Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Tugba malesef , bir devlet bu iş bir yılda biter yada üç yılda biter der ve üç aşağı beş yukarı oynar ama sistem tıkır tıkır işler ve insanlar bilirki ben yaklaşık şu kadar süre bekliycem. Ama burada insanları attıkları belirsiz bir kör kuyu var bu sıradan bir vize türü değil aile birleşimi söz konusu. Covid diyorlar ama saçma vaka sayilarinin tavan yaptığı dönemlerde bir çok dosya bir yildan önce onay aldı. Benden sonra başvurup şuan orada yaşayan insanlar var onlar için seviniyorum tabiki ancak bu nasıl adaletli bir sistem baskasina sekiz ayda verdiği onayı bana iki yılda üç yılda verebiliyor. Sistemin en büyük çarpıklığı ise şu her ay güncellenen processing time, benim kurum olarak elimin altında bu kadar rahat ve esnek bir materyal varsa şayet zaten işim kolay başına kim geçerse geçsin iyileştirmeye gayreti olmaz bu kurumu. Islevsiz bir zaman tablosu insanların elindeki tek ölçü. Oysa dediğim gibi insanları yıpratan belirsizlik. F2a başvuru sahiplerine yapılan muamele cağ dışı bizlerin esleride orada vergi ödüyor bizlerde başvuru sırasında aynı ödemeleri yapıyoruz ama asla aynı hizmeti almıyoruz. Uzattım kusura bakmayın kendimden ziyade okurken bazı yerlerde ebeveyninin biri yanında olmadan büyüyen çocukları eşi yanında yokken doğum yapan kadınları görünce insan dayanamıyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Merhaba arkadaslar,

    Esim green cardli mart'in basinda amerikaya tasindik kendisi yeni ise basladigi icin. Bende kendisiyle amerikaya turist vizemle giris yaptm ve benim icin green card basvurusu yapmayi düsünüyoruz. Ben ne yazik ki nisanin sonunda tekrar amerika disina cikmam gerekiyor. Sürec devam ederken amerika disina cikmam Green card sürecimi etkiler mi ?
    Cok tesekkür ederim simdiden![alt metni](görsel url)


  • @Meltem-Koç çok sevindim hayırlı uğurlu olsun o zaman ve geçmiş olsun. 🙏☺


  • @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba malesef , bir devlet bu iş bir yılda biter yada üç yılda biter der ve üç aşağı beş yukarı oynar ama sistem tıkır tıkır işler ve insanlar bilirki ben yaklaşık şu kadar süre bekliycem. Ama burada insanları attıkları belirsiz bir kör kuyu var bu sıradan bir vize türü değil aile birleşimi söz konusu, bu vize türünden inanın röportaj kitap yapılır ki eminim altindan ne trajediler çıkar. Covid diyorlar ama saçma vaka sayilarinin tavan yaptığı dönemlerde bir çok dosya bir yildan önce onay aldı. Benden sonra başvurup şuan orada yaşayan insanlar var onlar için seviniyorum tabiki ancak bu nasıl adaletli bir sistem baskasina sekiz ayda verdiği onayı bana iki yılda üç yılda verebiliyor. Sistemin en büyük çarpıklığı ise şu her ay güncellenen processing time mübarek vize süresi değil morgage taksitlerinin sayısıni gösterir gibi, benim kurum olarak elimin altında bu kadar rahat ve esnek bir metaryel varsa şayet zaten işim kolay başına kim geçerse geçsin iyileştirmeye gayreti olmaz bu kurumu. Islevsiz bir zaman tablosu insanların elindeki tek ölçü. Oysa dediğim gibi insanları yıpratan belirsizlik. F2a başvuru sahiplerine yapılan muamele cağ dışı bizlerin esleride orada vergi ödüyor bizlerde başvuru sırasında aynı ödemeleri yapıyoruz ama asla aynı hizmeti almıyoruz. Uzattım kusura bakmayın kendimden ziyade artık okurken bazı yerlerde ebeveyninin biri yanında olmadan büyüyen çocukları eşi yanında yokken doğum yapan kadınları görünce insan dayanamıyorum

    Haksızsınız diyemicem. İçeride nasıl çalıştıkları konusunda en ufak bir fikrim yok. Ama çok çok yavaş oldukları aşikar. Eşimin statu değişimini 2019 ekimde yaptık. Beklerken covid geldi. O ara ortalık karışınca işlemler gecikti. Onlar gecikince yetmezmiş gibi eşimin pasaport süresi bitti ve uscis expired pasaport icin statu değişimine onay veremeyeceğini tatlı bir dille belirtti. California’da eşimin ülkesinin konsolosluk şubesi yok. Pasaport yok uçağa da binemez. Atladık arabaya 1 haftada Ca’dan Ny’ a gidio geldik. 3 ay sonra elimize geçti pasaport. Hemen gönderdik uscis. 3 ay da uscis bekledik 😄 basit anlatıyorum ama zorluğunu anlarsınız.
    Sonrasında bu işlemler malum ve hala beklemedeyiz. Güncel evraklarımı 10 gün önce gonderdim, hala sistemde update edilen hiç bir şey yok. Belge alındığına dair herhangi noa. 10 gün önceki vatandaşlık görüşmemde beyefendiye “ orange county resident olduğum icin Santa ana’da interview alacağını düşünmüştüm “ dedim.” Orası çok yoğun ve çalışan sıkıntısı var. Yeni ise alım yapılmadı ve yeterli çalışan da yok. Oradaki yükü hafifletmek icjn bazen caseleri bize gonderiyorlar “ dedi. Eşimin evraklar büyük ihtimalle orada ve en az 1,5 alır. O da aynı şekilde delirmis durumda. Ailelerinden ayrı ana , baba , cocuk diyoruz ya. Benim eşim de 4 senedir annesini görmedi ve 85 yaşında bu kadın. Bazen Sabri kalmayınca yeter artık basıp gidicem dediği bile oluyor. Ama gelin görün ki uscis bu anlamda ince düşünceye veya duygusallığa imkan vermediği gibi bu ayrıntılara girmiyor bile.
    Herkesin belirttiği üzere Aos Amerika içinde başlatmak farklı bir süreç sergiliyor sanırım. Bizim sure nasıl isler bilemiyorum. İki arkadaşım vatandaş ile evlendiler. Birisi tam bir yılda aldi. Digeri nisan da görüşmesi var.
    Allah sonumuzu hayır etsin. Gerçekten sabır etmesi çok zor.
    Ben de uzun uzun yazdım kusura bakmayın 😟


  • @Tugba bence karamsar olmayın bir yılda biter işlemleriniz sonuçta vatandaş olmuşsunuz ama benim okuduğum deneyimler,vatandaşlarda arada dosya için bir sorgulama yapmak aramak yada yardım kismindan mesai saatleri içerisinde canlı bir temsilciye bağlanıp görüşmek hem daha sağlıklı bilgi almanızı hemde işleminizin hızlanmasını sağlayabiliyor facebookta çok sayfa var konuyla ilgili bir göz gezdirin ne demek istediğimi anlayacaksınız. Süreciniz kısa sürede sonuclanmasi için önce yüklediğiniz evrakların onaylanmasi lazım. bence söylediğim yollarla bunu hızlandırmayı deneyin kaybedecek bir şey yok ama bir ihtimaldir belki hızlanır. Allah yardimcimiz olsun hepimizin🙏


  • @Tugba ben bolgeme bakan congressman in ofisine email attim. Onlar benim yerime arastirip soylediler dosyanin nerede oldugunu. Genelde cok ilgiler ve ayni gun icinde cevap veriyorlar. Ekstra bir durumunuz yoksa sureci hizlandirmazlar ama dosyanin durumunu ogrenebilirsiniz.


  • @chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba ben bolgeme bakan congressman in ofisine email attim. Onlar benim yerime arastirip soylediler dosyanin nerede oldugunu. Genelde cok ilgiler ve ayni gun icinde cevap veriyorlar. Ekstra bir durumunuz yoksa sureci hizlandirmazlar ama dosyanin durumunu ogrenebilirsiniz.

    İyi dediniz congressman. Daha önce edd ile sorun yaşamıştım ve şipşak hallettiler. Teşekkürler 🙏


  • Arkadaşlar ben Amerika’ya geleli 1 ay oldu haladan ssn den ses yok ne yapmam gerekiyor acaba


  • @horoz ayni durum bana da olmustu. Girdikten sonra 21 gun icinde vermis oldugun adrese gelmese eger social security office e gidip basvurabiliyorsun. Tavsiyem git durumunu anlat. Tahmini olarak bir hafta icinde adresine gelir.


  • @emine-olgun emine hanım bizimde sizin gibi 2 yılda onaylandı şimdi NVC aşamasındayız ortalama 3 ay sürüyor ancak mülakat konusundan F2A dan kimseyi göremiyorum , eşi Amerikan vatandaşı olanlar 1 ayda mulakat aliyor bizde durum ne olacak hiç bilgini var mı ?


  • @bologna Ben de çok sıkı takip edemiyorum artık malesef yoruldum çünkü yıpratıcı oldugunu söylemek basit kalır artık . Görüşme bekleyen arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim.herkese bol şans


  • @horoz Merhaba ben de @chemist ile ayni seyi soyleyecektim. 21 gun icinde gelmezse ilgili kuruma sahsen basvurmak gerekir. Benim de greencardtan ses yok ama SS numaram 4 gunde gelmisti.


  • @Esra-Esra mail gönderdim ayrıca ofise gittik fakat bizi ofise almadılar sadece beklemimizi söylediler kanunen bit süresi varmıdır onu merak ediyorum


  • @horoz, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Esra-Esra mail gönderdim ayrıca ofise gittik fakat bizi ofise almadılar sadece beklemimizi söylediler kanunen bit süresi varmıdır onu merak ediyorum

    3 hafta içinde gelmezse ya arayın ya ofise gelin diyor Ssa official site.


  • Herkese merhaba takip ettigim FB sayfasinda bir arkadasimiz nisanda mulakata giriyor. F2A/LPR , Pd 04.02.21 ve dosyasi californiadan texasa gecmis. Forumda bu tarihlere yakin bir cok kisi var ama kimsenin dosyasinda herhangi bir gelisme yok degil mi? Benim tarihime de cok yakin ancak bizim dosyada da bir gelisme yok, ilk kez californiadan ve texastan onay alan olunca sizlerle de paylasmak istedim. Darisi basimiza.


  • @horoz maalesef onu bilemiyorum. Sonuç alamadıgınıza dair tekrar mail atın isterseniz.


  • @itsmebb ben geçenlerde 2020 ağustos onayı gördüm şaşırdım çünkü hep 2019 sonu 2020 başı onaylanan oluyordu. Dosya sahibi 2 kez hızlandırma talep edip red edilmiş sonra bir kongre üyesinden yardım isteyince onlar çok ilgilenmiş şansına ve dosyası onaylanmış. Ama hepsi böyle ilgilenmiyor malesef.


  • @ecom evet processing times a bakarsak zaten sacma sapan ilerliyor o yuzden bakmayi biraktim 🙂 yardim dediginiz expedite oluyor sanirim degil mi ozel durumlarda dosyanin hizlandirilmasi talep ediliyor onu da cok duyuyorum bu aralar


  • @itsmebb çok fazla insan hızlandırma talep ediyor evet ama sonuç alan çok az kişi malesef önemli nedenler istiyorlar. Bunun yanı sıra bölgelerinde bulunan kongre üyesi yada senatörlerden yardım istiyor insanlar onlardada bazıları çok ilgiliyken bazıları pek ilgilenmiyor anladığım kadarıyla. Bizde avukatımızdan dosyamizi tekrar sorgulamasını rica ettik en azından güncel servisi tekrar teyid edelim diye elden gelen başka bir şey yok zaten. Umarım süreler kısalir biran önce normale döner.


  • @ecom evet ben de sormustum ne yapabilirim diye. Fakat dediginiz gibi saydiklari bir kac madde var ve bunlardan birine uygun olmaniz durumunda bunu belgelendirmenizi istiyorlar. Oteki turlusu de dogru olmaz zaten. Bekleyen binlerce insan var. Haksiz yere bu insanlarin onune gecmenizi istemiyorlar. Herkes ayni durumda ne yazikki.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum