Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sabah sıraya geçtim yaklaşık 20 dakika sonra içeriye aldılar kısa bir form doldurttular sonrasında güvenlikten geçtim ardından karşıma çıkan veznede sıra numarası aldım pasaportumun arkasınada etiket yapıştırdılar sonrasında yarım saat bekledikten sonra bankoda ödememi yapıp pasaportumu aldılar sonradan evrak teslimi için tekrardan bekledim yarım saat sonrada evrak teslimi yaptım evraklar bu şekilde ;

    -pasaport
    -2 adet fotoğraf
    -Adli sicil kaydı
    -Nüfus kayıt örneği
    -Lise diploması ve kopyası e-devletten çıkardığım lise mezuniyet belgesinide istediler
    -Askerlik durum belgesi

    • İş teklifi
      -Mali dökümler

    Eski pasaportumu istemediler
    Yeni adresimide verdim hesabımda 11K dolar gösterdim
    Sonrasında mülakat için yarım saat bekledim mülakatta ;

    -Nereye gideceksin ?
    -Ne iş yapacaksın ?
    -Amerika da tanıdığın varmı ?
    -Para kimden geliyor ?

    Sordu mülakatım 5 dakika sürdü
    Vizenis onaylandı dedi 5 gün içeresinde tarafınıza ulaşacaktır dedi bu süreçte bana yardım eden
    Uğur beye İbrahim Halil beye ve herkese teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben de gecikmeli de olsa 1 Mart mülakat deneyimimi ve Unganlar deneyimimi aktarmak istiyorum. 1 Mart'taki mülakatımda öğrenci olmama rağmen askerlik belgesi sorulduğu ve ben de götürmediğim için eksik belge dolayısı ile AP'ye kalmıştım. AP sürecimin bitmesini bekledim hepsi bir arada olsun diye. Bugün itibari ile 8 gün sonunda Issued'a döndü. Umarım birilerine yararı dokunur.

    Unganlar
    Burası ile ilgili aşamalar hakkında diğer arkadaşlardan farklı olarak aktarabileceğim fazla bir şey olmadığını düşünüyorum. Ben 22 yaşında olduğum için toplam 360 dolar civarı bir para ödemiştim. Kredi kartından o günkü kura göre TL olarak çektiler parayı. Ertesi gün saat 14:30'da gidip sağlık raporumu aldım. Önemli olduğunu düşündüğüm şeyler;

    • Ne kadar erken giderseniz işiniz o kadar çabuk halloluyor. İlla randevu saatinizi beklemenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Ben 1 saat erken gittim ve bir sorunla karşılaşmadım.
    • PCR testinizin 48 SAAT i geçip geçmediğine kesinlikle dikkat ediyorlar. Bence en önemli kısım bu. Benim randevum Salı günü saat 10:45'te idi. PCR testini Pazar günü saat 19:00'da yaptırmıştım. Böylece randevu günü akşamı saat 19:00'ye kadar geçerli testim vardı.
      Ayrıca pozitif çıkmanız halinde bu kurumların karantina süresinin 1 hafta olmadığını ve 14 GÜN olduğunu aklınızda bulundurun. O yüzden mülakat tarihinizi riske atmamak için mülakat ile sağlık muayenesi arasına en azından 14-15 gün koyun böylelikle pozitif çıksanız dahi hem mülakata girebiliyorsunuz hem de 1 tane daha sağlık muayenesi hakkınız oluyor. Ben en azından böyle yaptım.
    • İdrar testi yaptıracak yaş grubundaysanız sağlık muayenenize idrarınızı yapıp gitmeyin. Yoksa benim gibi orda 5-10 bardak su içip 30 dakika boyunca idrarınız gelsin diye beklersiniz😁

    Mülakat -1 Mart 9:45-

    Büyükelçilik binasının önüne 30 dakika önceden geldim. İnsanlar sırada bekliyordu zaten. Hemen karşıdaki Kaktüs Cafe'ye geçtim. 15-20 dakika orda zaman geçirdim. Emanete bırakacağım eşyalarımı bıraktım. Büyükelçiliğin önünde sıraya girdim. Mülakat saatinden 10 dakika önce içeriye aldılar. Girişte Covid formu doldurdum. HES kodu veya PCR testi istenmiyor. İçeriye ilk girdiğinizde pasaportunuzun arkasına barkod yapıştırıyorlar ve size bir numara veriyorlar. Numaranız ilk yandığında 330 dolarlık ödemeyi yapıyorsunuz. Ben 340 dolar nakit götürdüm 10 dolar para üstü verdiler. Numaram ikinci kez yandığında belgelerimi bir Türk görevli aldı. Nüfus kayıt örneği, arşivli adli sicil kaydı, lise diploması ve kopyası, öğrenci belgesi, banka dökümanları. Bu aşamada benden Askerlik Belgesi istedi. Öğrenci olduğumu gerekli olmadığını bildiğimi söyledim Türk görevliye. Kendisi de evet gerekli değil dedi. Kendisine bir kere daha sordum askerlik belgesi ile ilgili bir problem olup olmadığını hayır gerek yok dedi. Bu aşamada gerek var deseydi konsolosluk binasından çıkıp belgeyi e-devletten çıkartıp hemen geri gelebilirdim. Ama kendisi gerek yok diyince ben de mülakatı beklemeye başladım. Numaram üçüncü kez yandığında bankoya doğru yaklaştım. Mülakatımı gözlüklü, esmer Asyalı kadın görevli yaptı. 😬 Mülakatı İngilizce yapacağımı belirtmiştim ve İngilizce yaptık.

    Beni görür görmez ilk sorduğu soru askerlik belgen nerde... Kendi içimden diyorum dakka bir gol bir diye😬 Direk gümledik. Bir sürü mülakat deneyimi okumuştum hiç öğrencilerden askerlik belgesi istendiğine denk gelmemiştim. Neyse kendisine öğrenci olduğum için gerekli olmadığını düşündüğümden getirmediğimi söyledim. Kendisi Türkiye'de zorunlu askerlik olduğunu o yüzden getirmem gerektiğini söyledi. Ben de kendisine bugüne kadar bir sürü mülakat deneyimi okuduğumu ve öğrencilerden bir kere bile istendiğini görmediğimi söyledim. Şöyle bir suratıma baktı neyse mülakata devam ettik😁 Parmak izlerimi aldı.

    • Amerika'da nereye gideceksin?
      -Atlanta. Orada arkadaşım var yerleşip düzenimi kurana kadar onun yanında kalıcam.
    • Şu an gördüğüm kadarı ile üniversitede öğrencisin transkriptin nerde?
      -Lise diploması orijinali olmasına rağmen sordu ben de ne olur ne olmaz diye dekanlıktan mühürlü imzalı ama zarfın içinde olmayan transkriptim götürmüştüm. Mührü ve imzayı gördükten sonra tamam dedi.
    • Orda ne iş yapacaksın?
      -Şuan Tıp okuyorum mezun olduktan sonra ilk başta araştırmacı pozisyonunda çalışmayı planladığımı söyledim.
    • Okulun bitmesine kaç yıl kaldı?
      -Şu an 5. sınıfım 1.5 yıl kaldı.
    • Bu Green Card işi o zaman nasıl olucak Amerika'nın dışında belli bir sürenin üstünde kalamıyorsun
      -Re-entry Permit'e başvurabilirim veya okuldaki son senemin bir kısmını Amerika'da geçirip okulda saydırabilirim şeklinde yuvarlak bir cevap verdim.
    • Şuan eksik evraktan dolayı vizeni onaylayamıyorum dedi ve elime AP kağıdı ile pasaportu verdi😧 Eksik belgeden AP'ye kalan/kalacak olan arkadaşlarım endişe etmesin. 1 Mart'ta mülakattan hemen 1-2 saat içinde belgeleri postaladım 9 Mart yani bugün vizem basıldı ve kargoya verildi.

    Banka hesabında 15.000 dolar gösterdim. Parayı hesabıma babam yatırdı. Para ile ilgili hiçbir soru gelmedi.

    Mülakattan çıkardığım ders; fazla mal göz çıkartmaz ama az maldan AP'ye kalırsınız. Lise diplomam olmasına rağmen transkript sordu yanımda olduğu için gösterebildim diğer giren arkadaşlarıma sormamış veya girecek olanlara sormayacak olabilir ama üniversite öğrencisi iseniz getirmeniz faydanıza olur. Askerlik belgesi öğrenci olduğum için istemez dedim istedi...

    Konaklama
    Ben iki gidişimde de Sonno Hotel'de kaldım. Geceliği 350 TL idi. Kahvaltı dahil. Akşam yemeği yok. Otel gayet rahat ve kaliteli. Hem Unganlara hem de Büyükelçiliğe yürüme mesafesinde. Tavsiye ederim.

    Fotoğraf
    Özgün Fotoğraf'ta çektirdim. Green Card için diyince anlıyor zaten. 50 Lira ödedim. Hemen 5 dakikada fotoğrafları teslim ediyor.

    Kapanış
    Sürecin her aşamasında hiçbir karşılık olmadan bu kadar insana yardımcı olan herkesin sorularını bıkmadan cevaplayan başta @gucarslan abi olmak üzere bütün adminlerimize teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @can07, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Sabah sıraya geçtim yaklaşık 20 dakika sonra içeriye aldılar mülakatım 5 dakika sürdü
    Vizenis onaylandı dedi 5 gün içeresinde tarafınıza ulaşacaktır dedi bu süreçte bana yardım eden
    Uğur beye İbrahim Halil beye ve herkese teşekkür ederim.

    Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Yolunuz açık olsun

  • ⭐⭐⭐

    @med4816, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben de gecikmeli de olsa 1 Mart mülakat deneyimimi ve Unganlar deneyimimi aktarmak istiyorum.
    Sürecin her aşamasında hiçbir karşılık olmadan bu kadar insana yardımcı olan herkesin sorularını bıkmadan cevaplayan başta @gucarslan abi olmak üzere bütün adminlerimize teşekkür ediyorum.

    Yeni hayatınızda sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
    Yolunuz açık, şansınız bol olsun.


  • @med4816 Gözünüz aydın tebrik ederim. Yeni yaşamınızda her şey gönlümüzce olsun.


  • @xarivas Hocam aytıntılı paylaşımınız için Teşekkürler, biraz zorlansanızda derdinizi anlatmışsınız benim anladığım kadarıyla, Amerika'ya giriş sürecinde yanlış anlamalar olmaması dileğiyle...


  • @Rosenrot Cok tesekkurler😍


  • Merhabalar bugün mülakat görüşmesine girenlerdenim. Finans olarak 16k dolar ve tapular gösterdim. Sicili kaydım temiz fakat özetlemem gerekirse daha önce basit yaralamadan para cezası aldığım ve hagb ye bırakılan dava dosyamı apostil çeviri vs hallederek bildirmiştim ve görüşmede evrak olarak teslim ettim. Görüştüğüm kadınla mülakatı ingilizce yaptık bu evrağa takıldı direk bahsedilen standart sorular hiç sorulmadı. Usa de tanıdığım , gc yi alacağım adres olarak yazdığım ve yanına gideceğim kişiyi sordu. Kendisi bir yönetmen ve senarist. Bunları belirttim. Genelde bu kişilerin parası olmaz tarzı bir cümle söyledi ve gülümsedi. O an anlam veremedim. Ardından biraz bir şeyler yazdı, gitti geldi vesaire derken ap ye kaldığımı sponsorun ve l - 134 formunu yıllık federal taxını istediğini belirtti. Halbuki benim o kişiden herhangi bir sponsorluk beklentim veya beraber iş yapma fikrim yok. Kendisiyle görüştüm arkadaşımın. Yıllık gelir 120k üzeri olmalı değil benim sponsor olma ihtimalim pek yok dedi durumu çok müthiş birisi değil.
    Sormak istediğim; başka birini sponsor olarak gösterebiliyor muyum? Daha önceki yıllarda bu tarz bir durum yaşayan arkadaşımız oldu mu?


  • Bu ileti silindi!

  • @med4816 tebrikler, yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.


  • @can07 tebrikler, hayırlı olsun, bol şans dilerim.


  • @xarivas tebrikler, Amerika'da mutluluklar dilerim.


  • Sayın @smartcells Forum için emekleriniz çok takdire değer.
    Benim merak ettiğim onay alan herkes mülakatı da garantilemiş mi oluyor acaba?
    Bu konuda aklım karışık, geçen sene onaylılar mülakat aldı ama ondan önceki seneler de mi böyle olmuş?
    Bilginiz dahilinde cevaplarsanız minnettar kalırım🙏


  • @Gülay-Levent Hayırlı olsun, dilerim bundan sonra da şans yanınızda olur.


  • @emircav tebrikler, gözünüz aydın, Amerika'da başarılar dilerim.

  • ⭐⭐

    @med4816 tebrikler dikine gitmişsin ama olsun 🙂


  • Herkese merhabalar. Uzun süren stresli ve heyecanlı bekleyiş sonlandı. Vizem onaylandı ve "Tebrikler, maceranın tadını çıkar" cümlesini duydum.

    Mülakat deneyimim şu şekilde:

    Sabah kaldığım Hotel Cinnah’tan 08:15 gibi ABD Büyükelçiliği'ne yürüdüm zannedersem 08:30 gibi oradaydım. Kapıdaki güvenliğin Türklere çok sıcak davrandığını gördüm. Pasaportumu alıp listeden adımı teyit edip, formu doldurttu ve 09:15’teki mülakatım için 09:20 gibi içeri alındım. İranlıların yoğunluğu dikkatimi çekti. Mülakatım 11:00 gibi bitti.

    Başlangıç şu şekilde oldu: İlk bankodaki hanımefendi pasaportumu istedi ve postayla alakalı bir kağıt yapıştırdı. Fotoğrafım olup olmadığını sordu yanıma getirdiğimi söyleyip bana numaramı verdi ve süreç boyunca o numarayı takip ettim.

    Sonra birinci kez numaram yandı vize ücretini pasaportum ve iki adet fotoğrafım ile birlikte nakit bir şekilde aldı görevli. İkinci kez numaram yandığında gerekli evrakları verdim. Mini bir mülakat yaptı yine bankodaki görevli, Unganlar'da yaşadığım gibi. Soruları ise normaldi "Şu an çalışıyor musun?", "Başka bir ülkede yaşadın mı?" İkisine de "Hayır" cevabını verdim. Yanıtları verdikten sonra askerlik durum belgemi, adli sicil kaydımı, nüfus kayıt örneğimi (hepsi e-devlet çıktısıydı) banka dökümlerimi, diplomamı ve fotokopisini vererek yeniden beklemeye başladım.

    Numaram son kez yandığında bölmeye gidip son derece güler yüzlü bir beyefendi karşıladı beni ve söyleyeceklerimin doğruluğu için sağ elimi kaldırtıp yemin ettirdi ve parmak izlerimi aldı.

    Sıcak bir ses tonuyla "Nerede yaşamak istiyorsun?" diye sordu, ben "New York-New Jersey" dedim. "Jersey iyi bir yerdir. Ben de oralıyım. NY Yankee’lerinden olacaksın o zaman" dedi. Ben de "Galiba öyle olacak" dedim ve güldüm. "İngilizce biliyor musunuz?" dedi, dedim "Çok az biliyorum." Görevli, "Ben de çok az Türkçe biliyorum ama olsun orada öğreneceksiniz" dedi burada vizemin çoktan onaylandığını her şeyin bir prosedür olduğunu anladım ve yine sohbet havasında gülerek geçirdik bu kısmı. "Ne iş yapmayı planlıyorsunuz?" dedi. Ben de "İlk etapta bulduğum herhangi bir işte çalışıp sonra kendi mesleğimi yapmak istediğimi ifade ettim. "Güzel, ABD'de tanıdığınız biri var mı?" diye sordu. "Kuzenim orada yaşıyor New York'ta" dedim. Hemen akabinde bekletmeden "Tebrikler vizeniz onaylandı, Maceranızın tadını çıkarın, 1-2 gün içerisinde PTT'yle göndereceğiz pasaportunuzu" dedi ve tertemiz bir mülakat geçirdim diyebilirim. Bankada 12 bin dolar civarı bir miktar gösterdim ve mali durumla ilgili hiçbir soru sormadılar. Bunu da belirteyim.

    Yeşilkart Forum iyi ki var ve iyi ki herkes yardımlaşıp deneyimini paylaşıyor. Bu açıdan bulunmaz bir derya burası. Sıkılmadan sorularımıza cevap veren site yöneticilerine ve diğer arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Umarım herkes hayal ettiği her şeyi yaşar. Şimdi ABD'de neler yapacağız ona odaklanmaya başlayalım. Sevgiler herkese 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ufas, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhabalar. Uzun süren stresli ve heyecanlı bekleyiş sonlandı. Vizem onaylandı ve "Tebrikler, maceranın tadını çıkar" cümlesini duydum.

    Yeşilkart Forum iyi ki var ve iyi ki herkes yardımlaşıp deneyimini paylaşıyor. Bu açıdan bulunmaz bir derya burası. Sıkılmadan sorularımıza cevap veren site yöneticilerine ve diğer arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Umarım herkes hayal ettiği her şeyi yaşar. Şimdi ABD'de neler yapacağız ona odaklanmaya başlayalım. Sevgiler herkese 🙂

    Hayırlı olsun.
    Amerika'daki yeni yaşamınızda bol şans, sağlık ve mutluluklar


  • @smartcells Çok teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @can07 tebrikler, gözünüz aydın.
    amerika'daki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
    sonrası için de bol şans.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum