Merhaba arkadaslar,
Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
-
Arkadaslar selamlar,
izmir de sample alindiktan sonra ayni gun icinde pcr testi sonucu veren bir hastane ya da saglik kurumu var mi? Bu konuda bilgisi olanlar saglik kurulusu ismi yazarlarsa sevinirim. Herkese iyi gunler dilerim. -
@xyz, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Arkadaslar merhaba,
Turkiye'ye gidecegiz tam Christmas oncesi, test 24 saate indirildi bildiginiz gibi. Ucak oglen 3'te Istanbul'dan. Tecrube eden oldu mu? Bu testi nerede, nasil yaptiralim ki ucustan evvel sonucu alalim? Havalimanina sabahtan gitsek oralarda bu kadar seri sonuc veren test merkezleri var mi?
2 sene aradan sonra gidelim artik dedik, onda da 24 saat mevzusu cikti

Tesekkurlerevet, havalimaninda yaptirabilirsiniz

-
Merhaba, 28 Şubat'ta Tampa'ya uçmayı planlıyorum. Birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim:
-
Buradan edindiğim izlenim neticesinde JFK aktarmalı olarak gitmeyi düşünüyorum, çünkü göçmene düşman gözüyle bakmayan CBP'leri var anladığım kadarıyla. Re-entry Permit'im vardı ve 2 Mart'ta bitiyor, sorun olma durumu olur mu? Odaya alınıp "neden gelmedin bu zamana kadar" derler mi? Demesinler artık.
-
Pandemi öncesinde aktarma süresi için "minimum 2 saat hatta daha fazlasını düşünün, koşturma telaş olmasın" deniliyordu. Şimdi pandemi ile birlikte bu aktarma süresini minimum ne kadar olarak düşünmeliyim? 3-4 saat mesela? Tampa biletimi ona göre alacağım.
Teşekkürler
-
-
Merhabalar,
- Doz biontech aşımı 11.07.2021’de oldum ve 23.12.2021’de Amerika’ya uçuşum var.
Bu arada bugün fark ettim ki bana 3.aşı randevusu açılmış. Bu durumda aşı olmalı mıyım yoksa olmamalı mıyım kafam karıştı.
Eğer yarın aşı yaptırırsam uçuş öncesi PCR testinde sonucu etkiler mi? Malum yeni varyant korkutuyor, aşı olursam kendimi daha güvende hissedeceğim ama uçuşta problem yaratırsa diye korkuyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa çok makbule geçecek:)
Sevgiler,
- Doz biontech aşımı 11.07.2021’de oldum ve 23.12.2021’de Amerika’ya uçuşum var.
-
şu anda pcr testi yada kaçıncı doz aşılardan çok aktarmalı uçuşlarda ülkenin yasakları var mı ona bakın bence aşağıdaki habere göre avrupa artık transitleri kapatmaya başlıyor. Direk uçuşlar daha iyi olacaktır.
-
Merhaba. E sınıf bilet ile H sınıfı bilet arasındaki fark nedir ? Google'dan arattım ama kısa ve öz olarak net bir bilgi bulamadım.
-
-
@hasbelkader, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Arkadaslar selamlar,
izmir de sample alindiktan sonra ayni gun icinde pcr testi sonucu veren bir hastane ya da saglik kurumu var mi? Bu konuda bilgisi olanlar saglik kurulusu ismi yazarlarsa sevinirim. Herkese iyi gunler dilerim.Aynı soruyu yazmak üzereydim. Cevabı bekliyor olacağım.
-
@mulus, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhaba, 28 Şubat'ta Tampa'ya uçmayı planlıyorum. Birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim:
-
Buradan edindiğim izlenim neticesinde JFK aktarmalı olarak gitmeyi düşünüyorum, çünkü göçmene düşman gözüyle bakmayan CBP'leri var anladığım kadarıyla. Re-entry Permit'im vardı ve 2 Mart'ta bitiyor, sorun olma durumu olur mu? Odaya alınıp "neden gelmedin bu zamana kadar" derler mi? Demesinler artık.
-
Pandemi öncesinde aktarma süresi için "minimum 2 saat hatta daha fazlasını düşünün, koşturma telaş olmasın" deniliyordu. Şimdi pandemi ile birlikte bu aktarma süresini minimum ne kadar olarak düşünmeliyim? 3-4 saat mesela? Tampa biletimi ona göre alacağım.
Teşekkürler
-
Soracaklarini tahmin etmiyorum, neticede elinizde re-entry permit olacak; ayrica sorsalar da kisa bir cevap yeterli olacaktir.
-
Maalesef JFK yogunlugu terminal ve zamana gore cok degisiyor, isiniz yarim saatte de bitebiliyor, 3 saatte de... Eger transit ucus 3 saat icindeyse kesinlikle sirada beklerken bunu gorevlilere soyleyin; bu sekilde sizi one aliyorlar...
-
-
@ellabella, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar,
- Doz biontech aşımı 11.07.2021’de oldum ve 23.12.2021’de Amerika’ya uçuşum var.
Bu arada bugün fark ettim ki bana 3.aşı randevusu açılmış. Bu durumda aşı olmalı mıyım yoksa olmamalı mıyım kafam karıştı.
Eğer yarın aşı yaptırırsam uçuş öncesi PCR testinde sonucu etkiler mi? Malum yeni varyant korkutuyor, aşı olursam kendimi daha güvende hissedeceğim ama uçuşta problem yaratırsa diye korkuyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa çok makbule geçecek:)
Sevgiler,
Eger 2. doz asidan sonra tekrar ayaga kalkmaniz birkac gunden fazla surmediyse hemen 3. doz asiyi olmanizi tavsiye ederim. 5 gunde zaten toparlanmis olursunuz. Eger yetismeyecekse ABD'ye gelir gelmez en yakin eczaneye gidip yaptirabilirsiniz de...
Asi oldugunuz icin PCR testiniz pozitif cikmaz, merak etmeyin. PCR testinin pozitif cikmasi icin tukurugunuzde virus olmasi lazim; asi size virus vermiyor, virusunkine benzer cok kucuk bir protein parcasi veriyor, bu proteinin sizi hasta etme olasiligi %0
- Doz biontech aşımı 11.07.2021’de oldum ve 23.12.2021’de Amerika’ya uçuşum var.
-
şimdi düşen bir haber
-
PCR testi suresini 72 saatten 24 saate indirilmis. Yakinda ucusu olanlarin dikkatine.
-
@crazycells çok teşekkürler
️ -
@crazycells çok teşekkürler, aldık biletimizi bakalım :p hakkımızda hayırlısı
-
@mulus Merhabalar, yolculuk sürecimle ilgili yaşadıklarımı bu şekilde paylaşmayı düşünüyorum ki daha önce ne yazdığımı kolayca bulabileyim. Okuyup faydalanmak isteyenler için de kolay olur.
JFK için biletimi TK'dan aldım. Şimdi oradan Tampa FL'ya aktarma bileti almaya çalışıyorum. Skyscanner'dan JetBlue Airlines'a ait bir uçuşu seçtim. Tickets.com'a yönlendirdi. Oradan biletimi almaya çalışırken pasaport bilgilerimi sordu, ve orada gümledim. Çünkü pasaportumun süresi 1 Aralık'ta bitti ve "nasıl olsa Ocak ayında evleniyorum, güncel soyadımla yenisini alırım" diye düşündüğüm için yenisini henüz almamıştım..
Tatsız oldu tabii. Şimdi JetBlue'nun kendi sitesinden almaya çalışıyorum ama orası da sürekli takılıyor ve bu yüzden de pasaport bilgilerimin güncel olmasını isteyecek mi istemeyecek mi henüz bilemiyorum. Eğer siteye girebilirsem burayı editlerim.
edit: siteye girebildim. riske atmamak için uçacağım zamanki yeni soyadımı da ekleyerek bilgileri doldurum. pasaport bilgisi istemedi. bileti alırken iletişim bilgileri kısmına muhakkak Amerikan hatlı bir telefon bilgisi yazmanı talep ediyor. Bende henüz olmadığı için buradaki cep telefonu numaramı girdim ama gene de ne olur ne olmaz diye 2. hat olarak Amerika'daki akrabamızın telefon numarasını yazdım.
Jet Blue'da checked bags denilen uçağın bagaj kısmına konan çantalar için ekstra ücret tahsis ediliyor. 1. çanta için 30, 2. ve gelen her ekleme yeni çanta için 40 dolar alıyorlar.
Miles&Smiles American Express ile alışverişimi tamamlamak istedim ama kabul etmedi. Bunun üzerine Bank of America kredi kartımla ödeme yaptım.
Sonunda bitti yani
Sonunda uçak biletlerimi alabildim. -
@mulus Hocam ilk aşamayı zorda olsa halletmişsiniz, geçmiş olsun. Umarım bundan sonraki süreçte aksilikler olmaz sağ-salim varırsınız...
-
@melcem çok teşekkürler, umarım sizin için de süreç sorunsuz sıkıntısız tamamlanır
-
Özellikle Amerikadan Türkiye uçacaklar için biletinizi daha ucuza almak ister misiniz. Aşağıdaki haberi okuyun herkes yine mil olayı mı diyecekler hayır değil eşya taşırken eğer hakkınız olan boş kilonuz var ise işte bu kilo sayesinde para kazanabilirsiniz. Detaylar haberde
https://www.communityabroad.com/turkish/post/1000000047772?=Yilmaz
-
Son donemde Almanya dan aktarma yapan arkadaslar PCR konusunda tecrubelerini aktarirlarsa cok makbule gececek.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: M murattoirimazu
-
biontech dışında ki aşılar olan sinovac ve turkovac gibi aşılar bizleri vak vak hale soktu. Aktarma uçuşlar için bu ülkeleri kullanmayın.
Benzer Başlıklar
138
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum