Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba @crazycells . Kısa zamanda cevap verebilirsen çok sevinirim. Yapılacak çok iş varsa hemen başlamak istiyorum 🙂

    1- Bugün itibariyle vatandaşlığımı aldım. Aynı gün ceremony hepsi yapıldı, sertifikayı teslim aldım. Bi pasaport eksik su an. Daha önce GC olarak yaptığım evlilik ve başlattığım F2A sürecini “ Vatandaş ile evli” olarak güncellemek için ne yapmam gerekiyor? Sanırım ir1 oluyor.

    2- i130 hala öyle duruyor. İlerleme yoktu ve hala yok. Certificate upload mi yapmalıyım online olarak, yoksa posta yoluyla mi göndermem gerekli? Ve öyleyse nereye? Online yaptım ama içerideki sorulardan birine cevap verirken, beneficiary Aos yapacak diye ekledik ve Chicago officei yazdık. Gelen receipt Laguna Niguel California’dan. Gerekli güncel evrakları lagunaya mi göndermem lazım? Ve ayrica drop mümkün mü öyleyse eğer?
    3- ya da bütün işlemlere en baştan aynı şeyleri doldurarak mi baslicaz tekrar. Ve de aynı ücretleri ödeyerek?!…

    🤔


  • (retracted)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Tugba hayırlı olsun. sizin için güzel bir kadınlar günü hediyesi olmuş. 😂


  • @crazycells Ali, rica etsem bir önceki posta cevap verebilmen mümkün mü?


  • @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @hesoyam ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    Merhaba,
    Amerıkan vatandası ile evlendim. F1 öğrenci statüsündeydim, şuanda form hazırlıkları yapıyorum göndermek üzere, okulu ne zaman bırakabilirim yasal olarak?
    şuanda bırakabilir miyim?
    yoksa dosyaları gönderdikten sonra geri gelecek olan case pending yazısını mı beklemeliyim? bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

    Evet, I-485'i gonderdikten 2-3 hafta sonra I-797 Notice of Action alacaksiniz, onu aldiktan sonra birakabilirsiniz.

    Sevgili Ali, daha önce aynı soruyu ben de sormuştum. Ve Work permit elinize geçmeden okulu birakmayin demiştin. Benim eşim de masterda. Eğer bırakmasında sorun yoksa boşuna gitmesin madem. Yanı belki bu cevabı vatandaş ile evli olma durumuna göre verdin. Fakat şimdi aynı güncellemeyi ben de yapıcam ve akabinde bırakabilir mi okulu?


  • Merhabalr bu sabah 8 de interview gorusmesi icin yola ciktik 40 dk lik bir mesafeydi yaklasik 10 dk kala telefoin caldi ve immigrationdan aradiklarini soylediler dosyanin onlara ulasmadigini gorusmeye gitmemize gerek olmadigini ozur dileyerek soylediler. Daha sonra pek guvenemedik binaya vardik ve sorduk dogru oldugunu soylediler eve gidebilirsiniz dosya bize ulasitignda size yeni bir tarih gelecek dendi, ne diyecegimizi bilemedik daha once neden soylemediniz peki dedigimizde biraz agresiflesti kadin size ulasmaya calistik dedi fakat hicbir sekilde hicbir phone call veya email gelmedi. Malesef geri donduk. Daha once boyle bir olayla karsialasan var midir veya duyan ?


  • @basoglukoray1 Geç olsun güç olmasın, canınızı sıkmayın her işte bir hayır vardır. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.


  • @ozN Tesekkur ederim. Kesinlikle gec olsun guc olmasin. Immigration tarafinda boyle bir amatorluk ile karsilasinca insan suphe ediyor malesef


  • @basoglukoray1 resmen sok icindeyim bu nasil bir sorumsuzluk ? Cok gecmis olsun hangi FO ?


  • I765 27. Soruya ne cevap verilmeli bilen varmı acaba? Seçeneklerden bulamadım. Abd vatandaşı ile evliyim ve turist vizesi ile giriş yaptım, şimdi de greencarda başvuru yapacağım


  • Merhabalar herkese! Ben Amerikan vatandaşı eşimle 09/10/2020 tarihinde Pensilvanya’da evlilik yaptım. 31 Mart 2021’de kağıtlarımı teslim aldılar. Ağustos ayında parmak izi geldi. Parmak izi verdikten iki hafta sonra eksik evrak diye mail geldi. Onu da 24 Kasım tarihinde teslim aldılar. 23 şubatta sağlık raporum eksik diye mail geldi. Ondan beri de bir haber yok. Yani şuana kadar be çalışma/seyahat izni geldi ne de mülakat tarihi bir sene olacak bu süreç. Sizce normal mi yoksa bir anormallik mi var? Avukatımız normal diyor pandemi diyor ama ona da güvenemiyorum🥲


  • @umutsuzbekleyis benim de ayni sekilde oldu saglik raporu eksik belgesi benim anladigim kadariyla onceki istenen kanitlarin tamam oldu simdi bi saglik raporun eksik. bundan sonraki asaman calisma izni ve interview olacaktir surec de normal isliyor. Ben health exam letteri daha yeni aldim daha dogrusu sabah tesadufen online accountumda gordum elime bile gecmedi. bunca zaman gordugum dosyalara gore de eger belgelerinde ekstra kanit gerektirecek bi durum varsa iste birth certificate salary tax gibi onlar tamam olmadan AP ve EAD vermiyorlar. canini sikma yakin zamanda gelecektir tahminim.


  • @umutsuzbekleyis, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhabalar herkese! Ben Amerikan vatandaşı eşimle 09/10/2020 tarihinde Pensilvanya’da evlilik yaptım. 31 Mart 2021’de kağıtlarımı teslim aldılar. Ağustos ayında parmak izi geldi. Parmak izi verdikten iki hafta sonra eksik evrak diye mail geldi. Onu da 24 Kasım tarihinde teslim aldılar. 23 şubatta sağlık raporum eksik diye mail geldi. Ondan beri de bir haber yok. Yani şuana kadar be çalışma/seyahat izni geldi ne de mülakat tarihi bir sene olacak bu süreç. Sizce normal mi yoksa bir anormallik mi var? Avukatımız normal diyor pandemi diyor ama ona da güvenemiyorum🥲

    Bağlı bulunduğunuz congressman ofisine ulaşmaya çalışın. Hangi district bağlısınız bilemiyorum ama ona göre check edin ve congressman kimse ona mail atın. Genelde resmî siteleri üzerinde iletişim kurmak kolay. Size email ile dönüş yapıyorlar. Büyük ihtimalle uscis release form gönderecekler ve doldurmanızı isteyecekler. Gerekli kısımları doldurup imzaladıktan sonra geri kendilerine göndereceksiniz. Biraz zaman alıyor istediğiniz bilgiye ulaşmaları ama genelde iyi çalışırlar.


  • @nejlakerim (c)(9) olması lazım, yine birkaç kaynaktan teyit edin.


  • Sağlık muayenesi formu (I-693) deneyimim:

    • USCIS sitesinden bana yakın olan birkaç doktor ofisini arayıp fiyat aldım. İletişimi düzgün olan ve insan gibi konuşanlar 550-275-300-365 olarak fiyat verdiler. Ekstra aşı gerekirse onları ayrıca fiyatlandırıyoruz dediler.
    • İletişimi daha telefondayken kötü olanları direkt eledim.
    • 550 olan lab test included dedi. 275 ve 300 olan fiyatı sadece doktor muayenesi için verdi. lab test'e dair fiyattan bahsetmedi. 365 olan da "255 doktor muayenesi ve eğer lab test gerekirse +110 bizim laboratuvarlarla anlaşmalı fiyatımız yani toplam 365" dedi (anlaşmasız kendi kendine lab teste gidersen 110 değil 350 alıyorlarmış).
    • Malesef COVID dışında hiçbir aşı kaydımız olmadığı için lab test gerekeceğinden emin olarak en çok bilgi veren ve en iyi fiyat veren 365'i seçtim.
    • Muayeneye girdim, sıradan medical history soruları soruldu, hızlı bir muayene gerçekleşti steteskopla dinleme vs.
    • Sonra aşılar konusu gündeme geldi. Covid dışında aşı kaydımın olmadığını söyledim.
    • Çocukluk aşılarımın olup olmadığı ve bir iki diğer hastalığa dair lab test yapılacağını ve burada onların çıkacağını, sorun olmadığını söylediler.
    • Sadece tetanos, grip ve covid aşılarımın güncel olması gerektiğini, bunları lab test sonucu ne çıkarsa çıksın vurulmam gerektiğini söylediler.
    • covid 2 doz yaptırmıştım TR'de. 3. dozu o ofiste ücretsiz yaptırdım. Güncel covid aşı kartımı 3 aşılı olarak düzenlediler. Artık burda bir yerlere giderken TR kartını anlatmaya son.
    • grip aşısını cvs'te falan yaptırırsanız 35-40 dolar, onlar 50 dolara yapıyoruz dediler, ordayken onu da yaptırdım dışarıyla uğraşmadım.
    • tetanos aşısını da cvs falan 75'e yapıyor, burası 100'e yapıyor, çok önemli değil onu da burada aldım uğraştığımıza değmez.
    • beni kan ve idrar testi için anlaşmalı oldukları lab zincirine yönlendirdiler. herhangi bir şubesine gidebilirsin biz request girdik onlar sistemde ne yapmaları gerektiğini görecekler dediler.
    • ordan çıkıp randevusu olan bir lab şubesine gittim, kan ve idrar örneklerini verdim. sonuçların doğrudan doktora yollanacağını söylediler.
    • doktor sonuçları alınca aradı, gittim, sıradışı bir durum yok.
    • sadece bir ekstra aşı olmam gerekliymiş çünkü MMR yani kızamık-kızamıkçık-kabakulak antijeni çıkmamış kan testi sonucumda. benim için şaşırtıcı oldu ama yapacak bir şey yok. +150 dolar.
    • kapalı formu ve bir kopyasını bana verdiler
    • I-693 formu böylece dip toplamda 665 dolara tamamlanmış oldu (mart 2022, CA)

  • (retracted)


  • @disenfranchised, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @disenfranchised buna kimse cevap vermedi büyük bir pot mu kırdık acaba formda 🙂

    Neye? C-9 mu? Ben de öyle hatırlıyorum


  • Merhaba. Ben Türk vatandaşıyım eşim hem Türk hem Amerikan vatandaşı. Bu zamana kadar hep türkiye de kaldı iki kere Amerika’ya babasını ziyaret etti o kadar. 2,5 senedir birlikteyiz. 26 Auğustos tarihinde evlendik. Ocak ayında Amerika ya yerleşmeye karar verdik ve eşim 12 Şubat tarihinde Los Angales’e gitti. Henüz benim gişim için süreçleri başlatamadık çünkü avukatla yapmak istemiyoruz. Yüksek fiyatlar veriyorlar. Eşim gider gitmez işe başladı , ve iş bitti. Şimdi başka görüşmeler yapıyor. Ssn numarası 10 içinde gelecek. Benim Amerikan vizem yok. Daha önce de gitmedim. Doğum yerim İsrail, annemle babam iş için gitmişler ben doğmuşum. Vatandaşlığım falan yok. Belki vize de işe yarar diye yazdım. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Green Card almak istiyorum , eşimin yanına gidip çalışmak istiyorum. Ve ayrıca eşimi çok özledim. Lütfen yardımcı olun 🙏🏼


  • @Gönül-Akbaş sadece bir ileti gormustum. Bir bey CR1 a basvurmus Turkiyede taa mulakat gunune kadar ilerlemis. Sadece dogum yeri Sudi Arabistan diye red almis. Oda sizin gibi ailesinin isi nedeniyle orda dogmus ne dili ne vatandaslik var. Bu yuzden bence dikkat edin. Bir avukata danisin. Bol sans!


  • @Tugba Şurda yazdığım soru kafamızı kurcalıyor: https://yesilkartforum.com/forum/post/261372


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum