Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @emine-olgun hayırlı olsun, bizim de başvurumuz eylül 2020 ve CA'dan onay bekliyoruz. çok umut verici oldu bu yazdığınız, darısı başımıza, bol şanslar

• @moonlight @ecom
    Çok sağolun ☺️ herkes için en kıs sürede hayırlısı olması umuduyla

• ⭐⭐

@emine-olgun hayırlı olsun

• @Esra-Esra Tam 90. günde ulaştı greenkartım dün elime haberiniz olsun 🤗

• @hulyaek ben 16 Şubat Arizona’dan giriş yaptım 17 sinde dmv ye gittim ve bana 1 yıllık ehliyet verdiler ha bu arada ben 2019 da turist olarak geldiğimde ehliyeti almıştım benimkini 1 yıllık daha uzattılar

• @Meltem-Koç Ssn ne kadar zamanda geldi

• @horoz 2 hafta önce geldi

• Tam artik siramiz geldi derken Potomac service center da processing time 21-27 aydan 28-36.5 aya yukseldi. Artik korona da bitti. Niye hala yukselmeye devam ediyor? Anlasilabilir bir durum degil artik.

• @chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Tam artik siramiz geldi derken Potomac service center da processing time 21-27 aydan 28-36.5 aya yukseldi. Artik korona da bitti. Niye hala yukselmeye devam ediyor? Anlasilabilir bir durum degil artik.

Arkadaşım Aos yaptı benim gibi. Temmuz 25 dosya gönderdi. İnterview verildi nisan 12 için. Ca Santa ana interview lokasyonu.

Ayrıca Hangi centerda olduğunu nereden anlıyorsunuz? Receipt number harflerinden ise benimki İOE ile başlıyor ve bu da elektronik demek oluyor. Ben nasıl bilicem berde benim dosya 😟

• @chemist bizimde dosyamiz potomacte ve artık takip etmeyi bile bıraktım sadece foruma bakıyorum arada iyice kabak tadı verdi. Tüm dünya normale döndü neredeyse hala covid bahane her sey için. Daha geçen hafta 2019 dosyasi gördüm onaylanan 3 yıl bir onay için çok tuhaf bir süre

• @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@chemist bizimde dosyamiz potomacte ve artık takip etmeyi bile bıraktım sadece foruma bakıyorum arada iyice kabak tadı verdi. Tüm dünya normale döndü neredeyse hala covid bahane her sey için. Daha geçen hafta 2019 dosyasi gördüm onaylanan 3 yıl bir onay için çok tuhaf bir süre

Çok haklısınız. Sorsanız her zaman hazır bir cevap var “ dosyanızla ilgilenen officer bağlı “ yanı o kişinin keyfi ile hareketine, ne kadar sorumlu olup olmadığına. Haksızlık ve haliyle sinir bozucu.

Yukarıda bahsettiğim arkadaşımı izliyorum, süre anlamında. Benim dosyamın spouse of us citizen donmesi gerekiyor. 1 hafta önce gereken her şeyi gönderdim ve hala upgrade yapılmadı.

Başka bir arkadaşım ise tam 1 yılda aldı. Şubat 2021 gönderdi, Şubat 2022 green card teslim aldı. County göre değişiyor evet. Ama yavaş olan service centerlar bu kadar da yavaş olmak zorunda degil.

• California center icin bugun processing times yine guncellenmis ve yine uzamis suan 23-30 ay gosteriyor sanirim 3 senede alicaz green cardi Turkiyeden basvurmak buyuk hata oldu. Amerikadan basvuranlarin surecinin daha hizli ilerlediginu duydum.

• @Tugba malesef , bir devlet bu iş bir yılda biter yada üç yılda biter der ve üç aşağı beş yukarı oynar ama sistem tıkır tıkır işler ve insanlar bilirki ben yaklaşık şu kadar süre bekliycem. Ama burada insanları attıkları belirsiz bir kör kuyu var bu sıradan bir vize türü değil aile birleşimi söz konusu. Covid diyorlar ama saçma vaka sayilarinin tavan yaptığı dönemlerde bir çok dosya bir yildan önce onay aldı. Benden sonra başvurup şuan orada yaşayan insanlar var onlar için seviniyorum tabiki ancak bu nasıl adaletli bir sistem baskasina sekiz ayda verdiği onayı bana iki yılda üç yılda verebiliyor. Sistemin en büyük çarpıklığı ise şu her ay güncellenen processing time, benim kurum olarak elimin altında bu kadar rahat ve esnek bir materyal varsa şayet zaten işim kolay başına kim geçerse geçsin iyileştirmeye gayreti olmaz bu kurumu. Islevsiz bir zaman tablosu insanların elindeki tek ölçü. Oysa dediğim gibi insanları yıpratan belirsizlik. F2a başvuru sahiplerine yapılan muamele cağ dışı bizlerin esleride orada vergi ödüyor bizlerde başvuru sırasında aynı ödemeleri yapıyoruz ama asla aynı hizmeti almıyoruz. Uzattım kusura bakmayın kendimden ziyade okurken bazı yerlerde ebeveyninin biri yanında olmadan büyüyen çocukları eşi yanında yokken doğum yapan kadınları görünce insan dayanamıyor.

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• Merhaba arkadaslar,

Esim green cardli mart'in basinda amerikaya tasindik kendisi yeni ise basladigi icin. Bende kendisiyle amerikaya turist vizemle giris yaptm ve benim icin green card basvurusu yapmayi düsünüyoruz. Ben ne yazik ki nisanin sonunda tekrar amerika disina cikmam gerekiyor. Sürec devam ederken amerika disina cikmam Green card sürecimi etkiler mi ?
    Cok tesekkür ederim simdiden![alt metni](görsel url)

• @Meltem-Koç çok sevindim hayırlı uğurlu olsun o zaman ve geçmiş olsun. 🙏☺️

• @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@Tugba malesef , bir devlet bu iş bir yılda biter yada üç yılda biter der ve üç aşağı beş yukarı oynar ama sistem tıkır tıkır işler ve insanlar bilirki ben yaklaşık şu kadar süre bekliycem. Ama burada insanları attıkları belirsiz bir kör kuyu var bu sıradan bir vize türü değil aile birleşimi söz konusu, bu vize türünden inanın röportaj kitap yapılır ki eminim altindan ne trajediler çıkar. Covid diyorlar ama saçma vaka sayilarinin tavan yaptığı dönemlerde bir çok dosya bir yildan önce onay aldı. Benden sonra başvurup şuan orada yaşayan insanlar var onlar için seviniyorum tabiki ancak bu nasıl adaletli bir sistem baskasina sekiz ayda verdiği onayı bana iki yılda üç yılda verebiliyor. Sistemin en büyük çarpıklığı ise şu her ay güncellenen processing time mübarek vize süresi değil morgage taksitlerinin sayısıni gösterir gibi, benim kurum olarak elimin altında bu kadar rahat ve esnek bir metaryel varsa şayet zaten işim kolay başına kim geçerse geçsin iyileştirmeye gayreti olmaz bu kurumu. Islevsiz bir zaman tablosu insanların elindeki tek ölçü. Oysa dediğim gibi insanları yıpratan belirsizlik. F2a başvuru sahiplerine yapılan muamele cağ dışı bizlerin esleride orada vergi ödüyor bizlerde başvuru sırasında aynı ödemeleri yapıyoruz ama asla aynı hizmeti almıyoruz. Uzattım kusura bakmayın kendimden ziyade artık okurken bazı yerlerde ebeveyninin biri yanında olmadan büyüyen çocukları eşi yanında yokken doğum yapan kadınları görünce insan dayanamıyorum

Haksızsınız diyemicem. İçeride nasıl çalıştıkları konusunda en ufak bir fikrim yok. Ama çok çok yavaş oldukları aşikar. Eşimin statu değişimini 2019 ekimde yaptık. Beklerken covid geldi. O ara ortalık karışınca işlemler gecikti. Onlar gecikince yetmezmiş gibi eşimin pasaport süresi bitti ve uscis expired pasaport icin statu değişimine onay veremeyeceğini tatlı bir dille belirtti. California’da eşimin ülkesinin konsolosluk şubesi yok. Pasaport yok uçağa da binemez. Atladık arabaya 1 haftada Ca’dan Ny’ a gidio geldik. 3 ay sonra elimize geçti pasaport. Hemen gönderdik uscis. 3 ay da uscis bekledik 😄 basit anlatıyorum ama zorluğunu anlarsınız.
    Sonrasında bu işlemler malum ve hala beklemedeyiz. Güncel evraklarımı 10 gün önce gonderdim, hala sistemde update edilen hiç bir şey yok. Belge alındığına dair herhangi noa. 10 gün önceki vatandaşlık görüşmemde beyefendiye “ orange county resident olduğum icin Santa ana’da interview alacağını düşünmüştüm “ dedim.” Orası çok yoğun ve çalışan sıkıntısı var. Yeni ise alım yapılmadı ve yeterli çalışan da yok. Oradaki yükü hafifletmek icjn bazen caseleri bize gonderiyorlar “ dedi. Eşimin evraklar büyük ihtimalle orada ve en az 1,5 alır. O da aynı şekilde delirmis durumda. Ailelerinden ayrı ana , baba , cocuk diyoruz ya. Benim eşim de 4 senedir annesini görmedi ve 85 yaşında bu kadın. Bazen Sabri kalmayınca yeter artık basıp gidicem dediği bile oluyor. Ama gelin görün ki uscis bu anlamda ince düşünceye veya duygusallığa imkan vermediği gibi bu ayrıntılara girmiyor bile.
    Herkesin belirttiği üzere Aos Amerika içinde başlatmak farklı bir süreç sergiliyor sanırım. Bizim sure nasıl isler bilemiyorum. İki arkadaşım vatandaş ile evlendiler. Birisi tam bir yılda aldi. Digeri nisan da görüşmesi var.
    Allah sonumuzu hayır etsin. Gerçekten sabır etmesi çok zor.
    Ben de uzun uzun yazdım kusura bakmayın 😟

• @Tugba bence karamsar olmayın bir yılda biter işlemleriniz sonuçta vatandaş olmuşsunuz ama benim okuduğum deneyimler,vatandaşlarda arada dosya için bir sorgulama yapmak aramak yada yardım kismindan mesai saatleri içerisinde canlı bir temsilciye bağlanıp görüşmek hem daha sağlıklı bilgi almanızı hemde işleminizin hızlanmasını sağlayabiliyor facebookta çok sayfa var konuyla ilgili bir göz gezdirin ne demek istediğimi anlayacaksınız. Süreciniz kısa sürede sonuclanmasi için önce yüklediğiniz evrakların onaylanmasi lazım. bence söylediğim yollarla bunu hızlandırmayı deneyin kaybedecek bir şey yok ama bir ihtimaldir belki hızlanır. Allah yardimcimiz olsun hepimizin🙏

• @Tugba ben bolgeme bakan congressman in ofisine email attim. Onlar benim yerime arastirip soylediler dosyanin nerede oldugunu. Genelde cok ilgiler ve ayni gun icinde cevap veriyorlar. Ekstra bir durumunuz yoksa sureci hizlandirmazlar ama dosyanin durumunu ogrenebilirsiniz.

• @chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@Tugba ben bolgeme bakan congressman in ofisine email attim. Onlar benim yerime arastirip soylediler dosyanin nerede oldugunu. Genelde cok ilgiler ve ayni gun icinde cevap veriyorlar. Ekstra bir durumunuz yoksa sureci hizlandirmazlar ama dosyanin durumunu ogrenebilirsiniz.

İyi dediniz congressman. Daha önce edd ile sorun yaşamıştım ve şipşak hallettiler. Teşekkürler 🙏

• Arkadaşlar ben Amerika’ya geleli 1 ay oldu haladan ssn den ses yok ne yapmam gerekiyor acaba

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    757 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k