Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri


  • Arkadaşlar benimde bu gün vize mülakatım vardı olumlu oldu herşey ve vizemin onaylandığını 5 iş günü içerisinde gönderilecegini söylediler sonunda atlattım galiba, bu yolda süreçte olanlar çekinmeyin sakın verirler mi vermezler mi diye bi sıkıntı yalan yoksa büyük ihtimalle veriyolar tek sıkıntı 7:30 da ilk numaram yanıp evrakları teslim etmeme rağmen saat 11 de işim ancak bitti.


  • Hayırlı olsun @OnuR


  • @arnblt Teşekkür ederim


  • @arnblt hayirli olsun abi :)) darısı bizlerin başına inş .


  • Visa Verildiği ve Basılı Pasaportların PTT'ye Konsolosluk Tarafından Teslim Edildiği E-Postası
    Konsolosluk görüşmesi günü hariç 1. iş gününde bu eposta geldi. Ankara içinde ikamet ediyoruz, büyük olasılıkla yarın PTT şubesine teslim edilmiş olur.
    Gelen epostanın ekran görüntüleri aşağıda. Sınıflandırılmamış olduğu için paylaşmakta sakınca görmüyorum.
    Sonraki aşama PTT'den SMS gelmesi ve gidip pasaportları teslim almak olmalı.
    İlk kısım
    İkinci kısım


  • @caglaror Çağlar senin Türkçe son iki günde bayağı bozuldu. Ne çabuk AMARİGALI oldun. :))


  • @caglaror sözümü geri aldım başlık yazıyormuşsun.


  • @arnblt Gerçekten öyle bir dezavantajım var. Dilim çok fazla yatkın olduğundan ancak işlemci "single thread" olduğundan üstten yeni dili koyunca alttan öteki dil düşüyor. Büyük olasılıkla 1. veya 2. yılın sonunda bana "çok kendini beğenmişsin, düzgün Türkçe kullanabilirsin istersen" diye eleştiriler gelecektir. Elden gelen şey çok az maalesef. Akışına bıraktım gitti :)


  • Vizesini alan tüm arkadaşlara tebrikler. Yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olsun...


  • Elçilikteki randevuda verdiğimiz green card teslim adresinin, yerleşeceğim eyalet değil de tanıdıklarımın yaşadığı eyaletin adresini vermek sıkıntı yaratır mı? Amerika’ya girişte güvenlik bölümünde sorduklarında değiştirmeden o adrese gitmesine istiyorum.


  • @caglaror Evet tahmin ettiğim gibi öğleden sonra da PTT SMS'leri geldi. Kısa mesajda şu yazıyor:

    "Adiniza, AP05000000000000 barkod nolugönderi kabul edilmiştir. www.ptt.gov.tr adresinden gönderinin durumunu takip edebilirsiniz. PTT AS B001" (Barkoddaki sıfırların yerine herhangi rakamlar geliyor, ardışık ve tekil bir sıra numarası gibi görünüyor.

    Gönderiyi takip için doğrudan http://gonderitakip.ptt.gov.tr/ adresine gidebilirsiniz. Size gelen SMS içindeki AP ile başlayan barkod ile gönderinin tüm seyrini izleyebilirsiniz. Gönderi PTT'ye akşam üzeri teslim edildiğinden ertesi güne (il içerisinde) ve illere göre de 5 iş gününe kadar sarkması normal görünüyor. PTT'nin gönderi teslim için haftada 2-3 gün belirlediği ilçeler var.

    PTT Gönderi Kontrol Sayfası

    PTT Gönderi Kontrol Sayfası
    PTT Gönderi Kontrol Sayfası Sonuç


  • @cosimo Hayır yaratmaz. Bize adresle ilgili tek bir soru bile sormadılar. GC'nin size ulaşamaması sizin probleminiz olacak. Bizde de durum sizinki gibiydi. Yani kabaca GC teslim için verdiğiniz adres Alaska'da olsa siz Texas'a gitseniz ve yerleşseniz bu onları çok ilgilendirmiyor. GC'nin elinize ulaşmaması veya yabancı kişilerin eline geçmesi ciddi sıkıntı oluşturabilir, paranoyak modda kalmakta fayda var. Biz kuzeni bile defaatle arayıp, "SSN ve GC size gelecek mutabığız değil mi?" diye sorduk. Konsoloslukta "NJ nere TX nere (ya da CA) ?" diye sormadılar.


  • @caglaror cevabınız için teşekkür ederim sizin yolculuk ne zaman?


  • ABD Dışişleri Bakanlığı vize sistemi iade seyahat belgesi sevkiyat bildirimi diye bir mail aldım.Ankara konsolosluğu vize başvurunuzla ilgili belgeleri PTT kuryemize sunmuştur. Şeklinde bir ibare var. Bu sadece oğlum adına atılmış bir mail. Ben ve eşim için yok. Yaşı 9.
    Bu mailin amacı nedir ki?


  • Bu arada hepimizinki ISSUED yazıyor


  • @arnblt birazdan gelecek panik yok :)


  • @caglaror Bilgi Toplumu Böyle Olmalı
    ABD Dışişleri Bakanlığı Vize sistemi iade seyahat belgesi sevkıyat bildirimi
    Başlıklı bir eposta alacaksınız. AP ile başlayan barkodun sıra nosuna göre geliyor. Aile bireylerinin epostaları teker teker veya topluca gelebilir. Başlık korkutucu olsa da AP gibi bir durum değil. ("iade" kelimesi!)...
    Asıl talihli tüm epostaları alıyor, varsa diğer aile bireylerine de sadece kendi epostaları gönderiliyor.

    EPosta metni aşağıdaki gibidir... PTT'nin hızına bağlı olarak kargo seçtiğiniz şubeye ulaşır...
    ** metnin 3 dilde yazılmış olduğunu da eklemeliyim ** (Türkçe, İngilizce, Farsça)
    Konsolosluk epostası


  • @cosimo Biz uçak biletlerinin dolar 10 TL olduktan sonraki halini bekliyoruz sanırım :(
    Belirsiz bir tarih bizimki :(
    @Nilorhan değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Herkes en iyi zamanında gelmeye çalışsın. Ne erken ne geç... Bosverin doları eğer dayanma gücünüz varsa. Zaten dolar kazanacaksınız burada ve sıkı bir çalışma ile bir kaç ayda gelir o harcanan ek paralar...


  • @caglaror Gönderinin son durumu PTT sayfasından kontrol edildiğinde aşağıdaki görüntüde yer alan açıklamadaki gibi değişti. PTT şubesine yönlendirilmiş.
    Gönderi PTT işyerine sevk edildi


Benzer Başlıklar

  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum