Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Mülakat randevusu tarihi kaç hafta önceden bildiriliyor acaba? Yaklaşık 4 hafta öncesinde bildiriliyor sanırım


  • @alpha_julliet diğer şubedeki arkadaş çok ilgilenmek istememiş demekki. Bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler 👍


  • Arkadaşlar merhabalar . Temmuz ayında ds260 submit ettim onun haricinde herhangi bir işlem yapmadım . Bildiğim kadarıyla numaram current olunca herhangi bir dönüş olmadıysa , ankara ya mail atıp durumu mu soracağım . Benim sorum şu ; yaklaşık 4 aydır bir ilişkim var ve durumu evliliğe götürüp beraber gitmek istiyorum kısmet olursa . Sizce süreç en erken hangi nikah tarihine kadar sorunsuz yetişir ? Yani diyelim ki mayıs ayında ankaradan mail geldi ve haziran ayı için mülakata çağırdılar. Bu duruma göre en geç ne zamana kadar ds-260 formumu açtırıp eşimi de ekletebilirim ? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın iyice açıklamak istedim . Yardımcı olursanız sevinirim .


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @burakk90, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhabalar . Temmuz ayında ds260 submit ettim onun haricinde herhangi bir işlem yapmadım . Bildiğim kadarıyla numaram current olunca herhangi bir dönüş olmadıysa , ankara ya mail atıp durumu mu soracağım . Benim sorum şu ; yaklaşık 4 aydır bir ilişkim var ve durumu evliliğe götürüp beraber gitmek istiyorum kısmet olursa . Sizce süreç en erken hangi nikah tarihine kadar sorunsuz yetişir ? Yani diyelim ki mayıs ayında ankaradan mail geldi ve haziran ayı için mülakata çağırdılar. Bu duruma göre en geç ne zamana kadar ds-260 formumu açtırıp eşimi de ekletebilirim ? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın iyice açıklamak istedim . Yardımcı olursanız sevinirim .

    GC çekilişini kazandıktan sonra yapılan evliliklere son derece şüpheyle bakıyorlar. Bu evliliğin normal olmadığı, evlilik yoluyla birine daha GC sağlamak amacıyla yapıldığı kanaati getirirlerse ikinize de red verirler ve elinizdeki belki de tek başınıza sorunsuz GC alma şansınızı da kaybedersiniz. GC çekilişi kazandıktan sonra yapılmış ve geçmişi en fazla 4-5 aya dayanan bir ilişkiden sonra yapılan bir evlilik çok riskli olacaktır.

    Benim şahsi tavsiyem siz GC alıp gidip yerleştikten sonra müstakbel eşinizin turist vizesiyle yanınıza gelip orada evlenip statü değişikliğine başvurması.

    Bunun için şu konu başlığını inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari?page=1


  • Merhabalar Ankara iki gündür randevu vermiyor acaba bı sıkıntı falan mı var


  • Merhabalar.
    Ben ve eşim Almanya'da 6 aydan uzun süre yaşadık. O yüzden ikimizde bu ülkeden sicil kağıdı istedik. Benimki geldi fakat eşiminkinde problem oluştu. En kötü senaryo olarak, eşimin Almanya'dan gelmesi gereken sicil kağıdı eksik olarak mülakata girersek, sizce direk elenir miyiz yoksa çok üstünde durmama ihtimalleri var mı?

    Teşekkürler.


  • Arkadaşlarlar merhabalar iş yoğunluğundan haftada bir kere foruma anca girebiliyorum son yorumlardan anladığım kadarıyla mülakat işlemleri hızlanmış durumda ve galiba Case Number'e göre süreç ilerliyor .

    Ben, önceki yorumlardan öğrendiğim üzere mülakat sıramızın gelip gelmediğini öğrenmek için DS-260 formlarını doldurduğumuz siteden dosya statümüzü kontrol ediyoruz şayet "At KCC" den "At ANKARA"ya döndüğünde mülakat tarihi verilecek demektir oluyor. Sormak istediğim bu aşamada işlemde herhangi bir değişiklik gelişme olmadı değil mi zaman içerisinde ? hala sürekli bu siteyi takip edeceğiz at ANKARA yazmasını halen bekleyeceğiz ? Ekstradan takip etmemiz gereken ve/veya yapmamız gereken bir şey yok halen ?

  • ⭐⭐⭐

    @Sinan-Nalkaya Merhaba, Sayın Claudia J. Muslu ' dan alıntılıyorum "Kişilerin 6 aydan fazla yasadığı yerlerden polis sertifikası alması gerekir". Benzer soruya bu şekilde cevap vermiş. Genel olarak alınması tavsiye edilmiş. Sorun yaşama ihtimaliniz var.

  • ⭐⭐⭐

    @Sinan-Nalkaya, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar.
    Ben ve eşim Almanya'da 6 aydan uzun süre yaşadık. O yüzden ikimizde bu ülkeden sicil kağıdı istedik. Benimki geldi fakat eşiminkinde problem oluştu. En kötü senaryo olarak, eşimin Almanya'dan gelmesi gereken sicil kağıdı eksik olarak mülakata girersek, sizce direk elenir miyiz yoksa çok üstünde durmama ihtimalleri var mı?

    Teşekkürler.

    1 yıldan daha az kaldığınız yerlerden polis belgesi almanız gerekmiyor
    İstisnaları:

    • İngiltere'de 6 aydan fazla kaldıysanız,
    • Doğduğunuz ülkede 6 aydan fazla kaldıysanız
    • Güncel ikametiniz olan ülkede 6 aydan fazla kaldıysanız
      buralardan pols belgesi almalısınız
  • ⭐⭐⭐

    @UzakyolSurucu Merhaba, anladığım kadarıyla kural değişikliği veya hızla artan mülakat sayıolarını sorduysanız değişen bir durum yok. Evet hızlandılar. Biz de heyecanla bekliyoruz.
    Ayrıca durumunuzu CEAC sayfasından da takip edebilirsiniz. Umarım herşey gönlümüzce olur.


  • @alpha_julliet Ben de enpara için finansbank şubesinden hesap dökümü aldım, konsolosluk için olduğunu belirttiğimde ıslak imzalı olarak verdiler.


  • @mehmet48 C/O ne demek ?


  • @UzakyolSurucu merhaba, bizde durum "at NVC" gözüküyor. Sizde "at KCC" mi? Dv2022 olmamıza rağmen neden NVC tam anlamadım
    Başka bu durumda olan var mı?


  • @donmezhamdu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar Ankara iki gündür randevu vermiyor acaba bı sıkıntı falan mı var

    2 gün değil , 1 aydan fazla süredir mülakat vermiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @Ozhas şuan kontrol ettim bizimde at NVC
    ne anlama geliyor acaba


  • merhabalar , başvurum onaylı .. DS 260 formu temmuzda göndermiştim , 2022EU7XXX case numaram
    CEAC 'ta hala at NVC görünüyor.. Bu hafta yeni mülakatları verirler diye yazılıyor.
    Acaba ilk verilecek mülakatlarda olma şansım nedir ? 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @umutali10 yazdığın amerikada ki adresin sahibi isim olarak senin ismin olmadığı için bu eve gelebilecek senin adına tüm evraklar geri gider. Fakat c/o yazdığın zaman posta kutusunda senin ismin olmasa bile bu sahibi olan kişi senin adına tüm evraklarını alması için yetkili olmuş oluyor. Sen yetki vermiş oluyorsun.


  • Merhabalar,

    Dun soyle bir mail aldim bu kisimda bir turlu hesap olusturamadim.

    Create an account on www.ustraveldocs.com/ng. : In order to pick up your immigrant visa issued in Lagos, you MUST create an account and register a profile. There is no charge to you for this service. Creating an account online is mandatory and gives us the information we need to return your passport and documents to you after the interview. Please note some cases may require additional processing. The U.S Consulate General advises applicants against making concrete travel plans before obtaining their passports and visas.

    Bu kisim beni ilgilendiriyormu acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum