve tum dosyami bu sebepten red ederlerse diye.


  • Merhaba eşimle green card evraklarımızı dolduruyoruz. Ama daha green card evraklarımı yollamadım. Eşim Amerikalı ve geçen senenin taxlerini hazırlıyor. Biz evleneli bir buçuk sene oldu. Beni de eklemeli mi çünkü social security numberım yok. Çok kararsız kaldığım için danışmak istedim. Şimdiden çok teşekkürler..


  • @buay, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba Evet cok haklisiniz. Bu tamamiyle dosyanin oldugu ofisin calisma hizina bagli. Bizim seyahat ve calisma izinlerimiz basvurumuzun 7. ayinda geldi. 1 ay sonra da interview gerceklesti. Biz de 4 aydir interview sonucunu bekliyoruz. Can sikici bir surec maalesef.

    Siz evlilik uzerinden mi basvurmustunuz mulakatiniz nasil geçti ya benim 5 mayista mulakatim var güncel tecrübeli birini ariyorum neler soruyorlar diye 🙂


  • @tugb-ylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba kaçırdığımız randevu tarihinin ertesi günü eşim aradı 1 saat bekletildikten sonra görevliye bağlanıp durumu anlattık. Bir kaç soru sordu ve mail beklememiz gerektiğini söylemiş görevli. Üzerinden 2 ay geçti hala ses yok yeni randevu verilmedi açıkçası endişelendim

    Güncel durumunuz ne parmak izini verdiniz mi


  • @Tugba evet ben yukledim pdf dosyasi halinde yukleniyor zaten sayfada hangi tur dosyalari yukleyebileceginizi gorebilirsiniz bunlardan birisi de pdf. evidence sayfaniz nasil ? mesela ben hesabima girdigimde her dosya icin add unsoliticed evidence yaziyor su an. mesela hala kanit ekleyebilirim ama bu sorulmamis istenmemis kanit olarak. sizde ne yaziyor ? simdi yanlis olmasin bende request for evidence olarak status degismis altinda da add evidence yaziyordu. eger boyleyse devam edin ekleyin veya uscis i arayip emin olun. herkesten kanit isteme sekilleri farkli cunku. sizin dosyaniz buna uygun degilse bu sefer soyle de olabilir ' biz mektup yoluyla istedik yollamadilar ' bi sayfanizi kontrol edin bence bir de uscis i arayip emin olun derim. sayfanizi goremedigimden kesin konusmak istemiyorum.


  • @flower bence su an icin avukatlik bir durum yok bana sorarsaniz. sonucta her sey olmus bitmis bir kagida kalmis olay. bana kalirsa uscis i aramaya devam edin. escelade veya expedite koyabilir misiniz ona bi bakin. ellerine gecmis mi emin olmak istiyorum deyin. size kargidan bi takip nosu verilmistir bi bakin delivered olmus mu. eger olmussa uscisi aradiginizda en azinda ' kagitlarim su tarihte teslim olmus ama ben hala teslim alindigina dair bir bildirim almadim endiseliyim vs vs ' duruma gore yol alirsiniz. bir de hangi tik eksik kalmis ? cunku ben de saglik raporumu tamamlamak uzere doktora gidiyorum yarin. doktor da cok uzakta ve bulundugum sehir sebebiyle de kagidimi interview sonrasi yollarsam bir seneyi bulur herhalde onaylamalari. yarin cok dikkat edeyim ne eksik ne tamam ondan sonra mektubu kapattirayim.


  • @tessindunyasi esiniz doldururken sizin icin bir itin numarasi almasi gerekiyor. itin no basvuru formunda sizin turkiye adresiniz sorulacak mutlaka mutlaka yazin. onun disinda esinizin tax formu ve sizin itin number formu ayni anda irs ofisinden basvurulmasi gerekiyor. arayarak randevi alabilirsiniz ve bu sekilde ssn no suz esiniz evli olarak tax return alabilir/


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba evet ben yukledim pdf dosyasi halinde yukleniyor zaten sayfada hangi tur dosyalari yukleyebileceginizi gorebilirsiniz bunlardan birisi de pdf. evidence sayfaniz nasil ? mesela ben hesabima girdigimde her dosya icin add unsoliticed evidence yaziyor su an. mesela hala kanit ekleyebilirim ama bu sorulmamis istenmemis kanit olarak. sizde ne yaziyor ? simdi yanlis olmasin bende request for evidence olarak status degismis altinda da add evidence yaziyordu. eger boyleyse devam edin ekleyin veya uscis i arayip emin olun. herkesten kanit isteme sekilleri farkli cunku. sizin dosyaniz buna uygun degilse bu sefer soyle de olabilir ' biz mektup yoluyla istedik yollamadilar ' bi sayfanizi kontrol edin bence bir de uscis i arayip emin olun derim. sayfanizi goremedigimden kesin konusmak istemiyorum.

    Online yaptım akşam. Şimdi de mail olarak gönderecektim ki approval notice geldi. Sanırım elden yollamaya gerek kalmadı 😍


  • @mazk2104 aradim ulastim dun sabah, tam da dediginiz sekilde yapinca. cok cok tesekkur ederim yonlendirmeniz icin. Telefondaki bayan durumumu gayet iyi anladi ve dedi ki, suan icin processing time suresi asilmamis ki bu da en toplamda 35 ay. Bu sure asip da siz cevap alamamis olsaniz neyse ama daha cok var bu sureye vs dedi. Kesinlikle, istenilen eksik belgenin ulasip ulasmadigina dair bir bilgiye ulasamiycagini soyledi. Ama bir not alirim buraya sizin aradiginiza dair dedi. Bakalim. interview dan cikali nerdeyse 3 ay oldu bu da benim sansima.. takip nosundan baktim. delivered gozukuyor. escelade ya da expedite ne demek?


  • @flower, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @mazk2104 aradim ulastim dun sabah, tam da dediginiz sekilde yapinca. cok cok tesekkur ederim yonlendirmeniz icin. Telefondaki bayan durumumu gayet iyi anladi ve dedi ki, suan icin processing time suresi asilmamis ki bu da en toplamda 35 ay. Bu sure asip da siz cevap alamamis olsaniz neyse ama daha cok var bu sureye vs dedi. Kesinlikle, istenilen eksik belgenin ulasip ulasmadigina dair bir bilgiye ulasamiycagini soyledi. Ama bir not alirim buraya sizin aradiginiza dair dedi. Bakalim. interview dan cikali nerdeyse 3 ay oldu bu da benim sansima.. takip nosundan baktim. delivered gozukuyor. escelade ya da expedite ne demek?

    Expedite hızlandırma demek.

    Arkadaşım kasım 10’da interview aldı. Medical exam eksikti. Onu gönder kartın gönderilecek demişler. Gönderdi ve Şubat 25’te kart eline geldi. Sizin de eli kulagindadir büyük ihtimalle.


  • F1 vizesi var ama 1 ay once evlendim(Amerikan vatandasi) . Bu surecte okula devam etmem gerekiyor mu ? Bu formlari doldurmaya basladik ve yarin okulun son gunu 🙂


  • @TheKubi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    F1 vizesi var ama 1 ay once evlendim(Amerikan vatandasi) . Bu surecte okula devam etmem gerekiyor mu ? Bu formlari doldurmaya basladik ve yarin okulun son gunu 🙂

    Citizen ile evli olanlar out of status olsalar da sürece devam edebiliyorlar ve her hangi bir yaptırımı yok diye biliyorum, sevgili @crazycells öyle demişti. Fakat uscis sayfasını veya herhangi avukat bilgilendirmelerini incelediğinizde önceki yazdığıma atıfta bulunmalarına rağmen işlemleri sekteye uğrayacağından ve bunun risk almak olduğundan bahsedilmiş. Crazycells bizi aydınlatacaktır 😊


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum