• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. dalecooper7
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 1
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

dalecooper7

@dalecooper7

21
    İtibar
    12
    Profil Görüntülemeleri
    1
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Muğla

dalecooper7 Takip etme Takip Et

dalecooper7 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

11 Mart tarihli mülakat deneyimim aşağıda sunulmuştur. Süreç boyunca desteklerini esirgemeyen grup yöneticilerine teşekkür eder, tüm grup üyelerinin en kısa zamanda vizelerini almış olarak yeni hayatlarına başlamalarını temenni ederim.

1. 11 Mart 0915 mülakatım maksadıyla 0830’da Kaktüs cafe’de bulunarak kahvemi içtim ve tüm fazlalık eşyalarımı (saat, telefon, poşet, bozuk para, kemer) emanete teslim ettim. Poşet alınmıyor çöpe atılıyor. Kemeri xray öncesi çıkarıp taramadan sonra tekrar alabilirsiniz ama ben fazlalık her şeyimi cafede bırakmayı tercih ettim. Kahve + emanet bedeli toplam 35 tl ödeyerek elimde sadece bir dosya olacak şekilde konsoslosluk önündeki sıraya intikal ettim.

2. Cafenin tam karşısındaki kapıda oluşan sırada beklemeye başladım. Güvenlik görevlisinin uzattığı covid ile ilgili formu hepsi ‘no’ olacak şekilde doldurdum. Ardından 0900 gibi xray kontrolünden geçerek konsolosluğa giriş yaptım ve mülakatın yapıldığı gişelerin bulunduğu salona ilerledim.

3. Salona girişte güncel pasaportum alınıp arkasına sıra numarası basıldı. 0920 civarında numaram ilk yandığında gittiğim gişede 330 usd ödedim ve pasaportumu teslim ettim. Ardından tekrar beklemeye başladım

4. Numaram 2. Kez yandığında belgelerimi teslim etmek üzere gişeye tekrar gittim.

• Diploma ve fotokopisi
      • Adli sicil kaydı
      • Nüfus kayıt belgesi
      • Askerlik belgesi
      • Eski pasaportum
      • Sağlık raporu
      • Banka hesap dökümünü (Hesabımda 15250 usd mevcuttu) teslim ettim. Mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorulduğunda ing dedim ve tekrar beklemeye başladım.
      1. Numaram 3. ve son kez yandığında mülakat maksadıyla çağrıldığım gişedeki ABD’li bayan görevli ilk olarak parmak izimi aldı. Ardından gelen sorular;
      • Burda nerde yaşıyorsunuz?
      • ABD’de nereye yerleşeceksiniz? Tanıdığınız var mı?
        Miami, FL Aile dostumuz mevcut
      • Bu tanıdığınızla nerden tanışıyosunuz?
        Yaşadığım şehirden aile dostumuz
      • Tanıdığında mı kalacaksın gittiğinde?
        İlk başta evet, sonra kendi evime çıkacağım.
      • Gidince hangi mesleği yapmayı düşünüyosunuz?
        İlk olarak düşük ücretli işler, ardından kendi mesleğime yönelik opsiyonlara bakacağım.

Tebrikler vizeniz onaylandı cevabını alarak diplomamı ve eski pasaportumu teslim alıp salondan ayrıldım. Tavsiyem mülakat esnasında net ve kısa cevaplar vermeniz. Sorulan/sorulmayan sorulara uzun uzun ve heyecanlı cevaplar vermek iyi bir yöntem değil. Güzel başladığım bir günü dönüş yolunda anneannemin vefat ettiğini öğrenerek üzgün noktaladım. Deneyimimi yazmam biraz geçe kaldı bu sebeple herkese tekrar boş şans dilerim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      dalecooper7
      dalecooper7

dalecooper7 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

11 Mart tarihli mülakat deneyimim aşağıda sunulmuştur. Süreç boyunca desteklerini esirgemeyen grup yöneticilerine teşekkür eder, tüm grup üyelerinin en kısa zamanda vizelerini almış olarak yeni hayatlarına başlamalarını temenni ederim.

1. 11 Mart 0915 mülakatım maksadıyla 0830’da Kaktüs cafe’de bulunarak kahvemi içtim ve tüm fazlalık eşyalarımı (saat, telefon, poşet, bozuk para, kemer) emanete teslim ettim. Poşet alınmıyor çöpe atılıyor. Kemeri xray öncesi çıkarıp taramadan sonra tekrar alabilirsiniz ama ben fazlalık her şeyimi cafede bırakmayı tercih ettim. Kahve + emanet bedeli toplam 35 tl ödeyerek elimde sadece bir dosya olacak şekilde konsoslosluk önündeki sıraya intikal ettim.

2. Cafenin tam karşısındaki kapıda oluşan sırada beklemeye başladım. Güvenlik görevlisinin uzattığı covid ile ilgili formu hepsi ‘no’ olacak şekilde doldurdum. Ardından 0900 gibi xray kontrolünden geçerek konsolosluğa giriş yaptım ve mülakatın yapıldığı gişelerin bulunduğu salona ilerledim.

3. Salona girişte güncel pasaportum alınıp arkasına sıra numarası basıldı. 0920 civarında numaram ilk yandığında gittiğim gişede 330 usd ödedim ve pasaportumu teslim ettim. Ardından tekrar beklemeye başladım

4. Numaram 2. Kez yandığında belgelerimi teslim etmek üzere gişeye tekrar gittim.

• Diploma ve fotokopisi
      • Adli sicil kaydı
      • Nüfus kayıt belgesi
      • Askerlik belgesi
      • Eski pasaportum
      • Sağlık raporu
      • Banka hesap dökümünü (Hesabımda 15250 usd mevcuttu) teslim ettim. Mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorulduğunda ing dedim ve tekrar beklemeye başladım.
      1. Numaram 3. ve son kez yandığında mülakat maksadıyla çağrıldığım gişedeki ABD’li bayan görevli ilk olarak parmak izimi aldı. Ardından gelen sorular;
      • Burda nerde yaşıyorsunuz?
      • ABD’de nereye yerleşeceksiniz? Tanıdığınız var mı?
        Miami, FL Aile dostumuz mevcut
      • Bu tanıdığınızla nerden tanışıyosunuz?
        Yaşadığım şehirden aile dostumuz
      • Tanıdığında mı kalacaksın gittiğinde?
        İlk başta evet, sonra kendi evime çıkacağım.
      • Gidince hangi mesleği yapmayı düşünüyosunuz?
        İlk olarak düşük ücretli işler, ardından kendi mesleğime yönelik opsiyonlara bakacağım.

Tebrikler vizeniz onaylandı cevabını alarak diplomamı ve eski pasaportumu teslim alıp salondan ayrıldım. Tavsiyem mülakat esnasında net ve kısa cevaplar vermeniz. Sorulan/sorulmayan sorulara uzun uzun ve heyecanlı cevaplar vermek iyi bir yöntem değil. Güzel başladığım bir günü dönüş yolunda anneannemin vefat ettiğini öğrenerek üzgün noktaladım. Deneyimimi yazmam biraz geçe kaldı bu sebeple herkese tekrar boş şans dilerim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      dalecooper7
      dalecooper7