[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@makin, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Mülakat tarihimiz geldi nihayet, gelmeyenlere bol şanslar
Hayırlı olsun.
CN numaranız, DS260 gönderme tarihiniz ve mülakat gününüz bilgilerini imzanıza taşıyabilir misiniz?
Nasıl yapacağınıza dair bilgiler aşağıdaki linkte
LINK >>> https://bit.ly/3cIMFIw -
Merhabalar, bir sorum olacaktı; şimdi sağlık muayenesi, ptt, greencardın gideceği adresimiz için NJ de bir adres yazdığımızda o eyalete yada şehre gideceğiz diye konsolosluk mülakatında orayı mı demek zorundayız yani yaşamayı düşündüğümüz yer için.Fakat ben NJ ye yerleşmeyi düşünmüyorum ama bulduğum adres orada.
-
@burak42, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhabalar, bir sorum olacaktı; şimdi sağlık muayenesi, ptt, greencardın gideceği adresimiz için NJ de bir adres yazdığımızda o eyalete yada şehre gideceğiz diye konsolosluk mülakatında orayı mı demek zorundayız yani yaşamayı düşündüğümüz yer için.Fakat ben NJ ye yerleşmeyi düşünmüyorum ama bulduğum adres orada.
Verdiğiniz adres ile yerleşmeyi planladığınız şehir, eyalet farklı olabilir.
Vizeniz basıldıktan sonra istediğiniz eyaletten giriş yapıp istediğiniz eyalette yaşamakta özgürsünüz. -
@smartcells Teşekkür ederim. Yani demek istediğim adres istenen yerlere NJ deki bir adres vermişsin neden Houston da yaşamak istiyorsun demezler değil mi ?
-
@smartcells Teşekkür ederim. Yani demek istediğim adres istenen yerlere NJ deki bir adres vermişsin neden Houston da yaşamak istiyorsun demezler değil mi ?
Bu şekilde adres bildirecek ilk kişi değilsiniz. 10 yıllardır sistem bu şekilde ilerliyor.
GC çekilişini kazandık diye orada hazırda bir adresmiz olması gerekmiyor. 3-5 kişi dışında kimsenin orada bir adresi yok. Yaşamadığımız, bir bağımız olmayan bir ülkede adresimiz nasıl olsun? Bunu onlar da biliyor. Bu da gayet noırmal. Prosedür gereği kartların gönderilmesi için bir adres bildirimi yapmak gerekiyor. ister niyetiniz o adrese gitmek olsun ister olmasın. Bir ABD adresi vermek zorundasınız. Herkesin bu adresi sağdan soldan bir tanıdıktan, arkadaştan bulduğunu biliyorlar. Bu normal.
Hangi eyalete gitmek istediğinizi zaten size mülakat sırasında soracaklar. İster yazdığınız adrese gideceğinizi söylersiniz ister başka bir yeri. -
@levent-akay yeterlidir.
-
S smartcells bu başlıktan bahsetti
-
-
-
-
@smartcells Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Birde 2 yıllık üni. veya 4 yıllık üni. mezunu olanlardan Lise diplomasının aslını mülakat sırasında istiyorlar mı ? Çünkü üniversite veya bürolar alıyor geride vermediler.
-
@burak42 en son mezun olduğun okulun diploması götüreceksin.
-
@smartcells Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Birde 2 yıllık üni. veya 4 yıllık üni. mezunu olanlardan Lise diplomasının aslını mülakat sırasında istiyorlar mı ? Çünkü üniversite veya bürolar alıyor geride vermediler.
Üniversiteden lise diplomanızı isteyebilirsiniz. Bu şekilde isteyip alanlar olmuştu. Eğer üniversiteniz vermezse o zaman şu belgeleri götürmeniz en az lise mezunu olduğunu kanıtlayacaktır:
- Üniversite öğrenci belgesi
- Şimdiye kadar üniversitede aldığınız derslerin transkripti
- E-devlet'ten öğrenci veya mezuniyet belgeleri
-
@burak42 Ben üni diplomamı aldım 1-2 hafta sonra üniversiteye tekrar gidip lise diplomamı alacağım.
Ne olur ne olmaz sen de öyle yap bence.
Vermek zorundalar.
-
Ben üniversiteden mezun olunca lise diplomamı da vermişlerdi sormadan. Kurumdan kuruma değişiyor demek ki. Ama üniversite diploması varsa lise diploması yüzünden sorun çıkmaması lazım teorik olarak. Sonuçta lise mezunu olmadan üniversiteye başlamak imkansız.
-
@burak42 yanlış biliyorsam lütfen adminler düzeltsin. Ds de belirttiğiniz adresi değiştirmeyi düşünüyorsanız, mülakatta ve mülakat öncesi ais, unganlarda yeni adresinizi belirtmezseniz ve bu değişikliği ABD ye indikten sonra yaparsanız tek sorun greencardınızın elinize ulaşma süresi ekstra uzayabiliyor. Daha önce bunu yaşayıp paylaşan arkadaşlar olmuştu diye hatırlıyorum.
-
merhaba ben 10 martta mülakata gireceğim pasaport süresini uzattığım için pasaportumu değiştirdim. yeni pasaportum 15 20 gün sonra teslim edilecekmiş bunu konsolosluğa bildirmem gerekiyor mu cevaplasanız çok sevinirim. ve mail atıcaksam [email protected] bu mail adresine pasaportumu taratıp atmam gerekiyor değil mi?
-
@güler-özçelik bahsettiğin adres değişiklikleri yerleri yanlış yazdınız. Amerikada ki adresini değiştirmek istiyorsan 2 yerde değiştirebilirsin.
1- mülakata gidince konsoloslukta değiştirebilirsin
2- ilk amerikaya giriş yaparken evrağını alan görevliye ben adres değiştirmek istiyorum diyeceksin.Ais yada ungan gibi yerler de adres değişikliği gibi hiçbir zaman yapılmaz. Ais sadece pasaportun geleceği ptt şubesinin seçtiği yer. Ungan ise sadece sağlık raporunun aldığını yerdir.
-
Merhabalar nasılsınız ? Başvuru formlarımızı onaylayıp geçen yıl göndermiştik. Hala herhangi bir onay gelmedi. beklemeli miyim ? Yapmam gereken bri şey var mıdır ?
-
@10ursay ds260 bahsediyorsanız artık onay maili gelmeyecek bu son değişiklikten haberiniz yok anlaşılan sizin case numarası her ayın 15 - 20 açıklanan bültende kapsıyorsa size mülakat maili gelecek eğer bu bültenlerde kapsamıyorsa kapsayana kadar bekleyeceksiniz.
-
Evet maalesef haberim yok idi. Bu bülteni nereden takip edebilirim ? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.
-
-
bilgilendirme için çok teşekkürler. İyi Akşamlar.
-
@10ursay iyi akşamlar biz burada aileyiz herkes birbirine yardımcı olacak ki tüm sorunları teker teker çözelim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.