Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yildirim84 evet başvuruda bulunabilirsiniz, genelde 2 yıla kadar verilebiliyor, 2 yıl bitmeden uzatmak için tekrar başvurabilirsiniz, ancak son 5 yılın 4 yılı ABD dışında geçmiş ise bu sefer 1 yıllık veriliyor.

    Öğrencilik de geçerli neden sayılabilir elbette, ancak bunun bir vize görüşmesi gibi olduğunu unutmamak gerekir, dolayısıyla başvurmaktan zarar gelmez ama kesin alınır gibi bir şey de söylememek lazım.


  • 12/02/2022 Unganlar deneyimimizi yazacağım. Ama klasik olarak şu saatte girdik bu saatte çıktık yazmak istemiyorum
    Direk size faydalı olabilecek yerleri yazıyorum

    1-Çocuklu aileler yanlarında bakıcı/anneanne babaanne ile gelebilir. ön kayıt bankosonun oldugu yere kadar yanınızda biri gelebiliyor . Böyle bi kısıtlama yok
    2-İçerisi kalabalık olursa aynı kattaki bekleme odasına geçin
    3-Kayıt bankosonun olduğu odada gürültülü konuşmayın
    4-Girdiğinizde bankoya kendinizi tanıtın ve beklemeye geçin. PCR sonucu/Confirmation Page/pasaportlar/aşı kartları istenecek
    5-Çocugunuzun aşı kartı için 'özelde verilen kitapçık kabul olur' deniyor fakat siz yine de e devletten de her aşının hangi dozunun ne zaman yapıldığını gösterir ekran görüntülerini yanınızda bulundurun.
    6-Farklı doktorların imzasını aynı aşı kitapçığı üzerinde gördüklerinde şüphe duyuyorlar. Aslıda bu çok normal bi durum doğumda bi doktor aşı yaparken ,1 yaş aşısını başka bir çocuk doktoru yapabilir.
    7-Devletin karşılamadığı aşıları da edevlette görmek istiyorlar . (BURASI KRITIK). Ayrıca enabızdaki aşı dökümanıyla elinizdeki aşı kitapçıgındaki tarihlerin birebir uyuşması gerekiyor.
    8-Yoksa o aşıları yapılmamış sayabilirler.
    9-Bana 2,eşime 2 , 22 aylık kızımıza 1 aşı yapıldı. Ne aşı yapıldığını içerde sorduk, çıkınca raporda yazacak dediler.Çıkınca sorduk 'sonuç dosyasında görürsünüz' dediler. Şuan bilmiyoruz
    10-Düzen lab 95 Dolar ödedik. Unganlara 670dolar (250+250+170)
    11-Bizim gittiğimiz gün. Bireysel gelenleri Handan Hanım'a , aileleri Mehmet Bey'e yönlendiriyorlardı. Önce baba giriyor içeri ,o çıkınca anne ve çocuklar.
    12-Ctesi girilen muayenenin sonuçları pazartesi 15:00 dan sonra alınabiliyor. biz bi arkadaşımızın ismini verdik. o alıp bize ulaştıracak
    13-Bankodaki tüm hanımefendiler çok çok kibar ve yardımcıydı. Biz tahlilîlerden direk muayeneye geçtik. Gel-Git yaptırmadılar.
    14-Forumun her satırını dikkatle okuyun. Çok faydasını gördük.

    Hepinize teşekkürler.

    CN: 2022EU00000XXX & DV21 : 2021EU000288XX-Gidemedik geçen yıl
    DS-260 Gönderimi: 14/06/2021
    Congrats Maili : 16/12/2021
    2NL Maili: 02/02/2022
    Saglik Muayenesi:12/02/2022
    Vize Mulakati:08/03/2022
    Vize Onayı:
    Pasaport Teslimi:
    ABD ye ilk giriş :

  • ⭐⭐

    @yildirim84, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan bey vakit ayırıp bilginizi paylaştığınız için gerçekten çok teşekkür ederim. sadece şunu sormak istiyorum eğer bilginiz dahilindeyse. ilk girişimizi birlikte yapıp amerikadayken re-entry permit için sadece oğluma bu izni alabilir miyim ? yani ben kalıp iş ve düzenimi kurarken kendiside türkiyedeki okulunu tamamlayabilir. Bu sebepten dolayı. Yani bu izni sadece oğlum için alabilir miyim ? ve okulun olması re-entry permit için geçerli bir sebep sayılabilir mi ? Teşekkürlerimi sunuyorum.

    Evet sadece oğlunuz için yapabilirsiniz ancak benim size tavsiyem, oğlunuz için re-entry permit başvurusu yapmayın, onun yerine 6 ayı geçmeyecek aralıklar bırakarak, mesela yaz tatili, sömestr tatili, ara tatil gibi zamanlarda, oğlunuz Amerika'ya yanınıza gelsin. Hatta garanti olması için 5-5.5 ayı geçirmemeye çalışın derim. Türkiye'deki okulunu bitirmesi problem olmaz bu durumda. Siz de orada düzeninizi kurabilirsiniz sorun olmaz.

    Yasal olarak imkan varsa ve oğlunuz da isterse liseyi orada okur. Eğer oğlunuz 18 olmadan vatandaşlık alırsanız da oğlunuz sınava girmeden Amerikan vatandaşı olabilir diye biliyorum, bu konuda eksiğim olabilir, bir araştırın.

  • ⭐⭐

    @ozeryilmaztr Geçen sene olmadı ama bu sene olacak umarım 🙂 süreç çok yıprattı malum. Çok çok az kaldı hedefe ulaşmaya.

    Bilgilerinizi alta yazmak yerine imzanıza taşırsanız daha iyi olur 👌🏽


  • @funnelweb cevabınız için çok teşekkür ederim.


  • @ezgilera Cevabınız için çok teşekkür ederim. bizde bu şekilde düşünmüştük fakat sonradan bunun sağlıklı olmayacağını düşündüm açıkcası çünki asıl amacın abd içerisinde yaşamak olduğunu varsayarsak. en güzeli re-entry permit şeklinde bir avukat aracılığı ile sanırım abd içerisinde bir başvuruda bulunmak olur diye gözüküyor.

  • ⭐⭐

    @yildirim84, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ezgilera Cevabınız için çok teşekkür ederim. bizde bu şekilde düşünmüştük fakat sonradan bunun sağlıklı olmayacağını düşündüm açıkcası çünki asıl amacın abd içerisinde yaşamak olduğunu varsayarsak. en güzeli re-entry permit şeklinde bir avukat aracılığı ile sanırım abd içerisinde bir başvuruda bulunmak olur diye gözüküyor.

    Oğlunuz Amerika'ya ziyarete gelip giderken siz orada yaşayabilirsiniz, bunda sorun yok ki.


  • @ezgilera sorun anlamında değil fakat bu kartı bize abd devleti amerikada yasal olarak yaşamamız için veriyor yani bunun içinde iş okul vs vs kapsıyor. yanlış hatırlamıyorsam hatta grupta ve forumda da okuduğumu hatırlıyorum, kartı bir ek opsiyon gibi kullanmak bu şekilde 6 aydan 6 aya giriş çıkışlar, hoş karşılananan bir durum değilmiş. bu nedenle bunu sürekliliğe dönüştürdüğümüzde sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.


  • Gözler current sayılarında 🤔 bu ay bütün numaralar current olsa ne güzel olur.🙏


  • @the-inception bu bültende bence 18.000 veya 18.500 olarak açıklanacak 🙂


  • @kitapsever büyük ihtimal 18.500 bencede ama bir sürpriz gelir belki🤔🙂


  • @the-inception Şampanyaları aldım beklemedeyim 🙂

  • ⭐⭐

    DV2022 süreci boyunca bülten hep ayın 13ü ile 16sı aralığında açıklanmış. O yüzden bugün yarın açıklanır diye bekliyorum.

    DV2021e göre çok daha sistematik gidiyorlar bu sene.

    Benim tahminim (temennim) 17.000 açıklanması. 16.000 in altında kalacağını pek sanmıyorum. Henüz tüm current olanlara mülakat verilmemişken, bültenin all current olması ya da büyük sıçrama yapması pek de iyi bir şey değil.


  • @ezgilera Ds 260 ı haziranın başlarında göndermiştim. Tüm numaralar Current olursa ufakta olsa Nisan ayında mülakat tarihi alma ihtimalim var. Hayaller iste🙂🙏

  • ⭐⭐

    @the-inception, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ezgilera Ds 260 ı haziranın başlarında göndermiştim. Tüm numaralar Current olursa ufakta olsa Nisan ayında mülakat tarihi alma ihtimalim var. Hayaller iste🙂🙏

    DS260 submit tarihine göre değil, case numbera göre ilerliyor artık onaylar. Case numbera göre de size sıra gelmesine epey var. Şu an 7binlerde onaylar.

    Ayrıca onaylı olsanız bile current olmadan zaten mülakat alamazsınız. Nisan'da current olacağınızı sanmıyorum (tabi her şey mümkün ama bence böyle bir sıçrama olmaz bültende), o yüzden Nisan mülakatı için çok fazla beklentiye girip hayal kırıklığı yaşamayın derim.


  • @ezgilera evet case number a göre ama onların içindede ds260 i en erken gönderenler diye anladım okuduklarimdan. Kısmet hayal kurmak bedava.🙂


  • merhabalar. muayene için pcr testini testini ne diye alacağız. belgede özel bir şey yazacak mı? teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mirali-doğan mülakata nerede gireceksiniz ve sağlık raporunu hangi ülkede alacaksınız?
    imzanızda londra görünüyor çünkü..


  • @gucarslan düzeltemedim imzayı. ankarada gireceğim


  • merhabalar. muayene için pcr testini testini ne diye alacağız. belgede özel bir şey yazacak mı? teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum