Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
-
@hockeyumpire2 ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
okurken bile sanki green card cıkmıs gibi sevindim
cok guzel ve yararlı bılgıler var cok cok tesekkur ederız bızlerıde dusundugunuz ıcın. Hepinize yeni yılda başarı,sağlık,mutluluk ve bol para diliyorum.Green cartta istesem insallah cok olmam 
Sayin @HockeyUmpire2 , bu sizin sansli konunuzmus... siz bu konuda 6 ay once Green Card istemissiniz
ben de isteyin isteyin cok olmaz demisim, goruyorsunuz sonucu
DV2019 Loto talihlisi... Guzel bir ani olmus 
-
@crazycells sen bizim için büyük bir mucizesi bence


-
@crazycells demekki evrene güzel mesajlar yollarmısım sayenizde evet ya ne kadar güzel tesadüf bakarmısın ız cümlelere


-
@hockeyumpire2 ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@crazycells sen bizim için büyük bir mucizesi bence


estagfurullah
sizin sansiniz. -
Herkese merhabalar,
Gidişimize sayılı günler kala yaptığım işlemi yazmak istedim. Biri ilkokul 3 diğeri ortaokul 3 ü bitiren 2 çocuğum var. Okuldan aldığım öğrenim belgeleri - karne - transkrip lerini önce yeminli tercümandan ingilizceye çevirttim. Noter onayı yaptırdım. Sonrasında da kaymakamlıktan apostil yaptırdım. Gerekli olacakmı bilmiyorum ama tedbirli olmak açısından yaptırayım diye düşündüm. Hepsi 1 günde halloldu. Bilgi paylaşımının ne kadsr önemli olduğunu çok çok iyi biliyorum. Her ne öğrendiysem bu forumda emeği geçen, deneyimlerini paylaşan arkadaşlar sayesinde öğrendim. Bende her fırsatta deneyimlerimi başımdan geçenleri paylaşmaya gayret ediyorum. Umarım ufakda olsa okuyan / okuyacak arkadaşlara bir faydam olur.
*** uçuşumuza kalan süremiz şu an itibariyle son 2 gün ... -
@sayal İyi yapmışsın, okul kaydı sırasında, gideceği sınıfı belirlemede yararlı olur. Ancak noter onayı ve apostil gerekli değil, yeminli tercüme yaptırmak yeter. Gelince göreceksiniz, genelde sözlü beyan bile yeterli oluyor. Burada kurumlar genelde vatandaşa güveniyor.
-
@caglaror
Ben de yakında Amerikaya giriş yapacagım, telefon konusu gündemimde su an.
Faturasız hat almak en ekonomik yöntem görünüyor, internete bağlanabilirseniz arama dahil birçok işlemi parasız hallediyorsunuz ama bankacılık vs işlemlerinde sms gelmesi gerekince hattın mobil verisini açmanız gerekiyor ya o zaman ucuz olmuyor gibi geliyor bana çünkü Turkcell'e baktım, günlük 25 tl'ye Türkiyedeki tarifenizi aynen Amerikada kullanabiliyorsunuz mesela. O zaman 1 sms almak gerektiğinde 25 tl mi vereceğiz yani? Bankacılık işlemlerinde sms gerekmeden de birçok işlem yapılıyor tabi.
Evde oldugunuz sürece modem üstünden internet alırsınız, dışarıda avm'lerde bedava internet bulunabilir ama sms almak gerektiğinde hattın mobil verisi açmak dışında bir yöntem var mıdır? Turkcell dışında daha mantıklı yurtdışı tarifeleri öneriniz var mı?
@crazycells -
@erkoholland ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@caglaror
Ben de yakında Amerikaya giriş yapacagım, telefon konusu gündemimde su an.
Faturasız hat almak en ekonomik yöntem görünüyor, internete bağlanabilirseniz arama dahil birçok işlemi parasız hallediyorsunuz ama bankacılık vs işlemlerinde sms gelmesi gerekince hattın mobil verisini açmanız gerekiyor ya o zaman ucuz olmuyor gibi geliyor bana çünkü Turkcell'e baktım, günlük 25 tl'ye Türkiyedeki tarifenizi aynen Amerikada kullanabiliyorsunuz mesela. O zaman 1 sms almak gerektiğinde 25 tl mi vereceğiz yani? Bankacılık işlemlerinde sms gerekmeden de birçok işlem yapılıyor tabi.
Evde oldugunuz sürece modem üstünden internet alırsınız, dışarıda avm'lerde bedava internet bulunabilir ama sms almak gerektiğinde hattın mobil verisi açmak dışında bir yöntem var mıdır? Turkcell dışında daha mantıklı yurtdışı tarifeleri öneriniz var mı?
@crazycells
Sanırım aylık tarifesi de varmış turkcell'in 35 tl imiş( 30 dk konuşma, veya 30 sms veya 100mb olarak kullanılabiliyor) -
@erkoholland SMS almak icin mobil veriyi acmak gerekmiyor.
Esimin ve benim hatlarimiz yaklasik 2 yildir aktif, 6 ayda bir 20'ser lira yukluyorum, bundan aylik 1.86 iletisim vergisi kesiliyor. Yani hatlari acik tutmanin maliyeti 6 aylik 20 TL. Her gun onlarca SMS geliyor (bilmem ne oteli/kaplicasi, Berat Albayrak, bel fitigi tedavisi, ereksiyon sorunlari..) ama baska masraf yok. Ben Amazon'dan 10 dolara cift hatli bir telefon aldim, iki TR hattini da ona taktim, mis gibi.
-
@caglaror Kredisi bitmemiş evin satış prosedürü zor mu? bızım daha 7 sene miz var ev kredimizin bitmesine .giderken 6 aylık kredisini peşin yatırıp orada bır duzen kuruncada devamını turkiyeye ye her ay yollayıp, ödemeyi düşünüyoruz. diyelim ki satmaya karar verdik ne prosedürler bizi bekliyor?
-
@hockeyumpire2 Bizim evi almak isteyen kişi kredi çekmek istiyordu. Tapunun fotokopisini ve bizim bankamızdan aldığımız kredi miktarını ve kalan borcu gösteren günlü bir belgeyi aldı bizden ve krediye başvurdu, kredi çıkınca tapuya gittik (aslında güvensiz bir uygulama), tapu parayı aldınız mı diye soruyor, aldık diyorsunuz, normalde bankanın avukatları orada olmalı ve bir ara basamak daha işletmeli. Tapu adamın üzerine geçince tapudan alınan bir yazı ile kişinin krediyi çektiği bankaya gidiyorsunuz (ipotek henüz çözülmedi). Sonra krediyi veren banka evin ederinden kredinin kalan kısmını sizin kendi kredi çekmiş olduğunuz bankaya gönderiyor, üst kısmı da size nakit veya hesaba EFT şeklinde çıkartıyor (evin yeni sahibine veriyor o da size çıkartıyor aslında). Tapudan verilen evrak bu işlemin sizin banka tarafını sağlama alıyor. Sonra sanırım yeni ev sahibi bir belge daha alıyor bankanın avukatından.
Bizim alıcının bankası işi çok yokuşa sürdüğünden 2 gün sürdü işlemler. Yoksa 1 günde bitecek bir işlem. Hazırlık aşamasında tapu fotokopisi + kendi bankanızdan alacağınız müdür imzalı bir kredi son durum belgesi var (adı aklıma gelmedi). Bu belgede döküm ve o 3 gün içinde kapatırsanız ne ödersiniz o bilgi var. Ödeme anında yeniden hesaplansa da yaklaşık kredi için karşı banka bu belgeyi istiyor.
Alıcı hazır olduğunda buraya gelip satabilirsiniz. Ya da vekaletle birisi sizin yerinize yürütebilir. Biz dönmeyi planlamadığımızdan satıp kurtulduk. Bir de kredi süresinin %50'si kadar bitmeden evin büyük kısmı hala bankanın oluyor ve siz faiz ödemiş oluyorsunuz. Ya erkenden satın ya da sonuna kadar kalın. Maaşlardan giden paranın büyük kısmı şu an faize gidiyor.
Kolay gelsin. -
Merhaba
ABD ye gitmeden önce vekalatname dışından yol arıyorum. Çünkü her durum için vekalatnameyi yazmayı başlarsa 2000 tl aşar.1,Türkiye de e-imza var, bir de mobil imza bunları bazen durumlar var mesela . Garanti bankasına internet bankacılıktan yapamadığın işler illaki şübeye gelin derlerse bir işe yarar mı. Yani şübeye gelmeden e-imza kullanılabilir mi?
2.E-devlet sitesine ABD yeken giribilir durumu var mı? evetse ıslak imza yerine bir karekod birşeyler var duydum. Bu konuda bilginiz var mı? E-imza mı mobil imza mı çalışır?
3. Birth Certificate.Konusu sadce okul için gereken bir evrak mı? Yoksa ne bilim Ehliyet almak için . yada başka bir kurum için gerekiyor mu?
Teşekkürler -
@vikki77 hangi isler icin birilerine vekalet verme gereksinimi hissediyorsunuz, ben tam anlayamadim? Genelde boyle durumlar olmuyor cunku, ancak cok ozel bir neden varsa birine bir konuda vekalet verin.
-
ABD'ye tasindiktan sonra Turkiye'deki hesaplarinizi kapatabilirsiniz. ABD'de yasamaya basladiktan sonra ne tur islemleri devam ettireceksiniz? Siz, her an hersey olabilir tarzinda yaklasiyorsunuz sanirim
ama boyle bir dusunce bence gereksiz.
ABD'de bankacilik konusunda ise forumdaki ilgili konuyu inceleyebilirsiniz. -
E-devlet'e ABD'den ulasip islemlerinizi gerceklestirebilirsiniz. Sifreniz yeterli.
-
Ehliyet icin gerekmiyor, ehliyet konusunda ayrintili bilgi icin yine forumdaki konuyu inceleyebilirsiniz.
-
-
ABD'ye gitmeden önce eski iş yerlerindeki üst düzey yöneticilerden antentli kağıda basılı imzalı, mühürlü referans mektupları almak, iş bulma esnasında işe yarar mı? Yoksa bu türden bir uğraş hepten zaman kaybı mı? Bazı arkadaşlardan duyduğum kadarıyla ABD içindeki büyük kurumsal firmalar işe yerleştirme sürecinde, kendileri ayrı bağımsız bir firma ile çalışarak, o firma vasıtasıyla iş başvurusu yapan kişinin eski iş geçmişini eski çalıştığı firmalar üzerinden sorguluyorlarmış.
-
@entelman ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
ABD'ye gitmeden önce eski iş yerlerindeki üst düzey yöneticilerden antentli kağıda basılı imzalı, mühürlü referans mektupları almak, iş bulma esnasında işe yarar mı? Yoksa bu türden bir uğraş hepten zaman kaybı mı? Bazı arkadaşlardan duyduğum kadarıyla ABD içindeki büyük kurumsal firmalar işe yerleştirme sürecinde, kendileri ayrı bağımsız bir firma ile çalışarak, o firma vasıtasıyla iş başvurusu yapan kişinin eski iş geçmişini eski çalıştığı firmalar üzerinden sorguluyorlarmış.
Ben olsaydim gotururdum. Size neyin yardimci olacagini bilemezsiniz
, is bulmak icin tek bir yol, yontem, surec yok... -
Daha gitmeden Türk mantığıyla başa çıkma durumları yaşamak olası
Facebooktaki gruplara oda ve iş aradığımı yazdım. İş ve oda için bi abimiz mesaj attı ama bilgi vermekte zorlanıyor. Ben soru soruyorum , sorulara isteksiz ve kısa cevaplar veriyor. Ne kadar ücret alıcam çalışma şartlarım, iş tanımım nedir. Kısa ve özensiz , yarım cevaplar . En sonunda maddi olarak sıkıntılı bir durumda değilim , eğitimli biriyim geride bıraktığım hayatımın aynısa sahip olamayacağımın farkındayım o yüzden içinde konaklama sorunumu hallettiği için teklifini kabul etmeme rağmen , en son mesajıma cevap vermeye tenezzül bile etmedi. Yani en doğal hakkım soru sormak , hatta benim soru sormama gerek kalmadan insanların bunları belirtmesi gerek.O yüzden bir işe başlarken aklınızdaki bütün soruları sormanızı, şartları belirtmeniz ve bilmeniz en doğal hakkımız. Sizlerde dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
-
@nevermore Ne tür bir iş? Hangi eyalete yerleşmeyi planlıyorsunuz?
-
30 Ağustos günü Houstan'dan giriş yapacağım, dil okulu ve masraflarımı azamiye indirecek yada karşılayacak bir iş ( iş tanımım tabi ki yok ) Makina Mühendisliği ve Sosyoloji okudum ikisinde de alttan derslerim var Mezun olamadık bir türlü .Dilimi geliştirip , derslerimi saydırıp ordan devam etmek istiyorum tabi şartlar neyi göstericek bir bilgim yok..@entelman
-
@crazycells
2. ve 3 sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Benim eşim ve oğlum Türkiye doğumlu olduğunu için onları için Formül A İngilizce aldık,
birde Apostil yaptırdık. Ben ise t.c. vatandaşım ama başka ülke doğumluyum. O yüzden Birth certificate almak için beni suan uğraştır. ABD de şuan çok ihtiyacı yoksa almayım. Seneye memleket e gittiğimde alırım diyorum.- Soru için haklısınız karışık sordum.
E-imza birde mobil imza gibi birşeyler duydum. Araştırma yaptım ve anladım ki ABD de yazarsan bana Türkiye de uzaktan bazı işler şahsen gelmeden yaptirmak yardımcı olmaz , birde sizi sorayım dedim.
Teşekkürler
- Soru için haklısınız karışık sordum.
-
@nevermore Aslında alttan dersleri verip mezun olup gitseydiniz daha güzel olurdu. En azından orada direkt olarak yüksek lisans imkanlarını zorlardınız.
Benzer Başlıklar
141
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum