Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ravana bu emeklerinizin karşılığını aldınız sonunda 🙂
    umarım ailenizle birlikte daha güzel bir hayatınız olur abd'de.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fatih-Duman yoklama kaçağı isen eğer ismin havaalanında soruşturma da çıkarsa direk yakalarlar. Yani konsolosluktan korkma onlar ilgilenmez sen havalanından çıkarken ismin liste de olmasın. Yoksa direk inzibat alır seni.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 bu konuda yanlışınız var sn. @ayvalik10

    23 eylül 2010 yılında anayasamızın "Yerleşme ve Seyahat Hürriyeti" başlıklı konunun 23. maddesinde yapılan değişikle; "vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması ve ya kovuşturma sebebiyle hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilir" şeklinde açıkça belirtilir.

    yani hakim kararı olmadan kimsenin yurt dışına çıkışı engellenemez.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan @denizci10 en yetkili kişidir. Müsait zamanda kendisi yazar. Jandarma aranan kişi olarak eğer sisteme TC kimlik girdiyse jandarma polis aynı sistemi kullandığı için Tc kimlik sorgulamada çıkar. Fakat şube TC kimlikleri giriyor mu işte bunun cevabını @denizci10 verecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 "en yetkili kişi"? yani kendisi anayasa maddesindeki kuralları koyan kişi mi tam olarak anlamadım?

    türkiye cumhuriyeti anayasası'nda bu madde var sn. @ayvalik10, bunun üzerine daha nasıl bir yetki arıyorsunuz ki.
    madde çok açık; eğer bir kişinin hakim kararıyla yurt dışına çıkışı yasaklanmamışsa dilediği gibi seyahat edebilir, bakaya kaçağı da olsa bu durum böyle.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan gelince kendisi asker kaçağı ile ilgili açıklamayı yapar.


  • @dalecooper7 Hocam başınız sağ olsun, ölüm karşısında söylenecek laf yok, Amerika hayatınızda her şey gönlünüzce olsun...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 siz iletinizde bir DV talihlisine yoklama kaçağı konusunda tavsiye veriyorsunuz ve verdiğiniz bilgi tamamiyle yanlış.

    1be20512-de0d-4d84-b814-83c0511c70d7-image.png

    milli savunma bakanlığı'nın resmi sitesinde de konu zaten çok açık şekilde aktarılmış.

    Yoklama Kaçağı Saklı ve Bakayaların Takip ve Cezalandırma İşlemleri
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yoklama-kacagi-sakli-ve-bakayalarin-takip-ve-cezalandirma-islemleri

    bu şekilde yanlış bilgilerle talihlileri yönlendirmeyin lütfen.
    süreçleri bu şekilde hassas bilgileri kaldıramayacak kadar önemli çünkü.


  • @gucarslan Cok-cok teşekkür ederim. Sizi bekliyor olacagiz oralarda. Ne zaman ne lazim olsa canla basla haziriz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan bu arada 1. madde ne yazıyor.

    Yoklama kaçağı ve bakayalar, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Askeralma Genel Müdürlüğünce İçişleri Bakanlığına bildirilir.

    İçişleri bildirince polis olmuyor mu havalaanında polis kontrol etmiyor mu bir kerecikte karşı gelicem diye zıt gitmesen olmaz mı seni kendin paylaşımın ele veriyor.

    YOKLAMA KAÇAĞI, SAKLI VE BAKAYALARIN CEZALANDIRMA İŞLEMLERİ


  • @DewRM Hocam Miami'nin keyfini çıkarmanız dileğiyle şimdiden iyi yolculuklar...


  • Herkese Merhabalar,

    7 Mart Unganlar deneyimimiz,

    12:30 da ki randevumuza 12 gibi geldik. Aşırı bir kalabalık vardı ve İranlılar fazla idi. Baya bekledik sıra gelmesi için. En sonunda evraklarımızı teslim ettik. Sırasıyla beni eşimi ve kızımı Dr.Handan Hanım muayene etti. Benim Aile Sağlığı Merkezinden aldığım aşı kartını kabul etmedi. Diğer arkadaşlarla aynı sorular soruldu. Sigara alkol var mı? intihar teşebbüsü vs. gibi benzer soruları sordu bunları sorduğu sırada 2 tane aşı yapıldı. Sonra eşim girdi ve Eşim gebe olduğu için hiç aşı yapılmadı. Sonra 6 yaşındaki kızım girdi ve kızımın aşıları tam olmasına rağmen ona da 2 tane aşı yapıldı ve ne olduğunu sorduğumuzda ilkokula başlama öncesi aşılar olduğunu söylediler. Sonrasında röntgen kan tahlili için Düzen laboratuvara indik. işlemlerimiz bittiğinden saat 15:00 ı geçiyordu. Sorun çıkmadı ve bir sonraki gün raporlarımızı ve aşı kağıtlarımızı teslim aldık.
    8535,00 TL Doktor unganlara ödedik. 1.346,78‬ TL Düzen laboratuvara ödedik.

    11 Mart Konsolosluk randevumuz.

    Sabah 09:45 randevumuz için 09:20 gibi Kaktüs Kafeye geçtik. Orada DV2022 kazananlarından Halil abi ve ailesi ile biraz sohbet edip emanetleri bıraktıktan sonra beraber konsolosluk binasına beraber gittik ve hiç sıra yoktu dışarıda. İçeri girdiğimizde biraz kalabalıktı. Sırasıyla numaralarımızın yanmasını bekledik. Önce para yatırmak için sıra numaramız yandı. 990 dolar vize ücretini ödedik.ve yaklaşık 15 dakika sonra evrakları teslim etmek için sıra numaramız yandı. Evraklarımız;
    -Askerlik belgesi (E-devlet)
    -Adli sicil kaydı Türkiye (E devlet İngilizce)
    -Evlilik cüzdanı (orijinali ve 2 adet kopyası) (Resimli sayfanın fotokopisini çekmeyi unutmuştum ama görevli sağolsun 2 tane çekti)
    -Nüfus kayıt örneği (ben, eşim ve kızım için e-devlet)
    -Banka hesap dokumu 10.000 dolar kendi hesabımda, 5000 dolar kızımın hesabında ve 4100 dolar eşimin hesabında ayrı ayrı sunduk. Eşim Halk Bankası çalışanı olduğu için hallettik. imza sirküleri çift yetkili imza.
    -Üniversite diplomamı kaybettiğim için e devlet üzerinden mezuniyet belgesi ve üniversiteden ıslak imzalı mezuniyet transkripti aldım. ve Lise diplomamı da yanıma almıştım. Sadece lise diplomasını aldı orijinali ile birlikte.

    Sonrasında 3.kez numaramız yandığında 4 nolu bankoya geçtik ve bana ingilizce konuşabilir miyiz dedi. Ben ve eşim yok dedik ve mülakatımız türkçe yapıldı.
    -Nereye gideceksiniz?
    New York
    -Neden New York?
    Eşimin dayısı ve kuzenleri orada yaşıyorlar.
    -Ne iş yapacaksın?
    Eşimin kuzenlerinin yanında çalışacağım
    -En son olarak da ingilizce bir soru sorsam cevap verebilir misiniz dedi bende evet dedim. Ve mülakatımız tamamlandı.
    Biraz bekledikten sonra tebrik ederiz vizenin onaylandı dedi, ve heyecanla kendimizi dışarı nasıl attık bilmiyorum :):):):)


  • @Ravana Geçmiş olsun, Amerika'daki sürecinizin dilediğiniz gibi olması temennisiyle(bu haliyle çok uzun kalmayacak her şeyi bir yana bırakın bebeğinizin, bebeklik dönemi keyfini çıkarın, çok çabuk büyüyorlar maalesef)...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 konuyu çok uzatmayacağım. okuduğunuzu idrak etmeniz için benim size yapabileceğim bir şey yok. bu başkasının zoruyla size kazandırılacak bir yeti değil;

    madde 2.

    "2. Kolluk kuvvetlerince yakalanarak muhafaza altına alınanlar, mesai saatleri içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilir. Mesai saatleri dışında veya askerlik şubesinin bulunmadığı yerlerde yakalananlar ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılır."

  • ⭐⭐⭐

    @Ravana tebrik ederim gözünüz aydın. Bu vizeyi alabilmek için çok uğraşmışsınız ama sonuçta karşılığını almışsınız, çok sevindim. Umarım Amerika’da da işler sizin için hep yolunda gider, şimdiden yolunuz açık olsun 🙏🏻🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @gucarslan yanlış yönlendirmenin kralını sen yaptın 500 dolarla unuttun galiba

    Sayın @crazycells, Bu şahsın DV2022 başlıklarını kirletmesine daha ne kadar izin vereceksiniz?

    Saygısız, kaba ve küstahça üslübuyla, yalan yanlış ve hiç bir bilgisi olmadan yazdıklarıyla insanların çok değerli DV süreçlerine zarar veren bu şahsın hala bu başlığa yazmasını geçtim, bu kadar vukuatından sonra bile bu forumda kalmasına hala nasıl izin veriliyor? Biz bunun yalan yanlış yazılarını düzeltmeye çalışmaktan bıktık ama siz hala gereğini yapmıyorsunuz. Yeşilkart forum 2. bir forum.mezun.com olma yolunda ilerliyor.

    Attığı saçma sapan binlerce mesaj nedeniyle 5 yıldızlı görünüyor diye millet bir şey sanıyor ya da ABD'de yaşadığını düşünüyor.

    Bu forumda korumaya çalıştığınız düzen ve kurallara inancım kaybolmak üzere.

    Bu duruma müdahale edilip gereği yapılıncaya kadar artık forumda yazmama ve sadece Yeşilkart Forum Telegram grubunda yardımcı olmaya karar verdim. En azından oraya erişip orayı da pisletme imkanı yok.

    Bizim bütün çabamız paylaşımların hep forumda yapılmasıydı. Bu yüzden bütün önemli ve kritik gelişmeleri foruma aktardık ya da aktarılmasını sağladık. İnsanları hep foruma yönlendirdik ki bir süre sonra kimsenin kalmayacağı, kullanamayacağı, dışarıdan kimsenin erişemeyeceği bir telegram grubunda çok değerli bilgi, deneyim ve paylaşımlar kaybolup gitmesin diye. Ama bu @ayvalik10 gibi şahıslar yüzünden bizi telegram grubuyla sınırlı kalmaya mahkum ediyorsunuz.


  • @melcem Cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin... Zaten gun içinde bebekle, o yatdikdan sonra surecimizle ilgilendim... Cok hiperaktiv. Bana oturmaya bile izin vermiyor 🙂


  • @dytmelek Cok tesekkur ederim 🙂 Sizlerin de guzel deneyimlerinizi okumak nasip olur insALLAH... Bol-bol sans diliyorum sizlere


  • @smartcells Üstadım, tecrübenize saygım sonsuz(onun için ne yaparsanız altına imza atarım-haddim olmayarak-), lakin "Bu duruma müdahale edilip gereği yapılıncaya kadar forumda yazmayıp..." kısmı tecrübelerinizden, biraz arkadaşları mahrum etmek gibi olmuyor mu(!)(ki gerçekten çok emeğinizden yararlandım). Yoksa @gucarslan bey'e yapılan itirazlara benim de elim klavyeye gidiyor ama kendisi çok nazikçe ve kanıtlı olarak cevap veriyor -hayran olmamak elde değil-. Ona destek olmak için başka bir yol varsa yaparım tabi ki. Vaktiniz müsait oldukça yardımlarınızı esirgememeniz dileğiyle. (Yine de tercih sizin, saygı duyuyorum...)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum