-
internet uzerinden biraz newjersey i inceledim,gercekten pek iyi seyler yazilmamis,houston da yasam maliyeti biraz daha ucuz gorunuyor.
-
Her şehirde iyi, güvenli bölgeler olduğu gibi berbat mahalleler ve semtlerde var.
İstanbuldan örneklersek E5'in iki yanı Ataköy-Şirinevler, Bakırköy-Bağcılar, Beylikdüzü-Esenyurt gibi.
Houston da bütün dünyadan çok göç alan bir şehir. Geniş bir Türk nüfusda var. Dışardan bakıldığında Sugar Land, Pearland, Friendswood, Cinco Ranch,kuzeyinde Cypress gibi bölgeler daha güvenli ve yaşanabilir olarak aileler için tavsiye edilen yerler.Yine kuzeyindeki The Woodlands şehri nezih bir yaşam sunuyor gibi.
-
@donturcos sugarland tarafında @semavi yaşıyor
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
@donturcos sugarland tarafında @semavi yaşıyor
Evet biliyorum, forumda yazanların ve Amerikada yaşayan Türk Youtuber ların hangi şehir ve bölgelerde yaşadıkları hakkında bilgim var.
-
İsmi tatlıymış, sugarland. :D
-
@orhan-cabarov @Sabri-FT Indirimli ucret icin basvuracaginiz okulun In-State olma sartlarina bakmalisiniz. Ornek: Qualifying for In-State Tuition | Virginia State University
-
@donturcos
Tavsiye için çok teşekkürler. Çok çok güzel bi katkı olmuş. -
@keysnambır Bilgilendirme için teşekkürler.
-
@keysnambır çok aradığım bir cevaptı teşekkür ederim
-
@DonTurcos Hocam öncelikle emeğinize sağlık, -insanın içini ısıtan bir şekilde- verdiğiniz bilgiler doğrultusunda hemen o bölgedeki ev kiralarına baktım. Akşam atlayıp gitsem sorunsuz bir ömür geçer gibi. Benim sormak istediğim bu iç eyaletlerde ki 'beyaz insan' yoğunluğunun aynı zamanda, 'beyaz ama, bizim beyazlar' gibi bir takıntıları oluyor mu? Yani oraya hır gür çıkarmaya değil, -kırmızı ışıkta duran bir toplulukla beraber- çocuklarımı insanca yetiştirmeye gitmek istiyorum ama çoğu insanın yerli(en azından 1800'lerden sonraki yerli) olması yabancı beyazları kabul oranlarını, şekillerini merak ediyorum. Sonuçta her halükarda ilk yıl sıkıntıları, yardımsever insanların bol olduğu bir bölgeye itiyor... Şimdiden Teşekkürler ufkumuzu açtığınız için...
-
@melcem Teşekkür ederim.
Indiana adı üstünde bizim tabirimizle "Kızılderili" yurdu demek. 1800 yılı öncesi tamamen onların yaşadığı bir yer.
1800-1840 yılları arasında Avrupadan göç başlıyor. İngiltere, Galler, İskoçya, Fransa, Almanya, İrlanda dan insanlar gelmeye başlıyorlar. Birkaç Afrikalı da beyazlarla hizmet için geliyor. 1840 yerlilerle savaş sırasındada serbest olan ve kölelikten kaçan birkaç Afrikalı buraya yerleşiyor. Yine o savaş yıllarında birkaç İtalyan ,Kanadalı ve İsviçrelide geliyor.
Indiana göçmenlik tarihi ile ilgili güzel bir pdf kaynak linki
https://indianahistory.org/wp-content/uploads/Indianapolis-A-City-of-Immigrants.pdfBugüne gelirsek 2019 da yapılan bir araştırmaya göre Carmel sakinlerinin
% 28'i Alman
% 13'ü İrlanda
% 12.6'sı İngiliz
% 3.8'i İtalyan
% 3.3'ü Polonya
% 2.7'si İskoç
% 2.3'ü Fransız
% 1.3'ü Norveç
% 0.4'ü Afrika kökenli.Carmel nüfusunun %13.8'i yabancı ülke doğumlu.
Bu linklerde Carmel ile ilgili çok ayrıntılı bilgiler var. Tam incelemedim ama kullandıkları kaynak aynı galiba.
https://data.census.gov/cedsci/profile?g=1600000US1810342
https://worldpopulationreview.com/us-cities/carmel-in-populationCarmel de yaşayan beyaz nüfusun kendi kökenleri dışındaki beyazlara ve diğer etnik göçmenlere önyargılı bir bakışları olacağını zannetmiyorum.
Bana göre böyle endişeler biraz yersiz, siz topluma adapte olup kendinizi kabul ettirdikten sonra kimse sizin kökeninize, işinize, kazancınıza, dininize, dilinize, nasıl yaşadığınıza bakmaz diye düşünüyorum. İstisnalar her zaman olabilir, kendine güvenli bir birey kolaylıkla aşar o durumları.
Göçmenler yerleştikleri toplumda bir iş bulup hemen kenara çekilmemeli. Oradaki yardım kuruluşlarına gönüllü katılım sağlamalı , kendi hobileri varsa sanatsal faaliyetleri, yoksa bile ilgilendikleri alanlardaki kuruluş dernek, spor organizasyonları vs. katılmalı çevre edinmeli ,yaşadıkları topluma katkı sunmaları hayatlarını çok kolaylaştıracaktır.
Bunları gerçekleştirmek bizim ülkemizde çok zor ve maliyetli ama inanın oralarda çok kolay ve ek maliyeti çok ucuz, düşük geliri olan bir kişi bile bu kuruluşlara, organizasyonlara katılabilir kimse ona parasının miktarını sormaz.Bu İndiana göçmenlik merkezinin sitesi:
https://www.immigrantwelcomecenter.org/Bu da Carmelin Amerikada yaşamak için en iyi yerlerden biri olduğuna dair bir makale:
https://lifeinindy.com/neighborhoods/carmel/Umarım GC vize süreciniz sorunsuz ilerler ve orada hakettiğiniz güzel , kaliteli bir yaşama kavuşursunuz. :)
-
Yukarda yazdıklarıma örnek:
İndianapolis'in en büyük iş adamlarından birisi ve Amerikan basketbol, futbol alt liglerinde oynayan Indy Eleven spor kulübünün sahibi bir Türk .https://www.youtube.com/watch?v=GrHzpw6knAw&ab_channel=TRTTürk
-
@donturcos
homesnacks ve niche sitelerinde carmel eyaleti 10 puan olarak gözüküyor. Herkesin aklını çelebilecek bir yer çünkü 4 mevsim hava var. -
@ayvalik10 Homesnacks de yaşam maliyetleri Amerika ortalamasının % 14 üzerinde gözüküyor ama inceleyince hizmet sektörü, gıda, sağlık, ulaşım giderlerinin hepsi Amerika ortalamasının altında. Ev fiyatları yükseltmiş ortalamayı .Yine de bu kalitede bir yer için bakıldığında ve kendi ayarındaki diğer yerlerle karşılaştırıldığında kira ve ev fiyatları çok yüksek sayılmaz.
-
evimizde hazır :) google maps girince yorumlardan 4.7 puan almış
https://www.woodlandspringsapartments.net/floorplans -
@donturcos bizi zora soktunuz kafada bikac yer netlesmisken simdi carmel ve virginia da inceleme listesine eklendi😊
-
@ayvalik10 iş imkanları hakkında bir bilgi var mı yeni gözdemiz carmelimizin
-
Arkadaslar ben 10 Aydir westfield Indianada yasiyorum, Carmela komsuyuz hatta dun Carmelda aksam 3 saat doordash yaptim :) Carmel gercekten yasamak icin harika bir yer. Maas ve egitim skalasi yuksek. Hamilton County olarak gecen Carmel, Westfield ve Fishers bence Indianada hem guvenlik hem egitim hem sosyal olanaklar acisindan en guzel yerler.
Artilari : Okullari Cok iyidir, yasayan insanlar egitimli ve ekonomik olarak yuksek kalitedir yani burada siyahi ve Hispanic ortalamasi cok dusuktur olanlarda egitimli ve belli bir ekonomik seviyede insanlardir
Cok huzurlu sessiz sakin, buyuk cogunlukla mustakil evlerin oldugu guzel yerlerGelelim eksilerine:) Ozellikle carmel genel ortalamaya gore pahali bir yer , Nedenlerini anlattim. Westfield ve Fishers bir tik daha ucuz ama buralarda pahali sayilir tabii pahali derken buradaki fiyatlar daha pahali eyalatlere gore yine insafli kaliyor ama Indiana icin pahali diyelim. Havasi ic anadolu havasina benzer hatta biraz daha soguk
Is imkanlari derken valla burasi turkiyenin tam tersi is var isci yok :) her yer is ilani dolu, ozellikle baslangic seviyesi icin issiz kalma sansiniz yok ama bu Tarz bir islerde calisarak carmelda kirada oturmak pek mumkun degil cunku kiralar yuksek ama Indianada gercekten is imkanlari fazla
-
@el-nino-9 peki GC çıktı ve Indiana eyaletleyine gidicez ortalama ne kadar parayla gitmek doğru olur oraya 10 bin dolarla gitsek konsolosluk kabul ederi mi bu parayı Indiana eyaleti için ? ve bu para orda ne kadar İdare ederiz?
-
Carmel emekli yeri arkadaslar Türkiye de mesela diyelimki Istanbulda yasıyorsunuz ve gittiniz Mersin'e taşındınız diyelim, aynı şey yani sehir ufak, outdated bir yer gittiğinizde diyeceksinizki 1990 lardan kalmış ne kadar eski her şey. Eğer genç ve dinamikseniz oralarda sıkılırsınız. Boston tavsyie ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum