[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@darkside evrak talep mailini ne zaman almışsınız. Evrak talebi almadanmi gönderdiniz evraklari
-
@The-inception KCC artık evrak talep etmediğini açıklamıştı. Şimdilerde DS260'ı inceleyip eski evrak onay mailini gönderiyorlar. Yani benden evrak talep etmemişlerdi ben önceden göndermiştim ama onu dikkate aldıklarını sanmıyorum.
-
@özlemavci Merhaba, imzanızdaki tarihler güncel mi. Zira 17 Ağustosta DS-260 doldurup, 7 gün sonra evrak talebi alıp, aynı gün evrak yollayıp, yine aynı gün evrak onayı almak çok mümkün görünmüyor. Sanırım talep gelmeden 24 Ağustosta kendiniz evrakları yollayıp sonra da yeni uygulamadan dolayı diğer tarihleri aynı şekilde eşitlediniz. Sizin özeliniz olduğu için çok da söylenecek birşey yok ama Forumda takip edilebilmesi adına güncel imzaya geçmeniz bizler için faydalı olacaktır. Bol şanslar.
#SaveDiversityVisa
-
@Nico evet evrak talebini gönderimini ve onayını aynı gün aldım bende şaşırmıştım bu duruma hatta baya tedirgin oldum ama öyle oldu
-
Belki bilginiz vardır. Eğer bir düzenleme olmadıysa belediye rayiç bedelleri çok düşük oluyor. İstanbul anadolu yakasında sattığım evin rayiç bedeli 110 bin₺ görünüyordu.
-
@gucarslan evrak istenmiyor ben evrak hiç göndermedim evrak talep maili de hiç almadım bugün evrak onay maili geldi
-
@gucarslan hocam anladığım kadarıyla artık kcc'den mail beklememizin bir önemi kalmamış. dvprogram.state.gov u sık sık kontrol edip mülakat tarihi beklememiz gerekiyor sanırım. Kcc'ye mail atıp bana evrak onayı atmadınız demenin de bir anlamı yok o halde, çünkü ben de atmayı düşünüyordum fakat yazılarınızı görünce gerek yok diye düşündüm. Doğrumudur ?
-
@Barsamagic gerçekten ilginç bir durum. Anlaşılan her an tetikte olmak gerekiyor artık :)
-
Galiba megatron haklı bu sene büyük bir hayal kırıklığı ile sonuçlanacak bekleyen arkadaşlar greencard yokmuşcasına hayat planlarına devam etmesi onların ve aynı şekilde benim de mental sağlığım için daha iyi olacağını düşünüyorum.
Geçen mali yılda kaç kişi alabildiyse bu sene de bir o kadar alabileceğini düşünüyorum. Evet bende biliyorum ki pesimist olmanın hiçbirşeye faydası yok çekim yasası falan filan neye inanıyorsanız artık. Ancak şu an ki durum tam olarak şöyle
“ -Milli Piyango Kazandınız Tebrikler Çok Artık Çok Zenginsiniz
+Aaa öylemi ne zaman geleyim paramı almaya çünkü hayatım değişecek herşey değişecek
-Takma kafana yavv bi ara alırsın
+Ne zaman?
-Bi ara alırsın yavv
+Artık alabilirmiyim?
-Bilmem alabilirmisin :> ??”Süreç tam olarak böyle işlediği için herşeyin random olduğu kronik birşekilde kaotikleştiği böyle süreçlerde birşeylerden anlam çıkartmayı , umutlanmayı , plan yapmayı bıraktım sizede öneririm.
Esenlikler herkese, -
@Barsamagic @smartcells @gucarslan
Yeni düzenleme ile artık, talep alsın almasın, evrak göndersin göndermesin herkese cn a göre evrak onay maili gidiyor sanıyordum. Sn.@Barsamagic in cn gördüğüm kadarıyla 6.000' lerde. Bana talep gelmediği halde evraklari gönderdim benim cn da nispeten düşük olmasına rağmen evrak gönderdiğim için attıkları "mailiniz ulaştı" tarzındaki cevap dışında bir mail gelmedi. Yine bir düzensizlik var diyebilir miyiz? Yoksa aslında düzenli gitmeye başladı ama bu çok istisna bir durum mu? -
@beyc imza kısımını sizin kadar doldurabilsem sizin kadar olumsuz bakmazdım :)
-
@beyc Önceki senelere baktığımızda dv22 nin en şanssız olumsuz kötü bir süreç olduğunu şimdiden söylemek mümkün.
Dv21 ler o korkunç covid döneminde bile bizden iyiydi.
Vizesini alan aldı diğerleride Mahkeme kararıyla kendilerini garanti altına aldılar.
Peki Dv 22 ler ne olacak ?
Şuanda süreç durmuş vaziyette.
Bekliyoruz sadece bakalım...
-
@Güler-Özçelik Biz yüksek cnliler ne yazık ki olumsuz bakmak durumundayız :)
Sizin cn 3bin ben yerinizde olsam ben de olumsuz bakmazdım tabi
Haklısınız :)
Ama bir de yüksek cnlileri düşünmek lazım.
-
@Megatron Yanlış anlaşıldı ise düzelteyim olusuz düşünüyorum demek istemedim. Evet numaranız yüksekmiş fakat daha düne kadar ds gönderim tarihine göre cn a bakılmaksızın işlem yapılıyordu. Hali hazirda da excel listesinde cn benden yüksek olup vizesini almış insanlarda var. Velhasıl kelam ne olacağı belli olmaz. Önce sağlık sonra selamet dileyelim. Dilerim hepimiz için hayırlısı olsun :)
-
@Güler-Özçelik tabiki sizede hak veriyorum ancak imza kısmımın dolu olması yada olmaması hiçbirşey değiştirmediği gibi önce ds submite göre hareket ederek önden rastgele vize verdiği gibi, ki böyle bir durumda ben öncelikliydim halbuki. Şimdide biz case no ya göre gitmeye karar verdik haberi ile yeni bir sürpriz yapıyorlar yani evrak onayı almış olmam artık birşey değiştirmiyor current olmamda birşey değiştirmiyor sürecin ilerlemesinin rasyonel gitmemesi zaten bana bu şikayetleri ettiriyor.
-
@Megatron kesinlikle katılıyorum.
-
@Megatron Pandemi öncesinde ki gibi işlese süreç sizin vize alma ihtimaliniz çok yüksek. Ancak durum bu işte :) şimdi Omicron geliyor tüm ülkeler yavaş yavaş kapanıyor. Açıkcası bir ön tahminde bulunayım Türkiyede kısıtlamalar gelir zaten ilerlemeyen süreç bu sefer direk somut olarak durur elçiliğin kapanmasıyla. Şansı olan arkadaşlar Mali yılın bitmesine yakın rastgele mülakat alıp bir şekilde vizesini alır.
-
@Güler-Özçelik bence işler yavaş yavaş rayına oturuyor.
-
@gumuspsy evet doğrudur.
eğer DS260 formunu sorunsuz şekilde submit ettiyseniz şuan yapacağınız tek şey mülakat beklemek.
bol şans. -
@Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Barsamagic @smartcells @gucarslan
Yeni düzenleme ile artık, talep alsın almasın, evrak göndersin göndermesin herkese cn a göre evrak onay maili gidiyor sanıyordum. Sn.@Barsamagic in cn gördüğüm kadarıyla 6.000' lerde. Bana talep gelmediği halde evraklari gönderdim benim cn da nispeten düşük olmasına rağmen evrak gönderdiğim için attıkları "mailiniz ulaştı" tarzındaki cevap dışında bir mail gelmedi. Yine bir düzensizlik var diyebilir miyiz? Yoksa aslında düzenli gitmeye başladı ama bu çok istisna bir durum mu?Bu son gönderilen ve evrak onayı maili denen (ki aslı DS alındı ve mülakata hazırsınız bilgilendirmesidir) son emaillerin hiç bir önemi yok. Çünkü bu sene artık evrak onayı diye bir şey yok. KCC evrak talep etmiyor, evrak incelemiyor ve buna göre bir işlem yapmıyor. Son kez: evrak onayı diye bir şey yok artık. Gönderilen emailler %99 CN1000 ve altına geldi şimdiye kadar. Tek tük büyük numarlara gelse de hep CN olarak en kısa zamanda mülakat alması gereken kişilere bilgilendirme amacıyla gönderiliyor.
Mülakat almak için tek ve yeterli şart DS260'ınızı göndermiş olmak ve bunun CEAC sitesinde COMPLETED olarak gözükmesi. Bundan sonrası için beklemekten başka yapacağınız bir iş yok. DV sürecinin en büyük özelliği (10'larca yıldır bu hi,ç değişmedi) sürecin %90'ı boyunca hiç bir şey yapmadan sadece beklemekten ibaret olmasıdır. Sabırla beklemeye devam ediniz. Sn @gucarslan 'ın da dediği gibi sene başındaki çoğu olumsuz durum ortadan kalkmış ve işler umduğumuzdan çok daha iyi bir noktaya gelmiştir. Şu anda gözlemlediğimiz yavaşlık Ankara özelinde yaşanmaktadır ki bunun çok farklı sebepleri var. Yoksa dünya çapında DV süreci gayet iyi ve yolunda ilerlemektedir. Şu anda çok sayıda konsoloslukta mülakat haberlerinin yağmur gibi yağdığı haberini alıyoruz. Bir çok konsoloslukta Şubat ayı için seri mülakat haberleri geliyor. Net rakamları bilgilerimiz CEAC'te 1 Ocak'tan itibaren görünmeye başladıktan sonra bu iststistikleri çektiğimizde göreceğiz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum