Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan 21 yaş age*out ile ilgili güncelleme yapacaktınız diye okuduğumu hatırlıyorum . o yüzden yazmıştım. tşk

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gulyc benim öyle bir durumum yoktu, grubumuzdan bir arkadaşımızın çocuğu 21 yaş konusu yüzünden konsolosluk mail atıp mülakata kabul etmediklerini belirtti ve kızı DV mülakatına giremeyecek.

    kendileri bu hafta mülakat yapacaklar, detaylarını burada paylaşırlar.


  • @gucarslan tmm. çok tşk
    size de güzel haberler olsun


  • @Mirali-Doğan Eşiniz ve çocuklar için de Greencard istiyorsanız ki form doldurduğunuza göre istiyorsunuz, onlar için de sağlık raporu AIS kaydı ve evrak teslimi yapmalısınız. Ama ben sadece kendim için alacağım sonrasında başvurup onları da getirteceğim diyorsanız o zaman zaten siz tek başınıza başvuaracksınız. Ancak bu forumu takip ettiğim kadarıyla sonrasında eşinizi ve çocuklarınızı aldırma süreci daha zor ve meşakkatli. Sizin yerinizde olsam hemen AIS kaydını oluşturur, evrakları hazırlar mülakata ailecek girer onları da bu sürece dahil ederdim. Onlar için sağlık raporu randevusunu da vize mülakatı sonrası için hemen alır ve vize onayı sonra raporu teslim ederdim. Vizeleriniz geldiğinde ilk saplık raporu süresinden sonraki 6 ay içinde ailecek bir giriş çıkış yapıp sonrasında re-entry permit ile süreyi uzatmak daha mantıklı olabilir. Durumu bu şekilde tekrar değerlendirmenizi öneririm.


  • @Mirali-Doğan Bu arada bir düzeltme yapmak istiyorum. Zannedersem zaten evrakları sadece asıl talihli hazırlıyor. Eşini ve çocuklarınız için ayrıca evrak hazırlamanız da gerekmeyecek diye biliyorum.


  • Selamlar,

    Sıcak sağlık muayenesi deneyimi 🙂

    Genel anlamda diğer deneyimlerle aynı olduğu için özellikle evli, çocuksuz ve yaş 30 civarında olan deneyim eklemesi yapmak istedim.

    11:00 randevusundan 12:10 gibi tüm işlemleri tamamlayıp çıktık. Sanırım biraz da şansımız vardı, çünkü öğleden sonra yeniden gelin diye söylenen ve neredeyse tüm gün süren deneyimler de vardı.

    Kan tahlili ve akciğer filmi için toplamda 95 dolar ödeme yaptık.

    Annemin sandığından çıkan, hiçbir resmi belgeye benzemeyen, yine de içerisinde bazı aşı bilgilerinin yazdığı bir aşı kartı bulduğum için, ne olur ne olmaz onu da götürdüm. Doktorlarımız bir incelesin dediler ce evrakların arasına koydular. Muayene sonrasında kendim için 220, eşim için 250 $ daha ödedik. Sanırım aradaki 30 $ benim aşı kartımdan kaynaklandı. Toplamda 470$ ödeme de muayene sonrasında yaptık.

    Evli, çocuksuz, 30 yaşlarında sağlık muayenesi için toplamda 565 $ ödeme yapmış olduk.

    Bugün 17:00 ye kadar herhangi bir sorun olmaması durumunda yarın 15-17 arasında sonuç belgelerini alabileceğimizi söylediler. Herhangi bir sorun çıkmaması durumunda geriye kalıyor haftaya pazartesi gireceğimiz konsolosluk mülakatı.

    Herkese iyi haftalar..

  • ⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Tekrar merhaba.
    3 Mart'ta mülakatım var. Biraz heyecan yaptım.
    Talihli benim. DS260 formunu doldururken her birey için doldurduk. Eşim ve çocuklar için "Is your spouse immigrating to the U.S.with you?" sorusuna hayır dedim. "Is your spouse immigrating to the U.S. at a later date to join you?" sorusuna ise evet dedim. Yani daha sonra onları almayı planlıyorum inşallah. Ancak Ankara konsolosluktan gelen maile göre eşim ve çocuklar da applicant ve mülakat randevulu görünüyor. Ve onlar için de evrak talep ediliyor. Yada ben yanlış anlıyorum bilmiyorum. Onlar için sağlık raporu ya da vize gönderim adres kaydı da yapmadık. Mülakata giderken onlardan istenen evrakları götürmeli miyim. Evrakları ya da onları mülakata götürmesem problem yaşar mıyım. İlginiz ve yanıtınız için teşekkür ederim.

    Mülakata kim girerse vizeyi sadece o alır. Tek başınıza girerseniz sadece siz alırsınız. Bu arada sonradan onları yanınıza getirmek 3-4 yılı bulabilir. GC'larının eş ve çocuklarını yanına getirmesi için yapılan başvurularda büyük backlog var. Dosyaların kabul edilmesi, işlenmesi ve mülakat verilmesi yıllar sürüyor.

  • ⭐⭐⭐

    @buokcun, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @Mirali-Doğan Bu arada bir düzeltme yapmak istiyorum. Zannedersem zaten evrakları sadece asıl talihli hazırlıyor. Eşini ve çocuklarınız için ayrıca evrak hazırlamanız da gerekmeyecek diye biliyorum.

    Mülakat girecek herkes için belge götürülmesi gerekiyor. Kim için hangi belgelerin gerektiği mülakattan 1 hafta önce konsolosluktan gönderilen mail'de tek tek sırlanıyor.


  • Merhabalar konsolosluktan gelen mailde soyle bir ifade var.Mothers maiden name (Original), Mothers surname before she got .benim annemin kizlik soyadini mi istiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mia evet.


  • !!! UNGANLAR DENEYİMİ !!!
    Öncelikle Halil Bey ve ailesine, tavsiyeleri ve güzel sohbeti için çok teşekkür ederim 🙂
    28 Şubat Pazartesi günü saat 09:05'te randevum vardı. Her şey sistematik işliyor. Diğer sağlık muayeneleri deneyimlerinden farklı bir durumla karşılaşmadım. Zaten gayet kolay direktiflerle yardımcı oluyorlar. 4. Katta kayıt yaptıktan sonra 5. Kata gidip kan ve idrar tahlili yapıldı. Orada 117.5 dolar tuttu. 100 doları nakit küsüratı ise kart çekimiyle hallettim. Sonra 3. Katta akciğer filmi çekildi. İşlemler bitince tekrar 4. Kata gittim ve elimdeki yapılan tetkik kağıdını çalışanlara bıraktıktan sonra 12:30'da doktor muayenesi için gelebilirsiniz dediler.
    12:15'te tekrar 4. Kata gidip durumumu söyledim. Beklememi söylediler. 4 dakika rötarlı olarak doktor muayenesi için içeri alıp ne yapmam gerektiği söylendi. Doktor 3 dakika sonra geldi. Gelişi ve gidişi hipnoz gibiydi 🙂 Geldiği gibi astım ilacın bu mu dedi. İçimden deşifre olduk hadi bakalım dedim 🙂 uzanmamı söyleyip muayeneye başladı. Konuşmama müsade etmeden kendisi sağolsun benim adıma da cevap verip muhabbeti tamamladı 🙂 Sürekli astım ve sigara üzerinden konuştu. Giderken yanında antidepresan al kültür karmaşası yaşayabilirsin dedi. Amacı psikolojik bir rahatsızlık ihtimali kontrolü sanıyorum. (ya da süreç boyunca komplo teorisi uzmanı oldum 🙂 daha sonra tamamdır dedi. Ayrılıp kayıt yaptırdığım yerde pasaportumu teslim alıp 250 dolar nakit ödeme yapıp ayrıldım.
    Toplamda 367.5 $ ödeme yaptım.

    • Uyanık olmamak lazım ne ise onu söyleyin zaten onlar her şeyi biliyorlar 🙂 *

  • @gucarslan resmi olarak nereden alabilrim ki.kendi aile nüfus kayit ornegimde yok


  • Öncelikle bizden önce tecrübelerini yazarak bize ışık tutan tüm dostlara selam olsun . 28 Şubat 2022 Pazartesi unganlar randevumuza eşim ben ve oğlum olmak üzere 3 kişi katıldık. 09:25 saatli randevumuza 25 dakika erken gittik. Sanırım 09:00 da mesai başladığı İçin 4. Katta ilk etapta muhattap bulamadık. Çok beklemeden 2 hanımefendi gelip isimleri randevu saat sırasına göre okuyup çağırdılar . Geliş gidiş yapmamak İçin randevusu yaklaşanları içerideki bekleme odasına aldılar . Evraklarımızı almayı müteakip 5. Katta kan alınması ve 3. Katta akciğer filmi için yönlendirdiler . İlk etapta eşim ve benim için toplamda 95 dolar ödedik ( oğlumuz 8 yaşında hiçbir test yapmadılar ) . Sonrasında tekrar başvuru yaptığımız yere geri döndük. 13:00 da gelip muayene olabileceğimizi söyledi . Bu arada personel gayet anlayışlı ve her soruya samimiyetle cevap veriyorlar . Burada ilave etmem gereken en önemli konu eğer ailenizden birisi pozitif çıkar ise sizin de gelmemeniz gerekiyor. Maalesef forumdan bir abimizin ailesinde pozitif var diye onlar da muayene olamadılar ( kendileri negatifti ) . Biz öğleye kadar olan süreçte dışarıda yağmur olduğu İçin cviz adlı kuğulu parkın yanındaki pastaneye oturduk. Burada yine daha önce Telegram grubundan arkadaşımız kardeşimiz Baran ile güzel bir sohbet gerçekleştirdik . Oturduğumuz mekanda yiyecek ve içecek her çeşidi mevcut . Temiz ve nezih bir mekan . Sigara içenler için alt katta , kullanmayanlar İçin de üst katta güzel masaları var . 13:00 da tekrar unganlara döndüğümüzde 5-10 dk beklemeyi müteakip ilk önce beni içeri aldılar . Siyah bir önlük giydim . Sadece iç çamaşırınız kalıyor. Handan hanım geldi yıldırım gibi arka arkaya sorular . Burada benim tespit ettiğim soru sorarken de beden dilinize Bakıyor .Ben tetanoz açısı İçin sağlık ocağından imzalı kağıt götürmeme rağmen tekrar vurdular. Eşimin e devlet çıktılı tetanoz aşısını kabul ettiler . Oğlumuzun da aşklarını götürdük ama ona da varisella ile alakalı bir aşı vurdular . Bana 3 , eşime 2 be oğlumuza da 1 aşı vurdular . Tansiyonum biraz fazla çıkınca hastalığın var mı dedi Handan hanım 🙂 tabi ben de hemen siz forumda meşhursunuz sizi görünce heyecan yapmış olabilirim dedim . Unganlara 620 dolar , lab işlemleri için de 95 dolar toplamda 3 kişilik ailemiz için 715 dolar ödememizi yaptık . Yarın 15;00-17:00 arasında raporunuzu alabilirsiniz dendi . Bu esnada İran uyruklu olduğunu düşündüğüm aileler de vardı . Forum üyemiz genç arkadaşlarımız ile sohbet etme imkanlarımız oldu . Bizden şimdilik bu kadar 🙂 3 Mart Çarşamba günü mülakat tecrübemizi aktarmak üzere küçücük mola . Saygılar

  • ⭐⭐⭐

    Yarından itibaren 3 hafta boyunca her gün onlarca kişi mülakatlara girecek. Sevinçli haberlerinizi bekliyoruz.
    Herkese şimdiden başarılar ve bol şans diliyorum.
    ☘ ☘ ☘


  • @gulyc O konuyu bende takip ediyordum.Güncellemeyi @crazycells yapacağını yazmıştı.


  • SAĞLIK MUAYENESİ DENEYİMİM

    Herkese merhaba. 28 Şubat 09:20 randevuma 09:05 civarı gittim. 4. katta kayıt açtırmak için bekleme salonunda adım çağırılana kadar bekledim. Pasaportumu, negatif PCR testi sonucumu, DS-260 konfirmasyon kağıdımı ve e-Nabız’dan aldığım tetanoz aşısı olduğuma dair bir kağıdı verdim. Webcam karşısındaki bir sandalyeye oturarak fotoğrafım çekildi. Bir kağıda imza attım. Pasaportumun arasına belgelerimi ve imza attığım, yeni çektikleri fotoğrafım olan kağıdı koyup geri verdiler. Bekleme salonundan çıkarken saat 09:15’ti. 5. kata yönlendirdiler. Belgelerimi verdim ve biraz oturduktan sonra adım çağırıldı. Kan testi, idrar testi ve akciğer filmi için 117,5$ ödeme istendi. 118$ nakit verdim, para üstünü 7₺ olarak geri aldım. Faturasını da çıkartıp belgelerime eklediler. Birazcık daha bekledim, çok tatlı bir hemşire geldi. Kan alması için bir odaya gittik, orada kan ve idrar testi için daha önce imza attığım kağıda iki imza daha attım. Kan verdikten sonra bana verilen idrar tüpüyle lavaboya yönlendirildim. İdrar tüpünü teslim edip pasaportum ve arasındaki belgeleri alıp akciğer filmi için 3. kata indim. Burası kalabalıktı diğer iki kata kıyasla. Fakat belgelerimi danışmaya değil, bir kapının yanındaki görevliye verdim kendisinin istemesiyle. Sıra beklemedim yani. Beni bir odaya yönlendirdi, orada yine imza kağıdına imza attım. Odanın içerisindeki odada bel üstündeki tüm kıyafetleri çıkarmam istendi. Başörtümü çıkarmama ise gerek olmadığı söylendi. Sonrasında film çekildi ve kıyafetlerimin olduğu odada giyinip oradan çıkış yaptım. 4. kata gidip pasaport ve belgelerimi teslim ettim. 12:00’da muayene için gelmemi söylediler. (Muayenesi benden sonra olan bir arkadaş beklemeden direkt muayene oldu.) 11:50 gibi 4. kata döndüm ve adım çağırılınca bir odaya alındım. Ayakkabılarımı çıkarıp hızlıca kilo ve boy ölçümü yapıldı. Kıyafetlerimi çıkarıp önlüğü giydim. (Ön tarafı ipi bağladığımız kısımmış arkadaşlar :D) Bu sefer başörtümü de çıkarttım. Bir süre sonra Handan Hanım geldi. Muayene masasına yattım, tansiyonumu ölçtü ve stetoskopla göğsümü ve sırtımı dinledi. Bu sırada klasik soruları sordu: şu şu hastalığın var mı, depresyonda mısın, intihar eğilimin var mı… Daha sonra okuduğum bölümden ve üniversiteden konuştuk, kaçıncı denememde kazandığımı sordu. Bu sırada 3 adet iğne yaptı. Sonra giyinmemi söyledi ve gitmeye yeltenirlen gözlüğümü de getirdiğimi söyledim. Ne için kullanıyorsun dedi, kitap okurken dedim. Tek tek gözlerimi kapatıp göz muayene harflerinin en alt sırasından soru sordu. İkisini de bilince tamam dedi. Giyinip bekleme salonuna geçip oturdum. Adım çağırılınca ödeme yaptım 250$ nakit. Görevli hanımefendi e-posta adresimi ve telefon numaramı teyit etti. Faturamı e-posta olarak yolladığını söyledi ve sonuçlarımı ertesi gün 15:00-17:00 arası alabileceğimi söyledi. Ayrıldım sonra.

    Not: Ailenizin ya da muayenenize kadar sizin bekleyebileceğiniz bir bekleme odası var 4. katta. Görevli yok orada.

    Not 2: Unganlar’dan çok az mesafede Kuğulu Park’a yakın bir Garanti ATM’si var döviz çekmek isterseniz.


  • Genel olarak dikkat ettigim bir hususu yoneltim.
    Kan tahlili yapiliyor malum,peki bu kan tahliline sanirim ac yada tok fark etmiyor yoksa illaki burda bir arkadas dile getirirdi diye dusunuyorum.


  • @gokhanbagatur Kan tahlilinde aç ya da tok olmanız fark etmiyor evet.


  • @Kryptonite tskler👍🏽


  • Merhabalar mülakata hazırlanan kişilere sorum olacak. Belgelerimizi e-devletten alıyoruz bunun nüfus müdürlüğünden alınıp kırmızı damgalı olması gerekli olan bir durum var mı? Böyle birşey yaşayan var mı yoksa herkes e-devletten çıkartıyor mu?
    Teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum