Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Merhaba arkadaşlar halı hazırda 2 Şubat 2023 olan B2 vize randevu günümü nasıl daha erken tarihe çekebilirim?Kon.sitesine girdiğimde İst için uygun randevu yoktur diyor.Hiç tarih şeması çıkmıyor...

• @Wonderland merhabalar! ara ara sisteme girip kontrol edeceksiniz. erken tarihe denk gelirseniz alacaksınız yoksa konsolosluğun erkene çekmesini bekleyeceksiniz.

• @uslanmaz cevap için teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

• @mertem441 ev adresinize en yakın Vergi dairesine gidip " potansiyel vergi numarası almak istiyorum" diye söyleyin. Yardımcı olurlar
    İlla vergi numarası girmek gerekirmi, onu bilmiyorum. Onuda tecrübeli biri cevaplasın.

• @LordBolton Selamlar, düz saçlı görevli ile yaptım ama başka kimsenin mülakatını duymadım maalesef o sırada

• ⭐⭐

@herebromos https://youtu.be/ASFK60f8Zbc düz saçlı görevli bu kişi sanırım bu memur ve siyahi nick bey dışında diğer 3. memur da kadındı sanırım

• @LordBolton Gişeyi videodan görünce bile gerildim :)

• ⭐⭐

@herebromos tebrikler

• Selamlar herkese mayis ayi icerisin de turist vizesi gorusmem var. araliklar ile daha onceden 5 senelik ve 1 senelik f1 vizesi aldim. Ilk vize de ozel problemlerden dolayi gidememistim, daha sonra diger vizemle 2016 da giris yaptim 5 ay kaldim ve ciktim. 7 senedir ayni yerde calisiyorum bu son 2 senedir calistigim yer icinde ortak oldum. 2 haftalik bi tatil programi cizdim kendime daha onceden san diego new york da kalmistim simdi los angeles a gitmeyi dusunuyorum sormak istedigim tanidiginiz/yakininiz var mi sorusuna ne soylenmeli? Cocukluk arkadasim burdan esiyle gc kazandilar 3 senedir orda yasiyor asil hedefim onu gormek ziyaret etmek ama ben normal direk hostel de kalicam 2 hafta gormedigim yerleri gormeyi dusunuyorum. Bunu sizce onlarla paylasmalimiyim aydinlatirsaniz beni cok sevinirim.

• @herebromos selamlar, teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, Türkçe mi yoksa İngilizce mi konuştunuz acaba ?

• merhaba.mart ayında vızem bıtmıstı.yenılemek ıcın basvuru yaptım.eskı -yenı pasaportumu ve ds160 formunu gonderdım.
    konsolosluga teslım edıldı msj geldı.1 gun sonra yenı mesaj geldı. dosyanız ptt ye teslım edılmıstır dıye.
    bu kadar kısa surede gerı donus olabılıyormu?
    bılgısı olan varmı?

• Arkadaşlar son iki ay içinde randevusunu öne çekebilen oldu mu? Sürekli bakıyorum hiç boş randevu yok. Bu kadar uzun süre randevu açılmaması normal mi

• @kingablu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Arkadaşlar son iki ay içinde randevusunu öne çekebilen oldu mu? Sürekli bakıyorum hiç boş randevu yok. Bu kadar uzun süre randevu açılmaması normal mi

Yaklaşık 3-4 haftadır boş randevu yok,muhtemelen iptal edilenler yerine de açılmıyor.Eğer açacaklarsa da bence şubat 2023 randevuları bitince açarlar.Çünkü bir sonraki boş randevu en erken ekim 2023 oluyor açmazlarsa.

• İyi günler herkese, Ds 160 formunu yeniden doldurduktan sonra sistemde ek bir işlem yapmak gerekiyor mu ? Yoksa randevuya gidildiğinde güncelliyorlar mı ?

• @frukogazoz bu arada avrupaya gir çık yapacak mısınz

• ⭐⭐⭐

Arkadaşlar iyi düşünelim belkide iptal edenlerin yerine yeniden bir öne çekilme yaparlar 😊😊😊ya da şöyle düşünelim uzun zamandır bunu bekliyor millet neden iptal etsin?? 😒😒

• @ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Arkadaşlar iyi düşünelim belkide iptal edenlerin yerine yeniden bir öne çekilme yaparlar 😊😊😊ya da şöyle düşünelim uzun zamandır bunu bekliyor millet neden iptal etsin?? 😒😒

Kesin arada iptal eden vardır o kadar kişi içinde.Planları değişen vs..

• Herkese selamlar, ben Ocak ayında turist vizesini aldım, aslında kasım ayında aldım ama idari işleme takıldım o da 2 ay sürdü. Kendi mülakatım gayet klasik sorulardı neden gidiyorsun, ne kadar kalacaksın gibi. Greencard başvurusu yapmıştım ama sorulmadı, bahsi geçmedi. Pakistan'a 5 kez, Suudi Arabistan'a 4 kez iş için gittim bunlar soruldu özellikle Pakistan'da detay istedi neler yaptın diyerek. Burada bazı yazılar görüyorum, greencard başvurusunu görüp vermezler ya da şu şu ülkelere girdiysen vermezler gibisinden. bunların doğru olmadığını belirtmek istedim, sonuçta ben aldım vizeyi. benim sormak istediğim, mülakatta türkçe veya ingilizce konuşmanın bir etkisi var mı sizce ? ben ingilizce konuştum ama arkadaşım da 1 ay sonra mülakata girecek türkçe konuşmak daha rahat hissettirecek kendisini, bu konuda bilgisi olan var mı ?

• Herkese Merhaba, merak edilen bazı sorulara yanıt olması bakımından vize görüşmemi paylaşmak isterim.
    Ocak 2022 sonunda ds-160 doldurup, seyahati işverenim karşılayacağını, nisan 2022 ayında 2 haftalık bir fuar için gideceğimi formda belirttim. Daha once abd’de eğitim için gittiğim visa numaramı ve abd ehliyet numaramı formda belirttim. Kardeşim abd de yaşıyor onu da belirttim formda. Eylül 2023 ayına randevu alabildim ancak.
    Şubat 2022 ayı sonunda mail geldi, vize görüşmemin 31 mart gününe çekildiğini belirtiyordu.
    28 Mart’ta fotoğrafı güncellemek için yeni bir ds-160 formu doldurdum. O formda da abd’de kardeşim olduğunu ve ilk forma ilave olarak abd vatandaşı olduğunu belirttim.
    31 mart günü randevu için giriş yaptım. Pasaport kontrol gişesinde sanırım fotoğrafım yeni olduğu için fotoğraf istemedi düz siyah saçlı genç beyaz abd’li memur. Parmak izi verip yana geçtim.
    Gözlüklü düz sarı saçlı orta yaşlı beyaz abd’li kadın memur ile görüşmeyi ingilizce başladık öyle de bitirdik. Diyalog şöyle:
    m: memur hanım
    b: ben
    m: what’s the reason you applied for a visa?
    b: there is going to be a fair in the us and my manager asked me if I had visa, so I applied to be one of the candidates and to be more competitive.
    m: where do you work and what’s your position there?
    b: I work for x company and I am y engineer.
    m: I see you started there this year, where did you work before?
    b: I worked for z company for nine years before.
    m: why do you need visa for?
    b: there are fairs in the US, Canada and UK, so my manager asked me twice if I had a visa. So I wanted to have. I will try to have visa for them too.
    m: your highest education is in the us, where was it?
    b: sample state university, I did my masters there.
    m: you have applied dv lottery?(ekranda gördü ve sordu)
    b: that’s right.
    m: when did you apply?
    b: in 2020. (dv-2022 için ekim 2020 de aynı pasaportla yaptığım ve ds-260 formunu submit ettiğim)
    m: do you plan to go?
    b: our case number is really high, so I don’t know if we are going to be called for interview.
    m: if you are called?
    b: if we are called, we need to talk with my wife, and we also need to talk with our families. We have two kids. So I don’t know, but probably we will. (başımı evet diye sallayarak bitirdim sanırım)
    m: when will the fair start?
    b: on 16th april.(yazıyor)
    m: how many days?
    b: two weeks
    m: where it will be?
    b: Portland(yazıyor)
    m: okay, your visa has been approved.
    b: thank you.

Bu arada fuara gideceğim garanti değil, zaten şirket maliyet nedeniyle kimseyi göndermeyecek muhtemelen. O yüzden sponsor mektubum, uçak/otel rezervasyonum filan yoktu. Formda fuar yerini ve tarihlerini detay planda yazdım ama.

Foruma pek giremesem de girdiğimde sorularınızı yanıtlamaya çalışırım. (Kişisel verilerimi içerenler hariç)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k