-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
İyi iyi, bizim next memlekette saatlik min. çalışma ücreti $13 olmuş

Güzel para kanka der kaçarım

-
Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize bol şans dilerim, benim bir sorum olacak. Diyelim ki green card çıktı. Bundan sonarki süreci adım adım analatan/yazan detaylı bir paylaşım varmı ? Evrak süreçleri, istenilen belegeler, şartlar vs. Bilen varsa aydınlatabilirmi, teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim. Saygılar.
-
Bakalım hayırlısı olsun
-
Aşağıdaki linkten de tüm ABD eyaletlerine ait 2022 güncel asgari ücretlerini görebilirsiniz:
-
Merhabalar iyi forumlar, uzun zamandır takip edemiyorum Green Card için rakamların 80 bine çıkacağı söyleniyordu, 80 bin oldu mu acaba?
-
@sidarkuhak teklif olarak hala bekliyor.
-
@sidarkuhak, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhabalar iyi forumlar, uzun zamandır takip edemiyorum Green Card için rakamların 80 bine çıkacağı söyleniyordu, 80 bin oldu mu acaba?
Hayır olmadı.
-
Merhabalar, yaklaşık 100 günden az kaldı açıklanmasına.Umarım sadece gerçekten hayalleri olan ve arzulu olanlara çıkar.
-
@denizci10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@avar teşekkürler. Biraz heyecan katmak istemiştim

Hocam yeşilkart çekilişi sonucuna bile bi elimde tv kumandasıyla açıp baktım. Heycanlanacak ruh bırakmadılar resmen. Ya da ben çabuk pes ettim.
-
@avar şu an ben de aynı durumdayım maalesef... zaten bu ülkede o kadar çok umursamaz oldum ki hiçbir şeye şaşırmıyorum ki ondan sizi anlayabiliyorum...
-
@adgercu tanıdık birileri olması çok buyuk bir artı. Dediğiniz gibi evdeki ehsap çarşıya uymuyor illa bir iş bulup çalılacağız bizde ilk zamanlar yok demek yok:) greencard çıkınca daha çok düşünmek lazım tabiki kısmet artık
️ -
Herkese selamlar, ben ve eşim ilk kez başvurduk green carda, iki çocuğumuz var, başvurduktan sonra tanıştım bu forumla ve 2-3 aydır neredeyse hemen her konuyu okudum sessizce gözlemledim. Hiçbir fikrim yokken forumdan bir çok bilgi edindim.yazan,soran ,yanıtlayan herkese çok teşekkürler gerçekten emeğinize sağlık

Umarım hepimiz için herşey güzel olur
-
Eğer bir gün ABD’ye yerleşirsem yapacağım ilk iş şu açık arttırmayla satılan depolardan birini alıp içine bakmak olacak. Mükemmel bir event. Kim bilir belki iş haline bile getiririm.
-
@mikael, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Eğer bir gün ABD’ye yerleşirsem yapacağım ilk iş şu açık arttırmayla satılan depolardan birini alıp içine bakmak olacak. Mükemmel bir event. Kim bilir belki iş haline bile getiririm.
Çıkma ihtimali olan kimliğinle bağdaştırılamayacak silahları bir tekneye doldurup Türkiye’ ye getirip karaborsada satarsan eğer köşeyi dönersin.

-
Günaydın forum ailesi,
bugün günlerden Ohio.
Amerika Birleşik Devletleri’nin yüzölçümü bakımından en geniş 34. eyaleti olan Ohio, devletin orta batısında yer almaktadır. İsminin anlamı Iroquoisdilinden gelmektedir; büyük nehir anlamını taşımaktadır. Eyalet tarımda, teknoloji ve sağlık sektöründe oldukça gelişmiştir. Fazlasıyla göçe
sahne olduğundan kültüründe Avrupa ve başka etnik grupların izlerini barındırmaktadır. Özellikle Cleveland bölgesi Alman ve İrlandalıların yoğunlukta yaşadığı bir bölge olduğundan, orada bu iki kültürün izleri çok net bir şekilde fark edilmektedir. İstihdam açısından en uygun eyaletlerden biri olan Ohio’da, çok fazla festival ve etkinlik düzenlenmektedir. Her mevsimyağış alan iklim özellikleriyle de beslenmektedir. Nehir kıyılarında keyifli gezintilerin yapılabildiği, farklı şehirlerindeki festivaller, etkinlikler ve müzelerin ziyaret edilebildiği, görülecek tarihi ve mimari eserlerin çokluğu bakımından turistik açıdan oldukça önemli eyaletlerden biridir. Tarihte
Buckeye ağaçlarıyla bilinmesinden ötürü ‘Buckeye Eyaleti’ lakabına sahiptir. Ekonomik açıdan özellikle önemli olmasının sebeplerinden biri de kuzeydoğu ve orta batı hattından kargo ulaşım hattı ve lojistik bölgesinde yer almasıdır. Bu iş trafiğinin işlek olması açısından oldukça gelişmiş otobanlara sahiptir. Ülkenin en büyük 10. karayolu ağına sahiptir. Ohio beysbol, basketbol, futbol, hokey gibi Amerikan kültürünün en önemli spor dallarının profesyonel takımlarına ev sahipliği yapmaktadır.Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeydoğu bölgesine doğru yer alan bir eyalettir. Ohio’nun coğrafi konumu, ekonomik büyüme ve genişleme için oldukça etkilidir. Kuzeyde Erie Nehri, Ohio’ya oldukça uzun bir kıyı şeridi sağlamaktadır. Güney sınırı ise Ohio Nehri tarafından tanımlanmaktadır. Doğuda Pennsylvania, kuzeybatıda Michigan, batıda Indiana, güneyde Kentucky, güneydoğuda ise West Virginia’ya komşudur.
Her mevsim yağış alan Ohio’da en fazla yağış mayıs ayında gözlenir. Nemli karasal iklime sahip olan eyalette, en soğuk ay ocaktır ve ortalama -2 derecelik bir sıcaklık hakim olur. En sıcak ay olan temmuzda ise ortalama 25 derecelik sıcaklıklar görülür. İklim koşulları, hava durumu ve festival zamanları göz önünde bulundurulduğunda turistik sezon haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsar. Bu dönemde fiyatlar yükselmekte ve kalabalık fazlalaşmaktadır. Daha sakin ve maddi açıdan uygun bir seyahat için ekim, kasım tercih edilebilir.
Amerikan mutfağının ana malzemelerinden biri olan etin bin bir çeşidini Ohio’da deneyebilirsiniz. En popüler tüketim biçimi olarak barbekü veya hamburger gösterilebilir. Ohio’nun büyük kentlerinden Cincinnati’nin en önemli yiyeceklerinden biri olan “Cheese Coney”, küçük sosisli sandviçlerin içine soğan, cheddar peyniri, kıyılmış sığır eti ve biber katılarak yapılır.“Buckeyes” ise, Ohio’nun özel bir ağacından yapılan fıstık ezmeli ve Ardıç meyveleri, turunçgil kabuğu ve kişnişle yapılan “Watershed Cin” mutlaka tadılmalıdır. “Pawpaw”, Ohio’da yetişen bir meyve türüdür. Bu meyveyi eyalete gittiğinizde mutlaka denemelisiniz, sanki tropikal adalardan birine gitmiş gibi hissedeceksiniz. Ayrıca bal ve vanilya gibi farklı aromalarda bulunan Oyo viski, kırmızı kış buğdayından yapılmıştır. Bölgeye özgü olan bu içecek tarçın aroması da barındırmaktadır.
Eyaletin başkenti olan Columbus, aynı zamanda en büyük şehridir. Eyaletin şehirleri genel olarak farklı özellikleriyle bilinir. Turistik, ekonomiye katılan değer, üretim ve doğal güzellikleriyle çeşitli niteliklere sahipleridir. Columbus dışında diğer bilinen şehirler ise Cleveland, Cincinnati, Toledo, Akron ve Dayton’dur. Columbus, ABD’nin üçüncü en kalabalık başkenti, ayrıca orta batı Amerika’nın en kalabalık ikinci şehridir.
Cleveland ise Ohio’nun en büyük ikinci şehridir. Erie gölünün güney kıyısında yer alan şehir, oldukça fazla park ve bahçeye sahiptir. Sivil mimari bakımından oldukça etkileyici bir şehir merkezine sahip olması ve tarihi yapıları sebebiyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Cincinnati, Ohio’nun en büyük üçüncü şehri ve Hamilton idari bölgesinin başkentidir. Amerika’daki ilk profesyonel beysbol takımına sahip olan şehir, “Kraliçe Şehir” olarak anılır. Oldukça modern bir şehir merkezine sahip olması yemyeşil parkları ve dolaşım alanlarıyla turistlerin ilgisini çekmektedir. Özellikle Alman ve İrlandalı göçmenlerin yerleştiği bir bölge
olduğu için bu iki kültürün etkisi fazlasıyla hissedilmektedir. -
@abrakadabra Çok yararlı siteler. Teşekkürler paylaşımlar için. Alanınız çalışma ekonomisi galiba?
-
@drywall, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@abrakadabra Çok yararlı siteler. Teşekkürler paylaşımlar için. Alanınız çalışma ekonomisi galiba?
Rica ederim.
Forumdan çok fazla yararlanıyorum ve arada ben de başkalarının yararlanabileceği bilgileri paylaşmaya çalışıyorum.Alanım Ekonomi ve özel sektörde Satınalma biriminde çalışıyorum. Bu nedenle bu tarz verileri takip ediyorum hem işim gereği, hem de biraz bireysel ilgiden dolayı

-
@abrakadabra Anlamıştım
Başarılar dilerim. -
@drywall, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@abrakadabra Anlamıştım
Başarılar dilerim.Çok teşekkürler, size de başarılar dilerim.
Umarım bu başarılar USA'da olur
-
inşallah başımıza gelmez :))))
Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k