Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@huf en önemli kısımları anlatmış zaten. 2018 yılında green cardımı almamla başlayan Yesilkartforum yoldaşlığımızın belki de en önemli hikayesi olan bu interview, maalesef istediğimiz gibi sonuçlanmadı. En azından şimdilik istediğimiz gibi sonuçlanmadı diyelim ve herkesin iyi dileklerini rica edelim 🙏🏼🙏🏼 🙂
2022 Haziran ayında USCIS'e başvurumuzu yapmıştık. Green cardımı almamla birlikte her zaman en legal yoldan ilerledik, asla işin katakullisine karışmadık. 2018 yılından bu yana vergi beyanında bulundum. 2022'de taşındığım andan beri Amerikan sistemine uygun hareket ettim, yani iş buldum çalıştım, harcama yaptım, kurallara uydum vs. Olabilecek en istedikleri göçmen profilini oluşturuyoruz aslında, ama gene de böyle tadımızı kaçırmayı becerdiler 😕
Annemin hastalığı olmasa belki inat edip Amerika'da tek başıma sürünmeye devam edecektim. Ama siz siz olun, hayatınız, sağlığınız ve huzurunuz mutluluğunuz en önemlisi, bu yola baş koyduk diye bunları arka plana atıyoruz, yapmayın.
@crazycells seneler seneler önce kaç kere yazıştık, kaç kere yardım ettiniz 🙏🏼 sizi de anmadan geçmek istemedim🥰
umarım en kısa sürede joint sponsor olayımız halledip artık daha fazla tümsek çukur görmeden amerika maceramıza başlayabiliriz🙏🏼
Merhaba bizim ap sürecimiz bugün bitti pasaportu istediler bu aşamada nasıl göndereceğiz konsolosluğa bilgisi olan varsa yaza bilir mi acaba 🙏
@ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra.
Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı.
Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
Merhaba @crazycells . Kısa zamanda cevap verebilirsen çok sevinirim. Yapılacak çok iş varsa hemen başlamak istiyorum 
1- Bugün itibariyle vatandaşlığımı aldım. Aynı gün ceremony hepsi yapıldı, sertifikayı teslim aldım. Bi pasaport eksik su an. Daha önce GC olarak yaptığım evlilik ve başlattığım F2A sürecini “ Vatandaş ile evli” olarak güncellemek için ne yapmam gerekiyor? Sanırım ir1 oluyor.
2- i130 hala öyle duruyor. İlerleme yoktu ve hala yok. Certificate upload mi yapmalıyım online olarak, yoksa posta yoluyla mi göndermem gerekli? Ve öyleyse nereye? Online yaptım ama içerideki sorulardan birine cevap verirken, beneficiary Aos yapacak diye ekledik ve Chicago officei yazdık. Gelen receipt Laguna Niguel California’dan. Gerekli güncel evrakları lagunaya mi göndermem lazım? Ve ayrica drop mümkün mü öyleyse eğer?
3- ya da bütün işlemlere en baştan aynı şeyleri doldurarak mi baslicaz tekrar. Ve de aynı ücretleri ödeyerek?!…

(retracted)
@Tugba hayırlı olsun. sizin için güzel bir kadınlar günü hediyesi olmuş. 
@crazycells Ali, rica etsem bir önceki posta cevap verebilmen mümkün mü?
@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@hesoyam ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhaba,
Amerıkan vatandası ile evlendim. F1 öğrenci statüsündeydim, şuanda form hazırlıkları yapıyorum göndermek üzere, okulu ne zaman bırakabilirim yasal olarak?
şuanda bırakabilir miyim?
yoksa dosyaları gönderdikten sonra geri gelecek olan case pending yazısını mı beklemeliyim? bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?Evet, I-485'i gonderdikten 2-3 hafta sonra I-797 Notice of Action alacaksiniz, onu aldiktan sonra birakabilirsiniz.
Sevgili Ali, daha önce aynı soruyu ben de sormuştum. Ve Work permit elinize geçmeden okulu birakmayin demiştin. Benim eşim de masterda. Eğer bırakmasında sorun yoksa boşuna gitmesin madem. Yanı belki bu cevabı vatandaş ile evli olma durumuna göre verdin. Fakat şimdi aynı güncellemeyi ben de yapıcam ve akabinde bırakabilir mi okulu?
Merhabalr bu sabah 8 de interview gorusmesi icin yola ciktik 40 dk lik bir mesafeydi yaklasik 10 dk kala telefoin caldi ve immigrationdan aradiklarini soylediler dosyanin onlara ulasmadigini gorusmeye gitmemize gerek olmadigini ozur dileyerek soylediler. Daha sonra pek guvenemedik binaya vardik ve sorduk dogru oldugunu soylediler eve gidebilirsiniz dosya bize ulasitignda size yeni bir tarih gelecek dendi, ne diyecegimizi bilemedik daha once neden soylemediniz peki dedigimizde biraz agresiflesti kadin size ulasmaya calistik dedi fakat hicbir sekilde hicbir phone call veya email gelmedi. Malesef geri donduk. Daha once boyle bir olayla karsialasan var midir veya duyan ?
@basoglukoray1 Geç olsun güç olmasın, canınızı sıkmayın her işte bir hayır vardır. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
@ozN Tesekkur ederim. Kesinlikle gec olsun guc olmasin. Immigration tarafinda boyle bir amatorluk ile karsilasinca insan suphe ediyor malesef
@basoglukoray1 resmen sok icindeyim bu nasil bir sorumsuzluk ? Cok gecmis olsun hangi FO ?
I765 27. Soruya ne cevap verilmeli bilen varmı acaba? Seçeneklerden bulamadım. Abd vatandaşı ile evliyim ve turist vizesi ile giriş yaptım, şimdi de greencarda başvuru yapacağım
Merhabalar herkese! Ben Amerikan vatandaşı eşimle 09/10/2020 tarihinde Pensilvanya’da evlilik yaptım. 31 Mart 2021’de kağıtlarımı teslim aldılar. Ağustos ayında parmak izi geldi. Parmak izi verdikten iki hafta sonra eksik evrak diye mail geldi. Onu da 24 Kasım tarihinde teslim aldılar. 23 şubatta sağlık raporum eksik diye mail geldi. Ondan beri de bir haber yok. Yani şuana kadar be çalışma/seyahat izni geldi ne de mülakat tarihi bir sene olacak bu süreç. Sizce normal mi yoksa bir anormallik mi var? Avukatımız normal diyor pandemi diyor ama ona da güvenemiyorum🥲
@umutsuzbekleyis benim de ayni sekilde oldu saglik raporu eksik belgesi benim anladigim kadariyla onceki istenen kanitlarin tamam oldu simdi bi saglik raporun eksik. bundan sonraki asaman calisma izni ve interview olacaktir surec de normal isliyor. Ben health exam letteri daha yeni aldim daha dogrusu sabah tesadufen online accountumda gordum elime bile gecmedi. bunca zaman gordugum dosyalara gore de eger belgelerinde ekstra kanit gerektirecek bi durum varsa iste birth certificate salary tax gibi onlar tamam olmadan AP ve EAD vermiyorlar. canini sikma yakin zamanda gelecektir tahminim.
@umutsuzbekleyis, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar herkese! Ben Amerikan vatandaşı eşimle 09/10/2020 tarihinde Pensilvanya’da evlilik yaptım. 31 Mart 2021’de kağıtlarımı teslim aldılar. Ağustos ayında parmak izi geldi. Parmak izi verdikten iki hafta sonra eksik evrak diye mail geldi. Onu da 24 Kasım tarihinde teslim aldılar. 23 şubatta sağlık raporum eksik diye mail geldi. Ondan beri de bir haber yok. Yani şuana kadar be çalışma/seyahat izni geldi ne de mülakat tarihi bir sene olacak bu süreç. Sizce normal mi yoksa bir anormallik mi var? Avukatımız normal diyor pandemi diyor ama ona da güvenemiyorum🥲
Bağlı bulunduğunuz congressman ofisine ulaşmaya çalışın. Hangi district bağlısınız bilemiyorum ama ona göre check edin ve congressman kimse ona mail atın. Genelde resmî siteleri üzerinde iletişim kurmak kolay. Size email ile dönüş yapıyorlar. Büyük ihtimalle uscis release form gönderecekler ve doldurmanızı isteyecekler. Gerekli kısımları doldurup imzaladıktan sonra geri kendilerine göndereceksiniz. Biraz zaman alıyor istediğiniz bilgiye ulaşmaları ama genelde iyi çalışırlar.
@nejlakerim (c)(9) olması lazım, yine birkaç kaynaktan teyit edin.
Sağlık muayenesi formu (I-693) deneyimim:
(retracted)
@disenfranchised, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@disenfranchised buna kimse cevap vermedi büyük bir pot mu kırdık acaba formda
Neye? C-9 mu? Ben de öyle hatırlıyorum
Merhaba. Ben Türk vatandaşıyım eşim hem Türk hem Amerikan vatandaşı. Bu zamana kadar hep türkiye de kaldı iki kere Amerika’ya babasını ziyaret etti o kadar. 2,5 senedir birlikteyiz. 26 Auğustos tarihinde evlendik. Ocak ayında Amerika ya yerleşmeye karar verdik ve eşim 12 Şubat tarihinde Los Angales’e gitti. Henüz benim gişim için süreçleri başlatamadık çünkü avukatla yapmak istemiyoruz. Yüksek fiyatlar veriyorlar. Eşim gider gitmez işe başladı , ve iş bitti. Şimdi başka görüşmeler yapıyor. Ssn numarası 10 içinde gelecek. Benim Amerikan vizem yok. Daha önce de gitmedim. Doğum yerim İsrail, annemle babam iş için gitmişler ben doğmuşum. Vatandaşlığım falan yok. Belki vize de işe yarar diye yazdım. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Green Card almak istiyorum , eşimin yanına gidip çalışmak istiyorum. Ve ayrıca eşimi çok özledim. Lütfen yardımcı olun 
@Gönül-Akbaş sadece bir ileti gormustum. Bir bey CR1 a basvurmus Turkiyede taa mulakat gunune kadar ilerlemis. Sadece dogum yeri Sudi Arabistan diye red almis. Oda sizin gibi ailesinin isi nedeniyle orda dogmus ne dili ne vatandaslik var. Bu yuzden bence dikkat edin. Bir avukata danisin. Bol sans!
@Tugba Şurda yazdığım soru kafamızı kurcalıyor: https://yesilkartforum.com/forum/post/261372
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum