Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Barsamagic @smartcells @gucarslan
    Yeni düzenleme ile artık, talep alsın almasın, evrak göndersin göndermesin herkese cn a göre evrak onay maili gidiyor sanıyordum. Sn.@Barsamagic in cn gördüğüm kadarıyla 6.000' lerde. Bana talep gelmediği halde evraklari gönderdim benim cn da nispeten düşük olmasına rağmen evrak gönderdiğim için attıkları "mailiniz ulaştı" tarzındaki cevap dışında bir mail gelmedi. Yine bir düzensizlik var diyebilir miyiz? Yoksa aslında düzenli gitmeye başladı ama bu çok istisna bir durum mu?


  • @beyc imza kısımını sizin kadar doldurabilsem sizin kadar olumsuz bakmazdım 🙂


  • @beyc Önceki senelere baktığımızda dv22 nin en şanssız olumsuz kötü bir süreç olduğunu şimdiden söylemek mümkün.

    Dv21 ler o korkunç covid döneminde bile bizden iyiydi.

    Vizesini alan aldı diğerleride Mahkeme kararıyla kendilerini garanti altına aldılar.

    Peki Dv 22 ler ne olacak ?

    Şuanda süreç durmuş vaziyette.

    Bekliyoruz sadece bakalım...


  • @Güler-Özçelik Biz yüksek cnliler ne yazık ki olumsuz bakmak durumundayız 🙂

    Sizin cn 3bin ben yerinizde olsam ben de olumsuz bakmazdım tabi

    Haklısınız 🙂

    Ama bir de yüksek cnlileri düşünmek lazım.


  • @Megatron Yanlış anlaşıldı ise düzelteyim olusuz düşünüyorum demek istemedim. Evet numaranız yüksekmiş fakat daha düne kadar ds gönderim tarihine göre cn a bakılmaksızın işlem yapılıyordu. Hali hazirda da excel listesinde cn benden yüksek olup vizesini almış insanlarda var. Velhasıl kelam ne olacağı belli olmaz. Önce sağlık sonra selamet dileyelim. Dilerim hepimiz için hayırlısı olsun 🙂


  • @Güler-Özçelik tabiki sizede hak veriyorum ancak imza kısmımın dolu olması yada olmaması hiçbirşey değiştirmediği gibi önce ds submite göre hareket ederek önden rastgele vize verdiği gibi, ki böyle bir durumda ben öncelikliydim halbuki. Şimdide biz case no ya göre gitmeye karar verdik haberi ile yeni bir sürpriz yapıyorlar yani evrak onayı almış olmam artık birşey değiştirmiyor current olmamda birşey değiştirmiyor sürecin ilerlemesinin rasyonel gitmemesi zaten bana bu şikayetleri ettiriyor.


  • @Megatron kesinlikle katılıyorum.


  • @Megatron Pandemi öncesinde ki gibi işlese süreç sizin vize alma ihtimaliniz çok yüksek. Ancak durum bu işte 🙂 şimdi Omicron geliyor tüm ülkeler yavaş yavaş kapanıyor. Açıkcası bir ön tahminde bulunayım Türkiyede kısıtlamalar gelir zaten ilerlemeyen süreç bu sefer direk somut olarak durur elçiliğin kapanmasıyla. Şansı olan arkadaşlar Mali yılın bitmesine yakın rastgele mülakat alıp bir şekilde vizesini alır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Güler-Özçelik bence işler yavaş yavaş rayına oturuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gumuspsy evet doğrudur.
    eğer DS260 formunu sorunsuz şekilde submit ettiyseniz şuan yapacağınız tek şey mülakat beklemek.
    bol şans.

  • ⭐⭐⭐

    @Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Barsamagic @smartcells @gucarslan
    Yeni düzenleme ile artık, talep alsın almasın, evrak göndersin göndermesin herkese cn a göre evrak onay maili gidiyor sanıyordum. Sn.@Barsamagic in cn gördüğüm kadarıyla 6.000' lerde. Bana talep gelmediği halde evraklari gönderdim benim cn da nispeten düşük olmasına rağmen evrak gönderdiğim için attıkları "mailiniz ulaştı" tarzındaki cevap dışında bir mail gelmedi. Yine bir düzensizlik var diyebilir miyiz? Yoksa aslında düzenli gitmeye başladı ama bu çok istisna bir durum mu?

    Bu son gönderilen ve evrak onayı maili denen (ki aslı DS alındı ve mülakata hazırsınız bilgilendirmesidir) son emaillerin hiç bir önemi yok. Çünkü bu sene artık evrak onayı diye bir şey yok. KCC evrak talep etmiyor, evrak incelemiyor ve buna göre bir işlem yapmıyor. Son kez: evrak onayı diye bir şey yok artık. Gönderilen emailler %99 CN1000 ve altına geldi şimdiye kadar. Tek tük büyük numarlara gelse de hep CN olarak en kısa zamanda mülakat alması gereken kişilere bilgilendirme amacıyla gönderiliyor.

    Mülakat almak için tek ve yeterli şart DS260'ınızı göndermiş olmak ve bunun CEAC sitesinde COMPLETED olarak gözükmesi. Bundan sonrası için beklemekten başka yapacağınız bir iş yok. DV sürecinin en büyük özelliği (10'larca yıldır bu hi,ç değişmedi) sürecin %90'ı boyunca hiç bir şey yapmadan sadece beklemekten ibaret olmasıdır. Sabırla beklemeye devam ediniz. Sn @gucarslan 'ın da dediği gibi sene başındaki çoğu olumsuz durum ortadan kalkmış ve işler umduğumuzdan çok daha iyi bir noktaya gelmiştir. Şu anda gözlemlediğimiz yavaşlık Ankara özelinde yaşanmaktadır ki bunun çok farklı sebepleri var. Yoksa dünya çapında DV süreci gayet iyi ve yolunda ilerlemektedir. Şu anda çok sayıda konsoloslukta mülakat haberlerinin yağmur gibi yağdığı haberini alıyoruz. Bir çok konsoloslukta Şubat ayı için seri mülakat haberleri geliyor. Net rakamları bilgilerimiz CEAC'te 1 Ocak'tan itibaren görünmeye başladıktan sonra bu iststistikleri çektiğimizde göreceğiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @beyc Önceki senelere baktığımızda dv22 nin en şanssız olumsuz kötü bir süreç olduğunu şimdiden söylemek mümkün.

    Dv21 ler o korkunç covid döneminde bile bizden iyiydi.

    Vizesini alan aldı diğerleride Mahkeme kararıyla kendilerini garanti altına aldılar.

    Peki Dv 22 ler ne olacak ?

    Şuanda süreç durmuş vaziyette.

    Bekliyoruz sadece bakalım...


    Dv21 ler o korkunç covid döneminde bile bizden iyiydi.

    1 ay gecikmeyle mülakatları başladığı ✅
    2,5 ay sonra kcc'nin süreçten çıkarıldığı ✅
    vize yasaklarının olmadığı ✅
    konsolosluğun kapalı olmadığı ✅
    davaların açılmadığı ✅

    bir dönemdesiniz ve bunun için mi DV2022 geçmiş yıllardan kötü diyorsunuz?
    bu, şuana kadar duyduğun en iddialı cümle oldu gerçekten.

    Vizesini alan aldı diğerleride Mahkeme kararıyla kendilerini garanti altına aldılar.

    tam olarak kim garanti altına aldı acaba?
    mesela ben 9 ay davaya katılmış şekilde geçirdim ve çıkan sonuç olarak garanti almadım.
    25,000 kişiye rezerv edilen 6900 vizeden kastınız garantiyse bence hesabınızı tekrar gözden geçirin.
    kaldı ki hükümet bu karara itiraz etti ve şuan davadan çıkacak sonuş muallak.

    diyelim ki dava yine bizim lehimize sonuçlandı. o zaman bu vizelerden nasibimize düşecek olanın garanti olduğunu ben göremedim, siz gördüyseniz gösterin patlatalım konfetileri.. çünkü benim bildiğim garanti, 25,000 kişiye 25,000 bin vize rezerv etmektir.

    kısaca, içinde bulunduğunuz mali yılın kıymetini bilin.
    ilk mülakatını mali yılın bitmesine 2,5 ay kala almış insanlarla kendinizi kıyaslamak, sizinle aynı süreci yaşayan arkadaşlarınızın moralini bozmasından başka bir işe yaramaz.

    bol şans.


  • @beyc Türkiye’de covid kısıtlamaları mevcut virüs ile bir daha olmaz diye düşünüyorum. Covid gündemin çok gerisinde kaldı artık.


  • Sn. @gucarslan doğru analiz. Şu Omicron da sorun yaratmasa Ocak Şubat Mart ta akıp gidecek vizeler..


  • @smartcells Ankara'daki yavaşlığın sebepleri nedir?

  • ⭐⭐⭐

    @caganpaker, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Ankara'daki yavaşlığın sebepleri nedir?

    Ankara şu anda full ve tamamen göçmen vize olarak çalışıyor. Önceliliği SIV (Special Immıgrant Visa, yani Afgan, Irak, İran gibi ülkelerden kendilerine çalışanlar ve ailelerine), Aile birleşim vizelerine ve yatırımcı kapsamında mülakat verilen vizelere öncelik veriyorlar. Bunlarda, özellikle aile birleşimi ve employment based vizelerde çok büyük backlog (birikmiş) mülakatlar var. Bu backloglar eskiden beri vardı ama kotalara göre ilerliyorlardı. Fakat 2020 ve covidle beraber konsoloslukların personel azaltması, çalışmayı durdurmları, Trump'ın yasakları nedeniyle olağanüstü şiştiler. Nişanlısı, eşi, çocukları, anne-babası, kardeşleri için göçmen vize başvurusu yapmış, yıllardır mülakat bekleyen insanlar var. Bunların bazıları 4-5 yıl, hatta 10 yıldır dosya sırasının kendilerine gelmesini, mülakat almayı bekliyorlar. Yatırımcı kategoriside işini-planını-projesini yapmış, parası hazır bekleyenler var. Örneğin bizim 2022 talihlilerinden bir arkadaşımız EB vizesi için 4 yıldır mülakat bekliyordu ve daha yeni 27 Aralığa mülakat tarihi alabildi. DV vizesi için mülakata son zamanlarda giden arkadaşlar zaten konsolosluktaki bu yoğun kuyruk ve mülakatları teyit ediyorlardı.

    DV vizeleri her yıl verilen göçmen vizeleri arasında çok az yer kaplayan bir göçmen vize türü. %10'un altında, %7-8 gibi bir orana sahip. Ve aynı zamanda konsoloslukların en az zaman harcayarak ve en hızlı verebildikleri bir kategori. Bir anda ve 1 ayda 300-400 tanesini basabiliyorlar. Mülakatları 5 dk falan sürüyor.

    Diğer vizeler, özellikle göçmen vize türlerinde başvurduğunuz vizeyi hakketiğinizi ispatlamak amacıyla tonla evrak toplayıp konsolsoluğu ikna etmeniz, ve görevlinin de sizin hakkınızda ve beyan ettiğiniz bilgi ve belgeleri incelemesi açısından daha fazla mesai ve zaman isteyen süreçler olduğundan bunların eritilmesi zaman alıyor. Fakat DV vizelerinde zaten vizeyi default olarak aldığınız kabul edildiğinden süreç incelemesi diğer vize türlerinin aksine "bu vizeyi almayı hakkediyor mu" yerine "bu vizeyi almasına engel olacak bir durum var mıdır" diye yürüyor. Gerekli asgari şartları (diploma ve sizi orada geçindirecek para gibi) gösterdiğiniz anda ve süreç boyunca , başvurudan itibaren en başından beri doğru beyan verdiğiniz sürece çok hızlı bitirilen bir vize türü. Her şeyi doğru yaptıysanız (doğru beyan ve belge) %99 bir oranda "DV mülakatı=Vize onayı" şeklinde olmaktadır. DV mülakatları konslosluk binasına girip görevli önünde yemin etmeniz ve beyan ettiğiniz belgeleri teslim etmenizden ibaret bir formaliteden başka bir şey değil. DV mülakatları sürecin belki de en kolay ve rahat kısmı. mesele o mülakata gidebilmekte 🙂 Yani kazandıktan sonra DV mülakatında red almanız için çok ciddi çaba sarfetmeniz lazım. Ya istenilen ve beyan ettiğiniz durumları belgeleyememişsinizdir ya da bir yerlerde yalan, yanlış veya eksik bilgi vermişsinizdir.

    DV süreci ve bu vize türündeki mülakatlar hızlı ilerlediğinden toplu olarak verip bir anda hepsini aradan çıkarma gibi bir tutum benimseyebiliyorlar. Ayda 2000+ vize mülakatı yapacak kapasitedeki Ankara'nın (geçmiş ayların iststistikleri yayınlandığından bu sayıları net olarak görebiliyoruz) DV2022 talihlisi 1250 kişiyi maksimum 2 ayda mülakata alıp sonuçlandırabilirler. Fakat şimdilik tutumları yılardır bekleyen diğer göçmen kategorilerine öncelik verip DV'leri de en uygun zamanda aradan çıkarmak gibi görünüyor. Beklentimiz Şubat ayıyla birlikte ayda 100-200 kişilik gruplar halinde mülakat dağıtılacağı. Fakat bunları yaz aylarına da sarkıtabilirler.


  • @smartcells Gitmeyi çok isteyen ve 8. başvurusunda seçilmiş biri olarak söylemek isterim ki; Ağzınızdan bal damlıyor vallahi, benim gibi yüksek CN ye sahip olanlar için tedirginlik, umutsuzluk, korku... tüm duygular birbirine karıştı. Son zamanlardaki gelişmeler bizler için çok iyi şeyler, farkındayım ama Konsolosluğun, Ocak için 5-6 mülakat vermesi, Şubat için ise sessiz kalması beni korkutuyor. Bir de diğer konsolosluklardan mülakat akması...

    Her ülkenin kendi kotası olduğunu biliyorum fakat diğer konsoloslukların fazla mülakat verip slotları kapatması bizim için yine de handikap doğuruyor değil mi?

  • ⭐⭐⭐

    @MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Gitmeyi çok isteyen ve 8. başvurusunda seçilmiş biri olarak söylemek isterim ki; Ağzınızdan bal damlıyor vallahi, benim gibi yüksek CN ye sahip olanlar için tedirginlik, umutsuzluk, korku... tüm duygular birbirine karıştı. Son zamanlardaki gelişmeler bizler için çok iyi şeyler, farkındayım ama Konsolosluğun, Ocak için 5-6 mülakat vermesi, Şubat için ise sessiz kalması beni korkutuyor. Bir de diğer konsolosluklardan mülakat akması...

    Her ülkenin kendi kotası olduğunu biliyorum fakat diğer konsoloslukların fazla mülakat verip slotları kapatması bizim için yine de handikap doğuruyor değil mi?

    Endişe edecek bir durum yok. Bu vizeleri vermek istiyorlar. Yoksa evrak-talep ve onayının süreci yavaşlatıp bu yüzden herkesi yetiştiremeyeceklerini anladıklarında bunu kaldırıp doğrudan CN'e göre mülakata çağırma sistemine geçerler miydi?


  • @smartcells Haklısınız fakat beni endişelendiren; diğer konsolosluklar şu an mülakat dağıtıyorlar. Ankara böyle çok yavaş devam eder ve geç kalırsa, mevcuttaki Green Card slotları dolabilir mi? Mesela şöyle bir örnek için;

    • Ankara çok meşgulüm diye bu yavaşlıkta devam ediyor, Şubat-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran için yine 5-6 şar mülakat veriyor,
    • Diğer konsolosluklar da, bu 5 aylık dönemi, olabildiğince fazla mülakat dağıtarak geçiriyor
    • Temmuz-Ağustos-Eylül aylarına gelindiğinde Ankara hızlanmaya, aylık 200-300 er mülakat dağıtmaya karar veriyor.

    Yukarıdaki senaryoda, Diğer konsolosluklar hızlı mülakat dağıttığı için, FY nin bitmesine 3 ay kala Ankara'ya (ülke kotasını dolduramadığı halde) yeterli slot kalmaması. bu mümkün müdür?

    CN si yüksek kişiler için bu çok önemli bir hal alacak gibi...


  • @smartcells İnşallah dediğiniz gibi olur da gideriz. Maalesef tek umudumuz bu greencard oldu son günlerde.


Benzer Başlıklar

  • 56
  • 36
  • 26
  • 7342
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum