Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @herebromos selamlar, teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, Türkçe mi yoksa İngilizce mi konuştunuz acaba ?


  • merhaba.mart ayında vızem bıtmıstı.yenılemek ıcın basvuru yaptım.eskı -yenı pasaportumu ve ds160 formunu gonderdım.
    konsolosluga teslım edıldı msj geldı.1 gun sonra yenı mesaj geldı. dosyanız ptt ye teslım edılmıstır dıye.
    bu kadar kısa surede gerı donus olabılıyormu?
    bılgısı olan varmı?


  • Arkadaşlar son iki ay içinde randevusunu öne çekebilen oldu mu? Sürekli bakıyorum hiç boş randevu yok. Bu kadar uzun süre randevu açılmaması normal mi


  • @kingablu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar son iki ay içinde randevusunu öne çekebilen oldu mu? Sürekli bakıyorum hiç boş randevu yok. Bu kadar uzun süre randevu açılmaması normal mi

    Yaklaşık 3-4 haftadır boş randevu yok,muhtemelen iptal edilenler yerine de açılmıyor.Eğer açacaklarsa da bence şubat 2023 randevuları bitince açarlar.Çünkü bir sonraki boş randevu en erken ekim 2023 oluyor açmazlarsa.


  • İyi günler herkese, Ds 160 formunu yeniden doldurduktan sonra sistemde ek bir işlem yapmak gerekiyor mu ? Yoksa randevuya gidildiğinde güncelliyorlar mı ?

  • ⭐⭐⭐

    @frukogazoz bu arada avrupaya gir çık yapacak mısınz

  • ⭐⭐⭐

    Arkadaşlar iyi düşünelim belkide iptal edenlerin yerine yeniden bir öne çekilme yaparlar 😊😊😊ya da şöyle düşünelim uzun zamandır bunu bekliyor millet neden iptal etsin?? 😒😒


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar iyi düşünelim belkide iptal edenlerin yerine yeniden bir öne çekilme yaparlar 😊😊😊ya da şöyle düşünelim uzun zamandır bunu bekliyor millet neden iptal etsin?? 😒😒

    Kesin arada iptal eden vardır o kadar kişi içinde.Planları değişen vs..


  • Herkese selamlar, ben Ocak ayında turist vizesini aldım, aslında kasım ayında aldım ama idari işleme takıldım o da 2 ay sürdü. Kendi mülakatım gayet klasik sorulardı neden gidiyorsun, ne kadar kalacaksın gibi. Greencard başvurusu yapmıştım ama sorulmadı, bahsi geçmedi. Pakistan'a 5 kez, Suudi Arabistan'a 4 kez iş için gittim bunlar soruldu özellikle Pakistan'da detay istedi neler yaptın diyerek. Burada bazı yazılar görüyorum, greencard başvurusunu görüp vermezler ya da şu şu ülkelere girdiysen vermezler gibisinden. bunların doğru olmadığını belirtmek istedim, sonuçta ben aldım vizeyi. benim sormak istediğim, mülakatta türkçe veya ingilizce konuşmanın bir etkisi var mı sizce ? ben ingilizce konuştum ama arkadaşım da 1 ay sonra mülakata girecek türkçe konuşmak daha rahat hissettirecek kendisini, bu konuda bilgisi olan var mı ?


  • Herkese Merhaba, merak edilen bazı sorulara yanıt olması bakımından vize görüşmemi paylaşmak isterim.
    Ocak 2022 sonunda ds-160 doldurup, seyahati işverenim karşılayacağını, nisan 2022 ayında 2 haftalık bir fuar için gideceğimi formda belirttim. Daha once abd’de eğitim için gittiğim visa numaramı ve abd ehliyet numaramı formda belirttim. Kardeşim abd de yaşıyor onu da belirttim formda. Eylül 2023 ayına randevu alabildim ancak.
    Şubat 2022 ayı sonunda mail geldi, vize görüşmemin 31 mart gününe çekildiğini belirtiyordu.
    28 Mart’ta fotoğrafı güncellemek için yeni bir ds-160 formu doldurdum. O formda da abd’de kardeşim olduğunu ve ilk forma ilave olarak abd vatandaşı olduğunu belirttim.
    31 mart günü randevu için giriş yaptım. Pasaport kontrol gişesinde sanırım fotoğrafım yeni olduğu için fotoğraf istemedi düz siyah saçlı genç beyaz abd’li memur. Parmak izi verip yana geçtim.
    Gözlüklü düz sarı saçlı orta yaşlı beyaz abd’li kadın memur ile görüşmeyi ingilizce başladık öyle de bitirdik. Diyalog şöyle:
    m: memur hanım
    b: ben
    m: what’s the reason you applied for a visa?
    b: there is going to be a fair in the us and my manager asked me if I had visa, so I applied to be one of the candidates and to be more competitive.
    m: where do you work and what’s your position there?
    b: I work for x company and I am y engineer.
    m: I see you started there this year, where did you work before?
    b: I worked for z company for nine years before.
    m: why do you need visa for?
    b: there are fairs in the US, Canada and UK, so my manager asked me twice if I had a visa. So I wanted to have. I will try to have visa for them too.
    m: your highest education is in the us, where was it?
    b: sample state university, I did my masters there.
    m: you have applied dv lottery?(ekranda gördü ve sordu)
    b: that’s right.
    m: when did you apply?
    b: in 2020. (dv-2022 için ekim 2020 de aynı pasaportla yaptığım ve ds-260 formunu submit ettiğim)
    m: do you plan to go?
    b: our case number is really high, so I don’t know if we are going to be called for interview.
    m: if you are called?
    b: if we are called, we need to talk with my wife, and we also need to talk with our families. We have two kids. So I don’t know, but probably we will. (başımı evet diye sallayarak bitirdim sanırım)
    m: when will the fair start?
    b: on 16th april.(yazıyor)
    m: how many days?
    b: two weeks
    m: where it will be?
    b: Portland(yazıyor)
    m: okay, your visa has been approved.
    b: thank you.

    Bu arada fuara gideceğim garanti değil, zaten şirket maliyet nedeniyle kimseyi göndermeyecek muhtemelen. O yüzden sponsor mektubum, uçak/otel rezervasyonum filan yoktu. Formda fuar yerini ve tarihlerini detay planda yazdım ama.

    Foruma pek giremesem de girdiğimde sorularınızı yanıtlamaya çalışırım. (Kişisel verilerimi içerenler hariç)

  • ⭐⭐⭐

    @Not_Born_Yesterday öncelikle tebrikler, siz talihli olduğunuz için mi dv lottery karıştırdı sizce yoksa her başvuranı görüyor mu acaba?


  • @ahsenaydgdu; teşekkürler. Emin olmamakla beraber şahsi fikrim; pasaport numarasından nasıl ki ds-160 formumu çıkarıyorsa, aynı ceac, aynı pasaport numarası tarafından doldurulan ds-260 formunu da önüne çıkarıyor ama sadece liste olarak. Çünkü o form henüz işlenmediği için zaten açamaz. Doldurma yılımı değil dv-22 için başvuru yılımı söyledim 2020 diye. İtiraz etmedi. Ayrıca dv-23 için de başvuru yaptım ama onu göremeyeceğini düşünüyorum. Çekilişi yapan sistem/organizasyonun konsolosluklardan bağımsız olduğunu düşünüyorum. Bunlar hep benim yorumum tabi.


  • @swingest selamlar, ingilizce konuştum


  • @ykirmizi ek bir işleme gerek yok.


  • LÜTFN ACİL CEVAP VERİR MİSİNİZ?ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA VİZE MÜLAKATIM VAR.DS 160 FORMUM ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİĞİ İÇİN YENİ BİR DS 160 DOLDURURIYORUM.FAKAT EDUCATION KISMINA GELDİĞİMDE İŞ BİLGİLERİ KISMINA YANİ SİSTEM BENİ DURMADAN ZAMAN AŞIMINA UĞRADI DİYE ATIYOR.FORMU DOLDURAMIYORUM.NE YAPMAM GEREK?AAYNI DURUMU YAŞAYAN VAR MI?LÜTFEN BANA YARDIM EDİN


  • @swingest bir arkadaşım ilk görüşmede türkçe red almış ikinci de üç ay sonra İngilizce onay almış.
    Tabi ki de değişen sadece bunlar değil.

  • ⭐⭐⭐

    @mertem441 forumun kurallarındandır büyük harfle yazılmıyor. Sayfada çok kaldığınız için olabilir mi, biraz daha hızlı doldursanız?


  • @mertem441 doldururken save edin. Daha sonra save li yerden başlarsınız ve elinizi hızlı tutarsanız bence o bölümü geçersiniz tahminimce ds160 formu 20dk yı falan bulunca atıyor sistem bizi.


  • ARKADAŞLAR DS 160 FORMUNDA STATE/PROVINCE OLAN KISMA İLÇEYİ VARSA YAZIYOR MUYUZ ?ÇÜNKÜ YOUTEBEDE BAZI VİDEOLARDA ORAYI EYALET DİYE BOŞ BIRAKIYORLAR.YOKSA İLÇE VAR İSE YAZACAK MIYIZ KAFAM ÇOK KARIŞTI

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mertem441, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    ARKADAŞLAR DS 160 FORMUNDA STATE/PROVINCE OLAN KISMA İLÇEYİ VARSA YAZIYOR MUYUZ ?ÇÜNKÜ YOUTEBEDE BAZI VİDEOLARDA ORAYI EYALET DİYE BOŞ BIRAKIYORLAR.YOKSA İLÇE VAR İSE YAZACAK MIYIZ KAFAM ÇOK KARIŞTI

    Forumda sorularinizi buyuk harf kullanmadan sormalisiniz!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum