• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. cihankocaturk
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 25
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

cihankocaturk

@cihankocaturk

0
    İtibar
    44
    Profil Görüntülemeleri
    25
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul

cihankocaturk Takip etme Takip Et

cihankocaturk tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Bir konuyla ilgili kafam çok karışık tüm başlıkları inceledim fakat net bir cevap bulamadım. Ben 2022 green card talihlisiyim ve şu anda bekarım. Kız arkadaşım var ve onunla beraber gitmeyi düşünüyoruz fakat şöyle bir durum var. Planımız şöyle ben eğer vize görüşmesinden olumlu ayrılıp vizeyi aldıktan sonra evlenmek, ben ilk aylar orada düzenimi kurduktan sonra onu yanıma getirmek. Ama tabi şöylede bir durum var vizeyi alırken evli olmadığım ve onun için DS-160 formu vs. doldurup görüşmeye onunla katılmadığım için o haktan faydalanmamış olacak. Ben green cardı aldıktan sonra evleniyor olmam nasıl bir süreç başlatıyor ? Ve onun green card sahini olması süreci tahmini ne kadar sürüyor ? Yani ben vizeyi aldıktan sonra evlenip gidersem eğer nasıl bir durumla karşı karşıya kalırız, onun green card hakkımdan faydalanamaması gibi bir sorun ile karşılaşır mıyız ? Ne tavsiye edersiniz ?

Benim aklıma gelen alternatif bir planda şu; ben green card vizesini aldıktan sonra onun için B1-B2 turist vizesi işlemleri başlatmak. Zaten vizeyi aldıktan sonra ülkeyi terk etmek için 6 aylık bir sürem var bu sürede o da turist vizesi alabilir ve ben gidip düzenimi kurduktan 2-3 ay sonra kendiside amerikaya gelebilecek vizeye sahip olur, orada evleniriz ve bir daha dönmek durumunda kalmaz.

Neden şu an evlenip süreci öyle yürütmüyorsunuz derseniz şu anda yeni bir ilişkimiz var ve acele etmek istemiyoruz neticede insanın hayatını topyekün değiştiren bir durum. Konuyla ilgili hem bilginize hem de tavsiyelerinize ihtiyacım var. Lütfen şu başlığı inceleyin diye cevap vermeyin ihtiyacım olan daha çok görüş,fikir ve önerileriniz 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      cihankocaturk
      cihankocaturk
    • RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Herkese Merhaba,

Arkadaşlar DS-260 formunu bir tek kendim için doldurmuştum ve şimdi evlenip eşimle beraber gitmeyi düşünüyorum. Malumunuz üzere mülakatlar dağıtılmaya başladı ve sıra yavaş yavaş bizlere doğru ilerliyor.

Sorum şu;

DS-260 formunu açtırıp, forma eşimi eklemeli miyim ? Yoksa mülakat mailini mi beklemeli miyim formu açtırmak için ? Mülakat tarihi belli olduktan sonra konsolosluğa mail atıp durumu açıklayıp eşimi de eklemek istediğimi söylerek yani...

Eğer formu mülakat maili gelmeden açtırırsam mülakatım çok arkalara atılacakmış gibi geliyor bana, mantıklı olan hangi yolu izlemem sizce? Düşüncelerinizi bekliyorum 🙂

cihankocaturk
      cihankocaturk

cihankocaturk tarafından gönderilen son iletiler

Bayağı bir süredir foruma bakmıyordum umudumu kesmiştim süreçten. Fakat son günlerde mülakat dağıtımının hızlandığına dair bir kaç gönderi çıktı karşıma diğer sosyal platformlarda. Beni umutsuzluğa iten şey DV numaram ve DS-260 formu gönderme tarihim. Sanırım KCC DS-260 formunu gönderme sırasına göre işliyormuş dosyaları bu sene... Ben CEAC'tan baktığımda hala "at NVC" olarak gözüküyor. Bir kaç kez KCC'ye mail attım hep aynı cevap geliyor. En son dün yine mail attım ve yine, "Your case number is now current for interview processing..." diyerek başlayan bir cevap aldım.

Malumunuz 30 Eylül son gün, o tarihe kadar mülakat alabilmemin olasılığı sizce nedir ?

Teşekkürler,

cihankocaturk
      cihankocaturk

Merhaba,

KCC'ye mülakat durumumu sorgulamak için mail attım. 2 gün sonrasında böyle bir cevap aldım. Bu tam olarak ne demek ? Dosyam onaylanmadı hala işleniyor anlamını mı taşıyor? Şu anda sürecin tam olarak hangi aşamasında bulunuyorum ben ? Yardımınız için teşekkürler şimdiden

Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Once the Kentucky Consular Center has finished processing your DS-260, you will receive an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing.

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell

cihankocaturk
      cihankocaturk

@gamefry merhaba, dosyamızın onaylanıp onaylanmadığı ile ilgili nasıl bilgi sahibi olabiliriz ? Kafam karıştı

cihankocaturk
      cihankocaturk
    • RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Herkese Merhaba,

Arkadaşlar DS-260 formunu bir tek kendim için doldurmuştum ve şimdi evlenip eşimle beraber gitmeyi düşünüyorum. Malumunuz üzere mülakatlar dağıtılmaya başladı ve sıra yavaş yavaş bizlere doğru ilerliyor.

Sorum şu;

DS-260 formunu açtırıp, forma eşimi eklemeli miyim ? Yoksa mülakat mailini mi beklemeli miyim formu açtırmak için ? Mülakat tarihi belli olduktan sonra konsolosluğa mail atıp durumu açıklayıp eşimi de eklemek istediğimi söylerek yani...

Eğer formu mülakat maili gelmeden açtırırsam mülakatım çok arkalara atılacakmış gibi geliyor bana, mantıklı olan hangi yolu izlemem sizce? Düşüncelerinizi bekliyorum 🙂

cihankocaturk
      cihankocaturk

Herkese Merhaba,

Arkadaşlar DS-260 formunu bir tek kendim için doldurmuştum ve şimdi evlenip eşimle beraber gitmeyi düşünüyorum.

DS-260 formunu açtırıp eşimi eklemeli miyim ? Yoksa mülakat mailini mi beklemeli miyim formu açtırmak için ? Mülakat tarihi belli olduktan sonra konsolosluğa mail atıp durumu açıklayıp eşimi de eklemek istediğimi söylerek yani...

cihankocaturk
      cihankocaturk

Tekrar merhaba,

maili ingilizce mi atmalıyım ?

cihankocaturk
      cihankocaturk
    • RE: ABD Yolunda Evlilik

Maili hangi mail adresine atmalıyım ? ve ingilizce olarak mı atmalıyım ?

Maillere hemen dönüyorlar mı ? süreç nasıl işliyor bir bilginiz var mı?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      cihankocaturk
      cihankocaturk

Merhaba arkadaşlar,

Bir konuyla ilgili başlıklarda aradım özellikle abd yolunda evlilik başlığında ama bir sonuç bulamadım.

2022 green card talihlilerinden biriyim. Malumunuz üzere mülakatlar verilmeye başlandı ve süreç ilerleme kaydediyor. Benim yaklaşık 1.5 senedir birlikte olduğum bir kız arkadaşım var ve henüz evlenmedik. Mülakattan önce evlenmeyi düşünüyoruz. Resmi nikah yapıldıktan sonra nasıl bir yol ile ilerlemeliyiz ? Mülakat maili aldıktan sonra bekar olarak gelmeyeceğimle alakalı konsolosluğa nasıl bir bilgilendirme yapmam gerekiyor ?

Yani sormak istediğim şu resmi nikah kıyıldıktan sonra elçiliğe mail atıp görüşmeye eşimle gittiğimde bir sorun yaşar mıyım sağlık raporu ya da mülakat aşamasında? Bir şeyi eksik yapmak istemiyorum o yüzden soruyorum, kimlere bilgi vermem gerekiyor ne gibi bir hazırlık yapmam gerekiyor... Bu konuda acil bir yardıma ve fikre ihtiyacım var.

cihankocaturk
      cihankocaturk
    • RE: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba arkadaşlar,

2022 green card talihlilerinden biriyim. Malumunuz üzere mülakatlar verilmeye başlandı ve süreç ilerleme kaydediyor. Benim yaklaşık 1.5 senedir birlikte olduğum bir kız arkadaşım var ve henüz evlenmedik. Mülakattan önce evlenmeyi düşünüyoruz. Resmi nikah yapıldıktan sonra nasıl bir yol ile ilerlemeliyiz ? Mülakat maili aldıktan sonra bekar olarak gelmeyeceğimle alakalı konsolosluğa nasıl bir bilgilendirme yapmam gerekiyor ?

Yani sormak istediğim şu resmi nikah kıyıldıktan sonra elçiliğe mail atıp görüşmeye eşimle gittiğimde bir sorun yaşar mıyım sağlık raporu ya da mülakat aşamasında? Bir şeyi eksik yapmak istemiyorum o yüzden soruyorum, kimlere bilgi vermem gerekiyor ne gibi bir hazırlık yapmam gerekiyor... Bu konuda acil bir yardıma ve fikre ihtiyacım var

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      cihankocaturk
      cihankocaturk

Herkese Merhaba,

Öncelikle mülakat alan tüm arkadaşların mutluluğunu yürekten paylaşmaktayız. Umarım hepsi vizelerini alıp hayallerinin peşinden koşmaya devam eder 🙂

Benim bir konuda sizlerin görüşüne ihtiyacım var. Case numaram 23k seviyelerinde ve 13.500'e kadar mülakatlar verilmiş. Muhtemelen bizlerede 1-2 ay içerisinde mülakat veriliyor olacak. Ben green card hak sahibiyim ve şu anda birlikte olduğum bir kız arkadaşım var.
      Evlenip amerikaya beraber gitme kararı aldık ve mülakat tarihine kadar evlenirsek nasıl bir yol haritası bizleri bekliyor ? Nikah kıyıldıktan sonra hangi adımları izlemeliyiz ?

Mülakat maili genelde 1 ay önceden gelmiş olacağı için sürecin uzunluğunu ve yapmamız gerekenleri bilmediğimizden bu evlilik sürecinin ne kadar erken başlaması lazım. Mesela mülakata beraber gittiğimizde DS-260 formunu doldurduğunda bekardın şimdi niye evlisin diye soracaklardır muhtemelen bu durumda izlenmesi gereken yol nedir ? Kız arkadaşımın pasaportu var, aranan kriterlere uyuyor. Herhangi bir sağlık sorunu vs. yok.

Şimdiden desteğiniz için teşekkürler...

cihankocaturk
      cihankocaturk