Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • İyi iyi, bizim next memlekette saatlik min. çalışma ücreti $13 olmuş 🙂

    Güzel para kanka der kaçarım 🙂


  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize bol şans dilerim, benim bir sorum olacak. Diyelim ki green card çıktı. Bundan sonarki süreci adım adım analatan/yazan detaylı bir paylaşım varmı ? Evrak süreçleri, istenilen belegeler, şartlar vs. Bilen varsa aydınlatabilirmi, teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim. Saygılar.


  • Bakalım hayırlısı olsun

  • ⭐⭐

    Aşağıdaki linkten de tüm ABD eyaletlerine ait 2022 güncel asgari ücretlerini görebilirsiniz:


  • Merhabalar iyi forumlar, uzun zamandır takip edemiyorum Green Card için rakamların 80 bine çıkacağı söyleniyordu, 80 bin oldu mu acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sidarkuhak teklif olarak hala bekliyor.

  • ⭐⭐

    @sidarkuhak, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhabalar iyi forumlar, uzun zamandır takip edemiyorum Green Card için rakamların 80 bine çıkacağı söyleniyordu, 80 bin oldu mu acaba?

    Hayır olmadı.


  • Merhabalar, yaklaşık 100 günden az kaldı açıklanmasına.Umarım sadece gerçekten hayalleri olan ve arzulu olanlara çıkar.


  • @denizci10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @avar teşekkürler. Biraz heyecan katmak istemiştim 😂

    Hocam yeşilkart çekilişi sonucuna bile bi elimde tv kumandasıyla açıp baktım. Heycanlanacak ruh bırakmadılar resmen. Ya da ben çabuk pes ettim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @avar şu an ben de aynı durumdayım maalesef... zaten bu ülkede o kadar çok umursamaz oldum ki hiçbir şeye şaşırmıyorum ki ondan sizi anlayabiliyorum...


  • @adgercu tanıdık birileri olması çok buyuk bir artı. Dediğiniz gibi evdeki ehsap çarşıya uymuyor illa bir iş bulup çalılacağız bizde ilk zamanlar yok demek yok:) greencard çıkınca daha çok düşünmek lazım tabiki kısmet artık☺


  • Herkese selamlar, ben ve eşim ilk kez başvurduk green carda, iki çocuğumuz var, başvurduktan sonra tanıştım bu forumla ve 2-3 aydır neredeyse hemen her konuyu okudum sessizce gözlemledim. Hiçbir fikrim yokken forumdan bir çok bilgi edindim.yazan,soran ,yanıtlayan herkese çok teşekkürler gerçekten emeğinize sağlık 👏
    Umarım hepimiz için herşey güzel olur 🙏

  • ⭐⭐

    Eğer bir gün ABD’ye yerleşirsem yapacağım ilk iş şu açık arttırmayla satılan depolardan birini alıp içine bakmak olacak. Mükemmel bir event. Kim bilir belki iş haline bile getiririm.

  • Yasaklı

    @mikael, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Eğer bir gün ABD’ye yerleşirsem yapacağım ilk iş şu açık arttırmayla satılan depolardan birini alıp içine bakmak olacak. Mükemmel bir event. Kim bilir belki iş haline bile getiririm.

    Çıkma ihtimali olan kimliğinle bağdaştırılamayacak silahları bir tekneye doldurup Türkiye’ ye getirip karaborsada satarsan eğer köşeyi dönersin. 😂

  • ⭐⭐

    Günaydın forum ailesi,
    bugün günlerden Ohio.

    ohio.jpg

    Amerika Birleşik Devletleri’nin yüzölçümü bakımından en geniş 34. eyaleti olan Ohio, devletin orta batısında yer almaktadır. İsminin anlamı Iroquoisdilinden gelmektedir; büyük nehir anlamını taşımaktadır. Eyalet tarımda, teknoloji ve sağlık sektöründe oldukça gelişmiştir. Fazlasıyla göçe
    sahne olduğundan kültüründe Avrupa ve başka etnik grupların izlerini barındırmaktadır. Özellikle Cleveland bölgesi Alman ve İrlandalıların yoğunlukta yaşadığı bir bölge olduğundan, orada bu iki kültürün izleri çok net bir şekilde fark edilmektedir. İstihdam açısından en uygun eyaletlerden biri olan Ohio’da, çok fazla festival ve etkinlik düzenlenmektedir. Her mevsimyağış alan iklim özellikleriyle de beslenmektedir. Nehir kıyılarında keyifli gezintilerin yapılabildiği, farklı şehirlerindeki festivaller, etkinlikler ve müzelerin ziyaret edilebildiği, görülecek tarihi ve mimari eserlerin çokluğu bakımından turistik açıdan oldukça önemli eyaletlerden biridir. Tarihte
    Buckeye ağaçlarıyla bilinmesinden ötürü ‘Buckeye Eyaleti’ lakabına sahiptir. Ekonomik açıdan özellikle önemli olmasının sebeplerinden biri de kuzeydoğu ve orta batı hattından kargo ulaşım hattı ve lojistik bölgesinde yer almasıdır. Bu iş trafiğinin işlek olması açısından oldukça gelişmiş otobanlara sahiptir. Ülkenin en büyük 10. karayolu ağına sahiptir. Ohio beysbol, basketbol, futbol, hokey gibi Amerikan kültürünün en önemli spor dallarının profesyonel takımlarına ev sahipliği yapmaktadır.

    Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeydoğu bölgesine doğru yer alan bir eyalettir. Ohio’nun coğrafi konumu, ekonomik büyüme ve genişleme için oldukça etkilidir. Kuzeyde Erie Nehri, Ohio’ya oldukça uzun bir kıyı şeridi sağlamaktadır. Güney sınırı ise Ohio Nehri tarafından tanımlanmaktadır. Doğuda Pennsylvania, kuzeybatıda Michigan, batıda Indiana, güneyde Kentucky, güneydoğuda ise West Virginia’ya komşudur.

    Her mevsim yağış alan Ohio’da en fazla yağış mayıs ayında gözlenir. Nemli karasal iklime sahip olan eyalette, en soğuk ay ocaktır ve ortalama -2 derecelik bir sıcaklık hakim olur. En sıcak ay olan temmuzda ise ortalama 25 derecelik sıcaklıklar görülür. İklim koşulları, hava durumu ve festival zamanları göz önünde bulundurulduğunda turistik sezon haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsar. Bu dönemde fiyatlar yükselmekte ve kalabalık fazlalaşmaktadır. Daha sakin ve maddi açıdan uygun bir seyahat için ekim, kasım tercih edilebilir.

    Amerikan mutfağının ana malzemelerinden biri olan etin bin bir çeşidini Ohio’da deneyebilirsiniz. En popüler tüketim biçimi olarak barbekü veya hamburger gösterilebilir. Ohio’nun büyük kentlerinden Cincinnati’nin en önemli yiyeceklerinden biri olan “Cheese Coney”, küçük sosisli sandviçlerin içine soğan, cheddar peyniri, kıyılmış sığır eti ve biber katılarak yapılır.“Buckeyes” ise, Ohio’nun özel bir ağacından yapılan fıstık ezmeli ve Ardıç meyveleri, turunçgil kabuğu ve kişnişle yapılan “Watershed Cin” mutlaka tadılmalıdır. “Pawpaw”, Ohio’da yetişen bir meyve türüdür. Bu meyveyi eyalete gittiğinizde mutlaka denemelisiniz, sanki tropikal adalardan birine gitmiş gibi hissedeceksiniz. Ayrıca bal ve vanilya gibi farklı aromalarda bulunan Oyo viski, kırmızı kış buğdayından yapılmıştır. Bölgeye özgü olan bu içecek tarçın aroması da barındırmaktadır.

    Eyaletin başkenti olan Columbus, aynı zamanda en büyük şehridir. Eyaletin şehirleri genel olarak farklı özellikleriyle bilinir. Turistik, ekonomiye katılan değer, üretim ve doğal güzellikleriyle çeşitli niteliklere sahipleridir. Columbus dışında diğer bilinen şehirler ise Cleveland, Cincinnati, Toledo, Akron ve Dayton’dur. Columbus, ABD’nin üçüncü en kalabalık başkenti, ayrıca orta batı Amerika’nın en kalabalık ikinci şehridir.
    Cleveland ise Ohio’nun en büyük ikinci şehridir. Erie gölünün güney kıyısında yer alan şehir, oldukça fazla park ve bahçeye sahiptir. Sivil mimari bakımından oldukça etkileyici bir şehir merkezine sahip olması ve tarihi yapıları sebebiyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Cincinnati, Ohio’nun en büyük üçüncü şehri ve Hamilton idari bölgesinin başkentidir. Amerika’daki ilk profesyonel beysbol takımına sahip olan şehir, “Kraliçe Şehir” olarak anılır. Oldukça modern bir şehir merkezine sahip olması yemyeşil parkları ve dolaşım alanlarıyla turistlerin ilgisini çekmektedir. Özellikle Alman ve İrlandalı göçmenlerin yerleştiği bir bölge
    olduğu için bu iki kültürün etkisi fazlasıyla hissedilmektedir.

  • ⭐⭐

    @abrakadabra Çok yararlı siteler. Teşekkürler paylaşımlar için. Alanınız çalışma ekonomisi galiba?

  • ⭐⭐

    @drywall, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @abrakadabra Çok yararlı siteler. Teşekkürler paylaşımlar için. Alanınız çalışma ekonomisi galiba?

    Rica ederim.
    Forumdan çok fazla yararlanıyorum ve arada ben de başkalarının yararlanabileceği bilgileri paylaşmaya çalışıyorum.

    Alanım Ekonomi ve özel sektörde Satınalma biriminde çalışıyorum. Bu nedenle bu tarz verileri takip ediyorum hem işim gereği, hem de biraz bireysel ilgiden dolayı 🙂

  • ⭐⭐

    @abrakadabra Anlamıştım 😊 Başarılar dilerim.

  • ⭐⭐

    @drywall, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @abrakadabra Anlamıştım 😊 Başarılar dilerim.

    Çok teşekkürler, size de başarılar dilerim.
    Umarım bu başarılar USA'da olur 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    inşallah başımıza gelmez :))))


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum