[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@sabri-arslan tebrikler.
eksik evrağınızı da tamamladığınızda vizeniz basılıp, pasaportlarınız size teslim edilecektir.
şimdiden abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
ailenizle birlikte güzel bir hayatınız olsun.bol şans.
-
Merhaba arkadaşlar,
Vize mülakatlarında ille hesapta para göstermek gerekiyor mu ? Örnek olarak kripto yatırımlarını da varlık olarak gösterebiliyor muyuz ? Daha önce bu tarz kripto, borsa vs. yatırımları gösterip deneyimleyen olmuş mudur aramızda ?
-
@bhdrergvn bu başlığın ilk iletisini okuyun lütfen, detayları göreceksiniz.
hesaplarınız için ıslak imzalı belge ve ilgili kurumun imza sirkülerini alabiliyorsanız birikimlerinizi dilediğiniz şekilde gösterebilirsiniz.tavsiye edilen elbette dolar birikimleri göstermenizdir.
-
@gucarslan o kısma dikkat etmemişim, teşekkür ederim okudum. Peki en az ne kadar bir para göstermek gerekir hesapta ?
-
@bhdrergvn bu tamamen size kalmış.
abd planlarınız, gideceğiniz eyalet, dil seviyeniz bunu hep etkiler.
sizden beklenen bütün birikimlerinizi göstermeniz.bu başlığı da okumayı ihmal etmeyin;
-
@gucarslan çok teşekkür ederim herşey sayenizde oldu bu gruba girdiğimde eşim çok inanmamisti kardeşim oradaydı ve tüm süreci yuruturuz gerek yok gözüyle bakıyordu mülakat sonrası ilk söylediği şey hepsi senin başarın günlerce o grubu takip etmenle oldu dedi ve haklıydı hakkınız ödenmez odeyemeyiz umarım çok yakın zamanda sizlerin mutlu haberleriniz ile seviniriz🙏🙏🙏
-
@SkyH çok teşekkür ederim hepimizin yolu açık emeklerimiz karşılık bulsun inşallah🙏🙏
-
Arkadaşlar merhaba, vizesi onaylanan arkadaşların sarı zarfın üstündeki "Data Summary" sayfasındaki bilgileri kontrol etmesi gerektiğini hepimiz zaten biliyoruz.
Benim Data Summary sayfasında forumda neredeyse oy birliğiyle minör olduğunu düşündüğümüz bir yanlışlık vardı.
Dahası, webde yaptığım araştırmada da bu tarz şeylerin yaşanabildiği ve sorun teşkil etmeyeceği tarzı şeyler okumuştum.Ancak yine de her şeyi 4/4 yapmaya çalışan ben rahat edemedim ve Konsolosluğa bu konuyu danıştım.
Sırf bu nedenle Data Summary sayfası dahil tüm vize paketim yenilendi arkadaşlar.Yaşadığım olaydan yola çıkarak, benzer bir sorun ile karşılaşan arkadaşların muhakkak Konsolosluk ile irtibata geçmesini öneririm.
-
@Kryptonite selamlar hocam; nasil bir eksiklik vardi/hangi alandaydi bu eksiklik/hata? Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Tesekkurler.
-
Herkese günaydın! Dün gece saat 22.10 da mülakat randevu mesajı almışım, biraz önce gördüm. Ne güzel bir sabah! Bu mutluluğu umarım bugün birçok arkadaşımız yaşar. Haberlerinizi heyecanla bekliyorum.
-
@Sevipekcan tebrikler.
mülakat tarihinizi imzanıza ve excel listesine işlemeyi lütfen unutmayın.
bol şans.. -
@Sevipekcan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Herkese günaydın! Dün gece saat 22.10 da mülakat randevu mesajı almışım, biraz önce gördüm. Ne güzel bir sabah! Bu mutluluğu umarım bugün birçok arkadaşımız yaşar. Haberlerinizi heyecanla bekliyorum.
Tebrikler.
-
@gucarslan @uzaysan Çok teşekkürler. Benim adıma listeye ekleme yapan arkadaşa da teşekkürlerimi iletiyorum.
-
@gucarslan Cok tesekkurler tum destekleriniz icin
-
Bu ileti silindi! -
@makin yeşil kart bir vize değil.
siz tam olarak hangi vize türüne sahipsiniz?
imzanizda 2020 yazıyor -
@oesa Merhaba, excelden gördüğüm kadarıyla sonradan "red" olmuş durumunuz, sebebini öğrenebildiniz mi acaba?
-
@ilkeratabay, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@oesa Merhaba, excelden gördüğüm kadarıyla sonradan "red" olmuş durumunuz, sebebini öğrenebildiniz mi acaba?
Arkadaşımızın durumu red değil AP sürecinde görünüyor.
-
Merhabalar herkese :)
Şimdi benim için sıra forumun en güzel kısmında, CONGRATULATIONS! duyduktan sonra burada sevinçle deneyim paylaşmak.
Öncelikle mülakatımızı ATH Atina, Yunanaistan'da deneyimledik.
Oturum için randevumuzun olması burada mülakat almamızı sağladı.3 kişilik bir aileyiz. Ben, Eşim ve 4 yaşındaki prensesimiz :)
Dilerseniz önce TR den farklardan bahsedeyim.
*Case sayısı az (42 taneydi 2022 için) ve genelde kazananlar tek kişiler.
*Zaman, işlemlerin süreleri TR den hayli uzun
*Maddi kaynak sorulmuyorSAĞLIK MUAYENESİ
Sitede tüm bilgiler mevcut.
Benim eklemek istediğim:
*15 yaş altı sitedeki hastaneye gidemiyor, Pediatrik doktor olmadığı için. Mourusi deki bir hastaneye yönlendirildik ve dilerseniz siz de oprada muayene olabilirsiniz denildi.
*Hemen randevu almaya gittiğimiz halde 31 Mart ilk müsait randevu idi. Kızımın hastanesi ile çok uğraştık defalarca mail atıp, aradım. CN yi konsolosluk ile teyit ediyorlar. En sonunda 28 Mart şeklinde tüm aile için randevumuzu aldık. İşte süreç uzun diye bunu anlatmak istiyorum, 2 hafta sadece randevu oluşturmak için geçti ve daha bitmedi. Tam 6 saat sürdü üçümüz için randevu. Hastanede aşı yok, eczaneden almak gerekliydi ve mesai bitimine zor yetişti koştura koştura.
*Henüz bitmedi :) En erken sağlık raporunun çıkışı 2 HAFTA. ki üst üste verildiği için yoğunluktan uzayabiliyor.
*Kişi başı 370 Euro ödedik
+Şöyle tavsiye verebilirim: kızımın aşılarını Yunan bir doktora tercüme ettirdim. aşılarımız için dilersek kan testi yapıp öyle vurulabileceği teklif edildi ama biz reddettik çünkü sonuçlar geç çıkıyor ve sonuca göre tekrar gitmemiz aşı olmamız gerekecekti. Kağıda aşı yaptığını işleyebilen bir eczaneden de aşılar yaptırılabiliyor. Biz bunu da kullanmadık çünkü böyle bir yer bulmak çok zor aynı hastanede işlemleri hallettik.
+Son tavsiyem ise aynı şeyleri defalarca söyleyin, böylece randevu oluşturabildim. biz sizi arayacağız diyip kapatmak istediler telefonu.Gelelim Kalplerin Gümbür Gümbür Attığı Özel Güne
MÜLAKAT TECRÜBEMİZ :)*Daha iyi bir iletişim için tercüman yanınızda götürebilirsiniz ama öncesinde bildirmeniz gerek bunu konsolosluğa. Biz ihtiyaç duymadık :)
*14.15 randevusu ile günün son mülakatı bizimdi. 13.30 da ulaştığımızda hemen kimlik, pasaport kontrolü ile içeri aldılar ve işlemler başladı.
*Telefon ve araba anahtarını girişte emanet aldılar.
*Giriş bölümünden bir binaya yürüdük ve sadece bu alanda tüm işlemler oldu. Mekan bir hastanenin laboratuar kayıt vezne bölümünü andırıyordu benim için.
camlarla kaplı bankolar yanyana idi. Tüm işlemler burada ortalıkta oldu ve diğer mülakatları kısmen duyabildik. Mikrofonları sadece isimlerimizle davet etmek için kullandılar, bazen duyma problemi olabiliyor hele de bizimki gibi meraklı bir kızınız var ve herşeyi görüp öğrenmek istiyorsa :)
*Tüm konsolosluk çalışanları güler yüzlü ve yardımcıydı.
*İlk olarak belgeleri teslim ettim, dosya poşetlerini ve kazandı belgelerini verdi.
*Yunanistan için adli sicil kaydı alımı: bakanlığa başvuru yapılıp direkt konsolosluğa gönderiliyor. Evraklarımızın arasında ulaşmış olduğunu gördüm.
*Çekilize katılırken kızım 2,5 yaşındaydı şimdi neredeyse 4,5. bunun için tekrar çağırdılar sizin kızınız mı bu 2 resimdeki diye :)
*ödemeyi yaptık kredi kartı ile hatta iki kartımızı da kullandık.
*bizim evraklar biraz farklı olduğu için incelemeli biraz vakit aldı.
*1,5 saat bekledik neredeyse ve sonra çağrıldık. Tek biz kalmıştık.
*Önce parmak izi ve yemin etme işlemleri oldu. sonrasında çokça soru sordular lakin rahat bir görüşme idi. şimdi aklımda kalanları yazıyorum. Genelde DS260 daki bilgileri sordular.?Nerelerde yaşadınız
?Eğitim hayatını anlat, kaç yıl, hangi yıllarda ne yaptın: çok ayrıntılı sordu.
?Amerika'da ne yapacaksınız, eşime işine devam edecek misin(online amazon ile ilgili işi var)
?Amerika'da akrabanız var mı
?Nereye gideceksiniz
?Neden buradasınız, ne zaman geldiniz
Sağlık raporu geldiğinde işlemleri tamamlayıp onayalayacağım, bilet bakabilirsiniz congratulations! dedi.En son 16.16 da ayrıldık konsolostuktan mutluluk ile :)
Bu masal da burada bitmiş. Gökten bir sürü mülakat yağmış ve dileyen herkese ulaşmış...
-
@starpt kahramanı olduğunuz bütün masallar bu kadar güzel bitsin..
abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.yolunuz da bahtınız da açık olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
46
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum