F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
Selamlar,
Eşim ve Çocuklarım için F2A vizesine başvurmayı düşünüyorum. En son visa bulletin’de C - Current olduğu görülüyor. Bekleme süresi hakkında fikri olan var mıdır?
Edit: baktığım yer Final Action imiş. Sanırım bizi ilgilendiren alan Filling ve tarih de OCT21 yani bir kaç ay geriden geliyor.
-
@yollardakiadam biran önce başvurunuzu yapın dosyanız şanslıysanız hızlı sonuçlanan bi servise gider mebraskadan 7 aya vizeyi alan arkadaşım var aksi durumda 1,5 seneyi gözden çıkarın derim
-
@cokbekledik86 önce turist vizesine başvurup sonrasında Amerika ya gidip statü değişsek mi diye düşünüyorum.
-
@yollardakiadam ben bir kaç kez turist vizesi almaya çalıştım fakat eşim Amerika’da olduğu için göçmen vizesine başvurmamı söylediler şansınız varsa onu alırsınız ama ozamanda 2023 lere randevü veriyolar belkide green kartınız daha çabuk çıkar eşiniz Türkiye’de siz amerikadamısınız
-
@cokbekledik86 hepimiz Türkiye’deyiz. Önceden vizesi vardı eşim ve çocukların belki tekrardan randevu almadan verirlerse şansımızı deneyeceğiz sanırım.
-
@ilkin001 merhaba konsolosluğun sitesinden meramınızı iletip randevunuzu revize etmelerini talep edin. Endişe etmeyin verirler yeniden. Siteye girin bulursunuz. Spesifik olarak alanını hatırlamıyorum ama dediğim şekilde yapabilirsiniz
-
Merhaba, I-130 formunu 7 ay önce submit ettik, 1 ay sonra 22 yaşıma gireceğim. Başvurumla alakalı henüz herhangi bir güncelleme veya geri dönüş almadım. Değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. California Service Center.
-
@calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba, I-130 formunu 7 ay önce submit ettik, 1 ay sonra 22 yaşıma gireceğim. Başvurumla alakalı henüz herhangi bir güncelleme veya geri dönüş almadım. Değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. California Service Center.
Aylardır tek gördüğüm ekran bu, approved vesaire tarzında bir bildirim de gelmedi.

-
@calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Aylardır tek gördüğüm ekran bu, approved vesaire tarzında bir bildirim de gelmedi.

O daha çok duracak öyle. Herkesin bu şekilde
Ca service center icin en az bekleme süresi su an estimate time range üzerinde 22,5 ay. Evlilik kiminle (citizen veya lpr), ya da çocuklar içinse kimin çocuğu ( citizen veya lpr) bu kriterlere göre de değişiyor, uzadıkça uzuyor. İ130 approved olması ne yazık ki hemen olmuyor. Hepimiz aynı gemideyiz. -
@calido konuyla ilgili çok bir bilgim yok ama önceden başvuru yapıldığı için belkide 21 yaşı doldurmak sizi etkilemez. Ama bence net bilgi bulamazsanız bir avukata biraz danışmanlık ücreti ödeyip sorularınıza net cevaplar alın. Uscis bekleme olayına gelince, sorun değil hepimiz bekliyoruz aylardır yapabilecegimiz bir şey yok malesef ama yaş olayı cocuklarda süreyi çok değiştiriyor diye duymuştum bence bunu mutlaka araştırmalısıniz
-
Arkadaşlar Amerika’ya girişte eşimin kayıtlı adresine mi ilk giriş yapmamız gerekiyor? Adresi Newyorkta. Biz orlandoya yerleşmeyi planladık. Oraya direkt giriş yapamaz mıyız ?
-
Iyi akşamlar herkese, durumumuzla ilgili paylaşım etmek istiyorum, bizim durumlarda olanlar yada bu süreci yeni geçenlerin geribildirimlerini almak isterdik

2021 Temmuz ayında F2A vizesi için başvuru yapmıştık, eşim ABD de de greencardlı, 27.kasımda NVC ya evraklarımızı gönderdik, beklemedeyiz, daha haber yok.
3 ay içinde bir haber olur diye biliyoruz. Bu durumda tahmini ne zamana NVC dan bir bildiri ala biliriz? evraklarımızın tam olduğundan emin olmak isterdik tabiki)
Önceden teşekkürler. -
@nargiz94 nvc timeframe yazarsanız zaten hangi tarihte olduklarını sitelerinden görebilirsiniz bu hafta 9-10 Kasım olanları onaylıyor her hafta pazartesi güncelleniyor
-
@nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Iyi akşamlar herkese, durumumuzla ilgili paylaşım etmek istiyorum, bizim durumlarda olanlar yada bu süreci yeni geçenlerin geribildirimlerini almak isterdik

2021 Temmuz ayında F2A vizesi için başvuru yapmıştık, eşim ABD de de greencardlı, 27.kasımda NVC ya evraklarımızı gönderdik, beklemedeyiz, daha haber yok.
3 ay içinde bir haber olur diye biliyoruz. Bu durumda tahmini ne zamana NVC dan bir bildiri ala biliriz? evraklarımızın tam olduğundan emin olmak isterdik tabiki)
Önceden teşekkürler.Bu adresten zamanları takip ediyoruz.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html
Şuan bizimle alakalı kısımdaki bilgiye göre;
Current case review time: As of 14-FEB-2022, we are reviewing documents submitted to us on 11-NOV-2021.
Before the National Visa Center reviews your case, you must pay all fees and submit all required documents, such as:
Petitioner’s Affidavit of Support;
Supporting financial documents;
Applicant’s DS-260, and
Applicant’s civil documents.NVC onayınız gelince paylaşırsanız seviniriz.
-
@myusuf teşekkürler, tabiki onay gelince paylaşırız mutlaka, İnşallah iyi gelir bakalım
-
Merhaba,
I-130 formu doldururken, ek kısmına yüklemiş olduğum belgelerin hepsini online ortamda oluşturup gönderdim yani hiçbir belgenin fiziksel kopyası elimde yok, fiziksel çıktı almam gerekir miydi? Teşekkürler.
-
@myusuf, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html
Current case review time: As of 14-FEB-2022, we are reviewing documents submitted to us on 11-NOV-2021.
Before the National Visa Center reviews your case, you must pay all fees and submit all required documents, such as:
Applicant’s DS-260, and
Yusuf Bey selam,
"we are reviewing documents submitted to us on 11-NOV-2021."
Şimdi böyle diyor ve ben dosyamı "07.07.2021" tarihinde submit ettim ve hiçbir geri dönüş almadım. Sadece dosyanız gönderilmiştir bilgisi çıkıyor. Bu normal mi?
On July 6, 2021, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOE9858682XXX, and sent you a receipt notice or acceptance notice.
-
@myusuf, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Applicant’s DS-260, and
Yusuf Bey selam,
"we are reviewing documents submitted to us on 11-NOV-2021."
Şimdi böyle diyor ve ben dosyamı "07.07.2021" tarihinde submit ettim ve hiçbir geri dönüş almadım. Sadece dosyanız gönderilmiştir bilgisi çıkıyor. Bu normal mi?
On July 6, 2021, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOE9858682XXX, and sent you a receipt notice or acceptance notice.
Merhabalar.
Biz dosyamızı vatandaş eşi olarak doldurduk ve Potomac SC'de yaklaşık 1 yıl sonra onay geldi. Bu forumdan takip ettiğim kadarıyla Green Card sahibi eşi olarak yapılan başvurular genellikle 2 yıl içinde onaylanıyor. Hayırlısıyla inşAllah daha önce onaylanır. -
@myusuf Sanırım vize tipi ve visa centerdan kaynaklanıyor
Teşekkür ederim yine de yardımınız için. -
Bu gün an itibarı ile randüvumuzu aldık marın 14üne . Şimdi bir az heyecanlamdık . Randevuya neler götüreceğiz hangi sorular soruluyor falan bilgisi olan yardım ede bilirmi lütfen?randevu gürcistanda olacak
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum