Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Nico, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Kryptonite Global Forum ve Global Telegram sayfası çalkalanmaya başladı. Yeni tabiri ile DSQ (sizin aldığınız bildirim) den almaya başladı talihliler. Ortak yönleri hepsi iki rakamlı veya 3 rakamlı CN ler. Üstelik DS-260 yollama tarihine bakılmaksızın küçükten büyüğe doğru. Aralarında Ds-260 yollama tarihi Mayıs da Haziran da Ağustos da Ekim de var.
    Hadi Hayırlısı 😯

Tam da bundan bahsedecektim ben de 😊
    Teoriye dönüş oldu belki de pratikte. Bakalım neler olacak. ESC sayfası bir süre daha kilit belli ki 😆

• @smartcells teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@Kryptonite, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba,
    Uzunca beklemelerin sonunda ben de
    "Congratulations! Our records indicate that your case is ready to be scheduled for an interview when your case number becomes current, and appointments are available. Interviews are scheduled numerically based on region and which case numbers have already been processed." şeklinde devam eden o epostayı an itibarıyla aldım.

KCC benden evrak talebinde bulunmamıştı henüz.

Anladığım kadarıyla, geriye mülakat epostasına istinaden belgelerle Ankara'ya gitmek kaldı.

Hayat iniş çıkışlarla dolu ancak olumlu düşünelim ve olumlu olsun her şey!

Hayırlı olsun. Son 2 saattir hem globalde hem Türkiye'de küçük numaralara mülakata hazır olduklarına dair mailler yağmaya başladı. Evrak talep-onay sürecinin bu sene pilot uygulama olarak kaldırılmasından sonra KCC olması gerektiği gibi tamamen case number sırasına göre talihlileri mülakata hazır hale getiriyor. En kısa sürese mülakatınızı alıp vizenize ve hayallerine kaavuşmanızı dilerim , siz ve diğer tüm talihli arkadaşlarımızın.

• @smartcells Aynı dileklerle, çok teşekkürler.

• @UzakyolSurucu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@koc2022, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells Merhaba bir şey sormak istiyorum, ben, eşim ve kızım covid aşısı olmadığımız için sağlık muayenesine gitmeden mülakata gidip daha sonradan (30 Eylül 2022'ye kadar) sağlık muayenesi olup vizeyi alabiliyoruz değil mi? Bu konuda bilgi varsa paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Evet, sağlık muayenesine girmeden mülakata girmek mümkün. Bu durumda eğer mülakatta vizeniz onaylanırsa sağlık muayeneniz sonuçlanıp rapor dosyaları konsolosluğa teslim edilinceye kadar vizeler basılmayacaktır.

Fakat Covid ve Türkiye'ye has bazı şartlar nedeniyle vize almanızı geciktirecek her şeyden sakınmanızı öneririm. Bir an önce aşılarınızı tamamlayıp sağlık muayenesine girecek şartlara sahip olmanızı öneririm.

Merhabalar, bu covid aşısı olup olmama durumunun süreci nasıl etkileyeceğini bende merak ediyordum. Yani mülakata veya sağlık muayenesine girerken kişinin kovid aşısı olup olmadığına bakıyorlar mı ? bununla ilgili kayıt veri istiyorlar mı ? covid aşısı olmamak mülakat veya muayene öncesi sorun teşkil ediyor mu ? eğer olmak gerek ise en son ne zamana kadar aşı olmalıyız bilginiz varmıdır ?

Teşekkür ederim

Sağlık raporu olmadan vizeniz basılmaz.
    Sağlık raporu vermeye yetkili tek kuruluş olan Unganlar kliniği ABD'den gelen direktif doğrultusunda çift doz aşı yapmayanı sağlık muayenesine kesinlikle kabul etmiyor.
    Şöyle söyleyeyim: Postu deldirmeyene ABD vizesi yok :)

Unganların web sayfasındaki şu açıklamayı okumanızı öneririm:
    https://www.doctorun.com/tr/covid-19

• @Kryptonite Hayırlı olsun.

• Merhaba herkese, TR de üniversite 2.sınıf öğrencisiyim. Vizeyi aldıktan sonra ABD'ye hemen yerleşemeyeceğim okulumdan dolayı. Sizce mülakatta bunu nasıl söylemeliyim ? Konsolosluk çalışanlarına "okulum bitene kadar ABD'ye giriş çıkış yapacağım, hemen yerleşmeyeceğim" dersem sıkıntı yaratır mı?

• @Kryptonite hayırlı olsun. Sanırım numaranız 2 haneli değil mi. Umarım bizlere de gelir sıra.

• @Orhan-Cabarov Çok teşekkürler 🤙😊

• @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Kryptonite hayırlı olsun. Sanırım numaranız 2 haneli değil mi. Umarım bizlere de gelir sıra.

Çok sağ olun. Umarım herkesin süreci su gibi akar. Pozitif düşünmeye devam 🤞😊

• @raerox, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba herkese, TR de üniversite 2.sınıf öğrencisiyim. Vizeyi aldıktan sonra ABD'ye hemen yerleşemeyeceğim okulumdan dolayı. Sizce mülakatta bunu nasıl söylemeliyim ? Konsolosluk çalışanlarına "okulum bitene kadar ABD'ye giriş çıkış yapacağım, hemen yerleşmeyeceğim" dersem sıkıntı yaratır mı?

yapmanız gereken gerçekler neyse onu söylemek.
    sonuçta onlar sizin öğrenci olduğunuzu biliyor ve planlarınızı buna göre yapmanız gerektiğini de bilecekler.
    söylemeniz gereken aynı belirttiğiniz gibi. sadece bu plana ilk girişimi yaptıktan sonra "Re-Entry Permit" başvurusunda bulunacağınızı ve ona binaen abd dışında kalacak yasal olarak statuyü sağlayacağınızı belirtebilirsiniz.

ki zaten olması gereken de bu aslına bakarsanız.
    ilgili başlığı incelemenizi rica ederim;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi

• @FUAT-ARI bey case numberinizin ilk hanesini imzanızda günceller misiniz lütfen?
    XXXX olduğunda 1000 e olabilir, 9000 de..
    sorularınıza doğru cevaplar alabilmek için bunu yapmanızı rica ederim.

• @raerox bence okuduğunuz bölüme göre karar verin, 2.sınıf olduğunuza göre 20li yaşların başlarındasın eğer çok iyi ve Amerika'da geçerli bir bölümde okumuyorsan bırak ve eğitimine orda devam et.
    Tabi ki orda okumak da kolay değil masraflı olacaktır bunu da göz önünde bulundur.
    Öbür türlü green card tehlikeye girmez mi?
    6 ayı geçmemek gerek diye biliyordum ama belki öğrencilere farklı uygulama vardır.

Ayrıca ben olsam konsolosluğa okula Amerika'da devam etmeyi düşünüyorum fln. derdim , tamamen daha fazla soru sorup beni panikletmesin diye..😁 Bol şans.

• @Kryptonite çok sevindim bu habere, işler çooook yavaş da olsa düzelecek gibi.
    Bir de şu toplu mülâkat haberleri gelse ne güzel olur.
    Zaten Şubat'ta 13000e kadar aktif en azından yarısına mülâkat verseler güncele kolayca ulaşabilirler.

• @ayla-can üniversiteyi Amerika'da okuyacağım deyince daha fazla para görmek isteyebiliyorlar hesapta diye biliyorum.

• @WithNaz hımm o zaman olmaz , zora sokmayalım kardeşimizi😁

• @ayla-can, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Kryptonite çok sevindim bu habere, işler çooook yavaş da olsa düzelecek gibi.
    Bir de şu toplu mülâkat haberleri gelse ne güzel olur.
    Zaten Şubat'ta 13000e kadar aktif en azından yarısına mülâkat verseler güncele kolayca ulaşabilirler.

Çok teşekkürler. Umarım sürecin rayına oturduğu ve sıkı bir momentum yakaladığı bir döneme gireriz yeni yılla birlikte.

• ⭐⭐⭐⭐

@WithNaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ayla-can üniversiteyi Amerika'da okuyacağım deyince daha fazla para görmek isteyebiliyorlar hesapta diye biliyorum.

Doğrudur. kesinlikle ABD'de üniversite okumak gibi bir şeyden bahsetmeyin. ABD'de üniversite okumak pahallıdır. Ekstra ve yüksek maddi kaynak göstermenizi isterler.

Okuduğunuz bölüm nedir bilmiyorum ama Türkiye'deki hiç bir diplomayı kabul etmiyorlar genelde. Mevcut diplomanızı kabul ettirip o alanda çalışmak için bir sürü denklik, sertifikasyon süreci gerekiyor. Bu da ekstra zaman ve para harcamak demek. Belki 1 yıl sürecek bunlar veya daha fazla. Yapabiliyorsanız, kendi istediğiniz bir alanda (aynı bölüm veya hayalinizdeki başka bir meslek için) ABD'de okumak sizi denklik vs bir sürü dertten kurtaracaktır. Çoğu eyalette 1 yıl kalındığında In-State konuma geçildiğinde üniversite ödemeleri yarıya düşüyor. Burs alma imkanınız olabilir. Ayrıca oranın kültürü ve düzenine hızlı adaptasyon için üniversite ortamı çok daha uygun verimlidir.

İmkanınız varsa bu seçeneği de değerlendirin. Türkiye'de aldığınızda orada bir işe yaramayacak bir diploma için en az 2 yıl zaman, fırsat ve imkan kaybetmek çok doğru bir karar olmayabilr. Bölümünüzü bilmediğimden ezbere yazıyorum bunu.

• @smartcells Ben daha önce greencard ile gidenlerin (permanent resident olanların) yerleştiği eyalette üniversiteye gittiğinde eyalet dışından gelenlere göre %50 olarak indirimli olarak okuduklarını duymuştum, henüz çok detaylı araştırmadım ancak bunun için 1 yıl beklemek mi gerekiyor? Bu durum eyalet bazında değişiyor mu? Bunu şu anda 11.sınıf da okuyan kızım için soruyorum. Selamlar.

• @Kryptonite hocam hayırlı olsun. Şu sıkıntılı günlerde inanın sizin şu haberiniz beni tekrardan umutlandırdı. Sizin adınıza da çok sevindim. İnşallah bekleyen herkes en kısa sürede sizin gibi mutlu olurlar :)

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 15 Oy
    4k İleti
    493k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k