Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba,
    Ev guvenlik sistemi olarak onerdiginiz veya uzak durun dediginiz sistemler var mi? Sadece camera olarak mi kullaniyorsunuz yoksa alarm kullanilmasini onerir misiniz? Eger varsa bu alarmlar polise bagli mi oluyor, yoksa sadece caydiricilik amaci ile mi kullaniliyor?
    Kac camera ideal?
    Konu ile ilgili bilgisi olanlarin fikirlerini ve tecrubelerini paylasmalarini rica ederim.
    Herkese iyi forumlar.


  • Ben blink kullaniyorum. Giriste ve teras girisinde olmak uzere iki kamera var. Amazon'un kendi markasi. Amazon cloud paketi satiyor kayit icin. Yillik 120$ civari. Ben onu almadim, onun yerine USB bellek kullaniyorum. Herhangi bir hareket oldugunda bildirim geliyo app uzerinden, kayitlarini izleyip telefona kaydedebiliyosunuz. Fena degil, simdilik memnunum.


  • Ben Turkiyedeki aile buyuklerini izlemek icin WYZE v3 ve pan cam kullanıyorum. v3 sabit , pan cam hareketli. her ikisi de ses ve hareket duyarlı, notification gonderiyor. App indirip wi fi baglandıktan sonra istediginiz yerden seyrediyorsunuz. mini sdkart taktım, 1 haftaya kadar kayıt yapıyor sonra ustune kaydediyor. v3 lerde siren ozelligi var 🙂 . cift yonlu ses iletimi oldugu icin evdekilerle konusma imkanı da oluyor.


  • Sanirim blink deneyecegim. Ilerleyen gunlerde kurulumu ve ilk izlenimlerimi paylasirim. Bilgiler icin tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bizde Ring güvenlik sistemi, Ring kapı zili kamera ve Blink iç-dış kameralar var. Ring güvenlik sistemi ile ilgili bir sıkıntımız yok, memnunuz. Güvenlik paketini alırsanız alarm çaldığında önce sizi, sonra polisi arıyor. Yangın sensörü de var ve gerektiğinden itfaiyeyi çağırıyor, ama yanlış alarm durumunda cezası var.
    Blink kameralar güzel ama bazen çok anlamsız durumlarda kayıt yapmıyor. Evin önünü hem Ring hem Blink ile görüyoruz. Ring kamerada kapıya gelen kargo elemanı görünürken aynı olay Blink'te yok. Aynı kamera gece garajın önünden geçen ufacık kediyi görüyor ama. %90-95 hassasiyet ile çalışıyor diyebiliriz. Yine de fena değil.


  • Yaklasik 1 aydir Blink kullaniyorum. Ilk aldigimda beraberinde verilen ucretsiz Cloud`a kayit suresi doldu ve ben de USB memory sticke kayit yapmaya gectim. Uygulamadan hafizanin ne kadar dolu oldugunu gorebiliyorsunuz. Ses kaydi gayet basarili, canli konusma imkani veriyor. Ancak yalnizca hareketin tespit edildigi zamanlarda kayit yapiyor, ister istemez arada kacirdigi var midir diye akliniza gelmiyor degil. Mesela gecmis zamandan istediginiz spesifik bir sure dilimini secip izlemek istediginizde goremiyorsunuz, sadece hareket olan surelerin kaydi tutuluyor.
    Uzun suren kayitlarda ise yarida kesilebiliyor. Ornegin 30 saniyelik otomatik kayit icin ayarladiniz, ancak gercekte olan hareket hala devam etmekte. Bu durumda kayida devam ettigi de oldu, yarida kestigi de.
    Bir de basta kurdugunuz gorme acisi cok onemli, yolu ve sidewalku gormek istediginizde, trafigin cok oldugu bir yerdeyseniz, telefonunuza gelen anlik bildirimlerin sonu gelmiyor ve tekrar ayar cekmek durumunda kaliyorsunuz. Kameralarin internet modemine yakinligi o kameranin kayitlarini izlemek istediginizdeki performansini etkiliyor. Kameranin modemle mesafesi uzunsa eger bu durumun onune gecmek icin araya wifi extender kullanabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu konularda ekstra dikkatli olunmasini hatirlatan bir haber... 1.5 ay once -ABD'de pek cok guvenilir kurum tarafindan uzun suredir tavsiye edilen- Eufy markasinin mahremiyete saygi gostermeyen bir marka oldugu ortaya cikti.

    Paul Moore adli bir bilisim guvenlik danismani bunu ortaya cikardi:

    Eufy normalde hicbir goruntunun cihazdan disari cikmadigini ve tum goruntulerin evinizde depolandigini iddia ediyordu, fakat bu olay patlak verince "sizin cihazinizda yer kalsin ve disk kapasitesi dolmasin diye sirketin server'ina goruntuleri aktariyoruz" diye akillara zarar bir aciklama yapti. 🙂 Hem de goruntuler sifrelenmeden aktariliyormus.

    Eufy, Cin menseili bir firma, bu sirketlerin hangi ulkeden ciktiklari onemli; cunku ulkelerdeki yasalar ve "business practice"ler bu sirketlerin verdikleri hizmeti ve samimiyetlerini etkiliyor. Mahremiyete ve guvenlige en cok onem veren yasalar EU'ya ait. Cin hukumeti ise ABD ve Avrupa'daki markalarin yerine gecebilmek icin her sey mubah mantigiyla hareket ediyor ve size duymak istediginiz her seyi soyluyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum