Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmet48 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    umarım abd'de beklediğinizden daha güzel bir hayata başlarsınız.


  • @Favbrave Teşekkürler, umarım sizde en kısa sürede vizenize kavuşursunuz.


  • @gucarslan teşekkürler


  • Herkese Selam.
    Sizlerle Dublin icin mulakat tecrubemizi paylasmak istedik 🙂

    On bilgi olarak biz Dublin'e 2020 Aralik ayinda tasindik. Greencard'a basvurdugumuz zaman Turkiye'deydik. Cekilis aciklandigi zaman, Dublin'de yasiyorduk ve burada mulakata girmek daha kolayimiza geldi.(Islerimiz dolayisila Turkiye'den calismamiz mumkun degildi, pasaportlarin ne zaman gelecegini kestiremedigimizden, riske atmak istemedik.)

    Mulakat Maili geldigi zaman asagidaki dokumanlari, cevirileriyle birlikte istediler:
    • Pasaportlar
    • DS-260 formu confirmation page
    • Nufus kayit ornegi (fotokopisini de istiyorlar)
    • 2x2 inch lik 2 tane fotograf
    • Evlilik Cuzdani ve Fotokopisi
    • Polis raporu (Hem Irlanda, hem Turkiye icin. Irlanda'da polis raporunun gelmesi 3 hafta surebiliyormus. Ondan ne kadar erken basvurursaniz, o kadar iyi olur 🙂 )
    • Esim icin askerlik durumu belgesi (Turkiye'de zorunlu olmasa da, Irlanda'da istiyorlar.)
    • AIS kaydi(Eger eve teslim ederlerse 20 Euro, eger posta ofisinden alacagim derseniz ucretsiz)
    • Saglik Raporu
    • Benim Universite diplomam
    • Maddi Kanitlar (Banka, ev, araba vs.)

    DOKTOR RANDEVUSU

    Randevu Oncesi

    Ilk olarak sunu soyleyebilirim: Eger mulakat yeriniz Dublin'de ise, LUTFEN EN KISA ZAMANDA DOKTOR RANDEVUSU ALMAYA CALISIN! Biz 2 defa maille 24 Mart 2022'de konsolosluk gorusmemiz var dememize ragmen 14 Nisan 2022 tarihine doktor randevusu verebiliriz dediler (Bu maili attigimizda Subat'in 3.haftasindaydik). Bir sekilde, yogun mail trafiginden sonra 14 Mart 2022 tarihine randevu alabildik.
    Buradaki hastahane, doktor randevusu sirasinda asi yapmayacagini 3-4 defa belirtti.

    14 Mart oncesinde Covid(Ucretsiz), MMR(kizamik, kizamikcik, kabakulak), tetenoz ve grip asini GP'de (General Practice-Turkiye'deki aile hekimi) olduk.Cunku elimizde gosterebilecegimiz bir asi kaydi yoktu.Hicbir asi kaydiniz yoksa ikinci secenek olarak, kan testi yaptirarak asilara bagisikliginizin oldugunu gosterebilirsiniz. Asagi yukari covid asisi disindaki tum asilar 150 Euro civari tuttu ve asi kayitlarimizi GP'den temin ettik.

    Randevu icin bizden asagidaki dokumanlari istediler:
    • DS-260 formu confirmation page
    • Pasaportlar
    • 2 tane 2x2 inchlik fotograf
    • Covid EU Sertifikasi ya da covid asisi kartlari
    • Diger Asi kartlari
    • Varsa receteli ilaclar
    • Gozluk veya lens kullaniyorsaniz, lens veya gozlugu getirmenizi istiyorlar

    Sonuclar minimum 10 is gunu icerisinde teslim ediliyor, bunu sakin unutmayin!

    14 Mart Doktor Randevusu

    Randevuya gittigimiz zaman ilk olarak "Registration" odasina girdik. Burada istenilen tum dokumanlari teslim ettik ve odemeyi yaptik. (Ucret kisi basi 415 Euro, biz kisi basi 307 Euro odedik, cunku yasimizdan dolayi idrar testine gerek olmadigini belirttiler. - Kart kabul ediyorlar)
    Orada islemlerimiz bittikten sonra bekleme salonunda beklemeye basladik. 5 dakika sonra doktor cagirdi.
    Ilk benim, sonra esimin kontrollerinin yapilacagini soyledi.
    Standart formdaki sorular soruldu, sonrasinda boy-kilo olcumu yapildi.
    Isitme testi, gorme testinden sonra standart muayeneye basladi.
    Islemler bittikten sonra kan vermek icin baska bir odaya alindik ve kan verdik. (Baya kotu bir tecrubeydi- 1 hafta kolda morluk garanti :D)
    Kan verme isleminden sonra, soyunma odasina gidip, siyah hasta onlugu giydik.
    Sonrasinda X-ray odasina yonlendirildik ve ciger filmlerimiz cekildi. (Radyolog baya gergin bir kadin)

    X-rayden sonra isleminiz bitti, 10 is gunu icerisinde sonuclari teslim edecegiz dediler ve bizim icin yeni bir challenge basladi. Onumuzde 9 is gunu vardi ve bunun 2 gunu resmi tatildi. Doktor ve dokumanlarla ilgilenen kadin ile konustuktan sonra en kisa surede teslim edeceklerini, ellerinden geleni yapacaklarini soylediler.

    Doktor Randevusundan Sonra

    Doktor randevusunun ertesi sabahi, yaptigimiz ilk is hastahaneye mail atmakti 🙂
    Bize Pazartesi tekrar hatirlatici mail atmamizi ve ellerinden geleni yapacaklarini soylediler.
    21 Mart Pazartesi sabahi yine mail attik ve geri donus alamadik. Direkt hastahaneyi aradik ve cok tatli bir kadin hemen kontrol edip bize geri donecegini soyledi. 1 saat sonra bizi geri arayip, sonuclarimizin hazir oldugunu soyledi ve buyuk bir ohh cektik.
    Ertesi gun, doktor raporu sonuclarini almaya gittik.

    Ceviriler

    Mulakata Dublin'de girecegimiz icin, cevirileri Irlanda'da yaptirmayi daha garanti gorduk.
    2-3 ceviri sirketine mail atmamiza ragmen, ya cok gec geri donus yapip pek takmadilar, ya da hic geri donus yapmadilar.
    DocBase adli sirketi bulduk ve inanilmaz memnun kaldik. Sayfa basi yaklasik 20 Euro ucreti var ve size emin olana kadar kontrol ettirtiyorlar 🙂
    2 gun icerisinde cevirilerimizi tamamlayip, kontrol ettikten sonra teslim alabilecegimizi soylediler.
    Inanin sizi hic uzmez, belgelerin hem orjinalini hem cevirisini imzalari ile birlikte, mukemmel sekilde teslim ettiler 🙂 - KESINLIKLE REKLAM DEGILDIR 😃 Dublin'de bulabildigimiz en guvenilir ve ucuz ceviri sirketi oldugu icin, onure etmek istedim 🙂

    Mulakat Oncesi

    Mulakata 2 gun kala, konsoloslugun gonderdigi mailden dokumanlarimizi kontrol etmeye basladik ve ufak! Bir ayrinti farkettik.
    Tam olarak, odemeyi kesinlikle nakit veya kart ile kabul etmediklerini sadece, EURO BANK DRAFT veya POSTAL ORDER kabul ettiklerini yaziyordu. Ve buyuk panik icerisinde nasil euro bank draft alabilecegimizi arastirmaya basladik. Ertesi gun, bankaya kosarak gidip Euro Bank Draft alacagimizi soyledik, ama yine ufak bir sorunumuz vardi, bank drafta teslim edecegin kisi, kurumun kesin adini yazmamiz gerekiyordu ve biz ne yazmamiz gerektigini bilmiyorduk:D Konsoloslugu ariyorduk ve kesinlikle ulasamiyorduk , bir yandan guncel kur hesabini konsolosluk nasil yapiyor bilmiyorduk, basladik arastirmaya. Aksi gibi, konsoloslugun sitesini guncelledikleri icin hicbir baglantili URL acilmiyordu, google cache I kullanarak bir sekilde oraya 'U.S Embassy Dublin' yazmamiz gerektigini ogrendik.Guncel kur icin de konsoloslugu aramamiz gerekiyordu ama hicbir sekilde ulasamiyorduk. Sonunda, 330 dolara denk gelecek sekilde euro bank draft aldik ve icimize sinmeyip bir de dolar bank draft aldik 😃 Boylece ufak! Sorunumuz da cozulmus oldu 🙂

    Mulakata 1 gun kala tum dokumanlarimizi siralarken esimin nufus kaydinin fotokopisinin olmadigini farkettik. Artik yapacak birsey yoktu, cunku ertesi gun 8.45'de konsolosluk gorusmemiz vardi ve bizim yazicimiz yok.

    24 MART MULAKAT GUNU

    Konsolosluga Giris

    Saat 8 de evden ciktik yaklasik 20 dk lik taksi yolculugundan sonra, konsoloslugun kapisina vardik. 8.25 de guvenligin oldugu odadaydik.
    Ilk olarak, konsolosluga canta goturebiliyorsunuz,ama telefon disinda elektronik esya getirmeniz yasak. Giriste X-ray'den gecmeden once montunuzu cantanizi cikartip, anahtar, cuzdan ve telefonlarinizi kutuya koymanizi istiyorlar. X-ray'den gectikten sonra ise telefon, cakmak vs gibi esyalarinizi oradaki ufak kilitli dolaplara koymanizi istiyorlar. (Dolaplar ucretsiz) Dolap yerlestirme isleminden sonra, dolabin anahtari ziyaretci kartinizin oldugu askiya takip bunu boynunuza asmanizi istiyorlar ve cantayla iceri girebiliyorsunuz.

    Mulakat

    O gun onumuzde cok sira yoktu ve anladigimiz kadariyla randevu saatine gore isleminizi yapiyorlar. (Odeme islemi disinda) Bunu da, onumuzde bir kadin, ballandira ballandira 9'da randevusu oldugunu ama onceden gelip islerini hizli halletmeye olan inancini baskalarina anlatirken farkettik. Cunku o kadinin islemini en sona biraktilar. (Belki de ilahi adalettir, bilemiyorum :D)

    Sira bize geldiginde ilk olarak odememizi yapacagimiz bankoya geldik. Ve KART! Ile odeyebilecegimizi ogrendik. (Arka planda vay benim emeklerim sarkisini duyduguma yemin ederim ama ispatlayamam :D)

    Kart ile 660 dolar odedikten sonra, dokuman teslimi alinan bankoya yonlendirildik ve oradaki cok tatli bir kadin bize dokumanlari ayirmamiz icin poset dosya verip, maildeki siraya gore dokumanlari siralamamizi soyledi. Bu islemden sonra ismimizle cagirilacagimizi da belirtti.
    Ozel Not: Her cagirilani dikkatle dinlemenizi oneririm, yabanci isimleri telafuz ederken zorlandiklarindan siranizi kacirabilirsiniz 🙂

    Tum dokumanlarimizi ayirip siralarini kontrol ettikten sonra 25-30 dk bekledik ve sonunda ismimizi duyduk. Bu sefer dokumanlarimizi teslim almak icin cok tatli ve kibar bir adamin oldugu bankonun onune gittik. Dokumanlarimizi tek tek istedi ve aralara ufak sorular sikistirdi. (Ne zaman evlendiniz? Herhangi bir suctan hukum giydiniz mi? gibi)

    Benim dokumanlarimi sorunsuz olarak teslim ettikten sonra, sira esimin dokumanlarina geldi ve korktugumuz durum basimiza geldi! Adam dogum sertifikasinin fotokopisini de teslim etmeniz gerektigini soyledi. Esim hemen Turkiye'de dogum sertifikasinin karsiliginin, travel.state.gov sitesinde dokuman karsiliklari sayfasinda e-devlette Vukuatli Nufus Kaydi oldugunu ve bunun zaten dijital dokuman oldugunu cevirinin icerisinde hem orjinal dilinde, hem de Ingilizcesi'nin oldugunu soyledi. Adam ama bunu size teslim edememis olacagim dedi. Esim problem olmadigini ve zaten orjinal dokumanin dijital oldugunu tekrarladi ve sorunsuz bir sekilde esimin de dokumanlarini teslim ettik. Siz mutlaka fotokopilerinizi unutmayin! Dokumanlari teslim ettikten sonra, tekrar bekleme yerine gitmemiz gerektigini ve cagirildigimizda interview bankosuna gecmemiz gerektigi soylendi.

    Ek olarak, Dublin'deki konsolosluk, Ankara'daki gibi sadece immigrant vizeleri degil, is, ogrenci, turist vizeleri de veriyor.

    Yaklasik 20 dk sonra(20 dk da 1 onay- 1 red gorduk ve cok gericiydi), bizim dokumanlarimiz officer' a geldi. Bizim icin gecmeyen dakikalar baslamisti 😃 Dokumanlari inceleyip, tek tek muhur basip imzaladi, ta ki diplomama kadar. Diplomam icin de soyle bir ayrinti var, bir tarafi ingilizce, bir tarafi turkce. Bu yuzden, biz de diplomayi cevirmeye ihtiyac duymadik.Bir sure sonra officer (interview'I yapacagimiz kisi) orjinal dokumanlarin yanina kirmiz bir defter koydu, ama evlilik cuzdanimimiz mi yoksa pasaportum mu emin olamadik (ikisi de kirmizi ve cok uzak mesafeden gozlemleyebildik :D) , Bu durum bizi iyice germeye basladi. Sonrasinda yanina az once dokumanlari teslim ettigimiz adami cagirip, bir seyler konusmaya basladilar diplomam hakkinda ve muhtemelen ingilizcenin sag tarafta bulundugunu soyledi. En azindan tahminimiz bu yonde 😃

    Dokumanlari incelemeyi bitirdikten sonra, ismimizi duyduk ve "Interview" yazan bankoya gittik. Inanilmaz kibar ve La Casa de Papel'deki Profosor'e benzeyen officer,ilk olarak parmak izlerimizi aldi, sonrasinda sag elimizi kaldirarak yemin etmemizi istedi. Bu islemlerden sonra bilgisayara birkac bilgi girdi ve bana eger mumkunse ve yanimda ise lise diplomami vermemi rica etti. Yanimiza ihtiyac duyulabilinecek dokumanlari alirken, lise diplomasini da almayi ihmal etmedik 😃
    Lise diplomasini vermeden once ozellikle cevirisinin ve kopyasinin olmadigini belirttik, hic problem olmadigini, hemen kopyasini alip bize teslim edecegini soyledi.
    Fotokopiyi cekip lise diplomasini teslim ettikten sonra, diger orjinal belgelerimizi de teslim etti ve tebrikler vizeniz onaylandi dedi. Biz inanilmaz sasirdik, cunku 1 tane bile soru sormadi ve bizden mali kanit istemedi:D Officer'da bizim saskinligimiza gulerek, tekrar tebrik etti ve konsolosluktan mail beklememiz gerektigini soyledi.Bu sekilde bankodan ayrildik. 😃

    Mulakat Sonrasi

    Saat 10.45 gibi tum islemlerimiz bitmis sekilde ana binadan ayrildik.
    Kosarak guvenlikten telefonlarimizi aldiktan sonra ailelerimize haber verdik ve pasaportlarimizi dort gozle beklemeye basladik… 😃

    Onemli bir nokta, Dublin havaalaninda preclearance uygulamasi var. Su anlama geliyor, eger Amerika'ya Dublin'den direkt ucusla gidecekseniz, tum kontrolleriniz Dublin havaalaninda yapilip, Amerika'da ic hatlara iniyorsunuz. Ucustan minimum 4 saat once havaalanina gitmeniz gerekiyor. Bu konuyu da arastirmanizi tavsiye ederiz.

    Umarim bu bilgiler, bir nebze olsun, Dublin'de mulakata gireceklere yol gosterir. 🙂
    Herkes icin, bizim surecimiz gibi guzel, komik ve bizim surecimizden daha kolay bir surec gecirmelerini diliyoruz.

    Forumda,ilk olarak adminlerimize sonra, degerli bilgileri bizlerden esirgemeyen Yesilkart forum uyelerine cok cok tesekkur ederiz.

    Sevgiyle kalin 🙂

    Dip Not: Pasaportlarimizi teslim aldigimizda, guncelleyecegim. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BegumUckun tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    göçmenlik niyetinizi önce irlanda'da, sonra da amerika'da devam ettirecek olmanız oldukça büyük bir şans. arasındaki farkları da gözlemleme ve tabi foruma aktarma şansınız olacak.

    eşinizle birlikte beklediğinizden güzel bir hayat diliyorum size amerika'da.
    detaylı paylaşımınız için de teşekkürler. amerika'daki deneyimlerinizi de okumayı dört gözle bekliyoruz.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


  • Sağlık muayenesi ve Green Card mülakatı

    Merhabalar,
    Unganlar saglik muayenesi randevum 10 Şubat 9:45’te idi. 9:20 gibi kliniğe geldiğimde bekletmeden evraklarımı (randevu onayi, PCR testi, asi kartları) aldilar ve fotoğrafım çekildi. Sonrasinda alt kalttaki laboratuvara yönlendirdiler. Burada kan tahlili yapıldı ve akciğer grafisi çekildi. Doktor muayenesi icin ogleden sonra 13:30’da tekrar gelmem gerektiğini ilettiler. Ogleden sonra geldiğimde akciğer grafisini doktorun talebi üzerine 2 defa daha tekrarladılar. Tum işlemler icin toplamda 227 dolar ödedim. Doktor Handan Hanim herkese sorulan benzer sorularla muayeneyi gerçekleştirdi. (Daha once Amerika’da bulundun mu, Green Card’a kac defa başvurdun, suan ne is yapıyorsun, bir hastaligin var mi, ameliyat geçirdin mi gibi) Surekli kullandigim ilacimin kaydi ve iki adet aşı yapıldıktan sonra muayene tamamlandı. Ertesi gün saat 14:30’da pasaportum ile giderek sonuclarimi teslim aldım.
    Sonuclar üzerinde bir aşı kağıdı ve CD zarfı ile teslim ediliyor. Mulakata giderken sadece kapali zarfı açmadan götürmek gerekiyor. Aşı kağıdını e-mail olarak da ilettiler, Amerika’da cesitli başvurularda lazım olabiliyormus. CD ve kagidi ise vize onayi sonrasi gonderilen zarfla beraber Amerika'ya giriste yanimda goturecegim.
    Vize mülakatım ise 3 Mart sabah 8:45’te idi. Konsolosluk karsisindaki kafeye eşyaları emanet bıraktım ve tam saatinde konsolosluktan içeriye alınmıştım. Guvenligin kapıdan girerken verdiği numara ilk yandiginda vize ucreti ödeniyor, 330 usd. İkinci defa yandığında belgelerimi teslim ettim ve mülakatimi İngilizce olmak istediğimi belirttim. Ben hesabimda tek kisi icin 15k usd gosterdim. Numaram ucuncu defa yandiginda mülakat için cagrildim. Önce yemin ediliyor, parmak izi veriliyor ve sonrasinda sorular soruluyor. Toplamda 4 adet soru soruldu ve mülakat yaklaşık 2 dakika sürdü. Ben green cardimin teslim edileceği adreste değişiklik yapmak istediğimi belirttim ve önceden üzerine yeni adresi yazmis olduğum kagidi da mülakatı yapan görevliye verdim.
    Sorulan sorular;
    Evli misin ? / Çocuğun var mı? / Şuanda ne iş yapıyorsun? / Amerika’da ne iş yapacaksın?
    Hesabimda 15k usd gosterdim tek kisi icin, bununla ilgili herhangi bir soru gelmedi.
    Sonrasinda vizem onaylandı. Persembe gunu mülakata girmiştim, Salı gunu pasaportumu teslim aldım.
    Herkese süreçte kolaylıklar ve bol sans dilerim.
    Dosya Numarasi: 2022EU5XX
    DS-260 Gonderimi: 16/05/2021
    Saglik Muayenesi: 10/02/2022
    Vize Mulakati: 03/03/2022
    Vize Onayi: 04/03/2022
    Pasaport Teslimi: 08/03/2022
    ABD Ilk Giris: xxx


  • London Medical Examination ve Green Card interview deneyimimiz;

    Ilk interview tarihimiz 3 Mart idi fakat medical icin 10 mart dan oncesine randevu bulamadigimizdan interview tarihini 28 mart a resechedule ettirdik. randevuya gitmeyince reschedule linki aktif oluyor ve size uygun tarih ve saati available tarihler arasindan secebiliyorsunuz.

    Medical Examination:
    Randevumuz 10 mart saat 14:10 da idi, esimin Ingilizcesi yazif oldugu icin onun icin Visa Medicals in onerdigi kurumdan tercuman ile gittik, evraklarimizi teslim ettik ve basladik beklemeye, once esimi tercuman ile muayeneye cagirdilar, hemen ardindan ben asilar icin cagrildim, esim ve ben TR den asilarimizin olduguna dair bir belge alamadigimiz icin Td ve MMR asisi olmamiz gerektigi, istersek GP den olabilecegimiz, istersek te orada kisi basi £100 a olabilecegimiz soylendi. Biz isi uzatmamak icin orada olmayi tercih ettik. Muayenelerimiz uzun surmedi, asilarimizi olduk , cocuklar herhangi bir asi olmadi cunku onlarin asilari tamdi. muayenelerimiz bittikten sonra ucretlerimizi odedik, total £1180 🙂 . Sonuclarimizin 2 hafta icinde konsolosluga iletilecegi soylendi ve cocuklar icin US de okul kaydi ve diger amaclarla kullanilmak uzere asi belgelerini duzenleyip teslim ettiler.

    Interview:
    Randevumuz 28 mart saat 10 icindi, 9:10 gibi embassy e ulastik, onceki geceden Raynes Park taki Travelogde da konakladik, London disindan gelen ve ULEZ uyumlu araci olmayanlar icin uygun, trenle 16 dk a Vauxhall a gidip 10-15 dk yuruyusle embassy e varabiliyorsunuz.

    Giderken yanimizda sadece bir adet sirt cantasi aldik, cocuklar icin yedek kiyafet ve evraklarimizi tasimak icin.

    Embassy'e geldigimizde uzun bir sira vardi (>50 kisi) siranin sonundakine sorduk neyin sirasi diye, once ondeki deskten evraklarimizi isletmemiz gerektigini ve ondan sonra siraya girildigini ogrendik, deske gittik ve oradaki hanimefendi randevu saatimizi sordu, 10 dedik ve 9:45 de gelmemizi, siraya girmeden direk o deske gelmemizi soyledi. Embassy onunde cocuk parki var cocuklar orada 30-35 dk kadar oynadilar ve sonra 9:45 te deske tekrar geldik. Bizim konustugumuz hanimefendi tam bizim geldigimiz sirada ayrildi ve shiftini baska bir hanimefendiye devretti. Yeni hanimefendiye durumu acikladik, guard a durumu soylememizi ve iceri girmemizi, siranin non-immigrant lar icin ve bizim randevumuzun immigrant oldugu icin direk iceri girmemizi soyledi. Guard diye refer ettigi megerse siranin onundeki security officer hanimefendi imis 🙂 Ona durumu anlattik, oda evraklarimizi gormek istedi, biz evraklari gosterirken siradan catlak sesler geliyordu bizim randevumuz 9:45 ama siradayiz diye, hanimefendi de bunlar cocuklu aile olduklari icin oncelikli dedi, halbuki bize siradikeler non-immigrant denmisti once 🙂 , neyse evraklarimizi verdik tam telefonlarimiza bakacaktiki maskenizi takin dedi, dedik biz maske getirmedik, burada Covid onlemi kalmadi, aylar oldu biteli, ve hic bir yerde de Maske istendiginizi okumadik, duymadik. Maskemiz olmayinca Waitrose da alabilecegimizi soyleyip, alip gelin sonra iceri alicam sizi dedi. Waitrose a gittik, 2-3 dk mesafede ama baya buyuk, icerideki guvenlige acelem oldugunu maske alicagimi soyledim, sadece paket satiliyor dedi, ve cebinden bir tomar maske arasinda 1 tane maske uzatti, esim icinde gerekiyor diyip 2 tane aldim ve tesekkur edip ciktim ve giris kapisina dondum. Hanimefendiye maske ile yaklasip evraklarimizi gosterdik tekrar (sadece DS-260, ve appointment ve courier info olan kagidi istiyor) ve telefonlarimizda Whatsapp acip scroll yapmamizi istedi, sonra uzerinizde Kindle varmi diye sordu yok dedik ve iceriye X-Ray bolumune gectik. Uzerimizdeki herseyi bize verilen tray a koyduk, sonra cantayi once kendileri incelediler ve ardindan hepsini X-Ray den gecirdiler. Baris in lego tarzi bir oyuncagi vardi ondan silah sekli yapiyordu ona bir baktilar ve gulduler, sonra hepimiz teker teker X-Ray dan gectik, cocuklarin da gecmesini istediler 😠 , sonra esyalarimizi teslim aldik ve kapiyi acmaya calistik kapi kulpu calismiyordu buton ararken itin dediler 🙂

    Iceriye girdik, ilk reception deskte kaydimizi aldilar ve bize I ile baslayan bir numara verdiler, ve ust kata cikin ve yazili olan window da numaranizin gosterilmesini bekleyin dediler, window 19 cashier diyordu, bizim numaranin yanmasi icin baya bekledik, o arada da acaba odeme yapacakmiyim diye meraklandim cahsier e sordum evraklarinizi teslim ettikten sonra buraya yonlendirileceksiniz o zaman odemeyi alicaz dedi. Sonunda numaramiz geldi, dordumuz beraber gittik window a , evraklari istemeye basladi, once main applicant olarak benim evraklari istedi sirasiyla, o arada esiniz ve cocuklar oturabilir dedi, bende esimin ingilizcesi zayif diye ekledim, onemli degil siz onun evraklarini verebilirsiniz dedi.

    Once DS-260, sonra courier selection gosteren evrak, sonra birth certificate, sonra police certificate , sonra diploma, diplomanin supplement'i var dedim onu da aldi, sonra bir adet foto istedi (sitede 4 okumustum ama sadece 1 istiyicez dedi), sonra esim icin aynilarini verdim, onun once diplomasini istemedi, sonra varsa eger alayim dedi verdik, ardindan cocuklar icinde sadece 1 foto ve onlarin birth cerfificate lerini aldi. En son dokuman listesinde belirtilmiyor ama yaninizda Financials ile ilgili bir belge varmi diye sordu, evet dedim, alabilir miyim dedi bende teslim ettim. Butun evraklari teslim ettikten sonra bir belge verdi ve bununla window 19 de odemenizi yapin sonra daha ilerideki window larda numaranizin cagrilmasini bekleyin dedi. Evraklari teslim ederken ne zaman gitmeyi planliyorsunuz diye sordu ve odeyeceginiz ucreti biliyormusunuz diye sordu. Birde evraklari teslim ederken parmak izlerimizi verdik, esim ve ben icin, cocuklar icin almiyoruz dedi.

    Window 19 da neyle odeme yapacaksiniz diye sordu, card dedim ve card istedi, teslim ettim bir foto ID istedi, ehliyet verdim, o arada kagit uzatti imzalayin lutfen dedi, ben imzalayip teslim edene kadar iki adet receipt print etti, biri sizin biri de cagrildiginizda verirsiniz dedi.

    Numaramiz tekrar cagrildi, esimle benden maskeleri cikarmamizi ve isimlerimizi soylememizi istedi, arkasindan verdigimiz evraklarin dogruluguna ve verdigimiz bilgilerin dogrulugunu sag ellerimizi kaldirarak yemin ettik, esim sadece sag eli ile bende kendim icin sag cocuklar icin sol elimle tekrar parmak izi verdik, esiniz ve cocuklar oturabilir dedi. Bana nereye gidecegimiz sordu, sonra diplomamtaki meslegi soyledi, bu isi mi yapiyorsunuz dedi, bende hayir yazilim muhendisligi yapiyorum, ne kadardir dedi, 10+ dedim ok dedi ve Texas da dusunun sizin icin iyi olur dedi 🙂 baska da bir soru sormadi, evraklari kontrol etmeye basladi ve ardindan esimin birth certificate inde problem oldugunu, dogdugu ulkeden olmasi gerektigini ve yanimizda olup olmadagini sordu, surecte herseyi e-devletten alinca esimin almanya dogumlu oldugunu unutup onunkileri vukaatli nufus kayit ornegi olarak hazirlamistim. Birth certificate i yesil bir forma yazdi ve bu formdaki direktifleri takip ederek bize iletmeniz gerekiyor dedi, pasaportlara ihtiyaciniz varmi dedi, yok dedik ve orada kaldi. Approve ve Refuse mi ediyorsunuz diye sordum, refuse ama evrak eksikliginden evraginiz bize ulastiginida review edicez tekrar dedi. baska eksik bir evraginiz veya bilginiz yok, hepsi hazir , evraginizi ilettikten en az 5 is gunu sonra tekrar process olacak dedi.

    Anladigim kadariyla AP ye kalmis olduk, henuz bir email gelmedi, sistemden de kontrol edemedim, Londra dan eve geriye 4 bucuk saat direksiyon salladim ve 1 kacat saat dinlendikten sonra ancak kendime geldim.

    Evragimizi teslim ettikten sonra surecin sonucunu alir almaz tekrar bir post yazarim.

    Edit 24 Nisan 2022:
    Evragimizin gelmesi iki hafta surdu. O arada bizde email gelmesini bekledik embassyden ama gelmedi, her ne kadar bize verdikleri yesil belgede email alacagimiz yaziyorsada oyle bir sey gelmedi, sonra belgenin uzerindeki email de iletisime gectim ve kaydimin olmadigini soylediler, ardindan @gucarslan in tarif ettigi adimlari uygulayarak courier formu actirdim ve belgeyi 13 nisan da courier e teslim ettik. 22 Nisan da hepimizin durumu AIS te issued olmus.

    Dosya Numarasi: 2022EU98XX
    DS-260 Gonderimi: 11/14/2021
    Saglik Muayenesi: 3/10/2022
    Vize Mulakati: 3/28/2022
    Vize Onayi: 4/22/2022
    Pasaport Teslimi: xxx
    ABD Ilk Giris: xxx

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nillky tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda da bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sabri-arslan tebrikler.
    eksik evrağınızı da tamamladığınızda vizeniz basılıp, pasaportlarınız size teslim edilecektir.
    şimdiden abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
    ailenizle birlikte güzel bir hayatınız olsun.

    bol şans.


  • Merhaba arkadaşlar,

    Vize mülakatlarında ille hesapta para göstermek gerekiyor mu ? Örnek olarak kripto yatırımlarını da varlık olarak gösterebiliyor muyuz ? Daha önce bu tarz kripto, borsa vs. yatırımları gösterip deneyimleyen olmuş mudur aramızda ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bhdrergvn bu başlığın ilk iletisini okuyun lütfen, detayları göreceksiniz.
    hesaplarınız için ıslak imzalı belge ve ilgili kurumun imza sirkülerini alabiliyorsanız birikimlerinizi dilediğiniz şekilde gösterebilirsiniz.

    tavsiye edilen elbette dolar birikimleri göstermenizdir.


  • @gucarslan o kısma dikkat etmemişim, teşekkür ederim okudum. Peki en az ne kadar bir para göstermek gerekir hesapta ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bhdrergvn bu tamamen size kalmış.
    abd planlarınız, gideceğiniz eyalet, dil seviyeniz bunu hep etkiler.
    sizden beklenen bütün birikimlerinizi göstermeniz.

    bu başlığı da okumayı ihmal etmeyin;

    Green card bankada para mevzusu


  • @gucarslan çok teşekkür ederim herşey sayenizde oldu bu gruba girdiğimde eşim çok inanmamisti kardeşim oradaydı ve tüm süreci yuruturuz gerek yok gözüyle bakıyordu mülakat sonrası ilk söylediği şey hepsi senin başarın günlerce o grubu takip etmenle oldu dedi ve haklıydı hakkınız ödenmez odeyemeyiz umarım çok yakın zamanda sizlerin mutlu haberleriniz ile seviniriz🙏🙏🙏


  • @SkyH çok teşekkür ederim hepimizin yolu açık emeklerimiz karşılık bulsun inşallah🙏🙏


  • Arkadaşlar merhaba, vizesi onaylanan arkadaşların sarı zarfın üstündeki "Data Summary" sayfasındaki bilgileri kontrol etmesi gerektiğini hepimiz zaten biliyoruz.

    Benim Data Summary sayfasında forumda neredeyse oy birliğiyle minör olduğunu düşündüğümüz bir yanlışlık vardı.
    Dahası, webde yaptığım araştırmada da bu tarz şeylerin yaşanabildiği ve sorun teşkil etmeyeceği tarzı şeyler okumuştum.

    Ancak yine de her şeyi 4/4 yapmaya çalışan ben rahat edemedim ve Konsolosluğa bu konuyu danıştım.
    Sırf bu nedenle Data Summary sayfası dahil tüm vize paketim yenilendi arkadaşlar.

    Yaşadığım olaydan yola çıkarak, benzer bir sorun ile karşılaşan arkadaşların muhakkak Konsolosluk ile irtibata geçmesini öneririm.


  • @Kryptonite selamlar hocam; nasil bir eksiklik vardi/hangi alandaydi bu eksiklik/hata? Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Tesekkurler.


  • Herkese günaydın! Dün gece saat 22.10 da mülakat randevu mesajı almışım, biraz önce gördüm. Ne güzel bir sabah! Bu mutluluğu umarım bugün birçok arkadaşımız yaşar. Haberlerinizi heyecanla bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sevipekcan tebrikler.
    mülakat tarihinizi imzanıza ve excel listesine işlemeyi lütfen unutmayın.
    bol şans..

  • ⭐⭐

    @Sevipekcan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese günaydın! Dün gece saat 22.10 da mülakat randevu mesajı almışım, biraz önce gördüm. Ne güzel bir sabah! Bu mutluluğu umarım bugün birçok arkadaşımız yaşar. Haberlerinizi heyecanla bekliyorum.

    Tebrikler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum