Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba 11 mart mülakat görüşmemiz visa onayı ile son buldu...
    Diğer görüşmelerden tek fark KKTC de uzun süre ikamet ettiğim halde 1 yıl epey üstü sabıka kaydı istenmedi bu bilgiyi diğer mülakat deneyimlerinden farklı olduğu için yazdım diğer hususlar ve gidişat aynı oldu

  • ⭐⭐

    Vizesi onaylanan arkadaşları tebrik ediyorum. Amerika'da başarılar ve mutluluklar diliyorum.


  • Evet nihayet neredeyse bir yıllık bekleyiş bitti ve vizem onaylandı. Hakkı ödenmez Yeşilkart forum sayesinde pekçok sıkıntı henüz ortaya bile çıkmadan çözüldü. Sağlık kontrolü ve mülakatta önceki yazılan tecrübelerden çok farklı şeylerle karşılaşmadım. Belki faydası dokunabilecek birkaç küçük ayrıntıyı aşağıda basit notlar şeklinde sıralamaya çalıştım. Mülakata gireceklere bol şanslar ve foruma emeği geçenlere de çok teşekkürler.
    Sağlık kontrolü kısmı:

    • Mülakattan iki hafta önceye gün almıştım. 9 mart tarihindeki mülakat için 21 nisan saat 10:40’a Unganlar’a randevu aldım. İlk notum bu olsun. Mülakatla sağlık kontrolü arasına PCR testinin pozitif çıkma ihtimalini de hesaba katarak tarih almak daha iyi. Mülakat tarihiniz belli olunca hemen randevu almaya bakın; mülakata sağlık kontrolünden önce girmek gereksiz strese sebep oluyor.
    • İçeri 10:10 gibi girdim. Forumdan aldığım ipucuyla sırada beklemek yerine doğrudan kağıt işlerini takip eden personele gidip onlar sormadan belgeleri verdim. İşler sorunsuz ilerledi. Pcr testi ve kovid aşısı konusunda hassaslar.
    • Ücreti tl olarak Enpara kredi kartımla ödedim. Forumda dolar kurunun adil olduğunu okumuştum. Aslında amacım kredi kartıyla ödeyip onu ücretsiz 6 takside bölme imkanından yararlanmaktı. Ama Enpara 3000 tl ye kadar ödemeler için faizsiz taksitlendirme imkanı veriyormuş. Ödediğim rakam daha fazlaydı.
    • Kovid aşıları harici aşı kartım yoktu. Bütün aşılar 2 kokteyl halinde sol kola vuruluyor.
    • Raporu ertesi gün kendim almak yerine 2 martta muayenesi olan bir iş arkadaşımın teslim almasını istediğimi söyledim. Bu da forumdan öğrendiğim bir ipucuydu. Sorunsuz kabul ettiler. Arkadaşımın 4 martta mülakatı vardı. Sağolsun sorunsuz elime ulaştırdı. Eğer arkadaşım alamasaydı 9 mart mülakat günü sabah önce test sonucunu alıp koştur koştur konsolosluğa gidecektim. Gerek kalmadı.
    • Mümkün olduğunca erken otogara ulaşıp ayrılmak istiyordum. Ama test sonucunu ancak akşam kesinleştirebileceklerini söyleyip Ankara’dan 17:00'ye kadar ayrılmamamı tavsiye ettiler.
    • Yol, muayene, yeme-içme, gezme-tozma falan 4500₺ tuttu.

    Mülakat kısmı:

    • Belgeler son güne kalmasın diye iki üç gün öncesinden tamamladım. Sadece banka dökümü alırken ıslak imzalı, kaşeli çıktı vermek istemeyen bir Finansbank memuru can sıktı. O anda da forum üyleri yönlendirme yaptılar. Başka bir şubeden uygun belgeyi aldım.
    • Belgeler sıkıcı düzeyde basitti. Hiç yurtdışında yaşamadım, evlenmedim-boşanmadım, çocuğum yok, askerlik yaptım, polislik bir durumum hiç olmadı, hiçbir davaya müdahil olmadım. İsim-soyadı değiştirmedim, yeni pasaport bile çıkartmadım. Malım mülküm var. Yani çoğu belge zaten e-devletten alınan belgelerdi. Bunların çıktısı, banka dökümü, tapu, fotograf, sağlık raporu ve nakit 330$. Hepsi bu.
    • Hazırlıkla ilgili tek pişmanlığım var. Banka hesabımda daha çok para görünsün diye birsürü (hiç de hazzetmediğim) atraksiyona girdim. Yok ek hesaptan para çekme, yok kredi kartından nakit çekme, sağdan soldan emanet para alma gibi. Forumdan gayrımenkul ve ruhsatın da para yerine gösterilebildiğini öğrenmiştim ama işte içim rahat olsun diye hem malı mülkü göstereyim hem de $15K nakit göstereyim diye kastım. İstanbul’da iki evim var onlar ve 11500 dolar ile mülakata girdim. Uzatmayayım...
    • Sabah 8 civarı Ankara’ya vardım. İstanbul’dan otobüsle gittim. Giderken otobüs iyi de dönüş trafik yüzünden işkenceye döndü.
    • Forumda çok adı geçen Kaktüs’te biraz dinlendim. 9:15 randevusu için 9 gibi sıraya girdim. Bütün metalleri havalimanında çalışmanın verdiği alışkanlıkla ayırıp Kaktüs’teki emanet çantamda bıraktım. Kemeri bile.
    • Herkesin anlattığı güvenlikten geçtim. Havalimanından alışığım zaten. Tek ilginç bulduğum şuydu. Biz Amerika uçağına ayakkabıyı arattırmadan almayız. Burada gözlüğümü çıkarttırdılar ama botumu çıkarttırmadılar. Enteresan geldi bana.
    • Düşündüğümden küçükmüş konsolosluğun bize bakan kısmı. X-ray odası bir evin salonundan küçük. Tek sıra var. Neyse hep merak ettiğim salona nihayet girdim. Forumda betimlendiği üzere banka şubesine benziyor. Yer Elazığ’ın bordo vişne mermerleri, duvar sarı-bej tonlarında duvar kağıtları kaplı. Biraz sıkıcı geldi bana. İçerisi çok kalabalıktı. Salondakilerde bariz bir heyecan-streshali hissettim. Bu beni biraz rahatlattı dersem beni kınamayın lütfen. Çünkü mülakatta heyecanlanıp paniklerim diye endişe duyduğum için kendimi biraz ayıplıyordum o an.
    • Herşey iki saat kadar zaman alsa da bunun çoğu beklemeyle geçiyor. 7 numaralı bankoda 330 dolar ödeme sırasının gelmesi 20 dakikadan fazla sürdü. Orada nakit getirmenin faydasını gördüm. Bunu da forumdan öğütlemişlerdi zaten. Haklılarmış. Kredi kartı ile ödemeyi tavsiye etmiyorum. Hem sıkıntı çıkıyor hem de kur çok farklı. Para üstünü dolar olarak ödüyorlar.
    • Belge teslimi sırası gelince talihsizlik eseri yetkinliğinden şüphe ettiğim bir bankoya denk geldim. Sanırım 9 numaraydı. Görevli Türk hanımablanın mikrofonu ve hoparlörü çalışmıyor. Kalın camın ardından da ne dediği çok anlaşılmıyor. Duyabilmek için belgeleri verdiğimiz camın altındaki dar aralığa eğilmek zorunda kaldım kaç kere. Birkaç kez de hanımabladan söylediğini tekrarlamasını istemek zorunda kaldım. Neyse belgeleri istediği sırayla verdim. Evli olup olmadığımı ve eski vizemin olup olmadığını birkaç kez sordu. Beni test etmek için değil sistematik çalışmadığı için sorduğundan eminim. 13 yıldır havaalanında pasaport vize kontrol ediyorum ve dağınık bir memur görünce anlarım (küstahlık saymayın lütfen). En son mülakatı hangi dilde istediğimi sordu. Tercih lüksüm olursa türkçeyi seçerim dedim. Daha rahat konuşabilmek için. İngilizce konuşabiliyor musunuz dedi. Evet deyince direkt İngilizce mülakat yazdı. Türkçe için ısrar edenlerden bıkmış gibi geldi bana.
    • Neyse bu kısmı da atlatıp mülakatı beklerken biraz yapılmakta olan mülakatları izleyeyim dedim. 2 numaralı bankodaki sarışın beyabimiz sadece türkçe mülakat isteyenleri alıyordu. 3-4-5 numaralarda da genelde ingilizce mülakat isteyenleri gördüm. Türkçe ya da Farsça isteyen denk gelirse arkadan yardım istiyorlardı. 3 numaradaki hafif çekik gözlü asya orjinli 35 yaşlarındaki hanımabla nedense hoş göründü bana. Keşke onunla mülakata girsem dedim. Birkaç dakika sonra sıkılıp çevredeki profillerle ilgilenmeye başlamışım farkında olmadan. Gerçekten de çok rengarenk insan profilleri vardı.
    • Heyecanlanır mıyım diye endişe ederken tuvalete gideyim dedim. Benim sırama (231.) çok vardı. Enteresandır tuvaletten çıkınca resmi olarak Amerikan topraklarına hacet gidermiş olmanın verdiği verdiği saçma çokuksu tatminle midir nedir heyecan kalmamıştı. Tuhaf yani... Öyle ki çıkışta mülakat bankolarının karşısındaki Manchester City maçına dalmışım. Az kalsın sıram geçiyordu.
    • Forumda bahsedilen sarışın orta yaşlı, herkesin pozitif bulduğu hanımabla denk geldi. Selamlama faslında sanıyorum karşısındakinin ingilizce seviyesini tartıyorlar. Sağ elimi kaldıtıp yemin ettirdi. Amerikan filmlerindeki mahkeme sahneleri gibi aynen... Parmak izi ilşemi bitmeden soru sormaya başlamıştı bile. Çok yüzeysel ve basit sorular sordu. Yine forumdan aldığım ipuçlarıyla çok kısa, sadece sorulan soruya cevap verir tazda konuştum. Ne iş yaptığımı sordu. İstanbul Havalimanında Gözen güvenlik isimli bir firmada security agent olarak çalıştığımı söyledim. Ne kadar zamandır bu işi yaptığımı sordu. 13 yıl dedim. Amerika’da nereye gitmek istediğimi sordu. New Jersey dedim. Tanıdığım biri var mı diye sordu. Akraba ve yakın arkadaşım yok ama pekçok eski iş arkadaşım var dedim. Orada ne iş yapmak istediğimi sordu. Başlangıçta survival işler yapıp adaptasyon sürecinden sonra real estate broker lisansı almak istediğimi söyledim. Her cevabımdan sonra da hafifçe “hmmmm”layıp yine hafifçe başını sallıyordu. Bu arada da bilgisayardan ds260 bilgilerimi kontrol edip vizeyi düzenliyordu. Birkaç saniyelik sessizlikten sonra ise vizeyi onayladığını ve beş gün içerisine ulaştırılacağını söyledi. Hepsi bu mu yani dedim. Anormal kısa sürdü çünkü. Evet bu dedi. Teşekkür edip ayrıldım.
    • Boşuna endişe etmişim. Daha önce milyon kere interview yaptım iş icabı ama hiç kendim girmemiştim.
    • Dönüş için hemen otogara doğru yola koyuldum. Tam 11:00’de işim bitmişti. 12:30 otobüsüne yer buldum. Ertesi gün mesaim olduğu için hemen ayrıldım trafiğe yakalanmamak için. Ama tabi ki yakalandım.
    • Zamanı olanlar için birsüre Ankarda’da beklemek daha doğru. Yanlışlık olduysa konsolosluğa geri çağrılanlar olduğu yazıyordu forumda

    Ufff kısa kısa not yazayım demiştim çok uzun bir yazı olmuş. Affedersiniz. Sonraki gün ptt kargoya pasaportun tesim edildiğini öğrendim. İkinci gün ise posta şubesinden kargoyu şahsen alabileceğime dair mesaj geldi. Ama maalesef havalimanındaki kar fırtınası krizi sebebiyle işten izin alıp gidemedim. Hafta başına kaldı.
    Bu neredeyse bir yıla yaklaşan rahatsız edici bekleme sürecinde forumdan çok faydalandım. Özellikle bu “mülakat deneyimleri” başlığına bayılıyorum. Emeği geçenlere teşekkürü borç bilirim. Hakkınız ödenmez.


  • @melcem gözünüz aydın; umarım ABD'de de herşey gönlünüzce olur 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @Barsamagic
    @alpha_julliet

    Tebrikler!
    Amerika'da yeni hayatınızda mutluluklar.
    Yolınuz açık şansınız bol olsun

  • ⭐⭐

    @Yahya-Çoban tebrikler güzelce okudum ve sonunda mutlu oldum senin adına


  • @alpha_julliet hocam kaleminize sağlık 🙂 gözünüz aydın; umarım planlarınızı gerçekleştirir, dilediğiniz gibi bir hayat yaşarsınız ABD'de 🙏🏻

  • ⭐⭐

    @caganpaker tebrikler


  • Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.

  • ⭐⭐⭐

    @ozeryilmaztr tebrikler, gözünüz aydın. ABD de ailenizle birlikte mutlu bir yaşamınız olur umarım🙏🏻
    İmzanızı ilk kez farkettim ve çok hoşuma gitti. Geçen dönem yaşadığınız talihsizlik neyse ki bu dönem vizenizi almanızla son bulmuş 🙂 Demek ki kaderinize ABD yolu yazılmış, pandemi bile engel olamamış, gerçekten çok sevindim. Şimdiden iyi yolculuklar


  • Merhaba arkadaşlar, 11 Mart itibariyle benim de vizem onaylandı. Darısı hepinizin başına diyerek tecrübelerimi aktarayım size 🙂

    Sağlık kontrolü:

    Mülakat tarihim 11 Mart Cuma günü idi, sağlık muayenesini tam bir hafta öncesine 4 Mart Cuma gününe almıştım. Muayene saatim 12:00 idi. 11:30 gibi Unganlara varmıştım. Ancak içerisi çok kalabalıktı ve tam randevu saatimde gelmem gerektiği, hatta 5-10 dakika daha geç gelebileceğim söylendi. Öğle arasına girme durumunu sorduğumda öğle molası yapmadıklarını söylediler. Belirttikleri saatte oradaydım. Girişim yapıldı, fotoğraf çekildi, ateş ölçümü yapıldı ve belgelerim istendi (Pcr sonuç, aşı kartı ve pasaport). Ardından tahlil katına yönlendirildim. Burada gişe görevlisine ödeme yaptım. Dolar getirmediğim için TL olarak kartımdan çekim yaptırdım. Bu katta röntgen ve kan tahlillerimi verdim. Tahlillerim yapıldıktan sonra 13:30 gibi gelip muayeneye girebileceğim söylendi. Belirtilen saatte tekrar geldim. Muayene odasında boy ve kilo ölçümlerim yapıldı. Ardından verdikleri önlüğü giyip doktoru bekledim. Doktor tansiyonuma baktı, ameliyat olup olmadığımı sordu. Apandisit operasyonu geçirdiğimi ve epikriz raporumun yanımda olduğunu söyledim. Ancak bakmaya gereksinim duymadı ve fiziki muayeneye devam etti. Karın bölgesine ve boyun bölgesine muayene yaptı. Sırtımı dinledi ve aşılara geçti. 2 ya da 3 tane karma aşı yaptı , iğneden korktuğum için o anı pek hatırlayamıyorum. O esnada normal sohbet ettik. Herhangi bir mülakat sorusu gelmedi. Daha sonra geçmiş olsun dedi ve giyinip odadan çıktım. Sekreterler saat 17:00'a kadar aramazsak herhangi bir sorun yoktur, evraklarınızı yarın gelip alabilirsiniz dediler. Ancak benim gün içerisinde Eskişehir'e dönme durumum vardı. Mülakattan bir gün önce gelip almamda herhangi bir sorun olmayacağı söylendi. Ben de Eskişehir'e döndüm. Not: aranmadım.

    Mülakat günü:
    Mülakattan bir gün önce 10 Mart tarihinde Unganlara gittim. Evraklarımı teslim aldım. Aşı kartı, bir cd ve kapalı zarf veriyorlar. Kapalı zarfı konsolosluğa teslim ediyorsunuz. Aşı kartı ve cd sizde kalıyor. Zaten buna ilişkin de bir yönerge veriyorlar. Aşı kartında size yapılan aşıları da görebiliyorsunuz. O gün Ankara'da konakladım. Mülakatım ertesi gün 10:45'de idi. 10:15 gibi büyükelçiliğe gelmiştim. Kaktüs cafe'de bir kahve içip evraklarımı kontrol ettim. 10:30 gibi de elçiliğe giriş yaptım. Girişteki güvenlik görevlileri kimliğimi istediler ve ellerindeki listeden kontrol ettiler. Ardından Covid formu verildi, formu doldurdum ve aramdan geçerek içeriye girdim. Girişteki görevliye pasaportumu teslim ederek numara aldım. Numaranızı aklınızın bir köşesine yazın, çünkü bir saat boyunca onu takip edeceksiniz 🙂 Numaramın ilk yanışında vezne görevlisine gittim. Pasaportumu verdim ve 330 dolar ödeme yaptım. Ardından beklemeye başladım. 10 dakika sonra koridorun diğer tarafındaki birimde numaram yandı. Oraya gittiğimde de istenen evrakları verdim. Evraklar: adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, banka hesap dökümleri (15000 dolar) , üzerime kayıtlı evin tapu fotokopisi ve expertiz raporu, yüksek lisans diploması (aslını görmek istediler) ve fotokopisi. Daha sonra mülakatı İngilizce yapabilirsiniz dedi, ben de elbette dedim ve tekrar bekleme alanına geçtim. Burada 45 dakikaya yakın bekledim. Heyecandan numaramı unutmaktan korkmuştum artık 🙂 Ardından ilk interview biriminde numaram yandı. Amerikalı genç bir beyefendi vardı, pozitif enerjisi beni de rahatlattı diyebilirim. İngilizce konuşmaya başladık. Sırasıyla şu soruları yönlendirdi:

    • Nereye gitmeyi düşünüyorsun?
    • Delaware'ye gideceğimi , orada aile dostlarımızın olduğunu ve adaptasyon sürecimde bana destek olacaklarını anlattım.
    • Mesleğin nedir? Orada ne yapmayı düşünüyorsun?
    • Türkiye'de akademisyen olduğumu, orada öncelikle eğitim sistemine ilişkin bilgi ve deneyim kazanmak için öğretmenlik yapmak istediğimi ifade ettim. Lisans, yüksek lisans ve doktoram olduğu için diploma denkliği sorunu yaşamayacağımı da anlattım.
    • Daha önce hiç yurtdışında bulundun mu?
    • Erasmus öğrenci değişim programıyla bir yarıyıl Avusturya'da yaşadığımı anlattım.
      Sorularına açıklayıcı ve net yanıtlar verdim. Aralara birkaç küçük espri de sıkıştırdı, gayet samimi 5 dakikalık bir sohbetti diyebilirim. Hiçbir şekilde stres edecek bir durum yokmuş 🙂
      Ardından o kutsal sözü duydum "Congratulations, your visa has been approved. I wish you success and happiness." Teşekkürlerimi iletip, diplomamın aslını aldım. Ve yüzümde kocaman bir gülümsemeyle elçilikten ayrıldım.

    Sürecin her birimiz için olumlu tamamlanmasını diliyorum, umarım kuracağımız yeni hayatlar hepimize mutluluk getirir. Bol şanslar arkadaşlar! 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @berke1998, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Sevgili @dytmelek hanım,

    Forumu bir çok DV-2022 talihlisinden daha sık takip ettiğinize emin olduğumu söyleyebilirim, sevincimize ortak olup foruma ışık saçtığınız için şahsen size teşekkür etmeliyim, dilerim siz de bu çekilişi kazanır ve forumumuzda iletiler yazmaya artık bir DV talihlisi olarak devam edersiniz.

    Size ve ailenize kucak dolusu sevgiler, selamlar.

    Hergün hiç olmazsa 1 kez girip kontrol ediyorum yeni mülakat haberi var mı diye, yoksa eksik hissediyorum.😅 Tabiki bunun en büyük sebebi forumdaki dayanışma, yardımlaşma ve başkasının adına mutlu olma durumunun çok fazla olması. Buradaki yazıları okuyunca gün içerisindeki olumsuz şeyleri unutuyorum. Eminim birçok kişi de benimle aynı şeyleri hissediyordur🙂
    Yakında sizin ve diğer arkadaşların da deneyimlerini burada okumak için sabırsızlanıyorum.
    Size de çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için 🙏🏻 Umarım mayısta biz de güzel haberler alır ve burada yaşadıklarımızı herkesle paylaşırız. İyi akşamlar.

  • ⭐⭐⭐

    An itibariyle KCC dosya onayında 11K'lara ulaşmıştır.
    CN 110XX az önce dosya onayı aldı.

    KCC 1,5 aydır şaşmaz bir dakiklikle günde 200 CN ilerliyor (Cumartesi günleri 100 CN kadar, yarım gün çalıştıkları için).
    Bu süre zarfında uzun zamandır kimin ne zaman dosya onayı alacağını en fazla 1 günlük yanılma payıyla çok önceden doğru tahmin edebiliyoruz.


  • Cevap: DV2022 Mülakat Deneyimleri
    Herkese merhaba, 11 Mart tarihindeki vizemiz onaylandı,
    10.15 randevumuz için 09.55 gibi kapıdaydık, güvenlikten geçtikten sonra bekleme salonuna ulaştık, girişte pasaportlarımız alındı ve arkasına bir kağıt yapıştırdılar ve sıra numarası verdiler, bu numarayla çağırılacağımızı söylediler,
    Numaramız ilk yandığında iki kişi için toplamda 660$ nakit ve tam olarak ödeme yaptık,
    Çok sürmeden numaramız 2. kez evrak teslimi için yandı,
    Asıl talihli için;

    • Diploma orjinali ve fotokopisi

    • Askerlik belgesi (e devlet)

    • Evlilik cüzdanı orjinali ve fotokopisi

    *Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi(e devlet)

    • Nüfus kayıt örneği(e devlet)

    • Banka dökümanları, tapu ve ruhsat fotokopileri (tapu ve ruhsatın orjinallerini almadı fotokopinin yeterli olduğunu söyledi)

    • 2 adet 5x5 fotoğraf

    Benim için sadece evlilik cüzdanı, adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği ve fotoğraf istedi, diploma/öğrenci belgesine gerek olmadığını söyledi,

    Adres değişikliği yapmak istediğimiz için yeni adresi de bu aşamada teslim ettik, sisteme işlediğini söyledi,
    Mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapmak istediğimizi sordu, Türkçe dediğimizde hiç üstelemedi,

    Sonrasında mülakat için beklemeye başladık ve 1 saat kadar sonra numaramız 3. kez yandı,

    Merhaba diyerek görüşmeye başladık, öncelikle parmak izlerimiz alındı, sonrasında diyalog şu şekilde ilerledi;

    -İngilizce konuşabilir misiniz?
    +Türkçe devam edebilirsek seviniriz

    • Peki, nerede yaşıyorsunuz?
      +İstanbul
      -Ne iş yapıyorsunuz? (Sadece asıl talihliye)
    • İnşaat mühendisiyim
    • Nereye gitmek istiyorsunuz?
      +New Jersey
      -Orda tanıdığınız biri var mı?
      +Kuzenim ve arkadaşlarım orada yaşıyor
      -Orada ne iş yapacaksın?
      +Başlangıçta hizmet sektöründe çalışacağım
      -Orada iş arıyor musun?
      +Hayır, gittiğimde kuzenim yardımcı olacak
      -Kuzenin ne iş yapıyor?
      +Hizmet sektöründe çalışıyor
      -Hiç tutuklandınız mı?
      +Hayır
      -Başka bir ülkede yaşadınız mı?
      +Hayır (Daha önce turla Avrupayı gezdiğimizi söyledik, bunun önemli olmadığını söyledi)
      -Daha önce Amerika vizesine başvurdunuz mu?
      +Ben hayır dedim eşim(asıl talihli) evet dedi
      -Kaç kere?
      +4 kez (burda gülmeye başladı)
      -Ne zamandır birliktesiniz?
      +7 yıldır birlikteyiz (çekilişi kazandıktan 1 ay sonra evlendik)
      -Evliliğinize dair gösterebileceğiniz bir şey var mı?
      Fotoğraflarımız ve yazışma geçmişimiz vardı sadece fotoğrafları istedi yazışmalara gerek yok dedi. Nikah fotoğraflarımıza baktı, sadece ikimizin olduğu bir fotoğrafa bakıp aileleriniz nerede dedi, aile fotoğrafımızın da bulunduğunu söyledim, gördükten sonra tamam dedi ve fotoğrafları geri verdi ve biraz ingilizce konuşalım dedi, ingilizce olarak 2-3 soru sordu nerede yaşayacaksın, orda ne iş yapacaksın şeklinde ve sonra tebrikler, vizeniz onaylandı 3-5 iş günü içerisinde kargoya teslim edilecektir dedi,
      Genel olarak herkes güleryüzlü ve anlayışlı yaklaştı, bekleme süreci tabii stresli oluyor ama eksik evrak ya da yalan bir beyanda bulunmadığınız sürece zaten yardımcı olmaya çalışıyorlar,
      Umarım herkes bu deneyimi yaşar, bu süreçte desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkürler 🙂

  • 08:45 te olan mülakata sabah 5:30 da kalkıp Ankara/Gölbaşından kız arkadaşımla geldik ve mülakat öncesi kahvemizi içerken son son kontrolleri sağladık evrakların. Daha sonra 8:30 gibi sıraya girdim ve sırada 3 türk dışında 5-6 kişilik iranlı vs. vardı. Girişteki jilet gibi FBI ajanı olan türk 8:45 te mülakatı olan biz 3 türke (emrah koç ve bir arkadaş daha vardı) öncelik verdi ve covid-19 evrağı doldurttu. Daha sonra X-Ray cihazından geçtik ve anadolunun kapılarını zorlarcasına konsolosluk kapılarından geçerek en girişte bir kadın bizi karşıladı. 2 adet yeni çekilmiş fotoğrafımın olup olmadığını sordu ve pasaportumun arka kısmına heyecandan çok dikkatli bakmadığım bilgiler yazılı kağıt yapıştırdı ve sıra numarası verdi. banko her yandığında sırasıyla 330$ verdim, evrakları verdim ve en son ise ingilizce olarak mülakatımı gerçekleştirdim. Her bankoya gittikten sonra gelip Emrah Koç abiyle sohbet ettik ki endişe ve heyecanımız azalsın. Sanırım bana en korkulan çekik ve biraz siyahı ablamız denk gelmişti. Önce sağ elimi kaldırıp yemin ettim ve parmak izlerimi verdim. Ardından sorular başladı.
    -Şu an hangi işle meşgulsün?
    -Hangi üniversitede ne okuyorsun?
    -Nereye gideceksin?
    -Orada ne iş yapacaksın?
    -Maddi desteğini kim sağlayacak?
    -Baban ne işle meşgul?
    gibi sorular sordu ve genel olarak takılmadan mülakatı bitirdim. Ancak belirtmek isterim ki sorular bazen duyulmuyor çünkü bu bankolar(görüşmelerin gerçekleştiği, evrakların verildiği ve paranın yatırıldığı yer) aynı banka gibi özel bir alan yok ve her yerden ses geliyor. Ve siz ile çalışan arasında muhtemelen kurşun geçirmez bir cam mevcut ve camın ardından mikrofonla konuşurken sürekli bilgisayara bir şeyler yazıyor. Ve sesi hopörler ile az bir ses ile iletiliyor. Cok dikkatli dinlemek gerekli. Daha sonra congr. tarzı bir şey söyledi hem dış sesten hem de heyecandan pek anlamadım. Sonra teşekkür edip çıktım ve kaktüs kafede grup üyelerimizden bir kaçıyla sohbet ettik heyecanlarımızı paylaştık.

  • ⭐⭐⭐

    @Özge-Akgün, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba arkadaşlar, 11 Mart itibariyle benim de vizem onaylandı. Darısı hepinizin başına diyerek tecrübelerimi aktarayım size 🙂

    Tebrikler!
    Amerika'da yeni hayatınızda mutluluklar.
    Yolınuz açık şansınız bol olsun

  • ⭐⭐⭐

    @enesdesidero, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    08:45 te olan mülakata sabah 5:30 da kalkıp Ankara/Gölbaşından kız arkadaşımla geldik ve mülakat öncesi kahvemizi içerken son son kontrolleri sağladık evrakların.

    Tebrikler!
    Amerika'da yeni hayatınızda mutluluklar.
    Yolınuz açık şansınız bol olsun

  • ⭐⭐⭐

    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık.

    AP'ye kalmak sizi endişelendirmesin çünkü AP'ye kalan herksin statütüsü birer birer Issued'a dönüşmeye başladı ve vizelerine kavuşuyorlar. Sizinki de tamamlanacaktır.

    Hayırlı olsun.


  • @axlgnr çok teşekkür ederim, sizlerin deneyimlerini okumak için sabırsızlanıyorum. umarım en kısa sürede yeni mülakatlar yağacak buralara.


  • Muayene deneyimim (DoctorUn)

    Vize alacak kisi sayisi: 1
    Yas: 29

    • Binaya girince, 4.kata ciktim. "Prof. Dr. Mehmet Ungan" yazan kapidan girdim. Bu kapi, bir lobiye aciliyor.
       
       
      10:00 (4.kat - Evrak isleri)

    • Randevum 10:30'da olmasina ragmen, bu saatte lobiye girdim. 2 gorevliden birine gidip hazir oldugumu soyledim. Bekleyen hanimefendilerden birine seslenip "Sizin randevunuz 10:20 idi degil mi?" diye sordu ve benden once oldugundan once onu isleme aldi.

    • 2 dk sonra, yanindaki gorevli beni isleme cagirdi. Evraklarimi ve pasaportumu aldi ve beklememi istedi.

    • 3 dk sonra, gorevli beni cagirdi. Webcam ile fotografimi cekti. "DS-260 Confirmation page" ciktisini geri verdi. 1 ust kata (Duzen lab) cikmami istedi.
       
       
      10:09 (5. kat - Kan tahlili)

    • Duzen lab gorevlisine 47,5 dolar odeme yaptim banka kartimdan; dolar cinsinden cekemiyorlarmis diye lira cinsinden cektiler.

    • Sonrasinda, ayni katta 1 tup kan alindi. Neden sadece 1 tup alindigini sordugumda, hemsire "Sadece bulasici hastalik bakiliyor sanirim" dedi.
       
       
      10:16 (3. kat - Akciger rontgeni)

    • Akciger rontgeni icin, 2 alt kata indim.

    • 3 dk sonra, Akciger rontgeni islemi bitti ve 4. kata ciktim.
       
       
      10:30 (4. kat - Muayene)

    • Elimdeki evraklari ve pasaportu aldilar ve beklememi soylediler.

    • Soyunma odasina alindim. Gorevli, sirasiyla kilomu ve boyumu olctu. Uzerimdeki her seyi cikarip (ic camasiri haric) siyah onlugu giymemi soyledi ve gitti.

    • Bir sure sonra, muayene icin Mehmet Bey geldi. Uzanmami istedi ve tansiyonumu olctu. Asagidaki sorulari sordu (Hizli sordugundan hepsi aklimda kalmamis olabilir):
       ⁃ Sigara kullaniyor musun?
       ⁃ Ameliyat oldun mu?
       ⁃ Yara izin var mi?
       ⁃ Sekerin var mi?

    • 2 asi yapti; cok az acitti.

    • Amerika'ya daha once gidip gitmedigimi sordu. Orada ne is yapacagimi sordu ve calisacagim alani (Data Science) soyledigimde, orada cok guzel isler bulursun dedi. Son olarak da, kendine veya baskasina zarar verme dusuncem olup olmadigini sordu ve muayene 10:40'ta sonlandi.
       
       
      10:40 (4. kat - Odeme)

    • Lobideki gorevlinin yanina gittim; 1 saat sonra gelmemi istedi. 11:20'de tekrar gittim; 1 saat daha istedi. 12:40'ta tekrar gittim; 250 dolari, lira cinsinden banka kartimdan cektiler.

    • Son olarak, gorevli, yarin 15:00-18:00 arasi gelip sonuclarimi alabilecegimi soyledi. Ancak, 16:00'da gelirsem, geldigimde hazir olma ihtimalinin daha yuksek olacagini belirtti. Tavsiyesine uydum ve ertesi gun 16:00 gibi sonuclarimi alabildim.

    Ek hazirliklar

    330$ cash cekmek

    • Isbankasi bankamatiginden 330$ cekmek icin gittim, ama 100 ve katlari cekilebiliyor. Buyukelcilikte para ustu verilememe ihtimali bulundugundan, DoctorUn'un cok yakinindaki Isbankasi Kavaklidere subesine gidip numaratorden sira alarak tam 330$ cektim
       
       
      Fotograflarin edinilmesi

    • Fotografi cektirmek icin "Guven Color"a gittim. DoctorUn'a yuruyus mesafesinde bir yer. Cok sevecen yaklasan bir abi calisiyor.

    • Green Card mulakati icin 5x5 cm olcusunde 2 adet fotograf almak istedigimi soyledim, ama 8 adet verebildigini soyledi. 8 adet fotograf + fotografi e-mail ile almak icin 70 lira odedim. Bu gunlerde neye pahali neye ucuz denmeli bilemedigimiz icin, pahali/ucuz yorumu yapamayacagim

    Mulakat deneyimim

    Yerleskeye giris

    • Randevu saatim 08:45 idi. 08:30'da Kaktus kafe'ye esyalarimi 15 lira karsiliginda emanet olarak biraktim. Sonrasinda, giris kapisinda birikmis olan kuyruga girdim.

    • Randevu saatim yaklasiyordu. Iceriden bir gorevli gelip 08:45'te mulakati olan kisileri sordu. Ben ve 2 arkadasi iceri cagirdi.

    • Guvenlik kontrollerinin yapilacagi kisimda, 3 kisi olarak 3-4 dk kadar bekletildik. Bir gorevli pasaportlarimizi aldi ve geri verirken de, COVID-19 ile ilgili cok kisa bir formu doldurttu ("Your immigrant visa appointment" baslikli mailin icindeki form degil). COVID-19 ile ilgili sorularin yer aldigi 2 sayfayi da cikti alip goturmustum, ama giriste gormek istemediler (Binadan cikincaya kadar da kimse gormek istemedi)

    • X-ray kontrolunden gececegimiz bolume alinmak uzere, gorevli kapiyi acti ve bizi tek tek iceri aldi. Bu arada, bu an ve sonrasinda karsilasacaginiz tum kapilar inanilmaz agir olacak; cunku kapilar zirhli. Havaalanindan da asina oldugumuz bir guvenlik kontrolunden gectik
       
       
      Binaya giris ve kisa bir islem

    • Cok kisa bir mesafe yurudukten sonra, yonlendirilen binaya giris yaptim. Kapidan girer girmez, sol tarafta resepsiyon gibi bir kisim var. Buraya gittim ve pasaportumu gorevliye verdim. Pasaportumun arkasina bir etiket yapistirip geri verdi. Banka subelerinde aldigimiz numara gibi de bir numara verdi. Bu numarayi akliniza kaziyin; cunku, ilk asamada numara kagidinizi elinizden alacaklar

    • Vize reddi sebeplerini yazan 1 sayfa verecek ve okumanizi isteyecek. Bu sayfada yazan bilgileri, DV surecini kabaca dahi olsa takip eden herkes biliyor olacak zaten. Ancak, yine de okuyun
       
       
      330$ odemesi

    • Resepsiyon gibi olan kismin tam karsisinda, sizi bir salon bekliyor. Bekleyen kisi kadar sandalye bulunmadigi icin, muhtemelen bu andan itibaren ayakta duruyor olacaksiniz.

    • Numaranizi, salondaki buyuk ekrandan takip edeceksiniz. Numaraniz buyuk ekranda yandiginda, "Cashier (Kasiyer)" isimli vezneye gidin. Burada konusmaya Turkce baslayan bir gorevli sizi karsilayacak. 330$ odemenizi yapacaksiniz ve numara kagidiniz alinacak. Islem bittiginde, tekrar salona doneceksiniz
       
       
      Evrak teslimi

    • Buyuk ekrandan numaranizi takip edeceksiniz. Bu sefer, numaranizin yanindaki sayi baska olacak (Ornek: 11)

    • Interview (Gorusme) yazan veznelerin bitiminde, bir sola donus var. Oraya donup ilgili vezneye gideceksiniz.

    • Veznedeki gorevli konusmaya Turkce basladi. O bir evrak soyluyor, siz o evragi veriyorsunuz. Evraklarinizi topluca vermeye kalkmayin; bunu reddetti. Zaten, evraklarinizi birer birer almasi, bir yanlislik olusmasini da onler

    • E-devletten cikartmis oldugum "Lisans mezun belgesi" ve "Yuksek lisans mezun belgesi" istenmedi.

    • Yuksek lisans diplomamin "Asli gibidir" yazan ve islak muhur bulunan halini kabul etmedi; orijinalini istedi. Yuksek lisans diplomamin orijinalini kaybetme riskine girmek istemedigimden, yanimda Lisans diplomamin orijinalini goturmustum de durumu kurtardim. Diplomamin aslini aldi (mulakat sonunda geri verilecek)

    • DS-260 Confirmation Page ciktisi, AIS kaydi dekontu ciktisi, ESC ciktisi belgelerini vermemi istemedi. Siz yine de bu ciktilari alin; 3 sayfa ekstradan cikti almanizin size zarari yok
       
       
      Gorusme

    • Buyuk ekrandan numaranizi takip edeceksiniz. Numaranizin yanindaki sayi yine degismis olacak (Ornek: 4).

    • Interview (Gorusme) yazan veznelerden, ilgili vezneye gideceksiniz. Amerikali genc bir beyefendi ile gorusmem basladi. Konusmaya Ingilizce olarak basladi ve ben de akici Ingilizce konustugum icin bu sekilde devam ettik.

    • Sag elimi kaldirmami istedi. Soyleyeceklerimin dogruluguna dair yemin etmemi istedi ve ettim.

    ❗ Parmak izlerimi aldi. Bir arkadasimda bu asamayi unutmuslardi; bu yuzden tekrar Ankara'ya gitmek zorunda kaldi. O yuzden, bu asamanin unutulmamasina dikkat edin

    ❓ Sorularin tumu:
    -Amerika'da nerede yasayacaksin?
    -Daha once hic yurtdisinda yasadin mi?

    • Vizemin onaylandigini gulumseyerek soyledi. 5 isgunu icerisinde pasaportumu teslim alabilecegimi soyledi. Tesekkur edip vezneden ayrildim
       
       
      Son
    • Binadan cikip Kaktus Kafe'ye girdigimde saat 9:30 idi. Yani, 45 dk gibi kisa bir surede tum islemlerim tamamlanmis oldu

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum