Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @waterfall gözünüz aydın.
    emin olun kalan son kişi için de süreciniz sorunsuz hallolacak, alacaksınız vizenizi.

    *gelen vizelerdeki bilgilerin (ad, soyad, uyruk vb.) kontrol edin, yanlış basılmış vizelere çokça şahit oluyoruz.


  • @gucarslan çok saolun iyi niyetleriniz için. Kontrol ettim alias kısmı var zarfta orada benim kızlık soyadım ile yazıyor adım soyadım. Herhalde o şekilde çünkü tüm bilgiler doğru.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @waterfall pasaportta doğru olsun yeterli, gerisi çok da mühim değil.


  • @imahnet, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells
    Merhaba,

    Aşağıda açıklayacağım sebepten dolayı yazıp yazmamak arasında kaldım, daha sonra belki bu olay birileri için faydalı olur diye formda yazmaya karar verdim.
    Öncelikle Suriyeli olduğumu açıklamak istiyorum. Biliyorum kimileri sevmiyor ve hatta nefret edercesine istemiyor, kimileri de “tamam da bu kadar misafirlik olmaz” diyor. Herkese saygı duyuyorum ve kimseyi yargılamıyorum, öyle bir hakkım da yok.
    10 yıldan fazla buradayım, hiçbir maddi destek almadım. Türkmenim ( başka etnik kökenden de olabilirim ne fark eder) ve bu konu hakkında sadece şunu söylemek istiyorum: insanları yargılamayın, bu durumun sebebi ülkelerin yönetimleri ve mülteci politikalarıdır)

    DV deneyimine gelince.
    Sondan söyleyeceğimi başta söyleyeyim: evrakları teslim ettikten sonra konsolos karar/onay veriliyor. İnterview’da rahat olun formalitedir.

    Başvuru yaparken bilgileri doğru ve eksiksiz doldurdum ( doğum yeri: Suriye, Uyruk: Suriyeli, randevu yeri: Türkiye)
    Kurayı kazandığımda herkes gibi mutlu oldum ve olacak mı acaba dedim. Bir masal gibiydi.
    Neyse sonraki süreci adım adım yaptım (ds260formu-evrak gönderimi-sağlık muayenesi, vs)
    Evrak istek maili geldiğinde bazı evrak eksikti. Bununla ilgili Kentucky’a bir email de attım, gelen cevap "karar konsolosundur" şeklindeydi.
    Randevu tarihinden önce hazırlamamız gerek evrak listesini içeren bir email geldi. Suriye’den bazı belgeler isteniliyordu ( askerlik, temiz kağıdı falan) ama “if applicable” deniliyordu. Ki o dokümanları elde edemem.
    Randevu günü geldiğinde banka sistemi gibi sıra numarası veriyorlar. Önce ödeme sonra evrak en sonda interview.
    -Ödemeyi ya nakit ya da kredi kartı kabul ediyorlar. Banka kartı kabul etmediler. Kasiyer yarım saat süre verdi, koştura koştura banka bulup çekip geldim parayı. Gidecek arkadaşlar buna göre hazırlıklı olsunlar.
    -Evrak teslim kısmında yaşlı bir abla vardı, biraz da sabırsızdı. Durduk yere gerdi beni. (şu evrak nerde, şu evrak yok, hızlı ol insanlar sırada deyip durdu)
    -Randevu sırası yandığında gişeye gittik (ki bir odada olacağını düşünüyordum) yeminden sonra kadın şaşırmış şekilde senin doğum yerin Suriye, yanlış başvuru yapılmış demez mi? ne diyeceğimi bilemedim. Evrak yetersizliğinden bir gol yerim derken böyle bir şey beklemiyorum. İngilizce olarak başvuru sürecini, bilgilerimi dikkatlice yazarak yaptığımı anlattım ve evrak istemi ve mülakat tarihi bu bilgiler doğrultusunda yaptığımı anlattım. Ama ne yazık ki yanlış değerlendirme dedi. Tekrar başvur dedi. “204(1)(i)(iii) incorrect foreign state of chargeability” yazarak bir sonuç kağıdı verdi.

    Bir yıldır heyecanla geçen bir bekleyişin ardından bu duruma çok üzüldüm. Onca evrak gönderdikten sonra ve randevunu öncesi “if applicable” diyerek Suriye’den bazı dokümanlar istemelerine rağmen şaşkın bir şekilde senin doğum yerin Suriye yanlış başvuru demeleri karşısında hayal kırıklığına uğradım.

    Durduk yere kimseden küfür yememek için yazmak istemiyordum ama bilgiyi paylaşmak gerektiğini düşündüm.
    Kazanan arkadaşlara tebrikler, tadını çıkarın 🙂

    Sanırım sizin AS kotasından başvuru yapmanız gerekiyordu, imzanızda EU yazıyor büyük ihtimalle ondan dolayı olmadı.


  • Merhaba Mayis bulletini yayinlandi ve benim Case numaram AS oldugu icin asyaya dahil oluyorum simdi benim case numara 20 ile 30 arasi mulakat tarihi ne zaman verirler


  • Bu ileti silindi!

  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @atahan normalde büyükelçilik ya da konsolosluğa bu şekilde evrak gönderemezsiniz.
    AIS üzerinden yapılmasının sebebi, size pasaportlarınızı geri gönderirken yine o kayıt üzerinden gönderecek olmaları.

    eğer bir aksilik olursa size dönüş yaparlar ama olması gereken kesinlikle AIS üzerinde yapmanızdı.
    telaş edecek bir durum yok şuan, maillerinizi kontrol etmeye devam edin.
    bir bildirim alırsanız ona göre devam edersiniz.

    AIS'e durumu belirten mail attım cevap şu şekilde geldi

    "Sayın Başvuru Sahibi,

    Tarafımızca yetkilendirilmiş firma ve yöntem dışı gönderilerde herhangi bir sorumluluk almadığımız gibi takibini de yapamayız.

    Teşekkürler"

    Konsolosluğa mail atmalı mıyım?


  • DEGERLİ ARKADAŞLAR MERHABA
    14/03/2022 Konsolosluk mülakat deneyim.(Bu bilgiler diger arkadaşların paylaşımları gibi ihtiyacı olan arkadaşlar faydalı olur).
    sabah 09:15 randevu saatimizdi.08:40 gibi konsoloslugun kapısımda beklemeye başladık. önümüzde iranlı 3 - 4 aile ve 3 Türk aile vardı.Erken gitmek için acele etmeyin kapıdaki Türk polis memuru elindeki listeden randevu saati gelenleri çagırıyor. Randevu saatinden önce almıyor. Geçte kalmayın. Zamanında orda olmanız yeterli.
    Listedeki İsimleri Pasaportunuzdan kontrol edilip Covid 19 formunu dolduruyorsunuz hepsine NO deyip imzalayıp memura verdik. XRay cihazından geçip bekleme salonu olan yerdeki ilk bankoya pasoportlarımızı teslim ettik. Pasaportun üstüne sticker yapıstırıyorlar ve sıra numaranızı veriyorlar.Bu numaradan 3 kere çagrılıyorsunuz.
    1-Çagrı: Tabiki 330 dolarınızı almak için oluyor. vezneye kişi başı 330 dolar ödüyorsünüz. ben nakit ödedim.para üstünü geri veriyorlar merek etmeyin 1000 dolar verdim 10dolar geri aldım.
    2-Çagrı: Evrak teslim aşaması. numaranızın yandıgı bankoda bir memur tek tek evraklarınızı istiyor .teslim ediyorsunuz .Pasaportunuz, Nufus kayıt örnegi (dogum belgesi yerine geçiyor), Arşivli Adli sicil kaydı, Askerlik belgesi, 2 fotograf, Lise veya üstü diger diplomalarınızı veriyorsunuz.
    Askerlik belgesi ne dikkat edin 18 yaş ustu her birey den istiyorlar .Ben den (56 yasındayım) istediler vardı verdim.17 yaşındaki oglumdan istediler İTİRAZ ettim özür dileyip gerkli olmadıgını 18 yaş üstünden istediklerini söylediler. ( memurun bilgisizligi veya dalgınlıgı herhalde).
    3- İnterview Mülakat: Stresin son damlası. Sempatik ve cidibir memur sizi güler yüzle karşılıyor. soru1: ABD nereye gideceksiniz. soru2: Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz.
    Bu iki soru banko arkadaşlar. bundan sonra gelecek sorulara vereceginiz cevaplar tutarlı olmalı.
    Birinci soruya DC olarak cevap verdik çok mutlu oldu .kendisinin de DC li oldugunu söyledi ve güzel bir yer oldugundan bahsetti. Ben ikinci soruya fırsat vermeden Kardeşimin orda yaşadıgını onun yanına gidecegimizi oglumuzun da Winston Churchill lisesine devam edecegini anlattım. Oglumu tebrik etti. ikinci soru Orda ne iş yapmayı düşündügümüzü sordu. Turkiyede kendi işimizin oldugunu bu işi oraya taşıyacagımızı söyledik. Başarılar diledi. Üçün soru ingilizce düzeyimizin ne olduguydu bizde çok yeterli oldugunu düşünmedigimizi fakat hızlıca ilerletmeye çalışacagımızı anlattık .Oglumuzun çok hızlı ögreneceginden bizlerin de kısa sürede iyi bir ingilizce sahip olabilecegimizden bahsetti. Bende Türkçemi ilerletmeye çalışıyorum başarabilirsiniz dedi. ve Son cümle: Vizeniz onaylandı 5 iş günü içinde elinizde olur Tebrikler.
    Büyük oglumuz 21 yaş sınırına takıldı mülakatı iptal oldu .Bunu sordum, oglumun ABD ye F1 veya Turist vizesiyle gelmesinde bir sakınca olmadıgını vize alabilecegin söyledi .Bizim durumumuzda olanlar için önemli bir bilgi olacagını düşünüyorum.
    Basta söylemem gerekliydi fakat konu bütünlügünü bozmak istemedim arkadaşlar. Bu Forma katkı sunan herkese gönülden Teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.
    Başta Adminligi üstlenip Sabırla ve nazik yaklaşımlar gösterip sorun yaşayan arkadaşları aydınlatıp yardımcı olmalarını taktirle karşılıyorum ve saygı duyuyorum.Bu sıkıntılı sürece hiçbir maddi menfaat gözetmeden destek olan bu arkadaşlar taktir edilmeyi ve saygı duyulmayı çok çok fazla hak ediyorlar. Herkezin emegine saglık .İnsallah bu vizeyi Pasaportların da herkes eksiksiz görür mutlu olur yeni bir Hayat kurmayı başarır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atahan bu şekilde bir cevap vermeleri normal çünkü; siz istanbul'daki akrabalara memleketten kışlık tarhana yollar gibi kargo yollamissiniz konsolosluğa. normalde güvenlik önlemleri sebebiyle o kargoyu teslim almama durumları bile olabilir.

    siz takip numarasından baktığınızda teslim edilmiş görünüyorsa şuan yapacak hiçbir şey yok. konsolosluktan gelecek cevabı bekleyin.. herhangi olumsuz bir durumda size geri dönerler.

    ama şunu da unutmayın, yaptığınız şey tamamen kural ve yöntem dışı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hüseyinsevda azminiz, heyecaniniz ve mucadeleniz en büyük övgüyü hakediyor. inanıyorum ki oğlunuz da F1 vizesiyle yanınıza gelip, sizinle beraber orada devam edecektir hayatına.

    vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
    ailenizle birlikte yeni hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.

    yolunuz açık olsun.


  • @gucarslan Bu güzel dileklerin hep birlikte olur inşallah.Bu guruptan geride kimse kalmasın kalmamalı.ABD de görüşmek üzere.


  • @sekuba Bizim şahit olduğumuz durumda, bizlerin balgam testi diye bildiği prosedürden bahsediliyordu. Bugüne kadar bunun dışında farklı bir test istendiğini okumadım. O yüzden yanlış yönlendirme yapmak istemem.

    Test sonuçlarının 30 Eylül'den sonraya kalması durumunda, DV2022 mali yılı kapandığı için, vize basılması mümkün olmuyor. Daha önceki yıllarda buna benzer mağduriyetler yaşanmış malesef. Bununla ilgili bir hastalık geçmişi var ise, burada farklı bir yöntem izlenebilir mi bilemiyorum, daha tecrübeli arkadaşlar bilgi vereceklerdir.

    Umarım bu sene Ağustos-Eylül ayında muayeneye girip, bu sebepten vize hakkını kaybeden bir tecrübe duymayız / okumayız.


  • @gucarslan

    Kural ve yöntem dışı olduğunun farkındayım

    Sonuçta bu bir hata, kasti bir durum değil.Ayrıca hiç tarhana yollamadım hayatımda ancak demek istediğinizi anladım

    Cevap geldiğinde burda paylaşacağım merak edenler veya ilerde benzer durumlar olan arkadaşlar için

    Yorumunuz için teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hasamuddin sorularınıza net cevaplar almak için lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.


  • Merhaba arkadaşlar, 16 Mart sabah olan mülakatımın daha önce yazılmamış detaylarını yazmak istiyorum.

    Üzerimdeki tüm metalleri çıkardım, küpemi çıkarmadım ve güvenlikten geçebildim. Alyansı olanlar da geçti. Bir paket sigaram vardı çöpe attılar. Metal yoktu halbuki içinde. Güvenlik çok kibar değildi, belkide sabahın körü olduğu için. Neyse. İçerisi gördüğünüz bir bankanın aynısı. Aynı salon içinde farklı farklı yerlerde numaralarınız seri şekilde yanıyor ve mülakat sonlanıyor.

    Belgeleri verirken iş teklifini sormadı ben söyledim verdim kağıdı. Sonra git otur bekle dedi beni cağıracaklarını söyledi. Gittim oturdum. 1 dk sonra bir daha ayni yerde ışığım yandı. Konuşma:

    +Antalya da mi oturuyorsunuz?
    -Su an degil, yurtdışında oturuyorum.
    +Hangi ülke hangi şehir?
    -xyz ülkesinin xyz şehri
    +Ds260 ta Antalya gözüküyor da, o zaman bunu düzelteyim
    -7-8 ay önce DS260 i doldururken Antalyada oturuyordum, üzerinden cok zaman geçti, bu zamanda xyz ye gittim.

    Sadece sehir ve ülke ismi olarak ds260 ima xyz yi ekledi. Git otur bekle dedi seni çağıracağız dedi gittim oturdum. Yanımdaki arkadas (@aytekin Bey miş sonradan öğrendim) neden oraya tekrar gittiğimi ne olduğunu sordu meraklı gözlerle. Durumu açıkladım "ha tamam" dedi. Mülakati türkce mi ingilizce mi seçtiniz dedi. Ne seçmesi, bana sormadı öyle bir şey dedim. Orası mı soruyordu dedim. "Evet" dedi "bana sordu türkce dedim" dedi. Hemen kalktım ayni kadının yanına gittim. "Ben türkce yapmak istiyorum mülakatimi bilginiz olsun" dedim. "Ingilizce bilmiyormusun" dedi "cok az" dedim. Tamam dedi gittim yerime oturmamla Scott un veznesinde numaramin yanmasi bir oldu.

    Önce yemin ettirdi bana. sonra Türkçe yaptık mülakatı. Sorduğu sorular:

    +Daha önce Amerikada bulundunuz mu?
    -Hayır
    +Amerikada tanıdığınız kimse var mı
    -Evet
    +Hangi eyalete gideceksiniz
    -Texas
    +Neden o eyalet
    -Orada kendime bir iş bulduğum için ilk baş oraya gitmeyi düşünüyorum. (İş garsonluk teklifiydi)
    +İngilizce biliyor musunuz
    -Çok az
    +some??
    -a little bit
    +haha
    -(burda ingilizce 5-10 cümle son 6 ayda ne yaptığımı anlattım )
    +ingilizcen çok güzelmiş
    -senin türkçen daha güzel
    +haha teşekkür ederim.
    +Tebrik ederim. Vizeniz onaylandı. Bilmem kaç iş günü içinde vizeniz pttyle belirtmiş olduğunuz adrese postalanacaktır.

    Türkçe düzgün konuştu bana göre, ilk baş helal olsun derken bana ettireceği yeminin türkçesini önündeki küçük kağıttan bakarak kopya çektiğini gördüm. İki üç cümleyi ezberleyememişti sonuç olarak. Bu da türkçe bilgisinin düşük ve ezbere bir mülakat yaptığını gösteriyor.

    Mülakat güvenlikten girip, içerde her şeyimi halledip, vizemi alıp güvenlikten çıkana kadar 30 dk sürdü toplam. Sadece görevliyle mülakat ve parmak izlerinin alınması 4 dk sürmüştür. Bu süreçte bize yardımlarını esirgemeyen yeşilkart ailesine ve telegram adminlerine çok teşekkür ederim. Şu an pasaportumun gelmesini bekliyorum.

    Edit: 16 Martta girdigim mülakat 17 si sabahi saat 08:00 caec ten AP görünüyordu. Öglen 12:00 de issued oldu. Ögleden sonra 16:00 da konsolosluk mail stti dosyanizi PTTye verdik diye. 16:45 te PTT sms atti dosyanizi teslim aldil diye. O gün dosyam hep Ankara PTT ydi. 18 Mart sabahi saat 8:00 de kontrol ettigimde dosyam Antalya PTT ye gelmisti. Sabah saat 9:45 te evimize postaci gelip birakti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @electronics-ege tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @electronics-ege Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Hayırlı olsun.


  • @hüseyinsevda Tebrikler Gözünüz aydın. USA da ki yeni yaşamınızda her şey gönlünüzce olsun


  • @electronics-ege vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda sağlık ve başarı sizlerle olsun umarım bu güzel duyguları bizler de yaşarız


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @waterfall henüz nisan mülakatları dağıtılmadı ne yazık ki.
    ilgili listeyi kontrol edebilirsiniz;

    Red alanlar neden red almış merak ettim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum