-
@knnrn Ben de bunu arastiriyordum. Emin olmak icin tekrar yazacagim , eger elimizde greencardimiz varsa ve avrupa aktarmali gitmek istiyorsak , herhangi bir sikinti yok diyorsunuz degil mi ?
-
@Ist-to-NY Evet, kart elinizde ise veya geçerli vizeniz varsa Avrupa aktarmasında sorun olmaz. Kanada için eTA veya transit vize gerekli.
-
-
Vizesiz aktarma yapilabilen bir hava alani oldugunu kontrol edin bilet almadan. Frankfurt, Munih gibi buyuk havaalanlarinda uluslararasi alandan cikis yapmadan gate degistirilebildigi icin vizeye gerek yok ama baska bir sehirden aktarmali bilet alan biri, gate degistirmek icin cikis yapmasi gerektigi icin sorun yasadigini soylemisti. Hangi sehir oldugunu su an hatirlayamadim. Surada bir bilgi var: https://www.auswaertiges-amt.de/en/aamt/zugastimaa/buergerservice/faq/33-transit/606710
-
Sn. yetkililer merhaba, luftansadan aktarmalı bilet alıcam ve ilk girişi bu şekilde yapmayı planlıyorum. Başlıktaki gönderileri okudum, almanya üzerinden problem olmadığı yazılmış ancak şu an için bir değişiklik var mıdır. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler
-
@Gökhan-G, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
Sn. yetkililer merhaba, luftansadan aktarmalı bilet alıcam ve ilk girişi bu şekilde yapmayı planlıyorum. Başlıktaki gönderileri okudum, almanya üzerinden problem olmadığı yazılmış ancak şu an için bir değişiklik var mıdır. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler
Hangi vize/statu ile ABD'ye giris yapacaksiniz?
-
@crazycells
DV -
@Gökhan-G, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@crazycells
DVGocmen vizelerle de aktarma yapabiliyorsunuz, ama vizenizi tanimayan bir gorevli olabilir diye temkinli olun, tum gocmen vizeler ABD'ye giris yapabiliyorlar o nedenle eger anlasamazsaniz direkt CBP'yi aramalari konusunda kendilerini ikna edin. CBP'den onay aldiktan sonra, sizi ucaga almalarinda bir sikinti yasamazsiniz.
Su iletiyi gozden gecirebilirsiniz:
-
biontech dışında ki aşılar olan sinovac ve turkovac gibi aşılar bizleri vak vak hale soktu. Aktarma uçuşlar için bu ülkeleri kullanmayın.
-
Merhaba,
Cok sukur green card dertlerimiz bitti simdi Turkiye seyahati ile ilgili dertlerimiz var :)
LOT Polish Airlines lie Chicago - Warsaw - Istanbul ve Istanbul - Warsaw - Chicago ucak billet aldik. Her iki ucusta da Warsaw'daki bekleme suresi 12 saatten kisa ve tum ucuslar baglantili (tek bilette).
Bu durumda Polonya'dan herhangi bir vize almaya gerek var midir? Turk pasaportum ve Permanent Resident kartim ile seyahat edebilir miyim?
Simdiden cok tesekkurler.
-
Turistik amaçlı ABD ye ziyarette Lufthansa ile frankfurt aktarmalı uçuşta transit gerekli mi ? Lufthansa Mh ile görüştüm gerek yok dedi
-
@ygunes, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
Turistik amaçlı ABD ye ziyarette Lufthansa ile frankfurt aktarmalı uçuşta transit gerekli mi ? Lufthansa Mh ile görüştüm gerek yok dedi
hayir, gecerli ABD vizesi varsa Almanya icin transit vize gerekmiyor.
-
@choasista, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
Merhaba,
Cok sukur green card dertlerimiz bitti simdi Turkiye seyahati ile ilgili dertlerimiz var :)
LOT Polish Airlines lie Chicago - Warsaw - Istanbul ve Istanbul - Warsaw - Chicago ucak billet aldik. Her iki ucusta da Warsaw'daki bekleme suresi 12 saatten kisa ve tum ucuslar baglantili (tek bilette).
Bu durumda Polonya'dan herhangi bir vize almaya gerek var midir? Turk pasaportum ve Permanent Resident kartim ile seyahat edebilir miyim?
Simdiden cok tesekkurler.
Hayir, gerek yok.
Isterseniz Polish Airlines sitesinden bir daha kontrol edin, ama A-type airport transit visa icin soyle diyor:
It applies to the citizens of Afghanistan, Bangladesh, the Democratic Republic of the Congo, Eritrea, Ethiopia, Ghana, Iran, Iraq, Nigeria, Pakistan, Sudan and Sri Lanka who must have a visa when transiting through the international transit areas of airports.
-
daha önce yayınladığım bir haberin içeriğinde yazıyordu 5G dolayı amerika da uçuşlar askıya alınacak diye işte bu gün bitti ve beklenen oldu ilk şirket emirates havayolları askıya aldı. Bu yüzden firmaları aramadan sakın uçağa binmeyin.
https://www.mynet.com/boeing-ve-airbus-uyarmisti-bae-abd-ye-ucuslari-askiya-aldi-110106904333
-
Türkiye' den Amerika' ya İngiltere aktarmalı uçuşlar için ;
-transit vizeye gerek var mı?
-vize türü fark eder mi?
-havayolu şirketinin aynı ya da farklı olması bu durumu değiştirir mi?teşekkürler.
-
İstanbul Almanya ABD uçuşunda transit vize gerekir mi?
-
Green card sahibi ya da gecerli bir ABD vizeniz varsa Almanya aktarmali ucuslarda bir sorun yasanmaz. Ancak yine de hersey gumruk polisine bagli. Engel olma yetkisi var.
The vast majority of foreign travellers benefit from the “transit privilege” - if during a stopover at a German airport, you do not leave the International Airport Area and if the destination is not in a Schengen country, you do not need a transit visa.
However, if for some reason you need to enter the Schengen area during your stopover (for example to change terminals or if the destination is in a Schengen country), you may require a visa; please plan for this. You should apply for a visa well before you travel!
Only five airports in Germany have an International Transit Area enabling you to transit without formally entering the Schengen area:
Frankfurt/Main
Munich
Hamburg (4.30 a.m. - 11.30 p.m. only)
Düsseldorf (6.00 a.m. - 9.00 p.m. only) and if the airline has arranged the transit beforehand with the authorities responsible for cross-border security (the Federal Police)
Cologne/Bonn (4.30 a.m. - 11.00 p.m. only)
Berlin-Brandenburg
Nationals of the following countries do not have the transit privilege and therefore require an airport transit visa (category A) for transit at a German airport:Afghanistan
Bangladesh
Democratic Republic of the Congo
Eritrea
Ethiopia
Ghana
India
Iran
Iraq
Jordan *
Lebanon
Mali
Nigeria
Pakistan
Somalia
South Sudan
Sri Lanka
Sudan
Syria
Turkey *- certain exceptions apply to these countries
Exceptions from the requirement to hold an airport transit visa:
Holders of valid visas and national residence permits from EU and Schengen countries
Holders of certain national residence permits from the following countries: Andorra, Japan, Canada, San Marino, United States of America
Holders of valid visas from the EEA countries (the EU, Iceland, Liechtenstein, Norway, Switzerland) and visas issued by Japan, Canada and the United States of America -
@Aristoi havayolları isimleri farklı bile olsa muhakkak bağlantılı olarak aldığın için ve de havalimanından çıkmadığın sürece hiçbir şey olmaz. Ancak sen türkiye - ingiltere uçak aldın sonra da ingiltere - amerika alırsna ozaman işte bunda sonuna kadar sorun yaşarsın. Yoksa aktarmalı uçak aldığın zaman uçak firmaları birbirleri antlaşmalı olduğu için uçağın ismi farklı ama sen asıl firma ile uçuyorsun olarak görürler. Örnek verelim;
thy sitesinden amerika aktarmalı bilet aldın. İngiltereye kadar thy logolu uçakla uçarsın ondan sonra da ingiltereden amerikaya lufthansa ile uçarsın. Logo ve isim değişti ama sen yine thy ile uçmuş gibi olacağın için hiçbir transit vizene gerek yok.
-
@ayvalik10 çok teşekkürler.
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum