Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Cevaplarınız için teşekkür ederim 🙂
    Maalesef evlilik için artık çok geç, haftaya mülakata gireceğim
    Evlilik ile ilgili sonraki adımları takip edeceğiz artık.
    Sadece mülakat sırasında sorduklarında çok sorun çıkarır mı diye düşünüyorum


  • Merhaba, 2 mart günü 10:45 te olan mülakatımız için 10:30 da orda olduk ama güvenlik 10dk sonra gelin dedi biz de herkes gibi kaktüs kafede oturup bir kahve içtik beklerken. Vaktimiz geldiğinde bizi içeri aldılar hiç bir metal eşyayı istemiyorlar o yüzden kemeri bile çıkardım, çanta bile kabul etmiyorlar ama; cüzdana bir şey demiyorlar. İçeri girer girmez solda bir masa var pasaportlarımızı alıp üzerine numara yapıştırdı ve bize bir numara verdi bütün işlemleri o numara ile takip ettik onun için o numarayı kaybetmeyin ve aklınızda tutun. İlk çağırdıklarında parayı istediler 2 kişi 660 dolar ödedik, ikinci kez çağırdıklarında evraklarımızı teslim ettik. Bu sene özellikle erkeklerde askerlik belgesine önem veriyorlar galiba; çünkü bastıra bastıra istedi. Onun dışında istenilen evraklar klasik adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı ve fotokopisi, asıl talihli olan eşimden son mezun olduğu okulun diploma aslı ve fotokopisini istedi, 2 adet fotoğraf, unganlar sağlık raporumuz ve hesap dökümünü aldı imza sirkülerini istemedi ayrıca ais kaydının çıktısını götürmüştük biz sistemden görüyoruz vermeniz gerek yok dedi onu da almadı. Mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapmak istersiniz diye sordu. Biz çok iyi ingilizcemiz yok ama ingilizce yapmak istiyoruz olası bir durumda tercüman gelir mi dedik, o da memurlar birz türkçe biliyorlar takıldığınızda türkçeye dönebilirsiniz dedi. Daha sonra numaramızın 3.kez yanmasını beklemeye başladık. Orda bir Çinli hanımefendi var ona denk gelmiyelim diye dua ettik bolca, onun dışındaki bütün memurlar çok iyiydi gözlemlerimize göre, belki Çinli memur da iyidir ama hiç mimik yoktu suratında korkuttu bizi valla :))) En sonunda bizim numara yandı 5 numaralı slotta mülakata girdik. Yine hafif çekik gözlü esmer tenli bir kadın memura denk geldik. Gerçekten şeker gibi bir insandı, hiç yormadı bizi. Çok güler yüzlüydü klasik soruları sordu orta derece hatta belki orta derece bile olmayan İngilizcemizle mülakatı bitirdik. Hesapta 16.500 dolar paramız vardı onunla ilgili tek kelime soru sormadı. Bu arada biz Colorado eyaletine gideceğiz. Tebrikler kelimesini duydum ve şöyle bir ohhhhhhh çektim. Öyle inanılmaz ayrıntı bilgi yazmaya gerek görmüyorum gerçekten evraklarınız tam ise herhangi bir yalan beyanda bulunmadıysanız hiç endişelenmenize gerek olmayan bir 3-5 dakikalık zaman o kadar. Kimse endişelenmesin gerçekten çok güzel anlardı unutulmaz bir anı olarak kalacak.
    Bu süreçte kazandığımızı öğrendiğimiz andan bu zamana kadar hiç desteğini esirgemeyen Ezgi hanıma, Uğur Güçarslan' a ve smartcells ( İbrahim Halil ) abiye çok teşekkür ederim.


  • @caner-memiş yolunuz bahtiniz acik olsun,gozunuz aydin 😊🎊🎉


  • @funnelweb Normal kur ile arasında çok fazla bir fark yoktu. Hemen hemen aynı kurdan alıyorlar.

  • ⭐⭐⭐

    @caner-memiş, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba, 2 mart günü 10:45 te olan mülakatımız için 10:30 da orda olduk
    Bu arada biz Colorado eyaletine gideceğiz. Tebrikler kelimesini duydum ve şöyle bir ohhhhhhh çektim. Öyle inanılmaz ayrıntı bilgi yazmaya gerek görmüyorum gerçekten evraklarınız tam ise herhangi bir yalan beyanda bulunmadıysanız hiç endişelenmenize gerek olmayan bir 3-5 dakikalık zaman o kadar. Kimse endişelenmesin gerçekten çok güzel anlardı unutulmaz bir anı olarak kalacak.
    Bu süreçte kazandığımızı öğrendiğimiz andan bu zamana kadar hiç desteğini esirgemeyen Ezgi hanıma, Uğur Güçarslan' a ve smartcells ( İbrahim Halil ) abiye çok teşekkür ederim.

    Sevgili @caner-memiş , tebrikler, gözünüz aydın.
    Bundan sonra da talih hep yanınızda olsun. Colorado'da ailece oturup kahvemizi içeceğimiz günler yakın 🙂 Sen biraz erken gidiyorsun sadece. Yolunuz açık olsun
    (Colorado grubumuzdan haberleşmeye devam ederiz)

  • ⭐⭐

    @caner-memiş Yolunuz açık olsun 🙂 Çok sevindim sizin için.
    Kendinize güvenip, İngilizcem iyi kötü demeden İngilizce yapmanız iyi olmuş 🙂


  • Bu süreçte doğru hızlı bilgilerle yolumuza ışık tutan adminlere ve tüm grup kullanıcılarına ayrıca teşekkür ediyorum. Her adımda sn @gucarslan beyi yanımızda gördük. Faydalı olacağına inandığım deneyimlerim şu şekildedir:

    *Öncellikle samimi ve dürüst olunuz lütfen, size sorulan sorulara doğru cevabı veriniz, yoldan geçen birisi sizinle ilgili bir konuda size soru sorarsa bu kişiye doğru cevabı vermek zorunda değilsiniz, hatta bu grupta da kendi kimliğinizi ve bilgilerinizi paylaşmak zorunda değilsiniz ama konsolosluk görevlisi veya dr yanında yalan konuşursanız sadece kendinizi aldatmış olursunuz, bu grubun en güzel yanı da herkesin dürüst ve kanuna uygun iş tavsiye etmesidir, aksisini yapanların da anında gruptan atılmasıdır.
    Sırasıyla:

    1. Sağlık raporu (zarf açılmadan teslim edilecek)
    2. En az 8 ay geçerliliği olan pasaport-lar
    3. 2 fotoğraf (5×5, üzerinde rötuş yapılmamış olması şartı var, nereden çektirdiginizin önemi yok)
    4. Nüfus kayıt örneği(Doğum belgesi yerine geçiyor) ve orijinalinin yanında fotokopisi de olsa iyi olur. Bu belge yabancı kurumlardan alındıysa İngilizce ya da Türkçe tercümesi ve tercümenin kesinlikle bir kopyasi. Bu belgeyi nüfus müdürlüğünden alırsanız daha çok detaylı olduğunu fark edeceksiniz. Sonradan alınan vatandaşlık ve vatandaşlık esnasında değişen isim soyisimler nüfus müdürlüğünden aldığınızda detaylıca gözükecektir.
    5. Adli sicil belgesi(Polis belgesi) ve orijinalinin yanında fotokopisi de olsa iyi olur. Bu belge yabancı kurumlardan alındıysa İngilizce ya da Türkçe tercümesi ve tercümenin kesinlikle bir kopyasi.
    6. Diploma ve kesinlikle fotokopisi. Normlade en üst diploma isteniyor ama herşeye rağmen lise diploması yanınızda olsun ve fotokopisi. Bu belge yabancı kurumlardan alındıysa İngilizce ya da Türkçe tercümesi ve tercümenin kesinlikle bir kopyası.
    7. Aile cüzdanı ve kesinlikle 2 kopyası her iki eş için kullanılacak.
    8. Askerlik durum belgesi ve orijinalinin yanında kopyasi da olsa iyi olur. Bu evrak istenmiyor demeyiniz, konsolosluk istiyoruz dediği zaman keşke bu belgeden 1 kamyon alsaydık diyeceksiniz.
    9. Banka hesap dökümü ve kesinlikle bir kopyası. İngilizce olarak istediğimizde verdiler. Referans mektubunu da ingilizce olarak istediğimizde verdiler.
    10. Ptt dökümü (Ekranlarimizda görüyoruz dokümana gerek yok dediler ama yanınızda kopyasını götürmenizde fayda var ekranda gözükmeseydi delil olarak elimizdeki çıktıyı gösterecektik.)
    11. Varsa boşanma belgesi (detaylarını bilmiyorum.)
    12. Varsa Amerika vizesinin basılı olduğu eski pasaport-lar.
    13. Varsa GC başvurusunda kullanılan eski pasaport.

    *Bu evrakların fotokopileri alınıp duruma göre orijinalleri teslim ediliyor.
    *Bu evraklari şeffaf dosyalarda konsolosluğa sokabilirsiniz. Şeffaf dosyaların saklandığı renkli dosyaları da kabul ettiler.
    *Içeride zaten su olduğu için dışarıdan alınan sulara izin vermediler.
    *Bebek malzemelerini içeride güvenlikte tuttular, bez, mama vb. Lazım olursa gelip alabilirsiniz dediler.
    *Kemer, çanta kabul edilmiyor. Mont, pantolon, gömlek, ayakkabı vb. üzerindeki demir fermuar ve düğmeler sorun değil.
    *Kapılar çok ağır ve bazıları otomatik açılıyor dolayısıyla çocuklar için çok dikatli olunuz.
    *Mülakata 15 dk kala içeriye alıyorlar.
    *Kaktüs kafe'nin olduğu kapıdan (Gate 2 ya da 3 hatırlayamadım) içeriye alınıyor. Kaktüs kafe emanet kabul ediyor.
    *Konsolosluğun içindeki wc'ler hemen bekleme salonundalar.
    *Güvenlikten geçip içeriye girdiğinizde pasaportların üzerine isimler yapıştırılıyor ve bir numara veriliyor. Tüm işlemler bitinceye kadar bu numara ile çağrılacaksınız. Ilk numaranız yandığında para ödeniyor pasaportlar alınıyor ve geri verilmiyor, ikinci çağrıldığınızda evraklar alınıyor ve geri verilmiyor Amerikandaki adresinizi burada değiştirebilirsiniz, üçüncü çağrıldığınızda ds formunun doğru doldurduğuna dair yemin edilip mülakat yapılıyor. Her çocuk-bebek için asıl talihlinin sol el parmak izi alınıyor, hatırlatınız
    *Genel olarak tüm evraklari memurlar almayi unuttuysa hatirlatiniz, unuttuklari oluyor, geri dönüşü size olur.
    *TL olarak ödeme yapabilirsiniz, kur farkı makuldu.
    *Sorular, burada ne yapıyorsunuz, orada ne yapacaksınız, nereye gidiyorsunuz, kimle kalacaksınız??
    *Dürüst olun, doğruları söyleyiniz.
    *Girişte hes kodu, pcr istenmedi ama yanımızda kağıtta götürdük, sadece covid formu dolduruldu 3-4 soruydu zaten. Şimdilik böyle, daha sonra sistem değişir mi bilemeyiz.
    *Herkes -kendi ülkesi gc lottery için başvuruya uygun olsun ya da olmasın- farketmeksizin kendi eşinin ülkesi üzerinden lottery'e katılabilir. Kazandıklarında tek şart Amerika'ya birlikte giriş yapmak. Foreign State of Chargebility durumundan yararlanıldığında, gc kazananın eşi de en az lise mezunu olmalı diye hatırlıyordum ama konsolos öyle bir şart yok dedi.
    *Lazım olacağına inandığınız evrakları başka dosyada konsolosluğa götürebilirsiniz.
    *Olası covid pozitif sonucuyla karşılaşıp konsolosluk randevusunu kaçırmak istemiyorsanız, sağlık raporu işini 1 ay öncesinden halletmenizde fayda var. Covid sonucu pozitif ise bir sonraki unganlar randevusunu 14 gün sonrasına alabiliyorsunuz. Mülakat ve unganlar randevusuna 10 gün kala covid için daha çok dikkatli olunuz.
    *Unganlara 3 covid aşinizin olduğu evrakı götürdüğünüzde 3unu de verecekleri aşı belgesine kaydedecekler ama eu için olan belgede 2 tane tek gözüküyor.

    Unganların değerlendirdiği aşılar:

    1. Polio, Rotavirus, Hepatitis A ve B, Meningococcal, Pneumococcal, (Çocukken olmadıysanız artik aile sağlık merkezlerinde olmayınız çünkü bir yaşa kadar tamamlanması gerekiyordu dolayısıyla unganlar size bu aşıları yapmayacaktir)

    2. Uygun dozlarda TD, MMR, Vaccine aşılarını vurulduysanız size Unganalarda yapılmaz.

    3. Influenza unganlarda yapılmıyor.

    Aile sağlık merkezindeki doktorunuzdan aşı bilgi kartını imza kaşeli alıp ilçe sağlık müdürlüğünden muhurlettiginizde evraklarınız kabul ediliyor. Doktor gözükmeyen aşıları e nabizdan çıkartıp imza kaşe yapabilir. Çocukların aşı kartı enabizdan barkodlu olarak alınabiliyor.

    Tavsiyem var olan aşılarınızı götürünüz ve eksikleri unganlar yapsın dışarıdan yaptırmayınız, aşılar ekstradan fazla para almıyor.

    Mülakat haberi alır almaz unganlara randevu almaya çalışınız, Sabah 9'da açılıyor erken gidip boşuna beklemeyiniz. Prof. Dr Mehmet Ungan yazan kapıyı çaldığınızda kapı açılır ve direk evraklarınızı ilk salondaki sekreterlere teslim ediniz, doktorlar da diğer odadalar. Bir daire gibi düşününüz. Ilk etapta evraklarınız alınır ve fotoğrafınız çekilir sizi üst kata kan için gönderecekler, kan alındıktan sonra sizi unvanların alt katına röntgen için gönderecekler. Öğleye yakın ya da öğleden sonraki bir saate de dr için randevu verilir. Doktor odasında boy kilo bakılır, kabinde elbiselerini çıkarıp (üstünüzde ne kalacağına dair duvara bir görüntü asılmış ben yine de yazayım, kadın/erkek alt-üst iç giyim kalıyor sadece) önlük giyerek sedyeye oturuyorsunuz, çocukların sırtını dinlemek için uygun bir atlet gibi bir şey varsa çocuğun başka elbisesini çıkarmasına gerek yok, çocuklar anne baba muayenesinden sonra ebeveynlerinden birisi ile birlikte kabine götürülüyor. Her defasında evraklari ve pasaportları kontrol ediniz, bu evraklar aceleden karışabiliyor. Sabah erken giderseniz röntgen sonucu aynı gün, kan ise bir sonraki gün 3'te belli olur, ve o saatten sonra raporları teslim alırsınız.

    Bu pandemi döneminde, taksileri seçmenizde fayda var, en kısa mesafe 15 TL. Kontak 6 TL gerisi km başına 4.7 TL'dir. Google map'ten mesafeye bakıp hesaplayabilirsiniz. Heryerde böyle mi bilmiyorum ama Ankara'da tekerlek döndükçe taksimetre çalışıyor, trafik etkilemiyor dedi taksici, bir yerde ilaç için eczaneye gidip geldiğimde ekrandaki fiyat değişmemişti. Havaalanından Kızılaya kadar Belkoair ile gelebilirsiniz ücreti 16 TL'ydi.

  • ⭐⭐⭐

    @smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    KCC dosya onay işlemlerinde bu akşam itibariyle 93XX'lü dosylara ulaştı (Teyitli).
    Dün 91XX'ti. Günde 200 dosya işlemeye devam ediyorlar

    Dosya işleme onaylarında 95XX onay haberi geldi.
    Bugün de 200 dosya daha ilerlediler.


  • Bugün bizim de mülakatımız oldu.Fakat AP(idari inceleme) ile sonuçlandı. Bütün evraklarımız tamdı,ne mahkeme kaydı nede herhangi bir suç ile ilgili hiçbir kaydımız işimiz olmadığı halde.Sorunun ne olduğunu ısrarla söylemediler mail atacaklarını ve maildeki sorulara cevap vermemiz gerektiğini söylediler. Daha önce bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa sorun neler olabilir süreç nasıl işler yardımcı olurlarsa çok sevinirim. İnşallah bu yaşadığımız üzücü durumu hiçbir arkadaşımız yaşamaz.


  • mülakat deneyimlerini bizzat detaylı şekilde okumak, en az sizinle net, birebir empati yapacak kadar motive ediyor beni. hayal alemine giriş biletimi veriyor. bir kaçış noktası oluşturuyor. kazanan ve vizesini sorunsuzca alan herkesi tebrik ederim. herşey gönlünüzce olsun. darısı bizim başımıza.

  • ⭐⭐⭐

    @Burak42, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Bugün bizim de mülakatımız oldu.Fakat AP(idari inceleme) ile sonuçlandı. Bütün evraklarımız tamdı,ne mahkeme kaydı nede herhangi bir suç ile ilgili hiçbir kaydımız işimiz olmadığı halde.Sorunun ne olduğunu ısrarla söylemediler mail atacaklarını ve maildeki sorulara cevap vermemiz gerektiğini söylediler. Daha önce bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa sorun neler olabilir süreç nasıl işler yardımcı olurlarsa çok sevinirim. İnşallah bu yaşadığımız üzücü durumu hiçbir arkadaşımız yaşamaz.

    Genelde isim benzerliğinden dolayı ekstra bir soruşturma oluyor ve fazla uzun sürmiyor sonuçlanması.
    Şimdiye kadar AP'ye kalıp da vizesini almayan yok. Bir süre sonra statünüz ISSUED'a dönecektir, içiiniz rahat olsun. Sabırla bekleyin.


  • @smartcells ds260 a yaptığım işleri ayrıntılı yazmıştım farklı mesleklerde sgk dökümümlerim var yani ve mülakatta dikkatimi çeken 2020 yılında ne yapıyordun şeklinde ki soru oldu daha sonra hiç pasaportunuz çalındı mı diye sordu. Sonrasında zaten g221 formu ve pasaportlarımızı geri verdiler. Bi anlam veremedim aklıma sgk dökümleri geldi.


  • Sevgili yeşilkart forum ailesi,
    Öncelikle bu formun öncüsü olan Crazycele, telegram grubunda herkese sabırla cevap verdikleri için Gucarslan, Muhtaradana, Smartcells, Smile, Noyan, EzgiTin, Berke ve tüm adminlere ayrıca bilgi alışverişi yaptığımız tüm arkadaşlara teşekürlerimizi sunarız.
    Son olarak belirtmek istiyorum. Bizim bu sürecimizde adını ağzımızdan düşürmediğimiz, bize göre DV nin simgesi haline gelen Uğur Beye (Gucarslan) çok teşekkür ediyoruz. En kısa süre içinde Gucarslan ve Muhtaradana’nın süreçlerinin olumlu bir şekilde tamamlanması dileklerimle...

    SAĞLIK MUAYENESİ
    19.02.2022 günü saat 09:20 de olan sağlık muayenesi randevumuza 09:00 da gittik. Aracımızı Tunus caddesi üzerinde bir otoparka parkettik (konum : https://goo.gl/maps/1eLSvN7VeaALAX1b7 ). Düzen Labaratuvarının olduğu pasaja geldiğimizde 4.kata çıktık ve ordan bir görevli bekleme salonunda beklememiz gerektiğini, isimle çağıracarılacağımızı söyledi. İsmimiz okununca istenilen evrakları teslim ettik ve bir fotoğrafımız çekildi. Sonra 5. Kata çıktık. İki kişi için $95 ödedik fakat biz bunu kredi kartı ile ödedik ve kur oranı yüksek değil normaldi. Akabinde kan tahlili verdik ve yaşımız itibari ile idrar testi istenmedi (30 lu yaşlar 🙂 ) 3. Kata akciğer filmi için inmemiz gerektiği söylendi. Akciğer filmimiz çekildi ve tekrar 4. Kata geldik. Burda bekledikten sonra yine isimle doktor muayenesi için çağırıldık.
    Muayene için odaya girdik verilen bir önlük var onu giyip doktoru bekledik. Doktor geldiğinde gayet güler yüzle sohbet etti bir yandan da bir tane karma aşı vurdu. Genel olarak herhagi bir sağlık problemin Ameliyatın var mı gibi klasik sorulardan sordu. Bu arada eşimin düzenli kullandığı gözlüğü ve benim sadece gece yolculuklarını daha rahat geçirmem için verilen ama her seferinde evde unuttuğum hiç bir işe yaramayan gözlüğümü yanımda götürdüm ama bakmadı bile. Eşime gözlüklü diye not aldı bana da bir okuma testi yaptı gösterdiği harfleri okudum ve benim için raporuna gözlük yazmayacağım dedi. Sonra doktor gitti ve sağlık muayenesi bitti. Çıkmadan iki kişilik $500 ödeme yaptık. Sağlık raporumuzun teslim alınması için bir yakınımızın ismini verdik ve bizim adımıza teslim aldı. Sağlık Muayenesi için gittinizde göreceksiniz çalışanlar oldukça ilgili ve yardımseverler. Ayrıca burada hangi işlemleri hangisırayla yapacağını ezberlemeinze gerek yok. Görevliler sürekli bilgilendirip yönlendiriyorlar. Düzen Labarotuvarı çok düzenli velhasıl isim yerinde olmuş.

    MÜLAKAT
    02.03.2022 - 9:45
    Mülakat gününden bir gün önce Ankaraya geldik. Büyükelçiliğin çok yakınında olan King Otelde konakladık. Otelden bahsedeyim. Çalışanları çok ilgili ve güler yüzlüydü. Odada gayet temiz bir gece kalmak için ideal bir oteldi. Sabahında otelden çıkıs yaptık fakat eşyalarımızı arabamıza aldık ve arabamızı otelin otoparkında bıraktık . Otel bu konu da gayetanlayışlıydı akşama kadae bile kalabilir dediler. Hava yağışlı olduğu için dosyalarımız ıslansın da istemedik yanımızda şemsiye ve araçanahtarı da vardı. BunlarıBüyükelçiliğin karşısında ki Kaktüs Cafeye 15 TL karşığında emanet ettik. Bu arada araç anahrı içeri alınıyor Fakat biz riske atmadık.
    09:15de Büyükelçiliğin önündeydik 15 dk kadar bekledikten sonra 09:45 randevusu olanları içeri almaya başladılar girişte covis formu doldurduk ve pasaport kontrolü yaptılar . Sonra X-Ray den geçtik ve az ilerde ki kapıdan binaya giriş yaptık. Pasaportumuzu istediler ve arakasına bir etiket yapıştırıp sıra numarası verdiler. Sıra numarasını salondaki numaralarıgösteren ekran takip ettik toplamda bizim numaramız 3 kez yandı.
    İlkinde $660 para üstü olamayacak şekilde nakit olarak ödeme yaptık (2 kişi için ) o sıra bizden pasaportumuzu da aldı sonra bekleme sonunda yine beklemeye geçtik.

    İkinci kez numaramız yandığında evrak teslimine gittik.
    Asıl talihli
    Marriage Certificate - Evlilik Cüzdanı (Aslı ve 2 adet fotokopi ).
    2 adet resim
    University Diploma (Aslı ve bir adet fotokopi).
    Bank statements(yaklaşık 31000 dolar hesabımın ve maaş hesabımın dökümü , Eşim üzerine olan ev tapusu ve araç ruhsatı)
    Ev tapusu : Aslı ve Fotokopisi. Ek olarak endeksa.com dan aldığımız elektronik değerleme raporu.
    Araçruhasatı : Aslı ve Fotokopisi. Ek olarak arabam.com dan teklif çıktısı, www.tsb.org.tr den kasko değeri sayfası çıktısı ve aracın kasko poliçesinin ilk sayfası.

    Police Certificate, Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi (E devletten alınan bir adet çıktı)
    Birth Certificate ,Vukuatklı Nüfus kayit örnegi (E devletten alınan bir adet çıktı)
    Talihlinin eşi(faydalanıcı 🙂 )
    2 adet resim
    Askerlik durum belgesi (E devletten alınan bir adet çıktı)
    Police Certificate, Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi (E devletten alınan bir adet çıktı)
    Birth Certificate ,Vukuatklı Nüfus kayit örnegi (E devletten alınan bir adet çıktı)

    Yukarıdaki belgeleri sırasıyla bizden istediler.Sorduklarında mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi belirttik. Mülakattan 1 hafta önce elçilikten gelen email de belirtilen evraklar dışında hiç birbelge istemediler.

    Üçüncü kez numaramız yandı.
    Kan çekilmesi ve hafif baş dönmesi ile bankoya geçti :). Bizi çok güleryüzlü, kumral, beyaz tenli, renkli gözlü genç bir erkek konsolos görevlisi karşıladı. Enerjisi o kadar yüksektiki çekilen kanım yerine geldi. Baş dönmem de geçti 🙂 bizimle Türkçe konuştu. Sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. Parmak izlemimiz alındı.
    Gelelim sorulara
    Görevli: Nerede yaşayacaksınız? Ben: Teksas
    Görevli: Teksasta neresi ? Ben :Dallas
    Görevli: Oo çok scak Ben :Tebessüm 🙂
    Görevli: Şuan ne iş yapıyorsunuz ? Ben : Polis Memuruyum. Eşim: Yazılım Mühendisiyim.
    Görevli: Okay. Orda ne iş yapacaksın ?
    Ben: Başlangıçta basit işlerde çalışacağım örneğin paket dağıtma , garsonluk gibi.
    Görevli: Okay. Amarikada tanıdığınız var mı?
    Ben: Evet var .Eşimim kuzeni
    Görevli: Nerede yaşıyor ? Ben: Maryland. Hatta Greencard’larımzın gideceği adreste yaşıyor.
    Görevli: Do you speak English ? Ben: A little bit 🙂
    Görevli: Espirili birşekilde orada türkçe konuşulmuyor biliyorsun değil mi ?:)
    Ben: Evet 🙂 bu sıra eşim ingilizce bir iki kelam edip toparlamaya çalışır gibi oldu 🙂
    Görevli : Vizenizi onayladım. Tebrikler dedi ve gözlerim ışıl ışıl 🙂
    Ben: Teşekkür ederiz.

    Mülakatımız o kadar rahat geçti ki bence herkes evraklarını eksiksiz ve beyanlarını da doğru bir şekilde verirse korkmaya hiç gerek yok. Benim gibi 3 saatlik uyku ile gitmeyin. Hala göz batmam var 🙂 Şimdiden herkese bol şanslar diliyorum. Bekle bizi Amerika bizde geliyoruz 🙂


  • @smartcells merhaba bu onaylanan dosyaları takip ettiğiniz bir Website var mi. Yoksa üyeler onay aldıklarında size bilgi mi veriyor.

  • ⭐⭐⭐

    @mstktlb, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells merhaba bu onaylanan dosyaları takip ettiğiniz bir Website var mi. Yoksa üyeler onay aldıklarında size bilgi mi veriyor.

    Kendi üyelerimizden alıyoruz


  • @gucarslan size ayri tesekkur ediyorum sabirli cevaplariniz icin, en kisa zamanda sizden de iyi haberler duyariz ins.


  • @Burak42 bu tarz bir soru soruldugunu ilkkez duyuyorum (takip ettigim mulakatlara istinaden) belkide diger arkadasin belirttigi gibi bir isim benzerligi vb durumdan kaynaklanan bir surectir diye aklima geliyor.Belkide ayni isimli bir sahsin o tarihde yasadigi bir probleme istinaden arastirma amacli AP ye kalmis olabilirsiniz, kisa surede vizenizi alicaginiz dusuncesindeyim stres yapmayin👍🏽


  • 03.03.2022 Mülakat Deneyimim
    10.15 deki randevum için 9.50 gibi kampüs cafedeydim. Çantamı emanet ettikten sonra konsolosluğa geçtim bu arada emanet birakma 15.00tl idi. Kapıdaki güvenliğe randevum olduğunu söyledim saatini sorduktan sonra formu doldurmami istedi. Benim cebimde sadece cüzdanım vardı arkamdaki insanlardan biri araba anahtarı var üstümüzde sıkıntı olurmu dedi olmaz dediler. Güvenlikten geçince ileri doğru yürüyorsunuz 10 adım falan içeri girdiğinizde kapının hemen önünde sizden pasaportunuzu isteyen bir beyefendi var pasaportun arkasına etiketi yapıştırıp size bir sıra numarası veriyor. İçerisine gelecek olursam dar bir yer değil hatta yeterince geniş içeride 2 adet televizyon var şu sebili var saginizda numaraların yandığı Led ekran var solunda ise vezneler var aynı banka gibi bir alan. Numaranız ilk yandığında pasaport ve vize ücretini ödüyorsunuz 330$. Daha sonra tekrar bekliyorsunuz numaranız 2. Kez yandığında sizden evrakları talep ediyorlar sırası ile vukuatlu nüfus kayıt örneği,adlı sicil kaydı,sağlık muayenesi,2adet fotoğraf,lise diplomasi ve bir adet fotokopisi ,askerlik belgesi, ptt kaydını istemediler. Daha önce hiç yurtdisina çıkıp çıkmadığını sordu evlenip boşandı mi diye sordu şuan bekar misin diye kısa sorular sordu mülakatı Türkçe mi Ingilizce mi yapmak istersin dedi Türkçe yaparsam Daha rahat olacağını söyledikten sonra bu sefer 3.kez numaramin yanmasını beklemeye başladım. Gözlemlediğim kadarıyla mülakatı Türkçe yapanlar bir tık daha fazla bekliyor veznelerde ki çalışanlardan Türkçe bileni bekliyorlar galiba benden sonrakilerin de mülakat aldıkları oldu. Son olarak numaranız tekrar yanıyor ve vezneye geçiyorsunuz. Para öderken ve evrakları teslim ederken ki çalışanlar Türk her şey Türkçe ilerledi. İlk olarak sağ elinizi kaldırıp yemin ettiriyorlar Daha sonra sol el 4 parmak izi sağ el 4 parmak izi ve de iki bas parmak el izinizin taratiyor.
    Mülakata ilk başladığımda biraz bilgisayara bakıp bana nereye gitmeyi planlıyorsunuz dedi orlando florida dedim neden orası dedi yazlık ve truzim sektörünün iyi bir yer olduğunu başlangıç için daha uygun bir yer olduğunu düşünüyorum dedim. Ne iş yapacaksın diye sordu ne olursa dedim hizmet sektoru garsonluk bulaşıcıkcilik daha sonra orada arkadaşın var mı dedi yok dedim akraban var mı yok dedim yine bilgisayarda bir şeylere baktı şuan burda okuyor musun diye sordu evet ama çekilişi kazandıktan sonra okulu bıraktığımı söyledim sonra çalışıyor musun diye sordu hayır dedim banka hesabıma bakıp para nerden geliyor diye sordu bu arada 15.900$ göstermiştim. Annem ve babamin benim gelecegim icin biriktirdiği para dedim babamın mesleğini sordu kendisi aşçı ve restoranti olduğunu söyledim bu süreçte onun yanında ona yardım ettiğimi söyledim. Bu arada benim hesabım çok yeni idi 2 haftalık falan di hiç bir sıkıntı olmadı. Mulaktta bir ara İngilizce biliyor musun diye sordu bunu İngilizce sordu biraz dedim İngilizce cevap verdim biraz dedim bir şeyler söyleyebilir misin diye sordu evet neden olmasın dedim İngilizc. Türkçe Mülakat yapan arkadaşlara tavsiyem bir yerde sizden İngilizce duymak isteyebilirler basit sorulara hazırlıklı olmakta fayda var. Mülakat çok uzun sürmüyor. Diplomamin aslını verdi ve vizeniz onaylandı 5 is günü içerisinde teslim edilir dedi teşekkür edip çıktım.
    Askerlik ile ilgili belge götürmek de fayda var bu aralar istiyorlar Forumda diğer arkadaşlardan da istemişler di. Ptt kaydi şuan olmasa da olur gibi gözüküyor. Ben her ihtimale karşı e devletten üniversite için öğrenci belgesi ve transkript almıştım ama hiç gerek olmadı belkide okulu bıraktığımı söylediğim içindir. Sakin olun heyecan yapmayın sorulan sorulara da doğru cevap verdikten sonra gerisi geliyor. Bu süreçte işlemleri devam eden tüm arkadaşlara başarılar umarım siz de Mülakat deneyimim diye başlık atarsınız. Forumda gerçekten insanlara yardımcı olmak ve bu yardımdan kazanç beklememek gerçekten çok özel bir durum. İnanın aslında bu deneyimler sayesinde insanın kafasında Mülakat senaryosu oluşuyor. Mülakata girdiğiniz de ne ile karsilacaginizi az çok tahmin edebiliyorsunuz. Forumda bize yardımları dokunan yöneticilere de ayrı bir teşekkür etmek isterim. Sıktiysam hakkınızı helal edin.


  • Selam
    02/03/2022 saat 10.15 mülakat randevu saatimiz. 9.30 da elçilik kapısında sıraya girdik. Kapıdaki güvenlik sıramız geldiğinde randevu saatimizi ve adımızı soyadımızı sorduktan sonra elindeki listeden isimlerimizi onayladı içeri aldı ve ardından covit ile ilgili belgeyi asıl talihli olan eşim her ikimiz adına doldurup imzaladı. X rey den geçtikten sonra büyük salona yönlendirildik. Salon girişindeki bankodan sıra numaramızı aldıktan sonra bu numara ile yönlendirildik. Önce ücret ödendi kişi başı 330 $ / daha sonra evraklarımızı teslim ettik.
    Asıl talihli
    1/ vukuatlı nüfus kayıt örneği
    2/ arşiv kayıtlı adli sicil
    3/ askerlik belgesi
    4/diploma Aslı ve fotokopisi
    5/6 yıl yaşadığımız ülkeden adli sicil kaydı( bir daha kullanmayacağımız İçin aslını ve İngilizce tercümesini verdik) her ikimiz için ayrı ayrı
    7/ evlilik cüzdanı ve fotokopisi
    8/ ais kaydı çıktısı-
    Eşimin ustalık öğreticilik belgelerinide götürmüştük vermek istedik ancak gerek yok deyip almadılar
    Eş için (yani ben)🤣
    1/ arşiv kayıtlı adli sicil
    2/vukuatlı nüfus kayıt örneği
    3/ evlilik cüzden fotokopisi
    4/yabancı ülkeden alınan adli sicil kaydı
    Ve her ikimizin unvanlardan aldığımız kapalı zarfı teslim ettik bu arada ben evrakları istedikçe verdim bize burada sadece Amerika’daki verdiğimiz adres güncel bir adresmi hatta adresini verdiğimiz ardaşın ismiyle birlikte sordular bizde güncel dedik bize burda başka bir soru sorulmadı ( duyduğuma göre burada mülakatınızı hangi dilde yapacaksınız diye sorulmuş ancak bize sorulmadı.
    Evrakları teslimi bitince tekrar beklemeye başladık numaramız tekrar yandı ve bu sefer mülakat başladı. Önce yemin ve ardından sorular tercüman vasıtası ile eşime sorulmaya başlandı. Hangi eyalet / orada tanıdığınız varmı / nerede kalacaksınız / ne iş yapıyorsunuz / gittiğinizde ne iş yapmayı düşünüyorsunuz /
    Daha sonra bana 1 soru siz ne iş yapıyorsunuz mesleğimi öğrendikten başka soru sormadan vizeniz onaylandı dedi ve sadece eşimin diploma
    Sını ve evlilik cüzdanımızı geri verdiler.
    Ve binadan ayrıldık.
    Bu arada K. Erim’in bahsettiği ,Didim’li çift biz oluyoruz. Vizesine kavuşan herkese hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    @Yusuf-Üstünbaş, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    03.03.2022 Mülakat Deneyimim
    10.15 deki randevum için 9.50 gibi kampüs cafedeydim. Çantamı emanet ettikten sonra konsolosluğa geçtim bu arada emanet birakma 15.00tl idi. Kapıdaki güvenliğe randevum olduğunu söyledim saatini sorduktan sonra formu doldurmami istedi. Benim cebimde sadece cüzdanım vardı arkamdaki insanlardan biri araba anahtarı var üstümüzde sıkıntı olurmu dedi olmaz dediler. Güvenlikten geçince ileri doğru yürüyorsunuz 10 adım falan içeri girdiğinizde kapının hemen önünde sizden pasaportunuzu isteyen bir beyefendi var pasaportun arkasına etiketi yapıştırıp size bir sıra numarası veriyor. İçerisine gelecek olursam dar bir yer değil hatta yeterince geniş içeride 2 adet televizyon var şu sebili var saginizda numaraların yandığı Led ekran var solunda ise vezneler var aynı banka gibi bir alan. Numaranız ilk yandığında pasaport ve vize ücretini ödüyorsunuz 330$. Daha sonra tekrar bekliyorsunuz numaranız 2. Kez yandığında sizden evrakları talep ediyorlar sırası ile vukuatlu nüfus kayıt örneği,adlı sicil kaydı,sağlık muayenesi,2adet fotoğraf,lise diplomasi ve bir adet fotokopisi ,askerlik belgesi, ptt kaydını istemediler. Daha önce hiç yurtdisina çıkıp çıkmadığını sordu evlenip boşandı mi diye sordu şuan bekar misin diye kısa sorular sordu mülakatı Türkçe mi Ingilizce mi yapmak istersin dedi Türkçe yaparsam Daha rahat olacağını söyledikten sonra bu sefer 3.kez numaramin yanmasını beklemeye başladım. Gözlemlediğim kadarıyla mülakatı Türkçe yapanlar bir tık daha fazla bekliyor veznelerde ki çalışanlardan Türkçe bileni bekliyorlar galiba benden sonrakilerin de mülakat aldıkları oldu. Son olarak numaranız tekrar yanıyor ve vezneye geçiyorsunuz. Para öderken ve evrakları teslim ederken ki çalışanlar Türk her şey Türkçe ilerledi. İlk olarak sağ elinizi kaldırıp yemin ettiriyorlar Daha sonra sol el 4 parmak izi sağ el 4 parmak izi ve de iki bas parmak el izinizin taratiyor.
    Mülakata ilk başladığımda biraz bilgisayara bakıp bana nereye gitmeyi planlıyorsunuz dedi orlando florida dedim neden orası dedi yazlık ve truzim sektörünün iyi bir yer olduğunu başlangıç için daha uygun bir yer olduğunu düşünüyorum dedim. Ne iş yapacaksın diye sordu ne olursa dedim hizmet sektoru garsonluk bulaşıcıkcilik daha sonra orada arkadaşın var mı dedi yok dedim akraban var mı yok dedim yine bilgisayarda bir şeylere baktı şuan burda okuyor musun diye sordu evet ama çekilişi kazandıktan sonra okulu bıraktığımı söyledim sonra çalışıyor musun diye sordu hayır dedim banka hesabıma bakıp para nerden geliyor diye sordu bu arada 15.900$ göstermiştim. Annem ve babamin benim gelecegim icin biriktirdiği para dedim babamın mesleğini sordu kendisi aşçı ve restoranti olduğunu söyledim bu süreçte onun yanında ona yardım ettiğimi söyledim. Bu arada benim hesabım çok yeni idi 2 haftalık falan di hiç bir sıkıntı olmadı. Mulaktta bir ara İngilizce biliyor musun diye sordu bunu İngilizce sordu biraz dedim İngilizce cevap verdim biraz dedim bir şeyler söyleyebilir misin diye sordu evet neden olmasın dedim İngilizc. Türkçe Mülakat yapan arkadaşlara tavsiyem bir yerde sizden İngilizce duymak isteyebilirler basit sorulara hazırlıklı olmakta fayda var. Mülakat çok uzun sürmüyor. Diplomamin aslını verdi ve vizeniz onaylandı 5 is günü içerisinde teslim edilir dedi teşekkür edip çıktım.
    Askerlik ile ilgili belge götürmek de fayda var bu aralar istiyorlar Forumda diğer arkadaşlardan da istemişler di. Ptt kaydi şuan olmasa da olur gibi gözüküyor. Ben her ihtimale karşı e devletten üniversite için öğrenci belgesi ve transkript almıştım ama hiç gerek olmadı belkide okulu bıraktığımı söylediğim içindir. Sakin olun heyecan yapmayın sorulan sorulara da doğru cevap verdikten sonra gerisi geliyor. Bu süreçte işlemleri devam eden tüm arkadaşlara başarılar umarım siz de Mülakat deneyimim diye başlık atarsınız. Forumda gerçekten insanlara yardımcı olmak ve bu yardımdan kazanç beklememek gerçekten çok özel bir durum. İnanın aslında bu deneyimler sayesinde insanın kafasında Mülakat senaryosu oluşuyor. Mülakata girdiğiniz de ne ile karsilacaginizi az çok tahmin edebiliyorsunuz. Forumda bize yardımları dokunan yöneticilere de ayrı bir teşekkür etmek isterim. Sıktiysam hakkınızı helal edin.

    Merhaba okurken ben de heyecanlandım, çok güzel bir deneyimdir umarım yürekten isteyen herkes yaşar. Yeni hayatınız size sağlık, mutluluk, huzur ve bol para getirsin.. 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum