Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Amerikadaki obezite farkli ulkeler dolasmis biri olarak asiri dikkatimi cekti. Turkiyede sisman buldugum kisiler simdi gozumde igne iplik gibi. heleki ukrayna ve balkanlarla karsilastirildiginda populasyon sismanligi cok ciddi bir sorun gibi gozukuyor. burada yetisen turk tanidiklarda bu duruma uymus gibi gozukmekte. kimsenin de bu konuyu yadirgadigi yok ve degistirme cabasinda oldugu gozukmemekte.

    ABD obezite prevalansı 2017-2018'de %42.4 idi. 1999-2000'den 2017-2018'e kadar ABD obezite prevalansı %30,5'ten %42,4'e yükseldi. Aynı zamanda, şiddetli obezite prevalansı %4,7'den %9,2'ye yükseldi. Yanilmiyorsam bu oran 20 yas ustunde yuzde 70 lere yakin.

    bu konuya dikkat cekmek icin bu baslik acilmistir.




  • ⭐⭐⭐

    Sagliksiz gidaya ulasmak inanilmaz derecede kolay ve ucuz. $1 dolara burger olması bile akıl alır değil.

    Aksi olan saglikli beslenme icin ise 2 secenek var; market alisverisi ile evde kendi yemegini yapmak, veya saglikli yemek odakli restaurantlar. Fakat bu iki secenek de ucuz fast food almaktan daha maliyetli, veya vakit acisindan daha zor. Sanirim bu durumun sonuca katkisi var.

    Turkiye'de zengin olan kilolu olur, olmayan ise zayif. ABD'de tam tersi; zengin olan fit ve saglikli, düşük gelirli ise kilolu.


  • @freeworld Bende simdilik ailemle oldugum icin saglikli besleniyorum. Fakat durum beni de fast fooda yoneltirse mecburen fazla egzersiz programi gerceklestirerek telafi etmeye calisacagim. Burada dogma buyume yasitim kadin akrabam var, babannem daha fit :D.

  • Göçmenlik Sohbetleri bölümünden taşındı  admin admin 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Maalesef ABD'de asiri kilo bir problem. Ben de bu problemde yuksek kalorili ve ucuz urunlerin ciddi etkisi oldugunu dusunuyorum; insanlar kendilerini bundan koruyamadiklari icin sehirler/eyaletler kendi kurallarini getiriyorlar; 6-7 yil once New York'ta cok buyuk boyutlu sekerli iceceklerin satisi yasaklandi. Ne fast-food dukkanlarinda, ne restoranlarda, ne sinema salonlarinda ne de stadyumlarda L'nin ustunde bardaklarda sekerli icecek satilamiyor artik... Su an pek cok yerde sanirim 3 standarta dusmus durumda... S, M ve L ... eskiden XL hatta bazi yerlerde XXL boyutlarinda bile plastik bardaklar vardi 🙂

    Ayrica obez olmak cok ciddi saglik problemlerine de neden oluyor, vucut yag miktarindan dolayi surekli bir enflamasyon altinda oldugundan, bunun ustune gelebilecek baska bir mikrop bagisiklik sisteminin cok ciddi reaksiyon vermesine neden olabiliyor. Bu nedendir ki, COVID-19 gibi patojen kaynakli pek cok hastaliktan olme veya kotu etkilenme orani asiri kilolu insanlar arasinda daha yaygin maalesef...

    ABD'deki yetiskinler arasindaki obezite orani soyle degisiyor:

    Screen Shot 2022-02-27 at 6.00.57 PM.png

    ayrintili bilgi:


  • yeteri kadar insanla tanışınca ve sürekli birilerinin bir hastalık hikayesi duydukça abddeki yiyeceklerin ve genetiği değiştirilmiş organizmaların etkilerine biraz daha kafa yorunca aşağıdaki belgeselde soluğu aldım. abdliler 3 kat daha fazla hasta oluyorlar diğer endüstriyel ülkelere göre; iki partide bu pisliğe göz yumuyor.
    çok aşırı dikkatli olmalıyız…

  • ⭐⭐⭐

    Soyle bir seyin "Small" size olmasi korkutucu 🙂

    IMG_1971.jpeg


  • @FreeWoRLD Hocam ben o tur gazli ve sekerli icecekleri tuketmiyorum ama onun kucugu de ne bileyim oyuncak gibi ama 😂

    2019 yilinda Turkiye'ye gitmistim, Istanbul'da havaalaninda Adana ucagini beklerken bir kahve icmek istedim. Garsona buyuk boy bardakta, regular (normal) kahve, sekersiz, kremasiz dedim. American mi olsun abi diye sordu. Iyi ondan olsun dedim. Biraz sonra masaya kahveyi getirdi. Evlerde kullanilan standard raki bardagi buyuklugunde bir bardakta getirmisti. Hatta belki raki bardagindan biraz daha kucuk bile olabilir. Siz benim siparisi karistirdiniz galiba, benimki buyuk boy bardak olacakti, bu kucuk boy dedim. Gulumsedi ve abi bu bizim buyuk boy bardak dedi. 🧐😁

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Aylardir gazli icecek ictigim yoktu ama gecen hafta sonu almis bulundum. Zaten yemek de yenilecek sey degildi, maksat ortama uymus bulunduk 🙂

    Dediginiz konuda oyle haklisiniz, bizim memlekette de olmasi gerekenden cok daha kucuk. Arasini bulmak lazim.


Benzer Başlıklar

  • 14
  • 53
  • 19
  • 44
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum