@kursat68 Degisken fakat cogunda senelik aidat yok. Olanlar ise $30’dan $100’e kadar oldugunu gordum.
-
@ATS16 Teşekkürler. Şimdi yazdım dediğiniz yerden, örnek talimat dilekçesi ilettiler. Buraya da ekleyeyim belki başka biri de faydalanır.
Bu arada müşteri temsilcisinin ilettiği bazı önemli notları ekleyeyim:
Swift mahiyeti kesinlikle belirtilmelidir Açıklama yazılması zorunlu değil, yazılıyorsa ingilizce yazılmalıdır Açıklama alanına ad soyad, fatura/sözleşme no veya hediye, bağış, hibe, invoice, loan, sermaye, kar, contract, order, ihracat bedeli ifadeleri girilirse otomatik olarak engellenecek ve reddedilecektirdiye özellikle belirtti müşteri temsilcisi.
-
Gecen gun imzalanan baskanlik kararnamesi ile artik sadece ITIN ile bankalarda hesap acmak ve islem yapmak zorlasiyor. SSN sarti getiriliyor.
ITIN numarası kullanan kişiler artık bankalar için “risk göstergesi” olarak değerlendirilebilecek.
SSN’siz banka hesabı açmak, kredi almak, hatta bazı finansal işlemler gelecekte daha zor hale gelebilir.
May 19 / Executive Orders
Restoring Integrity to America's Financial System
Restoring Integrity to America's Financial System
By the authority vested in me as President by the Constitution and the laws of the United States of America, it is hereby ordered: Section 1.
-
@okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
-
-
@oguzk Sorunuzu buradan cevaplamaya calisalim.
Ayrica, heryerde ofisleri bulunan H&R Block gibi yerlerden de bilgi alabilirsiniz veya beyan yapabilirsiniz.
-
@eire Muazzam bir paylaşım. Vergilendirme sistemi tamamen oturdu kafamda sayenizde. Bir kaç kaynakta standart deduction ve effective tax rate olayından bahsetmeyip direkt olarak ham halini vermişler yüzde olarak. O zamanda da vergi oranı korktucu artıyor diğer kesintiler ile birlikte. İçim sayenizde rahattır. 🙂
-
@hDundar son 1.5 yıldır amex gold kart kullanıyorum limitsiz bir şekilde bir kere bile evrak istemediler. Genelde gig workleri bile bir gelir saymazlarken borsadaki kazançları sayarlar mı bilemiyorum
-
-
@gdv25 Giris yapabiliyorum ben. Hem websitesi, hem uygulama uzerinden ve herhargi bir VPN kullanmadan.
-
Bazi konularin iclerinde gectigini gordum. bilgim ve tecrubelerim dogrultusunda birseyler paylasayim istedim.
Gordugum kadariyla herkesin ilk yaptigi sey banka hesabi acip, yaninda getirdigi parayi o hesapta saklamak. Evet dogru yapiyorsunuz. Fakat banka secerken cok aceleci olmamak gerekiyor. Uzerinizde zaten ilk seferde gelirken getirebileceginiz meblag $10binden fazla olmuyor. adres sorununuzu cozene kadar esinizle paylasip uzerinizde tasiyabilirsiniz.
Adres sorununuzu cozdukten sonra, bulundugunuz eyaletteki erisebilirligi olan bankalari bulmaniz lazim. erisebilirlikten kastim, atm. bircok banka (ozellikle bofa,chase) kendi atmleri disindaki atmler kullanildiginda ucret kesiyor. birde kullandiginiz atm firmasinin kestigi ucret ile birlikte $10 a yakin bir meblag cebinizden cikabiliyor. Fakat bazi bankalar, hangi banka atmsini kullanirsaniz kullanin ucret almiyor. isimsiz atm kullansaniz bile. bunlardan bir tanesi PNC. baska alternatif olarak discover,capitalone gibi bankalarda anlasmali atm networku sayesinde ucretsiz hizmet sunuyorlar. internet sayfalarinda detayini gorebilirsiniz. gectigimiz gunlerde bofa nin yaptigi terbiyesizlik sonucu banka arayisina gectigimde dikkatimi ceken discover oldu. anlasmali networku sayesinde para cekimlerinde atm ucreti almiyor, hesabiniza para yatirmak icin bank subesine ihtiyaciniz yok. herhangi bir walmart dan hesabiniza para yatirabiliyorsunuz.
belki hesap acmadan once adres sorununu cozen kisiler bankalarin detaylarini arastirabilir.
baska bir konu ise, bankalar aylik servis ucreti aliyorlar. bunun onune gecmek icin ise, hesabinizda min $5.000 gunluk para bulundurmaniz gerekiyor veya direct deposit(aylik min limiti var) isleminiz olmasi lazim. direct deposit olayi, buyuk sirketlerin calisanlarinin maaslarini yatirmak icin kullandigi bir yontemdir. yani buyuk bir sirkette calisiyorsaniz, direct deposit yapiyorsalar, hesabinizda $5.000 buludurmaniz gerekmiyor. Uber,doordash, grabhub,instacart gibi firmalarin haftalik kazancinizi hesabiniza yatirmasi da direct deposit olarak geciyor. eger her ay bankanin istedigi min meblag direct deposit olarak bu sekilde hesabiniza gecerse, ucret odemiyorsunuz.
Overdraft olayina dikkat edin. banka hesabiniz $0 in altina dustugu durumda, banka sizden ucret aliyor. 1 cent bile dusse bu ucret sabittir. eger hesabinizin $0 in altina dustugunu gorurseniz, ayni gun sonuna kadar hesabi $0 uzerine cekerseniz ucret alinmiyor.
Kredi Karti: istemeyerekten yazsam da, cebinizde en az 1 tane bulundurmaniz gereken kart. ozellikle kredi skoru olusturmak icin ihtiyaciniz var. aslinda ilk defa kredi skoru yapacaklar icin secured credit card en mantikli secenek. cunku kredi skoru bu kartlarda, normal kredi kartina gore daha hizli olusuyor. ama acelem yok, normal kredi karti da aldim derseniz o zaman secured credit card i unutabilirsiniz. Kredi karti seciminde ilk onceligi aslinda faiz oranina verebilirsiniz. fakat bazi durumlarda faiz orani ikinci plana kalabilir.ornegin verdigi hizmetler. cash rewards, otel puani, ucus mili....vs. bu detaylari iyi inceleyerek uygun karti almanizi tavsiye ederim.
Ben sahsen size onerebilecegim kredi karti, Capital one venture kredi karti olacaktir. Bu kart, THY ile anlasmali oldugu icin kazandiginiz milleri birebir miles&smiles a aktarabiliyorsunuz. sadece thy degil diger bircok havayollariyla da anlasmali. her $1 harcamaya 1.25 mil veya kartin seviyesine gore x2 veriyor ki, butun aylik giderleriniz icin kullansaniz yillik rahat $12bin harcarsiniz. eger ucus mili olarak kullanmazsaniz, cash rewards olarak da cekebilirsiniz.Kredi skoru: bankalara vermis oldugunuz guvenin skoru. bu skor ileride ev, araba, sahsi kredi alirken ihtiyaciniza yaracagi icin dikkat etmeniz gereken bir husustur. kredi skorunuz ne kadar yuksek olursa, bankalar size daha dusuk faiz ile kredi vereceklerdir. skoru gelistirme cok kolay degilken, dusurmek bir okadar kolaydir.
Oncelikle, magaza kartlarindan uzak durun. homedepot, bestbuy, kohls..vs. magazalarin kartlarini kesinlikle almayin. kredi notunuza yuksek etkisi var ve en ufak odeme kacirma durumunda puaninizi cok hizli sekilde dusuruyorlar.
1 tane kredi karti alin ve onu kullanin. surekli olarak borcunuzu $0 da tutun veya kredi kullaniminizi %10 un altinda tutun. bu size + puan getirecektir.
taksit ile araba alin.arabaya pesin odeyecek paraniz olsa bile bankadan araba kredisi alin. duzenli oldeme olacagi icin kredi skorunuz yukselecektir.
kredi karti, gelir bilginizi guncel tutun. bu bilgiyi guncel tutmak kredi limitinizin artmasina yardimci olacaktir.
kredi limit arttirim talebi yapmayin.
kredi karti hesabi kapatma yapmayin.
1 yil icinde 1 den fazla kredi karti basvurusu yapmayin.
bunlar size eksi not olarak yansir.ilk actiginiz kredi kartini hicbir zaman kapatmayin. acik dursun. kredi hesap yasi ne kadar uzun olursa o kadar skorunuz artar.
esinize de kredi karti cikarttiysaniz, o hesaba kendinizi authorized yapin. yani ek kart cikartin. boylece onun kredi karti limiti de sizin kredi limitinize eklenmis olacagi icin size + puan getirir. ama erisiminizin oldugu hesap borcu olursa size eksi puan getirecektir.
saglik faturalarini odemeye calisin. collection a duserse, collection agency kredi burolarina rapor edebilir.
Saving hesabi: amerikalilar bu hesabi, ev alma planlari yapmaya basladiklarinda kullaniyorlar. duzenli olarak oraya para aktarip, sonra o parayi pesinat olarak alacaklari eve yatirirlar. ev kredisi veren firmalarda bunu gordugu icin paranin kaynaginin guvenli oldugunu gorurler. bu hesapta, cok kucuk bir oranda mevduat faizi alirsiniz. fakat, yil sonunda vergi beyaninda kazandiginiz faizi gosterip vergisini verirsiniz. acikcasi ilgimi cekmeyen bir hesap turu. herhangi bir alt limit gereksinimi yoktur.
CD - certificate of deposit: bu hesap da ayni saving hesabi gibi calisir. para yatirirsiniz ve banka size mevduat faizi oder. En buyuk farki ise, CD hesaplarini acmak icin min meblag gereksiniminin olmasi. paranizi bu hesaba 1 yil baglayip da yil sonunda 5% almak mantikli geliyorsa dusunebilirsiniz. kullanmayacaginiz bir meblag icin dusunulebilinir.
IRA : bu hesabi acmak icin, herhangi bir banka veya finans kurulusunu kullanabilirsiniz. hesaba her ay sabit bir para yatirirsiniz ve 60 yasina kadar bu para fon ve borsada degerlendirilir. 60 yas oncesi cekerseniz kesinti olur, sonrasinda ise kesinti olmadan erisebilirsiniz. Turkiyedeki bireysel emeklilik sistemi. sisteme yillik sokabileceginiz paranin limiti IRS tarafindan belirleniyor. yani kar topu misali. ilk basta buyuk meblag ile girilirse, para daha hizli buyumeye basliyor.
401K : bu yatirim hesabi, IRA in, sirketler icin olan versiyonudur. Fakat bundaki guzel kisim, sirket de aylik belirli miktarda parayi bu hesaba yatiriyor ve emekliliginiz icin destek oluyor. benefit programi olan sirketlerde bu hesabi mutlaka degerlendirmeye alin. sirketten ciksaniz bile baska bir sirkete gittiginizde o sirketin planina, hesabinizdaki parayi aktarabiliyorsunuz ve buyumeye devam ediyor.
529 plan: bu hesap belli basli eyaletlerde acilabiliniyor ve halk arasindaki adi, egitim yatirim hesabi. cocugunuz veya cocuklariniz icin ayri ayri hesaplar acabilir ve bu hesaba her ay sabit belirlediginiz miktarda para yatirirsiniz. cocuk universite cagina geldiginde bu parayi okul harcamasina kullanabilir. para vergisiz olarak hesapta buyuyor ve sadece egitim icin harcanmasina izin veriliyor. eger cocugunuz universite okumazsa, herhangi bir egitim icinde bu hesaptaki parayi kullanabiliyor. eger cocugunuz egitim icin bu parayi harcamazsa, baska cocugunuz varsa parayi diger cocugunuza akarip onun egitimi icin kullanabiliyorsunuz. eger hesaptaki para egitim icin kullanilmazsa, ucret kesinti sonrasinda cekilebilinir veya belirli meblaga kadar baska yatirim hesaplarina aktarilabilinir.
ETF ve Borsa: kisa veya uzun vadede paraniza para katabileeginiz riski cok yuksek yatirim aracidir. eger borsadan anliyorsaniz ve riske girecek paraniz varsa; Etrade, robinhood, vanguard ..vs. aracilardan hesap acip islem yapabilirsiniz. Fakat belirtmek istedigim bir nokta var. 1 hafta icinde cok fazla islem yapip, islem limitine takilirsaniz, sizden yuksek meblagda para hesaba yatirip pattern day trader hesabi acmaniz istenecektir. aksi taktirde hesabini kapatilabilinir veya dondurulabilinir.
-
-
Cevap: Kredi Skoru / Credit History
SSN olmasan BOA dan kredi kartı vermişlerdi 1.000 $
Ve ödeyemedim kredi notum vardı oda gitti şimdi SSN geldi bu ödenmemiş kredi kartı ve skor durumu olduğu gibi dururmu yoksa silinir mi öğrenmek istedim -
Prizepool kapaniyormus, gelen bilgilendirme maili asagidaki sekilde;
We are letting you know that PrizePool is being acquired. Unfortunately, this means we are winding down the PrizePool app and your PrizePool account will be closed on September 23rd.
The last day for user-initiated withdrawals is on September 19th. Please make sure to withdraw or transfer your funds before that date. Any remaining funds will be pushed back to your linked account after that date. In the meantime, update your direct deposit and autopay information, and check that your physical address and other contact details with us are accurate in case we need to mail you any future correspondence.
Key dates & account closure process will take place as follows:
8/23 — we will no longer accept sign ups for PrizePool. There will be no additional referrals created. Stacked purchases will be disabled.
Initiating deposits (one-time, recurring deposits and Vault) from PrizePool will be disabled. Direct deposits will continue to work until 9/19.
8/29 — All ticket issuance stops, including weekly drawing bonus tickets, savings, debit spend, and shopping cash back. The last savings bonus will be issued. All tickets will be auto-submitted for the last weekly drawing on 8/30.
8/30 — Last Weekly Drawing
Pro-rated Stacked refunds will start being issued
All PrizePool games and rewards will cease
9/19 at 2PM PT — You will no longer be able to withdraw funds from the account nor receive direct deposits into the account
This means you will no longer be able to withdraw funds or conduct electronic fund transfers, including use of your debit card to make purchases and payments, and initiate ACH transfers.
We will work with users whose balances exceed their L1/L2 limits to increase their limits
IMPORTANT: Please update any merchants or direct deposit providers who have your PrizePool account number on file. Any electronic fund transfers into your account will be declined or returned to the sender if they are received after your Account is closed.
9/20 – PrizePool will start pushing remaining funds back to linked accounts.
Any funds that failed to be pushed out will be issued via check within 6-8 weeks. Please ensure your address on file is correct.
Any pending cash back shopping commissions will be credited to the account
9/23 at 2PM PT — Your Account will be closed.
You will no longer be able to login to the PrizePool app
IMPORTANT: Please download any account statements before this date. We will also send out 1099s to individuals who qualify.PrizePool was founded in the midst of the pandemic with a mission to incentivize Americans to save more and build a better financial foundation. Thank you for supporting us on this journey for the past four years.
If you have any questions, you can reach us at [email protected] or via in-app messaging.
Sincerely,
PrizePool -
anladim ama bir sure odersem minimum odemelerini 6 ay kadar mesela yine dikkat ceker miyim acaba tedavi icin baska carem kalmadi korkuyorumda bi sey olur diye. ama duydugum kadariyla boyle yapan o kadar cok kisi var ki nasil yapiyorlar bilmiyorum. hatta 3 kere bunu yapan birini duydum. orada arkadaslarda yap dedi ama dayandim yapmamak icin simdi mecbur kaldim artik. turkiye cok pahali
-
Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
-
Merhaba, payoneer ile ilgili sormak istediğim bir soru vardı umarım bilgilendirici bir yanıt alabilirim. Green Card çıkması durumunda en büyük handikaplardan biri de kredi skoru oluyor bildiğim kadarıyla. Payoneer ile düzenli olarak ödeme aldığım ABD banka hesabım olursa, bunun kredi skoru açısından faydası olur mu?
-
yakın zamanda benim de yaşayacağım bir durum bu. şu anda en iyi çözüm döviz büroları gözüküyor çünkü her şekilde bankalardan daha ucuza satıyorlar doları.
-
Bende baskasinin Adina olan ceki bozdurdum bir Kereligine herhangi bir sorun olurmu
-
@forester Son bir yildir FED'in faiz oranlarini arttirmasi ile birlikte banka faizleri de yukseldi.
ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
-
@Sono, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
Sayın @crazycells çok teşekkürler değerli önerileriniz ve küçük ipuçları için. Bankacı ortalama 5-6 ay içerisinde nakit blokenin çözüleceğini düşündüğünü söylemişti. Ne kadar doğru çıkacak göreceğiz ama limitti kısıtlaması dışında çok bir problem yaratmıyor nakit bloke.
Benim de %3 kategori tercihim Online Alışveriş. Özellikle kullandığım rutin servis üyeliklerinin de bu sınıftan olması umuduyla yaptım bu tercihimi de. Bakalım hangilerinde MCC sorunuyla karşılacağım bilmiyorum. Sorunlu olanlar tespit edersem, buraya da not düşerim ilerleyen zamanlarda.
Türkiye'de neredeyse tüm bankaların rutin kredi kartı kampanyalarındaki en büyük şikayet sebebi MCC detayıydı. Maalesef ciddi sorun yaratıyordu, müşteriye anlatmak da çok büyük dertti bu problemi (birçok müşteri şikayetine bu yüzden olumsuz dönüş yapardık iş birimi olarak ve topu müşteri memnuniyetine atardık). Bu dertlerle geçen güne kadar uğraştıktan sonra bana gelen kredi kartı zarfı içerisinde bir MCC listesiyle karşılaşacağımı hiç düşünmezdim

Evet, cok ciddi olmasa da MCC kodlari ABD'de de bir problem maalesef. Arada beklenmedik kodla karsilasabiliyorsunuz ve bonus alamiyorsunuz; ama genelde cok buyuk ve bilindik yerler olmasi gerektigi gibi kodlaniyor. Bu konudan emin olmak icin once dukkanda kucuk bir harcama yapabilirsiniz, nasil kodlandigina bakip buyuk harcamanizi ona gore yapabilirsiniz... Bazen farkli dukkanlar VISA veya MasterCard ile farkli da kodlanabiliyor...
Ayrica ~1 ay once VISA MCC kod listesini sitesinden kaldirdi, bu ne demek henuz bilmiyoruz, ama MCC kod listesinde degisiklikler (ozellikle eklemeler) olabilir sanirim... (eski site suydu: https://www.visa.com/supplierlocator/index.jsp)
-
MCC - Merchant Category Codes
İşletme kategori kodu (MCC), büyük kredi kartı şirketlerinin/ağlarının (Visa, Discover, American Express ve Mastercard) kredi kartı kabul etmek için başvuran her işletmeye atadığı dört haneli bir sayıdır. Sayı, şirketin sunduğu iş veya hizmet türüne karşılık gelir.
Bonusların, alışverişte kısmi para iadelerinin olup olmayacağı ve hangi oranda olacağını bu işletme kategorsi belirler.
-
@crazycells hocam size bişey soracağım bu konu ile alakalı. Benim bi arkadaşım abd de yüksek lisans yaptı. Kendisi şunu demişti bankaların bazı dönemde kampanyaları oluyor mesela bu ay 1000 dolar harcarsanız 500 dolar hediye gibi. Zaten fatura, yiyecek, yakıt gibi harcama yapıyorsun bunları kredi kartı ile ödeyince banka sana para veriyor demişti. Bunları takip edersen iyi kazanırsın demişti. Kendisi o ay hangi banka kampanya yapıyorsa oradan kredi kartı alıyormuş diğerini kapatıyormuş. Zaten 3 kişi kalıyorlar harcama illa ki oluyor bizde böyle bi çözüm bulmuştuk demişti bana. Abd de kredi kartı denilince aklıma ilk bu gelir hep. Gerçekten böyle bişey var mı? Bu arada yukarıdaki miktarları salladım. Yani harcama yapınca yüksek miktarda bonus kazanma gibi hususlar var mı?
-
@denizci10 Bofa bana 90 günde 1000 harcayınca 200 verecek. Var yani.
-
@isik çok teşekkür ederim.
-
konu ile biraz alakalı. -
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
@crazycells hocam size bişey soracağım bu konu ile alakalı. Benim bi arkadaşım abd de yüksek lisans yaptı. Kendisi şunu demişti bankaların bazı dönemde kampanyaları oluyor mesela bu ay 1000 dolar harcarsanız 500 dolar hediye gibi. Zaten fatura, yiyecek, yakıt gibi harcama yapıyorsun bunları kredi kartı ile ödeyince banka sana para veriyor demişti. Bunları takip edersen iyi kazanırsın demişti. Kendisi o ay hangi banka kampanya yapıyorsa oradan kredi kartı alıyormuş diğerini kapatıyormuş. Zaten 3 kişi kalıyorlar harcama illa ki oluyor bizde böyle bi çözüm bulmuştuk demişti bana. Abd de kredi kartı denilince aklıma ilk bu gelir hep. Gerçekten böyle bişey var mı? Bu arada yukarıdaki miktarları salladım. Yani harcama yapınca yüksek miktarda bonus kazanma gibi hususlar var mı?
evet, pek cok bankanin boyle kampanyalari oluyor. Her bankanin farkli seviyede kartlari vardir, bazilari icin minimum harcama sarti 500, bazilari icin 3000, bazilari icin de 10.000 dolar... Dediginiz gibi kredi karti secimlerini akillica yapmak size avantaj saglar (hem paraniz cebinizde kalir, hem de kredi gecmisinize olumlu yansir). Ben bu tur bilgileri 0'dan anlatacagim forumda, hic merak etmeyin

Su an itibariyle benim aklima gelen en iyi oran %40 ile Chase bankasinin freedom kartlari:

Chase, hem Freedom Unlimited, hem de Freedom Flex kartlari icin 500 dolarlik harcamaya 200 dolar geri veriyor.
-
Sayın @crazycells bir sorum olacaktı. Ben paycheck ile direct deposit ödemelerini Chase üzerinden alıyorum. Acaba bunun kredi kartı değerlendirme sürecine bir etkisi olur mu? Hali hazırda Fico skorları oluşmadı ama VantageScore mevcut, ama biliyoruz ki VantageScore'un pek bir esprisi yok. Acaba Direct Deposit'leri kaynak göstererek Chase'den bir kredi kartı alabilir miyiz? Alırsak bunun Fico skora bir etkisi olur mu?
Şu an yalnızca BofA'dan 500 dolarlık Secured kredi kartı kullanıyorum.
-
@sono, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
Sayın @crazycells bir sorum olacaktı. Ben paycheck ile direct deposit ödemelerini Chase üzerinden alıyorum. Acaba bunun kredi kartı değerlendirme sürecine bir etkisi olur mu? Hali hazırda Fico skorları oluşmadı ama VantageScore mevcut, ama biliyoruz ki VantageScore'un pek bir esprisi yok. Acaba Direct Deposit'leri kaynak göstererek Chase'den bir kredi kartı alabilir miyiz? Alırsak bunun Fico skora bir etkisi olur mu?
Şu an yalnızca BofA'dan 500 dolarlık Secured kredi kartı kullanıyorum.
evet sayin @Sono , normalde bunun gercekten onemli bir etkisi var. Hatta sadece kredi kartlarinin verilip verilmemesi degil, verilecek limiti bile etkileyen bir durum bu. Genelde bankada checking hesabiniz ve bir de checking hesabinizda 5-10K+ gibi bir para varsa yuksek limitli kredi karti alma ihtimaliniz oldukca yukselir.
Lakin, Chase icin soyle bir durum var, Chase genelde 1 yillik kredi gecmisi olmayan kisilere kredi karti vermemeyi tercih ediyor, ozellikle de kendi freedom/sapphire serisini... belki amazon, united vs. gibi co-branded kredi kartlarinda daha toleransli olabilirler ama benim size tavsiyem bosuna hard inquiry yemeyin
Chase icin 1 yili bekleyin...Fakat bu sirada kredi karti basvurusu yapmak istiyorsaniz belki Citibank icin benzer bir taktik deneyebilirsiniz. Secured karti kac ay once almistiniz, hatirlatir misiniz?

Bu kart da benzer sekilde 750 dolarlik harcama icin 200 dolar bonus veriyor, ayrica o ayki en cok harcama yaptiginiz kategoride %5 cash back kazaniyorsunuz.
-
Sayın @crazycells, daha 3 aylık bir geçmişim var, haliyle FICO yok. Yani başvurduğumda çıkma ihtimali görmüyorum aslında.
Ama sanki benim foruma sormamı beklemişler gibi, az önce Mobil Şube içinde "You're pre approved" olarak karşıma çıktı Freedom Flex ve Unlimited. Bu ön onay gibi bir statü oluyor anladığım kadarıyla değil mi? Bu statüde olduğunda başvuru yaparsak mutlaka belli bir limit dahilinde çıkacağını anlayabilir miyiz, yoksa reddedilme riski yine var mı?
-
@sono pre approved kesin cikacagi anlamina gelmiyor. Bu sekilde basvurularimin reddedildigi oldu.
-
Merhaba @crazycells bey Chase Sapphire Preferred Kredi kartı hakkında bilginiz var mı ?Benim için onaylandığını görüyorum fakat kart ücreti 95$ gözüküyor bu ücret aylık mı yıllık mı anlayamadım. 4000$ harcayınca 750$ bonus veriyor galiba bu bonusu sadece seyahat harcamalarında mı kullanabiliyorum
-
@emreonline Yıllık ücreti 95 dolar. Kazanacağınız puanları da Chase Ultimate Rewards platformunda harcarsınız 750 dolara denk geliyor.
-
@emreonline yıllık ucret, ilk sene almıyorlar bildgim, esime yeni aldi cunku. Kazandiginiz puanlar ile de odeyebiliyorsunuz 95doları.
-
Herkese merhaba,
Kredi kartı konusunda hepimiz Amerika'ya ilk geldiğimizde şunu yapıyoruz: BofA'dan hesap açıp $500 bloke ederek Secure card alıyoruz. Size bir önerim daha var: Capital ONE.
Kendisi yine Amerika'nın ilk 10 bankasının içinde, hizmetlerini dijitalleştirme ve pazar payını büyütme adına risk iştahı yüksek. Bu da demek oluyor ki kredi kartı onaylama oranı yüksek. Hard credit inquiry yapmadan alma ihtimalinizi öğreniyor ve başvuruyu bu şekilde yapıyorsunuz.
İlk başvurumda (Amerika'ya gideli 2 ay olmuştu) bana $2.000'lık limiti olan kredi kartı verdi. Sonrasında test etmek için referans kodum ile üç arkadaş daha kayıt oldu ve hepsine en az $300'lık limitli kartı onayladı. Bu arada secure card değil, yani para yatırmıyorsunuz.
İlk kartı aldık neden ikinci kartı alalım ki? Cevabı basit: Ev veya kredi ile bir şeyler alacağınız zaman kredi kuruluşları sizin kaç adet "Credit Line"a sahip olduğunuza bakıyor. Yani tek kredili hesap güven açısından yeterli olmuyor genelde. Ortalama 3 adet kredi/kredi kartı hesabı istiyorlar. Bu bilgiler yakın zamanda ev almaya çalışan arkadaşıma iletildiği için net olarak yazabiliyorum. Tek kredi kartı olduğu için kredi kuruluşu, kredi vermeyi erteledi ve iki adet daha kredi hesabı açıp öyle tekrar başvurun dedi.
Nasıl başvuru yapacağım?
Geldikten sonra çok kolay bir şekilde internet üzerinden başvuru yapıyorsunuz. İki adet link bırakıyorum, birisi referanslı diğeri direkt link. İsteyen arkadaşlar destek olmak adına referanslı linki kullanabilirler.
Ref link: https://capital.one/3pztmZe
Normal link: https://www.capitalone.com/credit-cards/platinum/ -
@thementor capitol one hard inquiry yapmiyor gibi bir izlenim ediniliyor yazdiginizdan. Pre-approval surecinden sonra size verilen offer’i kabul ettiginizde hard inquiry olusmadi mi? Benim capitol one’dan aldigim iki kredi karti icin iki hard inquiry’im duruyor capitol one’dan.
-
@keysnambır, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
@thementor capitol one hard inquiry yapmiyor gibi bir izlenim ediniliyor yazdiginizdan. Pre-approval surecinden sonra size verilen offer’i kabul ettiginizde hard inquiry olusmadi mi? Benim capitol one’dan aldigim iki kredi karti icin iki hard inquiry’im duruyor capitol one’dan.
Mesajımda açık yazdığımı düşünmüştüm ama sanıyorum daha açık yazmam gerekiyor, hatırlatma için teşekkür ederim. Capital One, Pre-approval sürecinde soft inquiry yapıyor ve size kabul edilme oranınızı söylüyor. Siz o orana bakarak sürece devam ederseniz o zaman kredinizi sorgulayarak size onay veriyor.
-
@emreonline Yıllık ücreti 95 dolar. Kazanacağınız puanları da Chase Ultimate Rewards platformunda harcarsınız 750 dolara denk geliyor.
Chase Ultimate Rewards platformu disinda harcayamaz miyiz bonuslari ?
-
Mobil Şube içinde "You're pre approved" olarak karşıma çıktı Freedom Flex ve Unlimited
Herkese merhaba,
Birkaç mesaj yukarıda Chase'den Freedom Unlimited ya da Flex için pre-approved (ön onay) aldığımı yazmıştım. Yaptığım araştırmada sayın @keysnambır'ın dediği gibi Chase'in pre-approved'larının kimi zaman reddedildiğini ve sayın @crazycells 'in söylediği gibi özellikle 1 senelik kredi geçmişi aradığını öğrendim. Ancak Chase ısrarla pre-approved mesajını çıkartınca denemekten zarar gelmez deyip başvurdum ve anında 1500 dolarlık Freedom Flex Unlimited'i onayladı. Kart onaylandığı gibi Mobil Şube'den direkt Apple Pay'e eklenebilecek şekilde gözükmeye başladı. Yani kartınız onaylandığı an fiziksel halini beklemeye gerek kalmadan direkt kullanmaya başlayabiliyorsunuz.
Henüz Fico skorumun olmadığını belirteyim. Ama VantageScore'a 2. hard inquiry geçmişler anında ve bunun puana yansıması -14 oldu.
Reddit'te Chase'in son dönemlerde sadık hesap müşterileri için bazı katı kurallarını esnettiğini okumuştum. Sanırım bende de benzer bir durum oluştu. Normalde ilk hesabımı BofA'da açmıştım ama direct deposit tanımlayan yeni müşterilerine 225 dolar verdiği için Chase'den de aralık başında hesap açmıştım. Hemen hemen 2,5 ay boyunca tüm direct deposit alımlarını Chase'e yaptım ve bu hesaptan hiç para çıkartmadım. Sanıyorum bu kullanım şeklim Chase tarafında bazı değerlendirmelerde avantaj sağladı.
Kartın özellikleri şöyle:
- Kart aidatı yok.
- İlk 3 ay boyunca 500 dolarlık kullanımda 200 dolar hediye.
- 12 ay boyunca benzin alışverişlerinde %5 cash back.
- Drugstore, Restaurant ve yemek servislerinde %3 cashback.
- Chase'in kendi seyahat portalından yapılacak alışverişlerde %5 cashback.
- Diğer tüm alışverişlerde %1.5 cashback.
Elimde BofA'nın her alışverişe %1 veren kredi kartı olduğu için tercihimi her alışverişe %1.5 veren Unlimited'den yana kullandım. Flex dönemsel olarak bazı sektörlere %5 veriyor ancak dönemsel kampanyaların beni harcamaya itmesinden ziyade kendim rutin alışverişlerimde maksimum cashback'i hedeflediğim için Unlimited'i seçtim. Bu arada piyasada daha iyi cashback veren kartlar var ama henüz Fico skoru oluşmayan biri için o kartlar şimdilik hayal

Ekleme:
Bir ipucunu daha buraya not düşmekte fayda var. Pre-Approved olan kartlarda eğer sözleşmede size özel net bir APR'dan bahsediyorsa, pre-approved'un size özel çalışıldığını anlayabilirsiniz. ("Yıllık %10-20 arasında APR" ifadesi yerine "Yıllık %13.75 APR" gibi)
-
Sayın @crazycells, daha 3 aylık bir geçmişim var, haliyle FICO yok. Yani başvurduğumda çıkma ihtimali görmüyorum aslında.
Ama sanki benim foruma sormamı beklemişler gibi, az önce Mobil Şube içinde "You're pre approved" olarak karşıma çıktı Freedom Flex ve Unlimited. Bu ön onay gibi bir statü oluyor anladığım kadarıyla değil mi? Bu statüde olduğunda başvuru yaparsak mutlaka belli bir limit dahilinde çıkacağını anlayabilir miyiz, yoksa reddedilme riski yine var mı?
Reddedilme ihtimali yine de var. "pre-approved" olmak karti alacaginizin garantisi degil.
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k