Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

Emlak
535 177 82.0k 186
  • ⭐⭐

vallaha ben stockton'dayım istersen bütün kiraları peşin ver snn gelmedi bizde daha apartmentslar kabul bile etmiyorlar. ya evini verecek müstakil yada kefil olacak birileri lazım. 7 gün ev aradık bulamayınca ailecek odaya gectik fahiş fiyattan. ssnleri bekliyoruz şimdi belki ondan sonra ev işi tahminimden zor çıktı.

• AYNEN öyle Gökhan bey. Bizim hesapta 1 yıllık kıra olmasina rağmen 3 kati birikim istiyorlar ve ssn olmadan vermediler. Biz de en sonunda 1 Türk’ten kiraladık. YOKSA daha ev arıyorduk.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Benim eski apartman kompleksim ile konustugumu ve söz aldığımızı soylemistim.

İlk greencardli arkadaşı yerlestirdik... Yarım kira depozito aldılar. Bilginiz olsun....

• @semavi beklerlerse seneye bu zamanlar bizde geliyoruz o komplekse :)
    kaç yatak odalı yeri ne kadar fiyata tuttular bu arada o yeni yerleşen arkadaş.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu zamana ve daire tipine göre değişiyor. 1+1 büyük olan daire 2. Kat 8 aylık 1070e tuttular...

Daha küçük ama 15-20 gün sonra kiralanabilir ek 925ede vardı.

Yani bir çok değişkene bağlı bir durum...

• Amerika'daki bircok sey de oldugu gibi ev kiralama konusunda da bir standart yok. Buyuk olcude sans isi galiba. Charlotte'ta 2 ev kiraladim. Ikisinde de henuz SSN bile yoktu. Rastgele numaralar yazmam soylendi. O sekilde kontrat imzaladik. Digerinde ehliyet ve plaka no lazim oldu. Onu da ev sahibi kafadan rakamlar sallayarak doldurup gecti. Bankada paraniz varsa mutlaka bir ciktisini alip ev sahibine gosterin. Henuz calismiyorsaniz "Isim hazir. Maasim su kadar olacak. SSN'yi bekliyorum." diyebilirsiniz. Kanit sorarlar mi bilemem ama guvenilir biri izlenimi uyandirip biraz cene calarsaniz ikna oluyorlar. En azindan bende oyle oldu.

• Philadelphia da 6 aylik pesin teklif etmeme ragmen, istedigim semtte ev kiralayamamistim, en az 5-6 yere basvurup reddedildikten sonra, kotu bir mahallede ilk ve son kira arti kira kadar deposit odeyip bir yer kiralayabilmistim. Charlotte'ta ilk ve tek basvurdugum apartmandan kiraladik, sadece ilk kira ve $200 deposit odedik. Maddi durum, kredi skoru vs. ikisinde de hemen hemen yakindi.
    Sehirden sehire kiralama kolayligi cok degisiyor sanirim.

• @semavi Bahsettiğiniz evleri inceledim. Gayet güzel bir siteye benziyor. Çok bilmiyorum Houston'ı da, lokasyon olarak nasıl bu sitenin yeri? Çok mu şehir dışında kalıyor? Mülakat sonrası kısmetse Houston da yerleşmeyi düşündüğüm yerler arasında. O yüzden şimdiden araştırmalara başladım diyeyim.

• Arkadaslar ev kiralamada sponsor yada kefil bulmanin bir avantaji varmi? daha kolay olur mu ev bulmamiz?

• ⭐⭐

@loyd36 Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler... içinde söyledi:

Arkadaslar ev kiralamada sponsor yada kefil bulmanin bir avantaji varmi? daha kolay olur mu ev bulmamiz?

Kefil ya da sponsorun kredi gecmisi iyi ise evi kesin tutarsınız. Kefilin ssn ve kredi gecmisi olması lazım unutmayın.

• @gkhanfeez Tesekkurler.

• Dün itibarı ile NJ ' de ev kiraladım. Kredi notum yoktu ,işim vardı.1.5 kira depozito ve 1 kirayı peşin aldılar tabiki gelirimi belgelemem şartıyla.Bunuda çalıştığım şirket onlara bir evrak göndererek halletti(paystubs deniyormuş).Bilginize .

• Merhaba arkadaşlar Airbnb hotpads gibi sitelerden henüz Amerika'ya gitmeden ev kiralayabiliyor muyuz? Airbnb oluyor diye biliyorum ama o biraz kafamı karıştırdı. Evlerin fiyatları çok değişiyor her ay farklı fiyat ve giriş çıkış saatleri kafamı karıştırdı. Hotpads daha çok hoşuma gitti ama onu kullanmayı pek bilmiyorum. Benim amacım Amerika'ya gitmeden birkaç haftalık evimi kiralayıp direkt eve girmek.

• @memetdinc Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler... içinde söyledi:

Merhaba arkadaşlar Airbnb hotpads gibi sitelerden henüz Amerika'ya gitmeden ev kiralayabiliyor muyuz? Airbnb oluyor diye biliyorum ama o biraz kafamı karıştırdı. Evlerin fiyatları çok değişiyor her ay farklı fiyat ve giriş çıkış saatleri kafamı karıştırdı. Hotpads daha çok hoşuma gitti ama onu kullanmayı pek bilmiyorum. Benim amacım Amerika'ya gitmeden birkaç haftalık evimi kiralayıp direkt eve girmek.

Öneri, gideceğin yeri iyi araştır yorumları iyi oku. Airbnb yaptım ev sahibi iyi hoş ama mahalle ve lokasyon iyi değil

• @richmond Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler... içinde söyledi:

Dün itibarı ile NJ ' de ev kiraladım. Kredi notum yoktu ,işim vardı.1.5 kira depozito ve 1 kirayı peşin aldılar tabiki gelirimi belgelemem şartıyla.Bunuda çalıştığım şirket onlara bir evrak göndererek halletti(paystubs deniyormuş).Bilginize .

Hocam nj de nerede kiraladiniz ve ne kadar kirası mahsuru yoksa soylermisiniz

• Merhaba Arkadaşlar,

Bizim de henüz bu kira x 2.5 x ay konusunu bilmiyorduk. 6 ay Amerika'da şansımızı deneyebileceğimiz bir bütçeyi ayarladık ve o bütçeye uygun apartman bakıyorduk. Okul puanı yüksek ve arabasız hayata da olabildiğince uygun olsun diye ev gezerken, artık yeter diyerek bir evi tutmak için gittiğimizde bankada bekledikleri para miktarı ve geriye dönük 6 aylık hesap geçmişi konusunu yüzümüze pat diye vurdular. 6 ay kiralayıp onu da peşin verelim dedim. Ona da olmaz dediler. Şimdi biz de kara kara düşünmeye başladık. Geçenlerde de bir araba kazası yapmıştık. Onu da yine forumda paylaşmıştım. Henüz arabayı bile yaptıracak fırsat bulamadık. Bir de artık bir eve çok ihtiyaç duyarken, bu saçmalıkları yaşayınca, resmen kendimi uçak bileti bakarken buldum.

Herkese bol şans diliyorum.

Portland, OR

• @kalimdor Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler... içinde söyledi:

Merhaba Arkadaşlar,

Bizim de henüz bu kira x 2.5 x ay konusunu bilmiyorduk. 6 ay Amerika'da şansımızı deneyebileceğimiz bir bütçeyi ayarladık ve o bütçeye uygun apartman bakıyorduk. Okul puanı yüksek ve arabasız hayata da olabildiğince uygun olsun diye ev gezerken, artık yeter diyerek bir evi tutmak için gittiğimizde bankada bekledikleri para miktarı ve geriye dönük 6 aylık hesap geçmişi konusunu yüzümüze pat diye vurdular. 6 ay kiralayıp onu da peşin verelim dedim. Ona da olmaz dediler. Şimdi biz de kara kara düşünmeye başladık. Geçenlerde de bir araba kazası yapmıştık. Onu da yine forumda paylaşmıştım. Henüz arabayı bile yaptıracak fırsat bulamadık. Bir de artık bir eve çok ihtiyaç duyarken, bu saçmalıkları yaşayınca, resmen kendimi uçak bileti bakarken buldum.

Portland, OR

Kontrat imzalarken gerekenler her yerde ayni degil. Bence okul puani falan oncelikli degil, butun okullar kaliteli aslinda, okul puani cocugunuzun arkadas cevresini belirliyor daha cok. Eger ilkokulsa hic onemli degil bence. Ortaokul liseyse de guvenlik sorunu cok olmayan bir mahalle olduktan sonra cok da onemli degil. Aksine gocmenlerin bol oldugu okullarda, puanlar daha dusuk oldugu icin, extra butceleri, gocmenlere yonelik ilave programlari olur. Mesela WA state'te Tukwila ve Kent seattle'a gore ucuz, fakir ve gocmeni bol sehirler. Oralarda yogun Ahiska Turku var amerikaya geldikten 2 sene sonra, daha ortaokuldayken, universite icin 4 sene tam burs kazanan ahiskali cocuklar oldu. Yani imkanlari ve destekleri cok. Seattle tacoma arasinda is imkanlari genis. Zaten is kontrati olduktan sonra ev kiralarken bankadaki paranin cok onemi yok. Bence ne is olursa olsun, bir is kontrati ayarlayip herhangi bir nahalleden ev kiralayin, bazi yerler aylik, 3 aylik ya da 6 aylik kontrat yaparlar. Begenmezseniz, 3 ay sonra tasinirsiniz. WA state i de bir arastirin bence. Ayrica tanidiginiz varsa ev icin kefil olurlarsa o da fayda eder. Zor bir donem, basimdan gectigi ici biliyorum. Philadelphia da 3 aylik pesin parayla en kotu mahallede ancak ev bulabilmistim, charlotte a iki gunlugune gelio, pesinatsiz, sadece $200 depozitoyla ayni gun ev kiraladim, hem de kat kat daha iyi bir mahallede. Iki sehirde de isim yoktu. Umarim, en kisa zamanda isleriniz yoluna girer. Kolay gelsin.

• @kalimdor Şenay Hanım'ın dediği gibi yapın. Bira daha farklı bölgelerinde seçin. Seçicilik azalacaktır. Bir skeidle ev tutarsiniz.

Bu çorap sokugunun başlangıcı çünkü. İlk evi tuttugunuzda ve düzgün ödediğimiz de artık ev kiralama derdiniz ortadan kalkacak....

Bu eşikte bırakılmaz bence...

• @kalimdor Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler... içinde söyledi:

Merhaba Arkadaşlar,

Portland, OR

Bosverin guzel kardesim okul puanlarini. Benim cocugun okul puani 4. Ama cok memnunuz, daha once yazdim bununla ilgili, gecmis mesajlarimi arastirabilirsiniz. O puanlama sistemi o kadar da guvenilir degil.
    Ev sorununu herkes yasiyor ilk geldiginde. Apartman dairelerine bakin. Biri olmazsa digeri mutlaka olur.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kalimdor sayin @kalimdor arkadaslarin dedigine katiliyorum, en basta cok iyi evlerde cok iyi mahallelerde ev tutmaniz zor olabilir, fakat bu daha sonra buralarda ev tutamayacaginiz anlamina gelmiyor... sizin de tahmin edeceginiz gibi herkes iyi bir evi varsa bunu ulkede en kalici, en guvenilir ve en sorumlu kisiye vermeye calisiyor ve dolayisiyla ulkeye yeni gelmis kisiler dediginiz turden zorluklarla karsilasiyor.

Size tavsiyem biraz masrafli olabilecek olsa da, ya kosullari zor olmayan bir ev tutmaya calismaniz (gecici sureligine) ya da airbnb gibi gecici secenekleri bir sure denemeniz. Zaten alismaya baslayinca, hem yasayacaginiz mahalleyi daha iyi gozlemleme ve secme sansiniz olacak, hem de insanlara guven sergileyebileceginiz bir durumda olacaksiniz.

Benzer Başlıklar

• Yükselen ev fiyatları

Emlak
    20
    0 Oy
    20 İleti
    1k Bakış
    prefabrikhazirevP
    Uygun fiyatlı bir arsa bulup konteyner ev alınabilir aslında. bir kaç yılda kendini amorti edecektir.
  • Amerikada Kiralık ev hakkında

Emlak
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    ayvalik10A
    https://www.youtube.com/watch?v=cr_EtUH6arQ
  • Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek

Emlak
    212
    7 Oy
    212 İleti
    29k Bakış
    A
    DS-260 formunda ve Doha US Embassy de gerçekleşen mülakatta da adres belirtmedik ve talep de etmediler. Mart ayında New York havaalanından giriş yapacağım. Doha-Abu Dhabi-New York şeklinde uçuşumuz. Bizden adresi New York Havaalanında mı talep edecekler? Adres konusunu eğer bir tanıdık yok ise en sancısız nasıl çözebilirim? Bilen biri aydınlatırsa çok sevinirim.
  • Amerika'da Nasıl Kiralık Ev Bulabilirim?

Emlak
    64
    1
    1 Oy
    64 İleti
    38k Bakış
    E
    @oguzk https://yesilkartforum.com/forum/map
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k