Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @ardagndz, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese selam! Umarım bu yazıyı mülakat almış olmanızın heyecanıyla okuyorsunuzdur, dualarımız ve @SaveDiversityVisa'ya desteklerimiz sizinle. Asıl talihli babam, 19 yaşındaki ben, benimle yaşıt kardeşim ve 2 yaşındaki küçük kardeşimle deneyimimiz şu şekilde oldu:

    Sevgili @ardagndz, Amerika'daki yeni yaşantınızda bol şanslar.

    Bu arada bu seneki çekilişte size 2 defa çıktığını (baba-oğul ayrı ayrı), sizin girdiğiniz mülakatın babanızın kazandığı numara üzerinden (CN XXX) olduğunu yazmayı unutmuşsun 🙂

    Bu seneki anne ve babasının ayrı ayrı kazandığı diğer bir arkadaşın durumuyla beraber DV çekilişinin tamamen rastgele ve herkese çıkabilecek bir şans olduğunun başka bir örneği sizinki.

    Hayırlı olsun, yolunuz açık olsun.

    bence kendilerine "şans" dilemeye gerek yok bol bol yanlarında gotureceklerine eminim 🙂

    herkesin herşey gönlünce olsun. vizesini alan arkadaşları tebrik ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ardagndz yani durumunuzu ilk anlattığında bu kadar kolay geçeceğini hiç düşünememiştim 🙂 çünkü, bir dv dosyasında karşılaşabilecek bütün uç noktalar vardı.. yani hangisini çözeriz diye defalarca düşündük ama neyse ki sorunsuz bitti süreciniz.

    tekrardan tebrik ediyorum seni ve bütün aileni.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.. umuyorum ki beklediğinizden daha güzel bir hayatınız olur ailecek.

    deneyimlerini aktarmaya, abd'ye gittikten sonra da devam et lütfen.
    herkese çokça selam!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bayram-Denktaş vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @furkan-kçz vizeniz hayırlı olsun.
    sonraki süreçte de bol şans diliyorum..

  • ⭐⭐⭐

    @Yahya-Çoban, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    merhaba , mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum umarım bana buranın faydalı olduğu gibi bende deneyimimle birilerine faydalı olabilirsek ne mutlu
    ......
    +tebrik ederim vizeniz onaylandı 5 iş günü içerisinde ptt den alabilirsiniz
    hayatımın en mutlu anıydı diyebilirim ...
    arkadaşlar bence olay net olmakta
    sorulan soruya doğru net bir cevap verirseniz herşey güzel olacaktır:)))

    Amerika'daki yeni hayatınızda mutluluklar, bol şans.


  • Bu ileti silindi!

  • @sametbzks Teşekkürler, 15000 dolar gösterdim.


  • @smartcells sizlerin bu konuda emekleri çok, ne kadar tesekkur etsem az.😊


  • @gucarslan Siz değerli insanlar sayesinde bu aşamaya kadar gelebildik. Iyi ki varsınız. Yesilkartforum ve telegram grubu yoneticilerimize ve yardımcı olan diger arkadaşlara tekrardan teşekkür ediyorum.


  • @nicky Çok teşekkür ederiz, size de DV2023’te aynı şanstan diliyoruz😊


  • @gucarslan tekrar her şey için çok teşekkür ederiz abi. Gerçekten bizim de başta gözümüz korkuyordu ama sayenizde hiçbirinden sorun yaşamadık, hepsine hazırlıydık.

    Deneyimlerim ve desteklerim her zaman sizinle, YeşilkartForum’la. Bu yardımlaşma geleneğini sürdüreceğim umarım.


  • @gucarslan askerlik şubesine müracat ediniz yazıyor geçtiğimiz aylarda bir belge almıştım o zaman tecilli görünüyordum 2022 1 ocakta tecilim bitti şuan kaçak durumundayım


  • @gucarslan öyle oldu gerçekten😅 çoook teşekkürler tekrar 😇🙏🏻


  • herkese merhabalar. kasım 2021'de akraba zoruyla yapılan başvuru, yolun ortasına geldiğimiz hayatımızı tamamen farklı bir eksene oturttu. yaklaşık 10 aydır her gün bıkmadan, usanmadan sürekli cevap verip bize yol gösteren @gucarslan ve @smartcells başta olmak üzere tüm grup ve forum yöneticilerine can-ı yürekten teşekkür ediyorum. hakkında tek satır fikrimin olmadığı bu süreçte, kazandığımı öğrendiğim akşam forumu ve sonrasında telegram grubunu buldum, başka hiçbir yere bakmadan tüm süreci buradaki kıymetli insanların sayesinde tamamladım. hakkınız ödenmez, iyi ki varsınız.

    mülakat tarihimiz 10 mart'tı, aynı hafta iki kez izin almamak için sağlık muayenesini 5 mart cumartesi olarak planladık. 3 mart perşembe günü silivri devlet hastanesinde pcr testlerimizi verip beklemeye geçtik. aynı akşam negatif test sonuçlarımızı alıp cuma akşamından ankara yolculuğumuz başladı, telegram grubunda dv2022 talihlileri için anlaşma yapıldığı belirtilen seven deep otele yerleştik. otel genel manada ortalama, fakat hareketli bir caddede olduğu için gece uyumakta biraz zorluk çektiğimizi söylemem lazım.

    sabah aracımızı otel görevlilerine teslim edip unganlar'a doğru yürümeye başladık. otelin konumu hem unganlar'a hem de büyükelçiliğe oldukça yakın, iki konuma da yürüyerek erişim mümkün. meşhur iş hanının dördüncü katında 10:35 randevumuz için 10:00 civarında hazır bulunduk. iki görevlinin bulunduğu odaya giriş yaptık,içeride özellikle iran uyruklu insanlardan oluşan bir kalabalık vardı. görevli hanımefendi en erken 10:45 civarında bizi alabileceğini bildirerek bizi bekleme salonuna yönlendirdi. bekleme esnasında forum kullanıcılarından Mithat Abi ve ailesi ile tanışıp sohbete başladık, okursan selamlar Mithat Abi 🙂 10:50 civarında evrak kaydımız alındı, fotoğraflarımız çekildi ve beklemeye başladık. Kısa bir beklemenin ardından Handan Hanım önce beni, sonra eşimi, en son da 6 yaşındaki oğlumuzu muayeneye aldı. Muayene sırasında genel kontroller yapıldı, önceki deneyimlerde sorulan sorular yöneltildi. tamamına iki saniyelik aralıklarla "hayır, asla, olmadı, hayır" şeklinde cevap verdikten sonra üç aşı ile uğurlandım. eşime de aynı şekilde üç aşı vuruldu. oğlumuza ise su çiçeği ikinci doz aşısı uygulandı ve muayene kısmı 11:30 civarında tamamlandı. bu bölüm için toplam 670 USD'yi kredi kartından TL olarak ödedim, günlerden cumartesi olmasına rağmen kur farkı yoktu. eşim ve benim kan tahlili ve akciğer röntgeni çektirmemiz gerektiği söylendi, oğlumuz için ek bir işlem gerekmedi. saat öğleye yaklaştığı için bir alt katta röntgen ve kan verme işlemlerini de tamamlayıp iki kişi için 95 USD de burada ödedik, benzer şekilde kur farkı yoktu burada da. tekrar dördüncü kata çıkıp muayene adımını tamamlamış olduk. o gün saat 17'ye kadar ankara'yı terk etmememizi önerdiler, bir aksilik olursa iletişime geçecekleri bilgisini verdiler. 12:45'te iş hanından ayrıldık, Ata'mızı ziyaret edip biraz zaman geçirdik, 16:30'a kadar haber gelmeyince dönüş yolculuğumuz başladı.

    10 mart'taki mülakat için hava durumu uyarılarını dikkate alarak 9 mart sabahı yola çıktık. sağlık muayenesi dosyalarımızı teslim almak için 15:30 civarında unganlar ofisindeydik. bankoda görevlilerden biri içeri girer girmez daha meramımızı anlatmadan üçümüzün de adını söyleyip dosyalarımızın hazır olduğunu söyledi. gerçekten bu hafıza karşısında hissettiğim şaşkınlıktan bahsetmeden geçemedim 🙂 aynı hanımefendi, evraklardan sadece kapalı zarfın konsolosluğa teslim edilmesi gerektiğini, aşı kartını çoğaltarak muhafaza edilmesinin faydalı olacağını, ilk uçuşumuzda verilen CD'lerin mutlaka yanımızda götürülmesi gerektiğini belirterek dosyalarımızı teslim etti. karşılıklı iyi dileklerimizi ileterek ofisten ayrıldık. muayene öncesinde, sırasında ve sonrasında her aşamada çok yardımcı oldular, sorularımıza net ve yeterli cevaplarını ilettiler. sonrasında otele yerleşip mülakat saatini beklemeye başladık. biraz yukarıda bulunan ykb şubesinden vize ücretini usd olarak çekip görüşme öncesi tüm hazırlıkları tamamlamış oldum.

    ben normalde de biraz telaşlı biriyimdir, ancak mülakat öncesi yıllardır hissetmediğim kadar gerildiğimi hissettim. kafamdaki bütün soru işaretleri gece boyunca kafamı kurcaladı, sabah da bunun stresi ile doğru dürüst kahvaltı bile yapamadan otelden ayrıldık. ankara'nın sabah trafiğini de düşünerek 10:15 randevusu için 9:15'te otelden ayrıldık. saat 09:45 civarı arabamızı konsolosluğun karşı sırasının arka sokağındaki otoparka bırakarak kaktüs cafe'nin yolunu tuttuk. ödeyeceğimiz 990 usd, acil durumlar için biraz tl ve dosyalarımızı yanımıza aldık. emanetlerimizi teslim edip konsolosluğa geçtiğimizde saat 09:55'ti. güvenlik görevlisi arkadaşlar, birkaç dakika sonra bizi alacaklarını belirtip kısa süre beklememizi rica ettiler. saat 10:00 olduğunda girişteki covid formunu tek nüsha olarak doldurduk ve giriş yaptık. içeri girdiğimizde x-ray kontrol ve sadece bana basit bir elle arama yapıldı. üzerimde metal eşya olmamasına rağmen x-ray uyarı verdiği için bu kontrol yapıldı, sonrasında da bir sorun olmadan görüşme salonuna geçtik.

    görüşme salonuna girişte hemen soldaki görevliye pasaportlarımızı verip sıra numaramızı aldık ve beklemeye geçtik. numaramız yandığında üç kişi için 990 usd'yi ödeyip pasaportlarımızı bıraktım. sıra numaramız 2-3 dakika sonra tekrar yandı, yan taraftaki bankolardan birinde evrak teslimine geçtim. hazırladığım tüm evrakları talep ettikçe görevliye ilettim. tam sırasını hatırlamasam da, adli sicil kayıtlarımızı, sağlık raporlarımızı, evlilik cüzdanımızı ve iki fotokopisini, benim diplomamın aslını ve bir fotokopisini, banka kayıtlarımı, askerlik durum belgemi, nüfus kayıt örneklerimizi teslim ettim. burada biraz detay vermek gerekirse, e-devlet dışında bir doküman götürmedim, terhis belgem ve fotokopisi hazırdı istemediler, eşimin diplomasını istemediler. maddi olarak, gram altın hesabı, dolar hesabı, maaş kesintilerimden istifa sonrası elde edeceğim tutarı, sahibi olduğum aracın ruhsatını ve rayiç bedelini, sahibi olduğum evin tapusunu ve endeksa üzerinden aldığım rayiç bedelini gösterdim. Tapu ve ruhsatın fotokopilerini de teslim ettim. Toplamda 14.500 USD + ev + araba gibi bir bildirim yaptım diyebilirim, mülakat sırasında yerleşmeyi düşündüğüm şehir olarak houston'ı belirttim. tüm hesap dökümleri farklıydı (TL, USD, gram altın olarak) sorun olmadı. sonrasında tekrar bekleme alanında mülakat sıramızı beklemeye başladım.

    en uzun bekleme bu kısımdı muhtemelen. bir yandan vizesi onaylanan kişilerin yüzündeki mutluluğu görüp bir yandan AP'ye kalan bir iki kişinin sorunu nedir acaba diye düşünerek 30 dakika civarında bekledik. bekleme alanında su, tuvalet ve çocukların rahatça koşturabileceği kadar alan bulunuyor 🙂 11:00 civarında numaramız son kez yandı ve uzak doğulu olarak tarif edilen kişi olduğunu düşündüğüm hanımefendi ile mülakatımız başladı. öncelikle sağ elimizi kaldırıp yeminimizi ettik. arkasından benim ve eşimin parmak izleri alındı. oğlum küçük olduğu için onun yerine ben sadece sol elimin dört parmağı ile parmak izi verdim. sonrasında sorular başladı. ingilizce olarak tamamladık, herhangi bir problem yaşamadık. başlıklar halinde sorular şöyleydi,

    • hangi bölümden mezunsunuz?
    • şu anki göreviniz nedir ve bu görevi ne kadardır yapıyorsunuz?
    • öncesinde neler yaptınız?
    • daha önce amerika'da bulundunuz mu?
    • daha önce amerika vizesine başvurdunuz mu?
    • nereye yerleşmeyi düşünüyorsunuz?
    • eşiniz ne mezunu?
    • gidince ne yapmayı düşünüyorsunuz?
    • eşiniz de çalışacak mı?
    • orada akrabanız ya da arkadaşınız var mı?
    • ilk gittiğinizde arkadaşınızın yanında mı kalacaksınız?

    bu soruların tamamına mümkün olduğunca kısa ve net cevaplar vererek ilerlettim. eşime doğrudan bir soru sormadılar. toplamda 3-4 dakika ya sürdü ya sürmedi. sabahki heyecanım tamamen kaybolmuştu. mülakat da sohbet havasında geçince oldukça rahat hissettim kendimi. son sorudan sonra bilgisayara bir iki giriş yaptıktan ve teslim ettiğimiz evrakların orijinallerini verdikten sonra beklenen cümle geldi. "tebrikler, vizenizi onaylıyorum. 5 gün içerisinde vize basılmış olarak pasaportlarınız adresinize gönderilecek."

    teşekkür edip yüzümüzdeki saklayamadığımız gülümseme ile bankodan uzaklaştık. konsolosluktan çıktığımızda saat 11:45 civarındaydı. kaktüs cafe'den emanetlerimizi teslim aldık ve maceramızı şimdilik tamamlamış olduk.

    ne kadar yazsam, teşekkür etsem yeterli gelmez muhtemelen. Maya Angelou'nun şu sözü bu foruma ve buraya can veren insanlara çok uyuyor. "insanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler. insanlar onlara ne yaptığınızı da unutabilirler ama insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar..." forumun kurulmasında, gelişmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. süreç boyunca hep doğru şekilde yönlendirildik, sorularımıza hep tam cevaplar aldık. bu forumda başlayan ilişkilerin uzun yıllar korunduğunu ve korunacağını düşünüyorum. benim için vize süreci bitmiş olsa da eğer ihtiyaç olursa sonraki yıllarda kazanan arkadaşlarımıza yardımcı olmak için buralarda olacağım.

    okuyan herkese sevgiler...


  • Merhabalar, öncelikle bizi başından beri hiç yalnız bırakmayan @gucarslan, @smartcells, @noyan ve adını şuan hatırlayamadığım admin'lere çok Teşekkür Ederim. Diğer kullanıcılara da cevapları, yazıları ve takipleri için Teşekkürler. Vizesi onaylananları tekrar Tebrik eder, bekleyenlere sabırlar dilerim(Bu tarz yazı benim gençlik yıllarımda mektup girişi idi). Bizim Unganlar tecrübemiz;
    10:15 gibi evrak teslimleriyle başladı, fotoğraf çekimleri, muayene, ,akciğer filmleri ve sonunda ücret ödeme ile noktalandı.
    İlk olarak orada çalışanlar zaman zaman gerilse de(gelen arkadaşları bazı ısrarcı tavırları nedeniyle), çok yardımcı olmaya çalışıyorlar.
    Dr. Mehmet Ungan muayene etti bizi,
    - çocuklar için gidiyorsunuz herhalde,
    - belirgin bir yara bere var mı,
    - ameliyat oldunuz mu,
    - kronik bir hastalığınız var mı dedi ve iğneyi yapıp geçmiş olsun, Tebrikler iyi günleeeer.

    Mülakat tecrübemiz;
    Burada da söylemeden geçemeyeceğim; kapıdaki görevliler aşırı kibar ve yardımcı oluyorlar.
    İlk olarak büyük salona girişte solda, pasaportlara etiket yapıştırılıyor ve numara veriliyor, sonra bekleyin numara yandıkça işleminiz ilerleyecek deniyor.
    - İlk numaram yandı 07 numaralı gişede pasaportları, numara kağıdını ve ücretleri aldı.
    - İkinci 09 numaralı gişede yandı, evrakları o söyledi ben verdim(Bir ara adres kağıdını bulamadım, email atarsınız öğleden sonra basılır vizeniz dedi tamam dedim.
    Ben çok uğraşıp evraklar arasında bulamadıktan sonra, ben birkez daha kontrol ediyim dedi ve verdiklerimin arasında buldu). Mülakatı İngilizce mi, Türkçe mi yapmak istersiniz dedi, ben Türkçe dedim, ve Teşekkür ettim.
    - Ben $15 bin dolar civarı ve ev tapusu gösterdim. Araba ruhsatı almıyoruz dedi...

      - Üçüncü kez yandığın da tahminimce Asya'lı olan hanımefendiyle görüşmemizi yaptık(Tahminimce diyorum çünkü bizimle Türkçe-aksak ta olsa- konuştu ve çok kibar ve hatta yardımcı olmaya çalıştı. Genelde aksi dendiği için emin değilim).
      - Parmak izlerimizi aldı, (Bu arada evlilik cüzdanı ile diplomamı önüme başlamadan koydu)
      - Ne iş yaptığımı ve sonra eşimin ne iş yaptığını,
      - Daha önce Amerika da yaşayıp yaşamadığımızı,
      - Yurt dışında herhangi bir ülke ye gidip gitmediğimizi,
      - Amerika da nereye gitmek istediğimizi,
      - Amerika da ne iş yapacağımızı sordu. Sonra ingilizce konuşabilir misiniz dedi, ben biraz dedim deneyelim deyip son iki soruyu ingilizce sordu ve bilgisayara notlar 
        aldı.
    

    En sonunda Tebrikler vizeniz 5 gün içinde ptt ye gelir dedi ve mikrofonu kapattı.
    Her cevabımdan sonra Teşekkür etti.

    Bizim tecrübemiz de bu kadar, Tekrardan bekleyenlerin de kavuşması dileğiyle, her şey gönlünüzce olsun Arkadaşlar ...

  • ⭐⭐⭐

    @kmryldz, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    tüm grup ve forum yöneticilerine can-ı yürekten teşekkür ediyorum. hakkında tek satır fikrimin olmadığı bu süreçte, kazandığımı öğrendiğim akşam forumu ve sonrasında telegram grubunu buldum, başka hiçbir yere bakmadan tüm süreci buradaki kıymetli insanların sayesinde tamamladım. hakkınız ödenmez, iyi ki varsınız.
    ...
    mülakat tarihimiz 10 mart'tı
    ...teslim ettiğimiz evrakların orijinallerini verdikten sonra beklenen cümle geldi. "tebrikler, vizenizi onaylıyorum. 5 gün içerisinde vize basılmış olarak pasaportlarınız adresinize gönderilecek."

    ne kadar yazsam, teşekkür etsem yeterli gelmez muhtemelen. Maya Angelou'nun şu sözü bu foruma ve buraya can veren insanlara çok uyuyor. "insanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler. insanlar onlara ne yaptığınızı da unutabilirler ama insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar..." forumun kurulmasında, gelişmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. süreç boyunca hep doğru şekilde yönlendirildik, sorularımıza hep tam cevaplar aldık. bu forumda başlayan ilişkilerin uzun yıllar korunduğunu ve korunacağını düşünüyorum. benim için vize süreci bitmiş olsa da eğer ihtiyaç olursa sonraki yıllarda kazanan arkadaşlarımıza yardımcı olmak için buralarda olacağım.

    okuyan herkese sevgiler...

    Amerika'daki yeni yaşamınızda mutluluklar.
    Yolunuz açık şansınız bol olsun

  • ⭐⭐⭐

    @melcem, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar, Vizesi onaylananları tekrar Tebrik eder, bekleyenlere sabırlar dilerim(Bu tarz yazı benim gençlik yıllarımda mektup girişi idi).
    En sonunda Tebrikler vizeniz 5 gün içinde ptt ye gelir dedi ve mikrofonu kapattı.

    Sevgili @melcem ,

    Amerika'daki yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.
    Şans bundan sonra da hep yanınızda olsun.
    Yolunuz açık olsun.


  • @smartcells çok teşekkürler, darısı başınıza umarım.


  • @gucarslan en kısa zamanda imzamı düzenliyecegim abim, mülakattan çıktım vizem onaylandı denildi 3 soru soruldu, nereye gideceksin orada ne yapacaksın arkadaşların ve akraba var mi hesapta 6bin dolar Ocak ayında parça parça attım ve iş teklifim vardı lise evraklarımı verdim liseden hemşirelik bitirmistim. Bu süreçte bana çok yardımcı oldunuz herkesten çok birde kural hatası yaptım sinirlerinizi patlattım şeyler yaptım grupta geçmişi değiştiremem ama bundan sonrası için forumda aktif olup insanlara yardımcı olmaya çalışacağım, bunu misyon edindim artık @smile İsmail abinin durumunu öğrendim moralim bozuldu üzüldüm, muhtaradana abim yani tek tek smartcells yani kimsenin hakkı parayla bile ödenmez herkese zaman harciyorlar bazen ters cikariliyorlar ve çok haklılar siz olayın sıcaklığıyla kendinizi belki haklı buluyorsunuz ama empati yaptığınızda sizde hak veriyorsunuz neyse çok uzattım deneyimlerimi uzunca en kısa zamanda yazacağım şimdiden umarım herkes sorunsuz vizesini alır


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum