Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

• Yine ikerlememiş☹️

• Neyseki geri gitmemiş oldugu yerde kalmis

• Yine sıfır ilerleme.

• Bu is baya uzayacak gibi umarım randevu verilmeye başlandığında hizlanirm

• Herkese iyi aksamlar, benim abim bu yil icinde vatandas oldu ve f4 surecini ben ve esim icin baslatmak istiyoruz. Ancak merak ettigim bir detay var. hali hazirda benim 10 yillik abd vizem var. esim icin bir vize basvurusu hazirligi asamasindayiz. Vizeyi sorunsuz alabilirsek, biz ABD 'deyken F4 sureci baslatirsak , nasil bir surec oluyor? yeniden turkiyeye donmeden surece devam etmenin bir yolu var mi? Ve calisma ve oturma gibi bir hak saglanmasi mumkun mu? 
    simdiden tesekkur ederim.

• @e-eylul f4 sürecini başlatıp Buraya dönmeniz ve yaklaşık 15 sene beklemeniz lazım
    Su anda 2007 de yapılan başvurular bile sonuçlanmamis durumda.

• @Emre-Pars yani anladigim, sureci orada baslatmanin surece bir etkisi yok.

• @e-eylul, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

@Emre-Pars yani anladigim, sureci orada baslatmanin surece bir etkisi yok.

hayir, yok maalesef.

• @e-eylul, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

Herkese iyi aksamlar, benim abim bu yil icinde vatandas oldu ve f4 surecini ben ve esim icin baslatmak istiyoruz. Ancak merak ettigim bir detay var. hali hazirda benim 10 yillik abd vizem var. esim icin bir vize basvurusu hazirligi asamasindayiz. Vizeyi sorunsuz alabilirsek, biz ABD 'deyken F4 sureci baslatirsak , nasil bir surec oluyor? yeniden turkiyeye donmeden surece devam etmenin bir yolu var mi? Ve calisma ve oturma gibi bir hak saglanmasi mumkun mu? 
    simdiden tesekkur ederim.

ABD'de surece devam edebilmeniz icin (AOS yapabilmeniz icin) Priority Date'inizin aktif olmasi lazim; ancak o zaman I-485 formunu doldurarak GC alabilirsiniz... Fakat bu 10+ yillik bir surec olacagi ve turist statusunde ABD'de bu kadar uzun kalamayacaginiz icin basvuruyu ABD'de baslatsaniz da turist statunuz sona ermeden Turkiye'ye donmelisiniz.

• Herkese merhaba!
    2006 yilinda Amerikan vatandasi kardesim benim adima petition yapmisti. 2018 yilinda H1B ile Amerika'ya geldim ardindan 2020'de i-485 Adjustment of Status basvurusu yaptim. Yaklasik 2 hafta kadar once interview tarihim kesinlesti. i-485 basvurusu yaparken Turkiye'de nufus mudurlugunden Formul A cikarttirip tercume ettirtmistim ve kopyasini basvuru paketime eklemistim. Malesef evragin orjinalini bulamiyorum, ve randevuma yaklasik 10 gun kaldi, Merak ettigim, daha once yollamis oldugum dogum sertifikasi yerine gorusmeye E-devlet'ten alinan vukuatli nufus kayit ornegi ve tercumesini gotursem sorun yasarmiyim? Ayrica, kardes yolu ile grencard basvuru tecrubesi olanlar mulakatta neler sorduklari ve ne tur belgeler goturulmesi gerektigi hakkinda bilgi verebilirse cok sevinirim. Yanitlariniz icin simdiden cok tesekkurler.

• @berks1, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

Herkese merhaba!
    2006 yilinda Amerikan vatandasi kardesim benim adima petition yapmisti. 2018 yilinda H1B ile Amerika'ya geldim ardindan 2020'de i-485 Adjustment of Status basvurusu yaptim. Yaklasik 2 hafta kadar once interview tarihim kesinlesti. i-485 basvurusu yaparken Turkiye'de nufus mudurlugunden Formul A cikarttirip tercume ettirtmistim ve kopyasini basvuru paketime eklemistim. Malesef evragin orjinalini bulamiyorum, ve randevuma yaklasik 10 gun kaldi, Merak ettigim, daha once yollamis oldugum dogum sertifikasi yerine gorusmeye E-devlet'ten alinan vukuatli nufus kayit ornegi ve tercumesini gotursem sorun yasarmiyim? Ayrica, kardes yolu ile grencard basvuru tecrubesi olanlar mulakatta neler sorduklari ve ne tur belgeler goturulmesi gerektigi hakkinda bilgi verebilirse cok sevinirim. Yanitlariniz icin simdiden cok tesekkurler.

Gozunuz aydin. E-devletten alacaginiz belgeyi ve cevirisini de goturebilirsiniz. Sorun olacagini sanmiyorum, zaten ustundeki bilgiler ayni.

AOS sureciyle ilgili bilgi ve yonlendirmeler icin su basligin ilk iletisini incelemenizi de tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

• Herkese büyükelçilik görüşmeli güzel bir yıl diliyorum :) 2022'de vize bülteninde ilerleme görmek ümidiyle :)

• Herkese Merhaba,
    2020 yılında tüm belgelerim NVC tarafından onaylandı.Fakat F4 bulteninde ilerleme olmaması sebebiyle ve bu ay itibariyle pasaportumun bitiş süresine 6 ay kaldıgı icin pasaportu yeniledim.Bu durumda NVC ye mail atıp form üzerinde tekrar güncellemek gerekir mi? boyle yaparsam yeni bir belge kontrol süreci baslayacak ki su anda 6 ekim 2021 e bakıyorlar muhmelen randevu verilmeye başlayınca yetismeyecek. Alternatif olarak randevu belirlendikten sonra eski pasaport ile beraber yeni pasaportu alıp işlemlere onun üzerinden devam etsem olur mu? simdiden teşekkurler

• Yine sıfır ilerleme.

• Her ayin 10undan itibaren günde 4-5 defa bülten bakıyorum. Bülten manyağı olduk resmen

• @emre-pars, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

Her ayin 10undan itibaren günde 4-5 defa bülten bakıyorum. Bülten manyağı olduk resmen

Seekingvisa.com'a kaydolun. Açıklanınca anında mail geliyor.

• En az hazirana kadar beklememek lazım

• Merhaba, F4 vizesi için konsolosluk mülakat tarihi vermeye basladimi?

Mart 2020 olan mulakatimiz ertelenmisdi ve hic bir haber almadik halen.

Basladi ise, ne yapmam lazim?

• @emre-pars, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

Herkese Merhaba,
    2020 yılında tüm belgelerim NVC tarafından onaylandı.Fakat F4 bulteninde ilerleme olmaması sebebiyle ve bu ay itibariyle pasaportumun bitiş süresine 6 ay kaldıgı icin pasaportu yeniledim.Bu durumda NVC ye mail atıp form üzerinde tekrar güncellemek gerekir mi? boyle yaparsam yeni bir belge kontrol süreci baslayacak ki su anda 6 ekim 2021 e bakıyorlar muhmelen randevu verilmeye başlayınca yetismeyecek. Alternatif olarak randevu belirlendikten sonra eski pasaport ile beraber yeni pasaportu alıp işlemlere onun üzerinden devam etsem olur mu? simdiden teşekkurler

Su an icin hicbir degisiklik yapmaniza gerek yok. Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsolosluga ulasip DS-260 formunuzu actirabilirsiniz. Form acildiktan sonra pasaport bilgilerinizi guncelleyebilirsiniz.

• @cinguphoney, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

Merhaba, F4 vizesi için konsolosluk mülakat tarihi vermeye basladimi?

Mart 2020 olan mulakatimiz ertelenmisdi ve hic bir haber almadik halen.

Basladi ise, ne yapmam lazim?

Evet, mulakat tarihi veriliyor lakin dosyalar cok yavas ilerliyor maalesef. Ankara'nin Aralik ayinda verdigi gocmen vize sayilari soyle:

Screen Shot 2022-01-24 at 11.26.31 PM.png

Fakat bu sayilarin bir kisminin Iran ve Afganistan vatandaslari oldugunu da unutmayin, yani vize alan herkes TC vatandasi degil.

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Immigrant-Statistics/MonthlyIVIssuances/DECEMBER 2021 - IV Issuances by Post and Visa Class.pdf

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    464 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k