Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @güler-özçelik bahsettiğin adres değişiklikleri yerleri yanlış yazdınız. Amerikada ki adresini değiştirmek istiyorsan 2 yerde değiştirebilirsin.

    1- mülakata gidince konsoloslukta değiştirebilirsin
    2- ilk amerikaya giriş yaparken evrağını alan görevliye ben adres değiştirmek istiyorum diyeceksin.

    Ais yada ungan gibi yerler de adres değişikliği gibi hiçbir zaman yapılmaz. Ais sadece pasaportun geleceği ptt şubesinin seçtiği yer. Ungan ise sadece sağlık raporunun aldığını yerdir.


  • Merhabalar nasılsınız ? Başvuru formlarımızı onaylayıp geçen yıl göndermiştik. Hala herhangi bir onay gelmedi. beklemeli miyim ? Yapmam gereken bri şey var mıdır ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @10ursay ds260 bahsediyorsanız artık onay maili gelmeyecek bu son değişiklikten haberiniz yok anlaşılan sizin case numarası her ayın 15 - 20 açıklanan bültende kapsıyorsa size mülakat maili gelecek eğer bu bültenlerde kapsamıyorsa kapsayana kadar bekleyeceksiniz.


  • Evet maalesef haberim yok idi. Bu bülteni nereden takip edebilirim ? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @10ursay


  • bilgilendirme için çok teşekkürler. İyi Akşamlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @10ursay iyi akşamlar biz burada aileyiz herkes birbirine yardımcı olacak ki tüm sorunları teker teker çözelim


  • Arkadaşlar ais kaydı yaparken iyice karıştırdım. Katılımcıları silip tekrar ekleme yapmaya çalıştım.cunku ptt Şubesi seçmeye çalıştım. 4 kişi ready idik. Simdi sistemde 3 kişi ready görünüyor. Ankara ya mail mi atmam gerekiyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysy33 iyi geceler aşağıdaki linkten sondan ikinci sırada forumdan evren video çekti

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları/8119?page=406


  • @ayvalik10 selamlar, ais ve unganların DV sürecindeki amaçlarını biliyorum. Tek muallak olan kısım mülakatta adres değiştirecek isem, ais ve ungalara Amerika’da bir adres belirtmek germiyor ise ( henüz girip deneme şansım olmadı mülakat alamadığımız için sadece yapılan yorumlardan biliyorum) ve ais ile unganlar mülakattan hemen önceki adımlar olduğuna göre düzelteler buradan başlaması gerekmiyor mu?
    Ki ben de kısmet olursa mülakatta greencard için adres değiştirenlerden olacağım.

  • ⭐⭐⭐

    @aysy33, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Arkadaşlar ais kaydı yaparken iyice karıştırdım. Katılımcıları silip tekrar ekleme yapmaya çalıştım.cunku ptt Şubesi seçmeye çalıştım. 4 kişi ready idik. Simdi sistemde 3 kişi ready görünüyor. Ankara ya mail mi atmam gerekiyor

    Haftasonu CEAC sisteminde yapılan son güncellemeden sonra, mülakat almış ve READY statüsü kazananların bir kısmının aile üye sayılarında hata olduğunu görüyoruz.

    mülakat aldıysanız, lütfen CEAC'den aile üyelerinin sayısını kontrol edin. 4 iken 3, 3 iken 2 olma durumu olabilir.

    eger varsa telaslanmayin, muhtemelen sistemin hatası. DS260 doldurdugunuz sayfada bütün aile bireyleri completed ise merak etmeyin, yakında düzelecektir.


  • @smartcells yalnız dün 7 şubat ptesi 10.00 gibi mail geldi ais kaydını tamamlayın diye ceac i kontrol ettiğimde 4 kişiydi. Akşam ais kaydını yaparken kendi elimle karıştırdım. 3 ksisiye ais kaydı yaptık.4. Kişiyi ekleyemedim.Sonra ceac ı kontrol ettiğimde 3 kişi olduğunu gordum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eliff3, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    merhaba ben 10 martta mülakata gireceğim pasaport süresini uzattığım için pasaportumu değiştirdim. yeni pasaportum 15 20 gün sonra teslim edilecekmiş bunu konsolosluğa bildirmem gerekiyor mu cevaplasanız çok sevinirim. ve mail atıcaksam [email protected] bu mail adresine pasaportumu taratıp atmam gerekiyor değil mi?

    merhaba. hayır taratmanız gerekmiyor. sadece ilgili konu için verdiğiniz adrese mail atın ve mülakata süresi dolduğu için yeni pasaportla gireceğinizi belirtin. onlardan gelecek cevabın da çıktısını mülakatta yanınızda bulundurun. mülakatta da yeni + eski pasaportunuz yanınızda olsun. bol şans..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysy33 lütfen sakin olun.
    bu şekilde telaşlı işlem yaptığını için hata yapıyorsunuz. ilk olarak CEAC'da verilerin düzelmesini bekleyin, sonrasında AIS'in mail adresine durumu anlatan mail atıp onlardan gelecek cevaba göre hareket edin. bu sorun sizin ya da ailenizin vize almasını engel olmayacak. yeter ki sakin olun..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @güler-özçelik Her iki sistem de amerikada ki adresinle hiçbir işi yok ki senden istesin. Ondan amerika adresi sadece amerika hükümeti için önemli diğer hiçbir kurum yada sistem için istenmiyor.


  • @ayvalik10 çok teşekkür ederim.

    Kontrolleri sağladığımda başvurum aşağıdaki şekilde beklemektedir.

    CASE NUMBER: 2022EU000038XX
    VISA CLASS: DV
    YOUR CASE IS CURRENTLY AT: KCC
    FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: TURKEY

    Bu durumda yapmam gereken bir şey var mıdır ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @10ursay ilk başvuru da yaptığın maile bakar mısın sana mülakat tarihi gelmesi lazım gelen kutusu önemsizler spam ne kadar klasör varsa çünkü mart ayında 300 den fazla tarih verdiler. Eğer mailde yoksa dvprogram.state.gov sitesine girip ilk kazandığın sayfa olan yer oradan da kazandığın mektup vardı ya işte o mektup tarih verildiyse mülakat bilgileri olarak değişecek. Hiç vakit kaybetme sağlık randevusu için unganlar doctorun sitesi yer yok tarih alanlar herkes elini çabuk tutsun. Önce ungan randevusunu alın sonra ais kaydını yapın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @10ursay merhaba. sürecinizi imzanıza taşır mısınız rica etsem?
    diğer türlü sorunuza net cevap veremeyiz.
    lütfen DS260 submit tarihinizi doğru şekilde yazın, bu sizin neden mülakat almadığınızı gösterecek.


  • @ayvalik10 @gucarslan

    Merhaba, İstediğiniz gibi imzama taşıdım. Umrım başarılı olmuştur. Mailleri kontrol ediyorum devamlı spam vs ama gelen bşr mail olmadı. verdiğiniz siteden kontrol yaptığımda ise aşağıdaki şekilde görünüyor.

    You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2022 (October 1, 2021 to September 30, 2022). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at http://dvselectee.state.gov. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application.

    Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available, you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member, and you have provided copies of all required documentation to the Kentucky Consular Center (KCC). You will receive document submission instructions by e-mail after KCC processes and accepts the DS-260 application forms for you and any accompanying family members. You can see a list of required documents that you will need to provide at https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html. If you are scheduled for an interview, you will receive an e-mail notification message. These important e-mails will be sent to the email address you provided on your initial application. Notify KCC at [email protected] if your e-mail address changes to ensure you receive all notifications regarding your Diversity Visa case.

    If you need to contact the Kentucky Consular Center (KCC) about your case, you may write to [email protected]. When writing to KCC, you must always include your name and case number as they appear below. You must also include your complete date of birth as stated on your original entry. You may call the Kentucky Consular Center at (+1)606-526-7500 between 7:15am and 3:30pm EST

    Case Number: 2022EU00003XXX
    Principal Applicant Name: SAYDAMER, ONUR
    Preference Category: DV DIVERSITY
    Foreign State Chargeability: TURKEY
    Post: ANKARA


  • Belki biraz saçma bir soru olacak ama, önceden, eski pasaportumuzu da taratıp yanında yenileme sebebiyle birlikte KCC'ye yollamamız gerekiyordu ancak şimdi belge talebi gelmeyeceği ve bu belgeleri mülakatta yanımızda götüreceğimiz için acaba yenileme sebebimizle ilgili bir kağıt da yazacak mıyız?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum